X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Mozliwe nie wiem szczerze powiem :-) ważne ze są ;) na swojego ginekologa nie narzekam wręcz chwale sobie i cenie jestem mega zadowolona :p

Heathera to mnie zdolowalas :D haha ja w pierwszej jadłam rzodkiewką tonami i dużo dużo słodkiego i tez chłopiec :D ogólnie śmieje się nie wieże w te przesady :p
    No ja właśnie w pierwszej ciązy jadłam dużo chrupek i tak bardziej na słono plus do tego dużo kiwi. Z kolei teraz bierze mnie na słodko i tak myślę, że może dziewczynka ale z tymi przesądami to wiadomo jak jest :P

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    Witam serdecznie :) Zgłaszam się do Kwietnióweczek mój termin to 06.04.2016 :)

Fabdorota jesteśmy chyba gdzieś z okolic bo ja w piątek wybieram się do Dr Dudarewicza polecił mi go mój ginekolog :) cały koszt usg i test pappa to 550 zł.
    Witamy nowa mamusie:)
    Ja jestem z Łodzi. A Ty? My robimy samo genetyczne bez pappa:) uznałam to za zbytek luksusu:P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak z córcia byłam w ciąży to słodkie na okrągło i P. Doktor mówiła ze chyba dziewczyna bo mi urodę odbiera... teraz mówią że wyglądam super i ze będzie "Jasiu"...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe mam nadzieję, że poradzisz sobie z tym co Cię spotkało, dobry psycholog lub terapeuta na pewno może pomóc. Daj sobie czas na żałobę. Będziemy trzymać kciuki :)

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe, jesteś bardzo dzielna kobieta. Cały czas myślami jesteśmy przy Tobie. Teraz musisz skoncentrować się na sobie i własnych uczuciach i faktycznie psycholog może Ci bardzo pomoc. Ze swojej strony polecam szukać takiego, który specjalizuje się w interwencji kryzysowej. Buziaki, trzymaj się:*

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że temat wagi ;) ją narazie mam 2kg na plus. ;)
    Z synkiem przybywam 14kg a jak wróciłam po porodzie ze szpitala zostało tylko +2 kg:D także dla mnie rewelaca... ;) oby to były geny i w tej ciazy też tak było ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straciatellaa po prostu może ginekolog moja nie powiedziała mi o tym,że wykona takie badanie, po prostu ostatnio powiedziała, że następne usg w 13 tygodniu i tyle, mogłam dopytać, no cóż zapytam na tej następnej wizycie 12 października :)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    z Zuzka do 30 tygodnia jadłam kwaśne, cera nieskazitelna. Od 31 tygodnia jak mnie wzieło na słodycze to kupowałam kostkę alpejską i cała sama zjadałam :P

Teraz nie chce mi się nic jeść :P Na twarzy mam pryszcz na pryszczu, bez podkładu to w ludzi wyjść nie mogę!

Tak mówicie?? ;) u mnie właśnie z synkiem miałam super cere a teraz paskudną i częstsze mdlosci... ale smaki te same na jedzenie ;) w sumie przeczucie mam na drugiego synka ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cerę też mam straszną, ale przed ciążą też miałam taką, liczyłam, że w ciąży mi się poprawi a tu dupa :D A co do jedzenia to mam ochotę i na słodkie i na słone i kwaśne więc nie wiem ;D

• niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Witamy nowa mamusie:)
    Ja jestem z Łodzi. A Ty? My robimy samo genetyczne bez pappa:) uznałam to za zbytek luksusu:P

Ja z Bełchatowa :) tez nie byłam pewna co do testu, ale u mnie żadna znajoma nie robiła takich badań;/także jestem trochę zdziwiona bo co nie które twierdzą żepo co mi te badania;/

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra ma chłopca, więc fajnie jakbym miała dziewczynkę, bo mama się denerwuje jak mówią, że nie jest babcią tylko żoną dziadka hehe

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaraz dostane zawału :( aplikowałam sobie luteinę, patrzę na palec, a tam dosłownie kropka krwi na opuszku. Zaraz wkładam ponownie paluch żeby sprawdzić śluz i widzę, że jest delikatnie zabarwiony:( nie wiem co mam robić:(

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro od 16 mogę dopiero dzwonić do lekarza... zaraz będę ryczała...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Jutro od 16 mogę dopiero dzwonić do lekarza... zaraz będę ryczała...
    Jedz na IP. nawet jak to podrażnienie. Będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe ściskam Cię mocno i Życzę Ci wszystkiego dobrego. Zycie czasem pisze zły scenariusz.. najważniejsze to się nie poddawać i iść dalej. Wiem ze łatwo się mówi, ale uwierz ze po burzy zawsze wychodzi słońce ! <3

Tez straciłam swoją kruszynke. . Byłam zła na cały świat na wszystko i wszystkich dookoła.. aż w końcu zrozumiałam ze widocznie tak Bóg chciał i on tez potrzebuje małych lotnikow w swojej armii.
    Jeśli czujesz ze potrzebujesz pomocy psychologa to jak najbardziej powinnaś z niej skorzystać, myślę że dobry psycholog może zdziałać cuda.
    Trzymaj się dzielnie!! :* :* <3

Malinkowe oczekiwanie, madziutek 23, Babu lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Zagladalam i czytalam Was na biezaco ale bylam tak zestresowana ze nie potrafilam sie skupic na niczym.

Moj slub byl 19 wrzesnia, bylam tak zestresowana ze bardzo bolala mnie kosc ogonowa i mialam mocne skurcze macicy z powodu braku magnezu. Lekarz kazal brac mi tylko eutyrox na tarczyce i kwas foliowy ale sama bralam tez magnez z potasem. Dzisiaj ide do lekarza na kolejna wizyte, bardzo jestem przejeta nie spie od 3 godzin i snilo mi sie ze plamilam. Bardzo sie boje czy tak ogromnym stresem moglam zaszkodzic dziecku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 06:07

km5smg7yv4tozota.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wszystko będzie dobrze... nic się nie dzieje poza głupimi koszmarami trzeba być dobrej myśli... każda z nas ma mniejsze lub większe stresy... Ja w piątek mam obronebi nie mam siły na naukę tak mnie sen moży i też się mega stresuje ale wierzę że dzidzia mimo wszystko ma się cudownie... głową do góry i daj znać po wizycie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzis straszny sen, aż nie chce pisac ale ciągle w nim plakalam. Co za ulga ze to tylko sen... Chciałabym juz znów zobaczyć mojego bobaska, a to dopiero w następny czwartek.
    Nasz lekarz mówił, ze samo USG wyklucza zespoły genetyczne w 90%, test Pappa daje kolejne 3%, wiec i tak zostaje 7% niepewności. Dlatego nie wiem czy będziemy robic Pappa. Sporo tez czytałam historii, ze wyszlo w teście pappa ryzyko i cala ciaze kobiety były w stresie a urodziny zdrowe dzieci. Znają siebie nie moglabym spać po nocach do konca. Jest tez test z krwi NIFTY, daje 99.9%, ale kosztuje ok 2500zl. My nie robimy, bo nie zmieniloby to naszej decyzji o donoszeniu ciąży a po to się go robi.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ostatnio nie pisałam bo kompletny brak czasu,przeziębienie,praca i synek razem... Jeśli chodzi o testy genetyczne to mój ginekolog powiedział,że pierwszym badaniem jeśli już coś to pappa a potem dalej można myśleć o tym NIFTY lub amniopunkcji np. tak jak mynia pisała koszt Nifty ogromny,więc my zrobimy pappa. Wcześniej już Wam mówiłam,że w pierwszej ciązy miałam amniopunkcje po tym usg w tyg. Teraz bardzo się martwię,ale wierzę,że skoro raz się udało i mamy zdrowe dziecię to i drugie będzie. Trzymam kciuki za to ważne usg!!
    Pamiętajcie jednak ,że pomyłki się zdarzają... tak jak mnie powiedziano,że moje dziecko umrze a jest zdrowe a mojej kuzynce mówiono,że będzie zespół downa i też jest zdrowe. Do wszystkiego podchodźcie z lekkim dystansem. :)

niunia26 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Dziewczyny zaraz dostane zawału :( aplikowałam sobie luteinę, patrzę na palec, a tam dosłownie kropka krwi na opuszku. Zaraz wkładam ponownie paluch żeby sprawdzić śluz i widzę, że jest delikatnie zabarwiony:( nie wiem co mam robić:(

Funky i co tam? Pojechałaś na IP? Oby to tylko zadrapanie przy aplikacji lutki... daj znać koniecznie :-*

Dziś znów wizytę bo idę prywatnie na wizytę bo cały czas plamie...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ