X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    A gdzie kupujesz taka papryke wedzona?
    Ja uwielbiam przyprawę papryka wędzona słodka firmy Kotányi, w każdym większym sklepie dostaniesz :)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    7cmfasol.jpg

Oto mój już nie fasolek, a miniaturka dzidzi :) 7cm szczęścia! serduszko bije 167ud/min, kość nosowa jest, przezierność karkowa 0,10cm, dwie nerki, pęcherz, żołądeczek, wszystko na swoim miejscu, mózg pięknie podzielił się na półkule. ahh jestem szczęśliwa!
    Ciąża starsza o kilka dni, więc mogę się załapać na koniec marca.
    Gratuluje,ale sliczny wielki dzidzius :)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa, jaki cudny i jak się bosko ułożył:D Chill maksymalny! Jestem absolutnie zakochana w Twoim Maluchu ;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh, ja mam nadzieję, że na genetycznym nam pan doktor szepnie coś na temat płci, bo dziwnie mi już się zwracać do Szkraba bezosobowo :D To już duży człowiek przecież;)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    A gdzie kupujesz taka papryke wedzona?

Jest na pewno w Tesco z tej serii przypraw Tesco z Makłowiczem i oczywiście w sklepach ze zdrową żywnością. Naprawdę polecam przetestować :)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, jaki piękny bobas! :O <3 <3 <3

Jejku, ależ cudnie popatrzeć na takie zdjęcia! Ja już umieram z niecierpliwości, a tu dopiero usg za 3 tygodnie :( Mam jakieś dziwne lęki, że coś będzie nie tak, a z drugiej strony wewnętrznie mam przeświadczenie, że teraz musi być dobrze.

Pucku - nie denerwuj się kochana, tak, jak dziewczyny piszą - objawy są, znikają i wracają. Chociaż wiem, jaki to musi być stresujący okres teraz dla Ciebie :( Kiedy masz wizytę? Może dla pewności i spokoju idź w najbliższych dniach na usg, żeby przekonać się, że wszystko jest w porządku?

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa cudownosci ! <3 gratuluję :)

Ja w 1 ciąży płeć poznałam w 12 tygodniu :-) mam nadzieje ze teraz w środę może juz będzie widać :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po. Wszystko jest dobrze, niesamowita ulga!! : )
    Bobas ma już prawie 6cm i jest o 3 dni starszy niż wg OM. Kość nosowa jest, NT w normie i wszystkie narządy, przepływy ok. Termin porodu przesunął mi się na 3.04.
    Jak lekarz przycisnął głowicą, to tak śmiesznie podskoczył i kopał nóżką (mąż już sobie wyobraża piłkarza, choć na poznanie płci było za wcześnie :D).
    Ale się cieszę!!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/71c26dc93b0e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:28

Endzis, fabdorota, Babu, ilonia1984, jamniczakuchnia, Funky09, triste, Anastazjaaa, dichlieb, dziewussia, Mynia, mania, malika89, madziutek 23, Sunday, Dewajtis, Lanusia93, agulas lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:) ja też Was poczytuje ale czasu mam już mniej bo mój wrócił do Polski to i nacieszyć się sobą musieliśmy a i w domu więcej roboty bo chłop musi cos sjesc i bałagan większy:P

Do tego wszystkiego mam złe wyniki krwi bo znacznie podeyższone leukocyty i neutrocyty . Ponad dwa razy nad górną normę i już się oczytałam w internecie jakie straszne to mogą być choroby więc strs ogromny:(

Ale sliczne i duże bobaski Straciatella i Kajka:) no cudne małe ludziki:* już się nie mogę doczeksć na moje usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:38

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Straciatella, jaki piękny bobas! :O <3 <3 <3

Jejku, ależ cudnie popatrzeć na takie zdjęcia! Ja już umieram z niecierpliwości, a tu dopiero usg za 3 tygodnie :( Mam jakieś dziwne lęki, że coś będzie nie tak, a z drugiej strony wewnętrznie mam przeświadczenie, że teraz musi być dobrze.

Pucku - nie denerwuj się kochana, tak, jak dziewczyny piszą - objawy są, znikają i wracają. Chociaż wiem, jaki to musi być stresujący okres teraz dla Ciebie :( Kiedy masz wizytę? Może dla pewności i spokoju idź w najbliższych dniach na usg, żeby przekonać się, że wszystko jest w porządku?

Nie denerwuj się, miałam te same odczucia. Niepokój i lęk, że coś jest nie tak, ale na pewno będzie dobrze! Gdybyś siedziała z głową w toalecie to byś pewnie bardziej czuła się "ciążowo" :) Jednak nawet jak nie ma wielkich dolegliwości, to na pewno wszystko jest dobrze i za 3 tyg. zobaczysz zdrowe maleństwo! A kiedy miałaś ostatnio usg i wyzytę?

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do ostatniej chwili miałam ogromny lęk, że coś będzie nie tak. No ale ten strach był napędzany tym, że ostatnio na tym etapie beztrosko czekałam na badanie, a okazało się, że ciąża obumarła 2-3 tygodnie wcześniej : /
    No niestety, nie zapanujemy nad wszystkim i mam tu na myśli zarówno naturę, jak i nasze emocje..

Co do badań genetycznych, to u mnie lekarz nie widzi żadnych wskazań do Pappy (NT w normie i wiek poniżej 35lat), więc poprzestanę na usg.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Jestem już po. Wszystko jest dobrze, niesamowita ulga!! : )
    Bobas ma już prawie 6cm i jest o 3 dni starszy niż wg OM. Kość nosowa jest, NT w normie i wszystkie narządy, przepływy ok. Termin porodu przesunął mi się na 3.04.
    Jak lekarz przycisnął głowicą, to tak śmiesznie podskoczył i kopał nóżką (mąż już sobie wyobraża piłkarza, choć na poznanie płci było za wcześnie :D).
    Ale się cieszę!!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/71c26dc93b0e.jpg

Gratulacje! Kolejny cudowny maluch! <3 <3 <3 Oby nam już tylko przybywało takich dobrych wieści i słodkich zdjęć tu na forum :)

dichlieb lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Nie denerwuj się, miałam te same odczucia. Niepokój i lęk, że coś jest nie tak, ale na pewno będzie dobrze! Gdybyś siedziała z głową w toalecie to byś pewnie bardziej czuła się "ciążowo" :) Jednak nawet jak nie ma wielkich dolegliwości, to na pewno wszystko jest dobrze i za 3 tyg. zobaczysz zdrowe maleństwo! A kiedy miałaś ostatnio usg i wyzytę?

Akurat u mnie objawy nudnościowe są spore, dosłownie ciągle mam odruch wymiotny, chociaż na szczęście muszli aż tak często nie przytulam ;) W poprzedniej, poronionej ciąży, właśnie sygnałem, że coś jest nie tak był u mnie całkowity zanik objawów i od początku wewnętrzne przeczucie, że coś jest z tą ciążą nie tak - nawet przyjaciółka zabroniła mi już krakać, bo tak byłam o tym przekonana. A teraz mam wewnętrzny spokój i poczucie, że jest ok - intuicja mnie nie zawodzi, ale wiecie jak to jest, denerwuję się mimo wszystko, że znowu się okaże, że serduszko nie bije.

Niemniej uważam, że te nerwy trzeba nawet na siłę starać się odsuwać od siebie i wręcz wmawiać sobie, że jest ok - w żaden sposób nie pomogą, i tak się nie przygotujemy na ew. złe wieści, a tylko można sobie zaszkodzić. O! ;)

Edit: wizytę miałam bodajże 11 września i wtedy było wszystko ok - ale od tej wizyty czas do usg genetycznego ciągnie mi się niesłychanie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:30

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne bejbiki dziewczyny <3

Dziewussia, na wyjeździe było fajnie, aktywnie poodpoczywaliśmy :D

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka jaki piekny okraglutki dzidziek :) gratuluje ;)

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. Przepiękne bobaski:)
    Pozdrawiam

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, musimy trochę przestać swirowac. Na wiele rzeczy nie mamy wpływu, ale na pewno mamy ogromny na komfort psychiczny naszych maluszków. One bardzo odczuwają nasz stres i się boją. Spokojna i szczęśliwa mama, to jedyne czego im teraz tak naprawdę potrzeba. Zbliżamy się wszystkie do drugiego trymestru i objawy będą słabnac, bo beta zaczyna spadać. Nie ma co panikowac. Cieszmy się, jak czujemy się lepiej:) Sama czasem wpadam w paranoje, ale później puka mi do głowy zdrowy rozsądek. Najlepiej zadbam o moje dziecko, kiedy będę cieszyć się każdym dniem ciąży, uśmiechać i wysyłać w świat dobra energię;)
    Dziś mam jej sporo, więc wysprzatalam całą kuchnie na glanc, łącznie z remanentem szafek:) i czuje się cudownie i od dzisiaj mam zamiar przestać się zamartwiac, bo to niczemu nie służy.

Babu, dziewussia, ilonia1984, jamniczakuchnia, dichlieb, mania lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze prawisz...ja do poniedzialku sie martwilam,ale jak zobaczylam malego czlowieczka z noskiem kopiacego mnie po brzuszku od srodka,to wiem,ze juz nic zlego sie nie stanie :) wkoncu poczulam sie bezpieczniej i zaczelam cieszyc ciaza...i wierze,ze juz nic a nic nie stanie sie mojemu bobaskowi :)

dichlieb, mania, Babu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewczyny, musimy trochę przestać swirowac. Na wiele rzeczy nie mamy wpływu, ale na pewno mamy ogromny na komfort psychiczny naszych maluszków. One bardzo odczuwają nasz stres i się boją. Spokojna i szczęśliwa mama, to jedyne czego im teraz tak naprawdę potrzeba. Zbliżamy się wszystkie do drugiego trymestru i objawy będą słabnac, bo beta zaczyna spadać. Nie ma co panikowac. Cieszmy się, jak czujemy się lepiej:) Sama czasem wpadam w paranoje, ale później puka mi do głowy zdrowy rozsądek. Najlepiej zadbam o moje dziecko, kiedy będę cieszyć się każdym dniem ciąży, uśmiechać i wysyłać w świat dobra energię;)
    Dziś mam jej sporo, więc wysprzatalam całą kuchnie na glanc, łącznie z remanentem szafek:) i czuje się cudownie i od dzisiaj mam zamiar przestać się zamartwiac, bo to niczemu nie służy.

Dokładnie! Cieszmy się tym pięknym stanem :)
    Ja dzisiaj też wpadłam w wir porządków :D

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i zapomniałam dodać że mój torbiel na jajniku skąd była owulacja dalej jest i trochę większą niż była bo ma 42mm. Gin mnie uspokoiła i mówiła ze się wchłonie do końca ciąży bo to przez hormony. W pierwszej ciąży tez miałam torbiel ale trochę mniejsza bo miała ok 3cm i do 20 tygodnia się wchlonela. Mam nadzieje ze i teraz tak będzie :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ