X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na fb dzieje sie wszystko ehheh

własnie ogladalam rodzinka.pl i Natalia sobie zaoszczedziła 45 tys na koncie, bo nie kupowala piw jak Ludwik heh szkoda, ze w ciazy nie oszzcedzalam na tyle piw ile wypił A . niezla sumke bym miała :PP

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Olina że też na to nie wpadłam, teraz mogłabym poszaleć bez wyrzutów sumienia :D

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda tyle czasu spędziliśmy razem :) no ale nic, tez z chęcią bym dołączyła do Was na Facebooku :) zrobiłam konto , nie ogarniam totalnie tego wiec zaprosi mnie ktoś do grupy ? :) Kinga Kotz ;)

Larisa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf nic sie nie martw, czasami tak bywa, ze chce sie jedno a wychodzi co innego, zycie ;) nie jestesmy zle, przynajmniej ja :D jakby udalo Ci sie uzupelnic liste (na spokojnie) to byloby super, ale noe to jest najwazniejsze, grunt ze wszystkie mamy szczesliwie nasze pociechy przy nas :)

• Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wypisali nas ze szpitala. Po pierwszym dniu mały stracił 300g na wadze, następnego 200g, bałam sie okropnie ale wczoraj przybrał do 3960 i nas wypisali. Pierwsze popołudnie w domu okropne, dziecko totalnie wybite z rytmu i podenerwowane, tata to dopiero miał niespotykane doświadczenie, jeszcze nigdy tyle razy nie wstawal w nocy:-) dobrze wrócić do domu, powiem wam że w końcu mogłam się porządnie wyplakac przytulić do męża i pozyc, strasznie przeżyłam ta cesarke a nie miałam kiedy wydobyć tych emocji. Długa droga przed nami aby wszystko się uregulowalo, mam problem z karmieniem, i kombinuje narazie co się sprawdzi, pokarmu jest masa, ale maluch niechętnie sam ssie i wygodniej mu na butekce (tutaj wrócę do spadku wagi. Po cc dali mi go do piersi ale z nakładka i trochę chyba coś chwycił, ogólnie mało pamiętam, potem wiadomo odpoczywalam itd nie wiem co się działo, słyszałam że maluch oddawał dużo moczu i smolki, nie wiem czy go karmili i ile. Kolejny dzień to już przy mnie, ciężko mi się go dostawialo do piersi, nie wychodziło nam, to dokarmianie, wiadomo z butelki łatwiej i szybciej. Następny dzień kolejne ważenie i spadek, i wtedy dopiero odezwaly się do mnie pielęgniarki z lekko pouczaniem że trzeba karmic co pani robi, później że z piersi odciagac bo zbyt nabrzmiale. Spielam się i starałam na max, jedna pielęgniarka mi pomogła i powoli się nauczyliśmy karmic z cyca, pilnowalam czasu i mniej więcej długości ssania wie małych przybrał uff).

agulas lubi tę wiadomość

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/

Wysłany: 8 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem, bo mały w ciągu nocy czasem też w dzień ciężko się najada z piersi, nakladam kapturki bo wtedy idzie mu sprawniej. Ale po czasie płacze wierci się nie chce potrafi to trwać długo 2-3h. Czasem niby się naje i zasypia ale chwilą i znów jeczy daje piers ale na chwilę bierze i nic. Podaję mu wtedy mój pokarm z butelki i zjada fajnie i spokój. Nie wiem co robić, karmienie piersią trwa wieki i męczy nas oboje, wygodnie mi go dokarmic na butli. Ale nie chce go uczyć. Tak samo boję się o piersi i czy ściągać czy nie...

0d1ys65go0zad7r2.png[/

Wysłany: 8 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam to wam powiedzieć, a teraz totalnie mi smutno ze forum umarło, w ciąży nie pisałam dużo bo miałam bardzo spokojna, ale czytałam was regularnie. Teraz gdy maluchy są na świecie przydałoby się z kimś pogadać... Szczerze jestem zła! Nie kumam tego przejścia na fb, może kiedyś sprawdzę z ciekawości. Jak dokładnie to było, chodziło o tą kradzież zdjęć z IG?

0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia dodałam Cię do przyjaciółek. Wyślij mi swój link do Facebooka i Cię dodam :)
    Justyna chodź na Facebook. Nie pamiętam dokładnie jak to było, ale tam naprawdę jest lepiej. Każdy rozmawia na temat który go interesuje i żadne pytanie nie pozostaje bez odpowiedzi. Wszystkie się tam wspieramy a o karmieniu piersią tez dużo rozmawiamy. Ja chętnie opowiem jak było u mnie z pierwszym synkiem. Tez mi było ciężko.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png

Wysłany: 8 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sobiecka wyślij mi proszę Larisa

0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które chcą miec kontakt chodźcie na fb. Tam jest duzo prościej przy maluchu w domu.
    Każde pytanie czy głupotka do pogadanka wrzucona ma jakis odzew i jesteśmy aktywne w tematach które chcemy.
    Ja znowu nie udzielałam sie tu w ciazy bo to forum otwarte. Każdy bez logowania mlze zajrzeć i czytać a po co ktos obcy ma czytać o kupie mojego dziecka czy wczesniej moich ciążowych dolegliwościach? Z tego samego powodu z listopadowkami tez jesteśmy na fb i teraz z Wami.
    Tam jest duzo bardziej prywatnie, tym bardziej ze grupa tajna i nikt poza zaproszonymi jej nie znajdzie.
    Wiadome to tylko internet, ale tam jest duzo bezpieczniej.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak jeszcze nie dostałaś zaproszenia to podeslij mi Magdalena Garbula - bo osob o Twoim nazwisku jest kilka :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie znak że Wam się udało Justyna /Magda :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaproszona ;)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja też chcę byc na fb, ja też ja też!
    :-)

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagładą tu ktoś jeszcze? Tez bym chciała na FB dołączyć skoro tu was nie ma, a na FB łatwiej byłoby mi wchodzić przy małym :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Zagładą tu ktoś jeszcze? Tez bym chciała na FB dołączyć skoro tu was nie ma, a na FB łatwiej byłoby mi wchodzić przy małym :)
    Wyslij mi na priv. linka do swojego konta na fb., to postaram cię dodac

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Wyslij mi na priv. linka do swojego konta na fb., to postaram cię dodac

Oo super ze tu zajrzalas,
    Wyslalam Ci link :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dopiszcie mnie tez proszę na fb - Karolina Lubojańska

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ktoś usunął z grupy :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też chcę, Andrea 20, wysłałam zapro do przyjaciółek

‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ