Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny!
Czytam Was, ale dużo się działo ostatnio u mnie i nie miałam czasu spokojnie napisać, poza tym miałam problem z telefonem, a tak to na bieżąco pisałam zawsze z telefonu.
Wczoraj mieliśmy wizytę, wszystko jest dobrze, serduszko ładnie bije 185 uderzeń na minutę, maluszek ma 3,67cm . I ogólnie wszystko ok. USG genetyczne będę miała 8 października, także wtedy dowiem się więcej i pewnie jeszcze bardziej uspokoję.
Spróbuję poniżej wkleić link do naszej Jagody, ale nie wiem czy mi się uda i zobaczycie fotkę.
Poza tym mam problemy z ciśnieniem, ale to wiedziałam, że tak będzie bo i miałam je przed ciążą. Po prostu muszę mierzyć ciśnienie i ewentualnie wprowadzić leki.
ilonia1984, gratuluję udanej wizyty i ślicznego maleństwa!
http://images66.fotosik.pl/1200/3727dcee26edb809.jpgjamniczakuchnia, ilonia1984, mania, Lanusia93, Babu, dziewussia, Dewajtis lubią tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualny
-
Dzieki kawuszka i tobie gratuluje
Ja jeszcze 10 dni do drugiego trymestru,niewiem kiedy to zlecialo,niedawno sie o niego modlilam a tu za niedlugo juz wszystkie przejdziemy na bezpieczniejsza strone mocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 09:44
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Hej, wczoraj wrocilam pozno i juz nie mialam sil pisac. Bylismy 40 minut u lekarza!! Zrobil sporo zdjec. Malenstwo ma juz 4 cm, serduszko pieknie bije. Pan dr powiedzial, ze nie widzi zadnych wad genetycznych ale zaleca standardowo badanie krwi i usg. Dostalam skierowanie. Widzialam dzidzie w 3d
rewelacja
tak strasNie go kocham
wieczorem jak wroce do domu, wrzuce zdjecie
tez widzialam ruchy. Fikal jak szalony
wg kalendarza mam 10 tydz 4 dzien a wg usg 11 tydz 0 dni
termin porodu zmieniony na 16 kwiecien
jestem przeszczesliwa teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 09:49
Funky09, Lanusia93, mania, Babu, ilonia1984, jamniczakuchnia, Sunday, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
Nie byłam na IP, czekałam do rana. Dzisiaj aplikowałam luteinę i śluz jest praktycznie biały tzn. taki jaki był. Zaraz obciełam pazury. Będę dzwonić do gina, żeby się upewnić, że w razie czego będzie w gabinecie w tym i następnym tygodniu... strachu się najadłam co niemiara
-
ilonia1984 wrote:Dzieki kawuszka i tobie gratuluje
Ja jeszcze 10 dni do drugiego trymestru,niewiem kiedy to zlecialo,niedawno sie o niego modlilam a tu za niedlugo juz wszystkie przejdziemy na bezpieczniejsza strone mocy
Ja też odliczam czas do zakończenia I trymestru, po prostu chcę mieć ten czas już za sobą i się uspokoić bardziej. Masz rację, niedawno marzyłyśmy o dwóch kreseczkach na teście a teraz już maluszki brykają w brzuszku
Wczoraj rozmawialiśmy z lekarką o badaniach genetycznych, PAPPA i tym Harmony, mega drogim, gdzie wysyłają próbki do Stanów kosztuje to 2,500zł. Ja wierzę, że na tym USG genetycznym wszystko wyjdzie dobrze i takie badania dodatkowe nie będą konieczne. A Wy jak dziewczyny? Jak będziecie miały dobre USG, to działacie coś?
(Mt 6,33) -
Drugi trymestr liczycie od którego tygodnia od początku 13 czy od końca. Bo wg Belly to rozpocznę II trymestr 14 października czyli na koniec 13 tygodnia.
(Mt 6,33) -
Ja nie jesli genetyczne wyjdzie dobre,nie bede nic robic
wierze w to,ze moje dzieciatko jest zdrowe jak rybeczka
nie ma u mnie w rodzinie zadnych obciazen genetycznych...wiadomo,ze jesli bylo by cos nie tak to bym musiala sie zastanawiac nad dodatkowymi badaniami,a tak nie mam zamiaru
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Od 1 dnia 13 tygodnia powinno sie liczyc 2 trymestr,nawet lekarz do mnie teraz mowil,przyjdzie pani do mnie w 1 dniu 2 trymestru,a ide rowno W 13 tygodniu i ze bedziemy swietowac...wiec mysle,ze od 13
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 10:14
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Ja jak usg wyjdzie dobrze, czego się cały czas trzymam, to nie działam nic więcej wiem, że po tym co przeszliśmym będzie teraz wszystko dobrze
gratuluję udanych wizyt, super ze z maluszkami wszystko dobrze!
Malinkowe trzymaj się! Wierzę, że niedługo będziesz najszczesliwsza na świecie!ilonia1984, Malinkowe oczekiwanie lubią tę wiadomość
-
Jejku, jak mi burczy w brzuchu w pracy. Powiem Wam szczerze, że muszę coś zjeść teraz co 2,5-3h bo inaczej to mój brzuch wręcz krzyczy o jedzenie
Wcześniej też jadłam w miarę regularnie co 3-4h, ale teraz chcę przeczekać do następnego posiłku i się nie da
A Wy też jesteście takie głodomorki? Nie są to ogromne porcje, ale często
(Mt 6,33) -
Rotenkopf wrote:Dziewczyny, ratunku ! Oszaleje! Mam taką ochotę zjeść makaron z sosem bolońskim (taki z tytki w proszku, fix z knorra dokładnie) ale nie wiem czy mogę ;( Co Wy myślicie na temat takich rzeczy ? Jeszcze w ciąży takiego czegoś nie jadłam (przed ciążą to nawet często bo go uwielbiam) ale tak mi ślina cieknie, że nie nadążam jej połykać
matka karmiąca to też człowiek (o ile dziecko to zniesie moja na nic źle nie reagowała)
-
ilonia1984 wrote:Od 1 dnia 13 tygodnia powinno sie liczyc 2 trymestr,nawet lekarz do mnie teraz mowil,przyjdzie pani do mnie w 1 dniu 2 trymestru,a ide rowno W 13 tygodniu i ze bedziemy swietowac...wiec mysle,ze od 13
Ja też wierzę, że wszystko będzie dobrze i nie będę chciała robić badań. Wierzę, żę Bóg czuwa nad naszą Jagodzianką malutkąJejku jakie to jest uczucie miłości! Niesamowite! Wiedziałam, że będę totalnie kochać, ale dzisiaj przed wyjściem do pracy, pocałowałam zdjęcie USG, bo tak się cieszę od wczoraj, że wszystko dobrze
ilonia1984, Sunday lubią tę wiadomość
(Mt 6,33) -
Ja już też wg om 2 trymestr;) Ale będę spokojna dopiero 3 października, kiedy będzie 2 wg usg:) Chociaż moja mama twierdzi, że i tak urodze w terminie z om, że te z usg to jakiś wymysł i kiedyś, to się wszystkie dzieci w terminie rodziły, bo były liczone z miesiączki:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 10:22
-
Ja tez juz czuje ze nadchodzi II trymestr bo mdłości coraz mniejsze i wraca mi ochota na kawę którą kocham. Przed ciążą byłam kawoszem a później mnie odrzuciło totalnie teraz od kilku dni pije słabiutką ze spienionym mleczkiem mniammm
Dzis wzięło mnie na oglądanie wózków ogólnie to planuje zakupy dopiero po nowym roku ale ja w ogóle nie wiem czym się sugerować przy wyborze wózka np. Macie jakieś podpowiedzi ?? Może to wcześnie ale ten czas tak szybko leci a tyle rzeczy do ogarnięcia -
Hej! Za dwie godziny mam usg genetyczne. Mam nadzieję, że wszystko ok i że krwiak zniknął... To mój przełomowy moment.
Wg OM zaczynam II trymestr za tydzień, czyli jak będzie skończony 13tc.
Trzymajcie kciuki!)
Acha, mam jeszcze pytanko, czy miałyście badanie czystości pochwy (biocenozę)? Widziałam to w zalecanych badaniach I trymestru, ale gin nic nie mówił..ilonia1984, mania, Lanusia93 lubią tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Kajka wrote:Hej! Za dwie godziny mam usg genetyczne. Mam nadzieję, że wszystko ok i że krwiak zniknął... To mój przełomowy moment.
Wg OM zaczynam II trymestr za tydzień, czyli jak będzie skończony 13tc.
Trzymajcie kciuki!)
Acha, mam jeszcze pytanko, czy miałyście badanie czystości pochwy (biocenozę)? Widziałam to w zalecanych badaniach I trymestru, ale gin nic nie mówił..
A propos badań ginekologicznych: czy Was też teraz w ciąży badanie po prostu boli? Ja nigdy nie miałam tego problemu, a teraz to dramat. Ostatnio na fotelu aż zeby zagryzlam, a zazwyczaj nic na mnie wrażenia nie robiło:/
-
Straciatellaa wrote:To razem wizytujemy!!
ja miałam posiew z pochwy gin chciała zobaczyć jakie bakterie i w jakiej ilości tam mieszkają :p, ale nie wiem czy to to samo
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Powiem wam,ze sie zainteresowalam tym,ze 2 trymestr zaczyna sie pod koniec 13 tygodnia a nie na poczatku jak to zawsze bylo
i jest roznie...na.jednym portalu pisza tak na na drugim inaczej na belli tez inaczej,wiec ja jednak licze tak jak moj lekarz,ale zapytam go jak pojde na genetyczne czemu taka rozbierznosc jest co portal to inna opinia ;)Ale chyba juz wiem,13 tydzien np i 1 dzien to jest 14 tydzien wiec dlatego jest roznie,zaczynajac 13 tydzien jests juz w 14 czyli w 2 trymestrze....o szlak ale to walniete....salorki,ze wam namacilam,ale sama sobie to musialam wytlumaczyc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 11:08
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016