X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa oby przeszło,trzymam kciuki!!!

ania0141
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia, jesteś bardzo dzielna! I bardzo fajnie to opisałaś :) Dochodźcie teraz do siebie <3 Niestety teoretycznie pierwszy poród może trwać i kilkanaście godzin i zwykle tyle trwa. Bo książkowo idzie 1 cm rozwarcia na godzinę.
    Poród boli i nie ma się co oszukiwać :P A każda z nas ma inny próg bólu. Ja przyznaję, że odlatywałam z bólu przy skurczach na oxy i nie chciałabym powtarzać męki w takim natężeniu bólu.
    Jednak tak panicznie boję się CC.. Że jestem w stanie męczyć się z bólem porodowym, byleby uniknąć cięcia. Istnieje coś takiegi jak tokofobia- paniczny lęk przed porodem. A ja mam tak przed cesarką, jak sobie tylko pomyślę, że mogłaby być konieczna brrrr.... Dlatego dla mnie jesteście wielkie! :)

Powiem Ci, że i tak miałaś ogromne szczęście, że zapadła decyzja o CC, bo można się spotkać z przeróżnym podejściem lekarzy- inny mógłby Ci powiedzieć, że przesadzasz, rozwarcie nie postępuje, więc to nie poród itp. Naprawdę takich historii się w internecie oczytałam- dziewczyny po 3 dni męczyły się ze skurczami, bo szanowny lekarz wolał umęczyć pacjentkę i dopiero skierować na CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 18:00

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka może lepiej jedz od razu bo tak wysokie ciśnienie to nie żarty

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam paracetamol , zaraz mierze i jak nie spada to ogarniam się i jadę... oczywiście muszę się zawieść bo kochany świętuje :/

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Wczoraj ok 7.30 wstalam do toalety i cos ze mnie chlupnelo a za chwile zobaczyłam kawałek czopa na papierze. No to obudziłam męża, wykapalam sie i pojechaliśmy na IP. Wyszlo ze to nie wody, ale mam rozwarcie na palec. Super bo do tej pory szyjka długa i zamknieta. Wrocilismy do domu ale zaczelam miec regularnie co 2-3 minuty bolesne skurcze. Od 11 przez 2 godziny tak poobserwowalam i znów pojechaliśmy, z myślą zeby zdążyć przed pełnym rozwarciem bo mam dodatni gbs. Przyjęto mnie na oddział, tam w badaniu nadal palec rozwarcia. No to na sale przedporodowa. Tam spędziłam czas do 22, z tymi coraz bardziej bolesnymi skurczami a w badaniu nadal palec rozwarcia. Sluchajcie koszmar!!! Skurcze które nie dawaly mi siedziec, stać, meze , rozmawiać na ktg pisaly sie max do 50-60 i nie szedł za nimi zaden postęp porodu. A ja gryzlam ścianę i lży same ciekly. Lekarz stwierdził ze skoro ja tak reaguje na lekkie skurcze to z porodowymi nie dam sobie rady. Chyba mial racje bo po 12 godzinach mega bolu co 2-3 minuty bylam juz u kresu wytrzymałości a.nic nie zapowiadalo poprawy sytuacji. Dlatego cc ;)
    Niestety nie jest to super sprawa bo strasznie boli mnie rana a pionizacja byla koszmarem :/ No ale Niunius jest juz z nami na świecie :)

Bardzo współczuję mój poród wyglądał dokładnie tak samo z tym że u mnie poszła w ruch oksytocyna. W każdym razie ogromnie Ci gratuluję że to przetrwałaś i że masz już swoje Maleństwo :) wracaj szybko do pełni sił :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Wzięłam paracetamol , zaraz mierze i jak nie spada to ogarniam się i jadę... oczywiście muszę się zawieść bo kochany świętuje :/

Ja też bym jechała zwłaszcza że masz problemy z opuchlizną.

atdcjw4zbts1ljz3.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to pewnie po pierwszym pomiarze bym już jechała. Iwonka nawet jak będzie ciśnienie już dobre to lepiej jechać na ktg moim zdaniem ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze u nas na sto procent zostaje... teraz mierzylam 129/89 także może spadnie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhmm.. Mam twardnienia brzucha średnio co 3 minuty, ale nie boli mnie wtedy brzuch, tylko plecy o.O Czytałam o skurczach krzyżowych, ale one ponoć bolą tak, że nie da się wytrzymać. A mnie boli odczuwalnie, ale bez porównania do bólu porodowego. Będę to obserwować i mam nadzieję, że coś z tego będzie...

Larisa lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15:55, po 6 godzinach oksy na świat przyszedł Michał :) Urodziłam bez nacięcia, lekko pękła śluzówka, szwy są, ale jest ok. Ból MASAKRYCZNY, ale chcę drugie nadal, więc chyba aż tak źle nie było! Padam z głodu, zaraz dostanę obiad :)

Michał ma 3kg i 53cm, jest piękny, wiadomo <3

katka/85, paprotka30, Iwonkaaa, Rotenkopf, panda80, Lanusia93, Endzis, karola91, Justyna Es, Dobson, ania0141, kamaaa, Aleksandrakili, mania, Wiolcia1405, agulas, czarna_owca, Larisa, _Saszka_, Mynia, Funky09 lubią tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia gratulacje Kochana :* dzielna Dziewczyna z Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 18:49

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

• fabiola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Mhmm.. Mam twardnienia brzucha średnio co 3 minuty, ale nie boli mnie wtedy brzuch, tylko plecy o.O Czytałam o skurczach krzyżowych, ale one ponoć bolą tak, że nie da się wytrzymać. A mnie boli odczuwalnie, ale bez porównania do bólu porodowego. Będę to obserwować i mam nadzieję, że coś z tego będzie...

Trzymam kciuki żeby to było to :*

Lanusia93 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    15:55, po 6 godzinach oksy na świat przyszedł Michał :) Urodziłam bez nacięcia, lekko pękła śluzówka, szwy są, ale jest ok. Ból MASAKRYCZNY, ale chcę drugie nadal, więc chyba aż tak źle nie było! Padam z głodu, zaraz dostanę obiad :)

Gratulacje!!!! Ale super prezent na święta :)

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Gratulacje!!

Też mam twardnienia i bole na @ od ok godziny, ale znów co 15 min więc się nie stresuje. W razie co jestem najedzona haha :P

Rotenkopf, Lanusia93, panda80, Aleksandrakili, ania0141, jamniczakuchnia, Larisa lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia gratulacje : ) to wyjątkowe święta dla Was

• *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, gratulacje!

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday, to ja pisałam o tej dolegliwości ;( dziś też już mnie tam boli jak bym była poparzona i łapią mnie skurcze mięśni tam :( i na pewno to nie są od macicy bo przestaje boleć jak masuje ale skóra piecze, jak nie urok to ....

Iwonka, zgadzam się z dziewczynami. Ja bym od razu jechała. Tym bardziej, że teraz spada a potem może wywalić w górę jeszcze bardziej.

Jamnicza, jeszcze raz ogromne gratulacje! ;*

Idę pod ciepłą wodę bo strasznie dużo śmiechu było u siostry a teraz mam twardy brzuch do tego stopnia, że mam wrażenie jak by za chwile żebra miały mi pęknąć.

• Endzis Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje Jamniczakuchnia! Witamy kolejnego kwietniowo-marcowego dzieciaczka!

Lanusia w razie co powodzonka oby to bylo to:)

Ale Wam zazdroszcze, tez juz chce:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja też dzisiaj marudzilam mamie ze prędzej ten brzuch mi rozsadzi niż urodzę bo ciągle skórę na górze mam tak napięta! Tylko leżenie pomaga.

: / juz się zastanawiam czy to nie ma czegoś wspólnego ze wzdeciami, chociaż ostatnio regularnie chodzę do WC

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już boli niezależnie od tego czy leże czy siedze czy stoje. Ostatnio jeszcze Mała mi tam noge wepchała i prawie się popłakałam z bólu ;(
    A dziś to poważnie - nawet koszulka mnie boli

‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ