X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa oby przeszło,trzymam kciuki!!!

ania0141
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia, jesteś bardzo dzielna! I bardzo fajnie to opisałaś :) Dochodźcie teraz do siebie <3 Niestety teoretycznie pierwszy poród może trwać i kilkanaście godzin i zwykle tyle trwa. Bo książkowo idzie 1 cm rozwarcia na godzinę.
    Poród boli i nie ma się co oszukiwać :P A każda z nas ma inny próg bólu. Ja przyznaję, że odlatywałam z bólu przy skurczach na oxy i nie chciałabym powtarzać męki w takim natężeniu bólu.
    Jednak tak panicznie boję się CC.. Że jestem w stanie męczyć się z bólem porodowym, byleby uniknąć cięcia. Istnieje coś takiegi jak tokofobia- paniczny lęk przed porodem. A ja mam tak przed cesarką, jak sobie tylko pomyślę, że mogłaby być konieczna brrrr.... Dlatego dla mnie jesteście wielkie! :)

Powiem Ci, że i tak miałaś ogromne szczęście, że zapadła decyzja o CC, bo można się spotkać z przeróżnym podejściem lekarzy- inny mógłby Ci powiedzieć, że przesadzasz, rozwarcie nie postępuje, więc to nie poród itp. Naprawdę takich historii się w internecie oczytałam- dziewczyny po 3 dni męczyły się ze skurczami, bo szanowny lekarz wolał umęczyć pacjentkę i dopiero skierować na CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 18:00

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka może lepiej jedz od razu bo tak wysokie ciśnienie to nie żarty

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam paracetamol , zaraz mierze i jak nie spada to ogarniam się i jadę... oczywiście muszę się zawieść bo kochany świętuje :/

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Wczoraj ok 7.30 wstalam do toalety i cos ze mnie chlupnelo a za chwile zobaczyłam kawałek czopa na papierze. No to obudziłam męża, wykapalam sie i pojechaliśmy na IP. Wyszlo ze to nie wody, ale mam rozwarcie na palec. Super bo do tej pory szyjka długa i zamknieta. Wrocilismy do domu ale zaczelam miec regularnie co 2-3 minuty bolesne skurcze. Od 11 przez 2 godziny tak poobserwowalam i znów pojechaliśmy, z myślą zeby zdążyć przed pełnym rozwarciem bo mam dodatni gbs. Przyjęto mnie na oddział, tam w badaniu nadal palec rozwarcia. No to na sale przedporodowa. Tam spędziłam czas do 22, z tymi coraz bardziej bolesnymi skurczami a w badaniu nadal palec rozwarcia. Sluchajcie koszmar!!! Skurcze które nie dawaly mi siedziec, stać, meze , rozmawiać na ktg pisaly sie max do 50-60 i nie szedł za nimi zaden postęp porodu. A ja gryzlam ścianę i lży same ciekly. Lekarz stwierdził ze skoro ja tak reaguje na lekkie skurcze to z porodowymi nie dam sobie rady. Chyba mial racje bo po 12 godzinach mega bolu co 2-3 minuty bylam juz u kresu wytrzymałości a.nic nie zapowiadalo poprawy sytuacji. Dlatego cc ;)
    Niestety nie jest to super sprawa bo strasznie boli mnie rana a pionizacja byla koszmarem :/ No ale Niunius jest juz z nami na świecie :)

Bardzo współczuję mój poród wyglądał dokładnie tak samo z tym że u mnie poszła w ruch oksytocyna. W każdym razie ogromnie Ci gratuluję że to przetrwałaś i że masz już swoje Maleństwo :) wracaj szybko do pełni sił :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Wzięłam paracetamol , zaraz mierze i jak nie spada to ogarniam się i jadę... oczywiście muszę się zawieść bo kochany świętuje :/

Ja też bym jechała zwłaszcza że masz problemy z opuchlizną.

atdcjw4zbts1ljz3.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to pewnie po pierwszym pomiarze bym już jechała. Iwonka nawet jak będzie ciśnienie już dobre to lepiej jechać na ktg moim zdaniem ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze u nas na sto procent zostaje... teraz mierzylam 129/89 także może spadnie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhmm.. Mam twardnienia brzucha średnio co 3 minuty, ale nie boli mnie wtedy brzuch, tylko plecy o.O Czytałam o skurczach krzyżowych, ale one ponoć bolą tak, że nie da się wytrzymać. A mnie boli odczuwalnie, ale bez porównania do bólu porodowego. Będę to obserwować i mam nadzieję, że coś z tego będzie...

Larisa lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15:55, po 6 godzinach oksy na świat przyszedł Michał :) Urodziłam bez nacięcia, lekko pękła śluzówka, szwy są, ale jest ok. Ból MASAKRYCZNY, ale chcę drugie nadal, więc chyba aż tak źle nie było! Padam z głodu, zaraz dostanę obiad :)

Michał ma 3kg i 53cm, jest piękny, wiadomo <3

katka/85, paprotka30, Iwonkaaa, Rotenkopf, panda80, Lanusia93, Endzis, karola91, Justyna Es, Dobson, ania0141, kamaaa, Aleksandrakili, mania, Wiolcia1405, agulas, czarna_owca, Larisa, _Saszka_, Mynia, Funky09 lubią tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia gratulacje Kochana :* dzielna Dziewczyna z Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 18:49

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

• fabiola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Mhmm.. Mam twardnienia brzucha średnio co 3 minuty, ale nie boli mnie wtedy brzuch, tylko plecy o.O Czytałam o skurczach krzyżowych, ale one ponoć bolą tak, że nie da się wytrzymać. A mnie boli odczuwalnie, ale bez porównania do bólu porodowego. Będę to obserwować i mam nadzieję, że coś z tego będzie...

Trzymam kciuki żeby to było to :*

Lanusia93 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    15:55, po 6 godzinach oksy na świat przyszedł Michał :) Urodziłam bez nacięcia, lekko pękła śluzówka, szwy są, ale jest ok. Ból MASAKRYCZNY, ale chcę drugie nadal, więc chyba aż tak źle nie było! Padam z głodu, zaraz dostanę obiad :)

Gratulacje!!!! Ale super prezent na święta :)

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Gratulacje!!

Też mam twardnienia i bole na @ od ok godziny, ale znów co 15 min więc się nie stresuje. W razie co jestem najedzona haha :P

Rotenkopf, Lanusia93, panda80, Aleksandrakili, ania0141, jamniczakuchnia, Larisa lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia gratulacje : ) to wyjątkowe święta dla Was

• *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, gratulacje!

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday, to ja pisałam o tej dolegliwości ;( dziś też już mnie tam boli jak bym była poparzona i łapią mnie skurcze mięśni tam :( i na pewno to nie są od macicy bo przestaje boleć jak masuje ale skóra piecze, jak nie urok to ....

Iwonka, zgadzam się z dziewczynami. Ja bym od razu jechała. Tym bardziej, że teraz spada a potem może wywalić w górę jeszcze bardziej.

Jamnicza, jeszcze raz ogromne gratulacje! ;*

Idę pod ciepłą wodę bo strasznie dużo śmiechu było u siostry a teraz mam twardy brzuch do tego stopnia, że mam wrażenie jak by za chwile żebra miały mi pęknąć.

• Endzis Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje Jamniczakuchnia! Witamy kolejnego kwietniowo-marcowego dzieciaczka!

Lanusia w razie co powodzonka oby to bylo to:)

Ale Wam zazdroszcze, tez juz chce:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja też dzisiaj marudzilam mamie ze prędzej ten brzuch mi rozsadzi niż urodzę bo ciągle skórę na górze mam tak napięta! Tylko leżenie pomaga.

: / juz się zastanawiam czy to nie ma czegoś wspólnego ze wzdeciami, chociaż ostatnio regularnie chodzę do WC

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już boli niezależnie od tego czy leże czy siedze czy stoje. Ostatnio jeszcze Mała mi tam noge wepchała i prawie się popłakałam z bólu ;(
    A dziś to poważnie - nawet koszulka mnie boli

‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ