X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Mozliwe nie wiem szczerze powiem :-) ważne ze są ;) na swojego ginekologa nie narzekam wręcz chwale sobie i cenie jestem mega zadowolona :p

Heathera to mnie zdolowalas :D haha ja w pierwszej jadłam rzodkiewką tonami i dużo dużo słodkiego i tez chłopiec :D ogólnie śmieje się nie wieże w te przesady :p
    No ja właśnie w pierwszej ciązy jadłam dużo chrupek i tak bardziej na słono plus do tego dużo kiwi. Z kolei teraz bierze mnie na słodko i tak myślę, że może dziewczynka ale z tymi przesądami to wiadomo jak jest :P

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    Witam serdecznie :) Zgłaszam się do Kwietnióweczek mój termin to 06.04.2016 :)

Fabdorota jesteśmy chyba gdzieś z okolic bo ja w piątek wybieram się do Dr Dudarewicza polecił mi go mój ginekolog :) cały koszt usg i test pappa to 550 zł.
    Witamy nowa mamusie:)
    Ja jestem z Łodzi. A Ty? My robimy samo genetyczne bez pappa:) uznałam to za zbytek luksusu:P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak z córcia byłam w ciąży to słodkie na okrągło i P. Doktor mówiła ze chyba dziewczyna bo mi urodę odbiera... teraz mówią że wyglądam super i ze będzie "Jasiu"...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe mam nadzieję, że poradzisz sobie z tym co Cię spotkało, dobry psycholog lub terapeuta na pewno może pomóc. Daj sobie czas na żałobę. Będziemy trzymać kciuki :)

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe, jesteś bardzo dzielna kobieta. Cały czas myślami jesteśmy przy Tobie. Teraz musisz skoncentrować się na sobie i własnych uczuciach i faktycznie psycholog może Ci bardzo pomoc. Ze swojej strony polecam szukać takiego, który specjalizuje się w interwencji kryzysowej. Buziaki, trzymaj się:*

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że temat wagi ;) ją narazie mam 2kg na plus. ;)
    Z synkiem przybywam 14kg a jak wróciłam po porodzie ze szpitala zostało tylko +2 kg:D także dla mnie rewelaca... ;) oby to były geny i w tej ciazy też tak było ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straciatellaa po prostu może ginekolog moja nie powiedziała mi o tym,że wykona takie badanie, po prostu ostatnio powiedziała, że następne usg w 13 tygodniu i tyle, mogłam dopytać, no cóż zapytam na tej następnej wizycie 12 października :)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    z Zuzka do 30 tygodnia jadłam kwaśne, cera nieskazitelna. Od 31 tygodnia jak mnie wzieło na słodycze to kupowałam kostkę alpejską i cała sama zjadałam :P

Teraz nie chce mi się nic jeść :P Na twarzy mam pryszcz na pryszczu, bez podkładu to w ludzi wyjść nie mogę!

Tak mówicie?? ;) u mnie właśnie z synkiem miałam super cere a teraz paskudną i częstsze mdlosci... ale smaki te same na jedzenie ;) w sumie przeczucie mam na drugiego synka ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cerę też mam straszną, ale przed ciążą też miałam taką, liczyłam, że w ciąży mi się poprawi a tu dupa :D A co do jedzenia to mam ochotę i na słodkie i na słone i kwaśne więc nie wiem ;D

• niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Witamy nowa mamusie:)
    Ja jestem z Łodzi. A Ty? My robimy samo genetyczne bez pappa:) uznałam to za zbytek luksusu:P

Ja z Bełchatowa :) tez nie byłam pewna co do testu, ale u mnie żadna znajoma nie robiła takich badań;/także jestem trochę zdziwiona bo co nie które twierdzą żepo co mi te badania;/

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra ma chłopca, więc fajnie jakbym miała dziewczynkę, bo mama się denerwuje jak mówią, że nie jest babcią tylko żoną dziadka hehe

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaraz dostane zawału :( aplikowałam sobie luteinę, patrzę na palec, a tam dosłownie kropka krwi na opuszku. Zaraz wkładam ponownie paluch żeby sprawdzić śluz i widzę, że jest delikatnie zabarwiony:( nie wiem co mam robić:(

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro od 16 mogę dopiero dzwonić do lekarza... zaraz będę ryczała...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Jutro od 16 mogę dopiero dzwonić do lekarza... zaraz będę ryczała...
    Jedz na IP. nawet jak to podrażnienie. Będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe ściskam Cię mocno i Życzę Ci wszystkiego dobrego. Zycie czasem pisze zły scenariusz.. najważniejsze to się nie poddawać i iść dalej. Wiem ze łatwo się mówi, ale uwierz ze po burzy zawsze wychodzi słońce ! <3

Tez straciłam swoją kruszynke. . Byłam zła na cały świat na wszystko i wszystkich dookoła.. aż w końcu zrozumiałam ze widocznie tak Bóg chciał i on tez potrzebuje małych lotnikow w swojej armii.
    Jeśli czujesz ze potrzebujesz pomocy psychologa to jak najbardziej powinnaś z niej skorzystać, myślę że dobry psycholog może zdziałać cuda.
    Trzymaj się dzielnie!! :* :* <3

Malinkowe oczekiwanie, madziutek 23, Babu lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Zagladalam i czytalam Was na biezaco ale bylam tak zestresowana ze nie potrafilam sie skupic na niczym.

Moj slub byl 19 wrzesnia, bylam tak zestresowana ze bardzo bolala mnie kosc ogonowa i mialam mocne skurcze macicy z powodu braku magnezu. Lekarz kazal brac mi tylko eutyrox na tarczyce i kwas foliowy ale sama bralam tez magnez z potasem. Dzisiaj ide do lekarza na kolejna wizyte, bardzo jestem przejeta nie spie od 3 godzin i snilo mi sie ze plamilam. Bardzo sie boje czy tak ogromnym stresem moglam zaszkodzic dziecku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 06:07

km5smg7yv4tozota.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wszystko będzie dobrze... nic się nie dzieje poza głupimi koszmarami trzeba być dobrej myśli... każda z nas ma mniejsze lub większe stresy... Ja w piątek mam obronebi nie mam siły na naukę tak mnie sen moży i też się mega stresuje ale wierzę że dzidzia mimo wszystko ma się cudownie... głową do góry i daj znać po wizycie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzis straszny sen, aż nie chce pisac ale ciągle w nim plakalam. Co za ulga ze to tylko sen... Chciałabym juz znów zobaczyć mojego bobaska, a to dopiero w następny czwartek.
    Nasz lekarz mówił, ze samo USG wyklucza zespoły genetyczne w 90%, test Pappa daje kolejne 3%, wiec i tak zostaje 7% niepewności. Dlatego nie wiem czy będziemy robic Pappa. Sporo tez czytałam historii, ze wyszlo w teście pappa ryzyko i cala ciaze kobiety były w stresie a urodziny zdrowe dzieci. Znają siebie nie moglabym spać po nocach do konca. Jest tez test z krwi NIFTY, daje 99.9%, ale kosztuje ok 2500zl. My nie robimy, bo nie zmieniloby to naszej decyzji o donoszeniu ciąży a po to się go robi.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ostatnio nie pisałam bo kompletny brak czasu,przeziębienie,praca i synek razem... Jeśli chodzi o testy genetyczne to mój ginekolog powiedział,że pierwszym badaniem jeśli już coś to pappa a potem dalej można myśleć o tym NIFTY lub amniopunkcji np. tak jak mynia pisała koszt Nifty ogromny,więc my zrobimy pappa. Wcześniej już Wam mówiłam,że w pierwszej ciązy miałam amniopunkcje po tym usg w tyg. Teraz bardzo się martwię,ale wierzę,że skoro raz się udało i mamy zdrowe dziecię to i drugie będzie. Trzymam kciuki za to ważne usg!!
    Pamiętajcie jednak ,że pomyłki się zdarzają... tak jak mnie powiedziano,że moje dziecko umrze a jest zdrowe a mojej kuzynce mówiono,że będzie zespół downa i też jest zdrowe. Do wszystkiego podchodźcie z lekkim dystansem. :)

niunia26 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Dziewczyny zaraz dostane zawału :( aplikowałam sobie luteinę, patrzę na palec, a tam dosłownie kropka krwi na opuszku. Zaraz wkładam ponownie paluch żeby sprawdzić śluz i widzę, że jest delikatnie zabarwiony:( nie wiem co mam robić:(

Funky i co tam? Pojechałaś na IP? Oby to tylko zadrapanie przy aplikacji lutki... daj znać koniecznie :-*

Dziś znów wizytę bo idę prywatnie na wizytę bo cały czas plamie...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ