Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dziewczyny, ratunku ! Oszaleje! Mam taką ochotę zjeść makaron z sosem bolońskim (taki z tytki w proszku, fix z knorra dokładnie) ale nie wiem czy mogę ;( Co Wy myślicie na temat takich rzeczy ? Jeszcze w ciąży takiego czegoś nie jadłam (przed ciążą to nawet często bo go uwielbiam) ale tak mi ślina cieknie, że nie nadążam jej połykać ;D
    ostatnio robiłam spagetti z tego sosu, myślę że jak zjemy raz na jakiś czas to nic się nie stanie.
    Ja miałam wczoraj ochotę na frytki z maca, ale opanowałam się, dzisiaj upiekę w piekarniku :P

200710183334.png

201604027450.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dziewczyny, ratunku ! Oszaleje! Mam taką ochotę zjeść makaron z sosem bolońskim (taki z tytki w proszku, fix z knorra dokładnie) ale nie wiem czy mogę ;( Co Wy myślicie na temat takich rzeczy ? Jeszcze w ciąży takiego czegoś nie jadłam (przed ciążą to nawet często bo go uwielbiam) ale tak mi ślina cieknie, że nie nadążam jej połykać ;D
    nie ma co szaleć z powodu ciąży ;). Jak masz ochotę to zjedz. Raz na jakiś czas przecież Ci nie zaszkodzi :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • agulas Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Rotenkopf, zjedz i się nie przejmuj ;) O ile ogólnie odżywiasz się zdrowo, to na pewno pojedyncze szaleństwa nie zaszkodzą. Za mną chodzą ciągle fastfoody - dwa czy trzy razy sobie pozwoliłam - nie dajmy się zwariować :)

Ja dwa razy zjadłam kfc. Nie wytrzymałam. Z colą też zgrzeszyłam. Rotenkopf zjedz sobie.
    Dziewussia ja mam wizytę dopiero o 19.40. Już siedzę jak na szpilkach.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym jedzeniem to też jest tak, że nie ma co się w ciąży specjalnie ograniczać i nad wszystkim 10 razy zastanawiać - bez przesady, trzeba jeść w miarę normalnie, żeby dzieciaczek popróbował wszystkiego i nie miał później alergii i uczuleń. Przynajmniej tak twierdzi moja mama - mój guru i wyrocznia :P

agulas, ilonia1984, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W macu też byłam dwa razy ale to na samym początku teraz jakoś mnie nie ciągnie ;D dzięki, jesteście Kochane! ;* dzięki Wam nie zwariuje ;]
    lecę gotować! :)

agulas, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj ile razy już w ciąży jadłam pizze, frytki, spagetti, chipsy. Jak nigdy mam na to ochotę i jem nie zastanawiam się, i tak mama się ze mnie śmieje jak mówię np. "kurczę wypiłam już dziś dwie herbaty wypiłabym jeszcze jedną ale nie mogę"

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, jedz :) Jak raz na jakiś czas sobie pozwolisz na syf, to się nic nie stanie. Każda z nas ma na koncie jakieś grzeszki- mój wczorajszy: mrożona pizza. Byłam w domu sama i nie chciało mi się gotować :D. Ale dzisiaj już zdrowo, bo będzie zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i szpinakiem :). Chociaż nie ukrywam, że często mi się chce fast foodów niestety;/.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota ostatnio jadłam taką zapiekankę tylko, że z ziemniakami pyyyychaaa

fabdorota lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka189 wrote:
    Mi żaden wózek nie odpowiada jakoś nie mogę dopasować... Podoba mi się quinny moodd ale drogi jak nie wiem co... Butelki i smoczki wolałabym nie używać :-P ale różnie bywa resztę mam i nic więcej nie kupuje no chybaze proszek i płyn do płukania hihi
    Mi też się podobał moodd ale jak zobaczyłam go u koleżanki to od razu ki się odwidzialo. Wygląd fajny w moim stylu kosmiczny ale skrzypi za każdym poruszeniem go masakra...

Moim typem na chwilę obecną jest 4moms origami

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciągłą ochotę na fast foody mam... ostatnio na kolacyjke tosty pyły... pizza i chipsy też...nie ograniczam się... dzisiaj kopytka na obiadek... mniam...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    nie ma co szaleć z powodu ciąży ;). Jak masz ochotę to zjedz. Raz na jakiś czas przecież Ci nie zaszkodzi :P
    Ja yez jie przesadzam z dieta, jak mam na coś ochotę to jem ;)

Boli mnie brzuch tak @-owo i nic mi się nie chce....
    Miałam ciazka noc prawie nie spałam, bo albo głupoty ji się snily albo było mi zimno.....
    I teraz mam zryty dzien, chce mi się maga spać, za 45 minut idę syne że szkoły odebrać, obiecalam mu ze może dziś zaprosić kolegów dodomu więc nie poleze bleeee,
    Ale jutro w pracy tylko do12 później relaks ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raaany, jakie to dobre było ;D
    i wiecie co? jak jadłam to prawie się poryczałam nad tym makaronem, oczywiście nie wiem czemu ;)

• Babu Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja yez jie przesadzam z dieta, jak mam na coś ochotę to jem ;)

Boli mnie brzuch tak @-owo i nic mi się nie chce....
    Miałam ciazka noc prawie nie spałam, bo albo głupoty ji się snily albo było mi zimno.....
    I teraz mam zryty dzien, chce mi się maga spać, za 45 minut idę syne że szkoły odebrać, obiecalam mu ze może dziś zaprosić kolegów dodomu więc nie poleze bleeee,
    Ale jutro w pracy tylko do12 później relaks ;)

Oj, to współczuję :/ Też dziś nie spałam, bo moja kochana sąsiadka postanowiła całą noc oglądać telewizję (a ma 93 lata i jest niemal głucha, więc nie ogląda na normalnym poziomie głośności :/
    Obyś jutro wypoczęła :)

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    raaany, jakie to dobre było ;D
    i wiecie co? jak jadłam to prawie się poryczałam nad tym makaronem, oczywiście nie wiem czemu ;)
    Przez wyrzuty sumienia :D <devil>

Babu lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo, Rotenkopf, ale mi smaka narobiłaś tym spaghetti :O
    Też tak macie, że wystarczy, że ktoś rzuci nazwą jakiejś potrawy, a już myślicie o zjedzeniu tego? Czy tylko ja jestem jakaś nienażarta? :P

ilonia1984, Aleksandra19, Rotenkopf lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj też tak mam :D choć kilkanaście minut temu jak rotenkopf napisała o tym spagetti to taka ochota mnie naszła, a przed chwilą zjadłam schabowego i mi przeszło:D

ilonia1984, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam to samo i to czesto,kolezanka.pisala ostatnio,ze robi placki ziemniaczane,chyba jeszcze nigdy smaka takiego nie dostalam wiec musialam zrobic a wczoraj do mamy dzwonilam i mowi,ze ma fasolke po bretonsku i tak lezalam i myslalam i fasolke w nocy namoczylam i ja wlasnie zjadlam,mam nadzieje,ze brzuszek bolec nie bedzie ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolka po bretońsku ;o ojej dzięki ilonia za przypomnienie o niej w ogóle zapomniałam o tym daniu

ilonia1984, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Oj, to współczuję :/ Też dziś nie spałam, bo moja kochana sąsiadka postanowiła całą noc oglądać telewizję (a ma 93 lata i jest niemal głucha, więc nie ogląda na normalnym poziomie głośności :/
    Obyś jutro wypoczęła :)
    Heh moja mama ma takiego sąsiada że pomimo iż dzieli nas droga to i tak czasem słychać co on ogląda....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ja wlasnie tez...naprawde,do wczoraj i dlatego tak mnie dopadlo,zeby ja zjesc i powiem wam,ze pychotka :)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ