Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz plus 3,ale brzusio tez mam duzy juz,ja sie tym nie martwie wogole,ile przytyje to trudno,tyle bede musiala zgybic,ja to wiosne lato kesien spedzam na porannym bieganku od wielu lat wiec mysle,ze sie zgubi ile by nie bylo...a teraz trzeba spelniac zachcianeczki i tym sie nie martwic,bedziemy sie martwic jak bedziemy juz trzymac malcow w ramionach :) Z cora przytylam 26 kg ktore zgubilam 5 miesiecy :)

mania lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • triste Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o kabanosach tarczynskiego? Chodzą za mną od początku no ale sa tak jak salami dlugodojrzewajace surowe :/ i tylko patrzę jak mąż się zajada :( a jadl ktoś kiełbasę prosto z lodowki? Mam na taką smaka bo innej nie lubię. A może kabanosy zostaly mi tylko te po podgrzaniu?

I muszę w końcu dorwać pizze hawajska guseppe bo reklama za mną cały czas chodzi ;)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, chyba musimy zacząć wykropkowywać nazwy potraw, bo coraz więcej zachciewajek nam się włącza :D Przez Was marzyłam już dziś o: plackach ziemniaczanych, kopytkach, spaghetti z sosem z torebki, teraz o białym serze przegryzanym kabanosem :D

I właśnie z tymi kabanosami i innymi wędlinami to muszę ze wstydem przyznać, że na to nie zwracałam wcześniej uwagi... Tzn. kabanosów akurat nie jadłam, bo (do teraz! :P ) mi się nie chciało, ale takie wędliny, jak żywiecka czy salami, to podjadam.

mania, ilonia1984 lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    U mnie juz plus 3,ale brzusio tez mam duzy juz,ja sie tym nie martwie wogole,ile przytyje to trudno,tyle bede musiala zgybic,ja to wiosne lato kesien spedzam na porannym bieganku od wielu lat wiec mysle,ze sie zgubi ile by nie bylo...a teraz trzeba spelniac zachcianeczki i tym sie nie martwic,bedziemy sie martwic jak bedziemy juz trzymac malcow w ramionach :) Z cora przytylam 26 kg ktore zgubilam 5 miesiecy :)
    Masz rację Kochana zależy też jak kto gubi te kg bo ja się musze bardzo pilnować bo ciężko jest mi cokolwiek zrzucić a przytyć to moment. I tak już startuje z kilkoma kg nadplanowymi. A od ślubu przytyłam 12 kg.
    no ale fakt najważniejsze żeby dzidzi było dobrze w brzuszku :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem,ze ja nie zastanawiam sie nawet i jem na co mam ochote,tylko,ze ja nie jem surowizny bo jej nie znosze poprostu,ale jakos sie nie powstrzymuje przed pasztetem,choc zjadlam raz i checi juz nie mam, ani watrobka np ,raz na jakis czas jak zjem to mysle,ze nie zaszkodzi,kielbache tez dzis zjadlam z lodowki wlasnie ostatnio mialam dylemat bo kocham camembert,ostatnio go nie jadam,nie kupuje bo nie mozna,ale ostatnio smaka mialam i 1 kabapeczke zjadlam...ja mysle,ze wszyatko mozna,ale z umiarem ;)

• mania Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie co do serów cammembert lub tych śmierdzacych czy z pieśnią (jestem fanka ) to wiem ze nie można ale po obróbce termicznej jak myślicie ?? Bo uwielbiam makaron ze szpinakiem i lazurem rozpuszczonym

w57vyx8do68si190.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kabanosami się zatrułam/przejadłam i na szczęście już mnie nie kuszą:) zdarzyło mi się kilka razy zjeść kiełbaski bez podgrzewania. I też jestem ciekawa co do seròw pleśniowych po obróbce termicznej.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z surowizna nie mam problemu... chlebek biały z masełkiem...mączne potrawy... na szczęście zero słodkiego i dużo owoców... ser żółty mniam... ogoreczki kiszone... kwaśne rzeczy... i dużo zjadam... w pierwszej ciąży 31 kg do przodu i pomimo młodego wieku nie udało mi się wrócić do wagi z przed ciąży.. zgubiłam raptem 15 kg abtetaz już 5 do przodu... ubrania dotąd e rozmiarze 38...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do serów to nie wiem na 100%, ale moja siostra, która generalnie była bardzo "poprawna" pod względem jedzeniowym wsuwała camemberta z grilla albo mikrofalówki - także myślę, że są ok.
    Poza tym ważne - chyba nie wszystkie camemberty są niebezpieczne? Na opakowaniach zawsze jest info z jakiego mleka jest zrobiony - jeśli z pasteryzowanego, to jest w porządku?

ilonia1984, mania lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia jak jest z serkami po obrobce,ale ja nysle,ze jak raz na.jakis czas zjemy to nic nam niebedzie,a po obrobce niby bakterie te co szkodza gina,ale glowy sobie obciac nieeee dam :) Iwonkaaa jak Cie czytam to jak bym ja to pisala,maczne rzeczy mniam,slodycze fuj,kwasne pycha i ostre ;)bubu i to moze byc patet,sprawdze dzis z jakiego sa mleka camemberty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 17:06

mania, Iwonkaaa lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez raczej kwaśne, słone, ostre, słodkie może nieistniec ciekawe czy sprawdzi się przesąd z płcią malucha:) osobiście nie wierzę w takie rzeczy ale kto wie ; )
    musze poczytać o tych serach bo teraz już muszę go zjeść

ilonia1984, dichlieb lubią tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zajadam wszystko oprócz mięsa... Narazie tracę na wadze. Jem jak najęta. Teraz mam zachcianki na nabiał.
    A jak z pasztetem? Chodzi za mną swojski pasztet.
    Wszyscy mówią że wyglądam okropnie. Jestem blada jak ściana. Nie wiem dlaczego. Mam rewelacyjne wyniki krwi. Jedynie to mam niskie ciśnienie. To może być przyczyną?

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko słodkie na kwaśne i słone nie mam smaka ;) a tak to w sumie mam na wszystko ochotę ;) i noe wiem dlaczego w ogóle warzywa mi nie smakują nie licząc pomidorów, na początku miałam smaka a teraz odpycha mnie no ale staram się jeść, przemycam w sokach hehe

Co do tycia do w poniedziałek dowiem się ile przytyłam przez 3 tyg ;) póki co nie było nic ;)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wypilam szklankę wody z ogórków kiszonych

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ja tez staram się spełniać większość swoich zachcianek. Ostatnio w serialu ktoś kupował brzoskwinie i dobrze że miałam je w domu bo męż musiałby biec do sklepu :)

właśnie weszłam na wagę i doznalam szoku mam już +2,5kg! No ale brzusio juz trochę widać :)
    Moja mama przytyła na każdą ciążę po 25 kg i mnie chyba tez to czeka
    a jak u Was z wagą? ?

smacznego dla wszystkich bo bardzo pysznie się tu zrobiło :)
    ja przytyłam jakieś 0,5 kg, a jem mniej więcej tak jak przed ciążą, jeśli chodzi o ilości, no ale słodycze to tylko raz na jakiś czas, a przed ciążą codziennie coś z czekoladą musiałam zjeść :P

Co do mięsa, to mnie odrzuca od jego przygotowywania. Jak mąż ma ochotę na mięso to sam musi je w większości przygotować, ja mu tylko podpowiadam jak ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja mam pytanie czy każda z Was miała lub będzie miała usg genetyczne ? U nas w małym mieście chyba tego nie robią na nfz przynajmniej każda znajoma mówi mi że takiego usg nie miała. Spytam swojego gina na wizycie ale podejrzewam że jeśli będę chciała takie usg to niestety prywatnie i nie wiem czy się zdecydować

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę prywatnie... nie są to jakieś kolosalne sumy... jak mogę spokojniej spać to czemu nie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Hej a ja mam pytanie czy każda z Was miała lub będzie miała usg genetyczne ? U nas w małym mieście chyba tego nie robią na nfz przynajmniej każda znajoma mówi mi że takiego usg nie miała. Spytam swojego gina na wizycie ale podejrzewam że jeśli będę chciała takie usg to niestety prywatnie i nie wiem czy się zdecydować
    jeśli prowadzisz ciążę na nfz to ginekolog prowadzący jeśli sam nie ma uprawnień do takiego badania musi Ci wystawić skierowanie na usg genetyczne i idziesz sobie wtedy do innej placówki na takie badanie. Ja będę robić prywatnie, bo i prywatnie prowadzę ciążę. Nie wyobrażam sobie nie robić tego badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 18:21

mania lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • triste Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie idę na genetyczne, dopiero na te gdzie sprawdzają serduszko. No chyba że na wizycie lekarz czegoś nie będzie pewny...

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prywatnie prowadzę stąd za wszystko płacę... liczyłam się z tym wybierając lekarza... i jeżeli są takie możliwości to myślę że nalezy je wykorzystać i oczywiście że skierowaniem możesz na NFZ wykonać je

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ