Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak już przeszłam na porodowke około 8 to mnie zbadali, rozwarcie po cewniku 3 cm. Potem podali oksytocyne i ruszyły skurcze bardzo mocne i częste chyba co 4 min. Miałam stać i kolysac biodrami, mąż masowal plecy i po około godzinie chlusnely wody. Położne zadowolone że fajnie idzie, i wtedy puls malucha spadł do 80. I szybko dzwonią po lekarzy, puls wrócił ale była już decyzja o cięciu. Wszystko działo się szybko. Maluch dostał 10 punktow.
ania0141, Larisa, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! !! Dawno mnie tutaj nie było, urodziłam pięknego synka Antosia 16.04.2016 o godzinie 23:52, waga 2900, 52 cm. Poród przez cesarskie cięcie ze względu na wahania tętna i wysokie proste ustawienie główki. Dziękuję Bogu ze trafiłam na dyżur fajnej lekarki. Postaram się wstawić Wam fotkę ale to późnej
ania0141, Olina, Larisa, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Takie pytanie mam dziewczyny do tych co karmią wyłącznie piersia odnośnie podawania witaminy k a dokładnie dawki w jakiej ja podajecie bo mam na wypisie ze szpitala wpisane 150 a na wizycie u pediatry doktorka podała mi kapsułki witaminy K + d i patrze a one mają tylko 25... i się zastanawiam co jest grane, nie umiem się do niej dodzwonić ..
-
Justyna gratuluję nareszcie się doczekalas duże to twoje dzieciatko:)
A my z Wojtusiem uczymy się siebie nawzajem i chyba całkiem nieźle nam to idzie:) On jest takim cudownym, pięknym i w ogóle najkochanszym dzieciątkiem ze ciągle kiedy na niego patrze chce mi się płakać ze szczęścia i miłości do niego walczę dzielnie o pokarm bo po porodzie nawet siary nie miałam a teraz już udaje mi się czesto ściągnąć wystarczająca ilość żeby się najadl przez to praktycznie nie śpię a mój dzień kręci się wokół cyckow bo albo ściągam laktatorem albo przystawiam Misiaczka do piersi ale zrobię dla niego wszystkoania0141, Larisa, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
kochane kwietnióweczki bardzo dziękuję wam za wspólnie spędzony czas,cenne porady,wsparcie i wasze kciuki dzięki wam łatwiej było przetrwać ten piękny choć nie łatwy okres ciąży,ciężko mi się z wami rozstawać i nie ukrywam,że liczyłam na to że to forum przetrwa,że będziemy mogły dalej się wspierać,wymieniać doświadczeniami itd.no cóż większość woli fb tam dyskusja idzie pełną parą więc nie pozostaje nic innego jak pożegnać się z forum -na fb bardzo mało sie udzielam,będę was podczytywała napewno
przykro mi jest,że sporo dzieciaczków nie ma na pierwszej stronie,mojego synusia również,lista nie została zaktualizowana,nasza Rotenkopf również nas opuściła i jest mi strasznie smutno bo myślałam a raczej byłam pewna,że jesteśmy jedną drużyną...
więc mamusie,które tu jeszcze zaglądają życzę wam wszystkiego najlepszego,poczucia spełnienia,radości z pociech i macierzyństwa,abyście zaznały jak najmniej troski,cóż można więcej życzyć-zdrówka dla bobasków! powodzenia
mój miłoszek kończy w niedzielę miesiąc!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 07:53
Lanusia93, Olina lubią tę wiadomość
ania0141 -
Drogie mamusie ja rowniez dziekuje za wsparcie w okresie ciazy, bylo mi duzo latwiej z Wami zycie powoli sie normuje i juz widze ze nie bede miala czasu na to zeby sie udzielac, synus zabiera cala uwage, a jeszcze cos dla meza musi zostac jeszcze raz wielkie dzieki, gratulacje naleza sie kazdej z nas, pociechy z dzieciaczkow, niech zdrowo rosna
Moj synus konczy dzisiaj 2tygodnie!Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, najmocniej Was przepraszam, że Was tak zaniedbałam ale jak większość z Was (które są na fb) wie otarłam się o depresję (albo ją nawet miałam?). Na dzień dzisiejszy jest lepiej więc jak najszybciej postaram się uzupełnić listę aczkolwiek może to być trudne bo Hania przechodzi skok rozwojowy, mało a często je, płacze na spaniu (o ile w końcu zaśnie). Jest mi strasznie wstyd, że nie dałam rady robić tutaj wszystkiego na bieżąco ale było na prawdę źle. Nie będę się rozpisywać co i jak bo nie chce wracać do tego. Mam nadzieję, że zrozumiecie.
-
Na forum toczy się jedna długa rozmowa i ciężko wrócić to konkretnego wątku. Na fb jest każdy wątek z osobna. Ja WiFi mam cały czas załączone więc jak ktoś doda komentarz do konkretnego wątku to ja jestem o tym poinformowana. Fb ułatwia mi życie, nie mam czasu nadrabiać po 20 stron na bbf. Dlatego wszystkie Was zapraszam na fb, tam nie musimy się rozstawać
Larisa, Lanusia93 lubią tę wiadomość
[/url]