Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę z założenia, że lepiej mieć, a czy się przyda czy nie to się zobaczy ;)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe przy 1 dziecku miałam takie same podejście jak Wy :-) a tego nie chce tego tez nie. No cóż posłucham mądrych ludzi. Butelka potrzebna jest do przepajania malca. Mój smyk jak miał tydzień pił juz herbatkę z kopru włoskiego na brzuszek ;-) . Smoczek ? Położna kazała kupić mężowi jak leżałam na sali .. pomogło :-) podmywanie w wodzie zamiast mokrych husteczek ? Hahaha, dobre sobie :D i wiele różnych :-)

Teraz synek ma ponad roczek . Smoczka odrzucił sam ;) czasem znajdzie i Pomlaska :-) butelka ? Oj lubi z niej pic a zwłaszcza z jednej swojej ukochanej ;) ale picie ze słomki kubeczka czy czegokolwiek nie sprawia mu problemu :-)

Kiedyś z tego nie korzystali bo tego po prostu nie było :-) na dzień dzisiejszy jest dostępnych tyle udogodnien dla nas matek ze aby z tego nie korzystać to trzeba na prawdę być bardzo bardzo zdeterminowana :-)

Powodzenia wizytujacym. . A co do maleństwa moje w 6 tyg miało 24mm wiec bez niczego pomyłka jak sądzę. . :)

Dewajtis lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy przy swoich dzieciaczkach przydała Wam się niania elektroniczna i nawilżacz powietrza? Zastanawiamy się, na ile to konieczne zakupy...
    W ogóle to dzisiaj mój Szkrab postanowił intensywnie rosnąć. Cała noc się znów meczylam z bólem pachwiny i dalej mnie ciągnie, jak cholera. Do tego coraz bardziej męczy mnie odbijanie kwasem, które mi towarzyszy już dzień w dzień od samego wstania. Jak sobie z tym radzić?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spisuję pytania na dzisiejszą wizytę. Może pomożecie?:P Na razie mam takie hasła:
    - badania genetyczne,
    - jadłowstręt - zmuszać się do jedzenia?
    - kiedy kolejna wizyta,
    - wzdęcia,
    - waga i prawidłowy przyrost,
    - ciśnienie,
    - przebyte przeziębienie i gorączka,
    - kiedy kolejne badania moczu/krwi,
    - zwolnienie w przypadku złego samopoczucia.

co jeszcze? może Wy chcecie coś wiedzieć??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 11:28

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :). Gratuluję Wam udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :D.

Agulas, ja będę pytać jeszcze o kłucia, zatkane uszy, korzystanie z jacuzzi i o zajęcia dla ciężarnych ;) - to tak na szybko co mi się przypomniało

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewczyny, a czy przy swoich dzieciaczkach przydała Wam się niania elektroniczna i nawilżacz powietrza? Zastanawiamy się, na ile to konieczne zakupy...
    W ogóle to dzisiaj mój Szkrab postanowił intensywnie rosnąć. Cała noc się znów meczylam z bólem pachwiny i dalej mnie ciągnie, jak cholera. Do tego coraz bardziej męczy mnie odbijanie kwasem, które mi towarzyszy już dzień w dzień od samego wstania. Jak sobie z tym radzić?

Ani niania, ani monitor oddechu, ani żaden nawilżacz ;) Mała od nas z pokoju wyniosła się dopiero 3 tygodnie temu ;) Był okres jak miała około 3 miesięcy i spała sama w pokoju przez kilka tygodni, ale drzwi były otwarte, więc bez problemu ją słyszałam :) Chyba że ktoś ma dom piętrowy i myśli że zostawi noworodka na górze, a na dole spędzi wieczór :D
    Nawilżacz powietrza- ja normalnie wietrzyłam dom, nie miałyśmy żadnych katarów, chorób i innych przygód, można też kłaść mokre ręczniki na kaloryfer.

fabdorota lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często macie wizyty? Ja byłam 7 września teraz mam na 12 października, trochę się naczekam aż zobaczę mojego maluszka

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:) Plan jest taki, że Maluszek będzie spał z nami w pokoju, więc też myślałam, żeby nianie odpuścić.
    Co do pytań, to na mojej liście jest też ta zgaga i problemy z cera i wspomniane parę dni wcześniej jajka na miękko ;)

• agulas Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dopisałam :)
    Aleksandra19 ja miałam 1 września a teraz 22 września. Napisze wieczorem jak teraz idę następnym razem.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Ani niania, ani monitor oddechu, ani żaden nawilżacz ;) Mała od nas z pokoju wyniosła się dopiero 3 tygodnie temu ;) Był okres jak miała około 3 miesięcy i spała sama w pokoju przez kilka tygodni, ale drzwi były otwarte, więc bez problemu ją słyszałam :) Chyba że ktoś ma dom piętrowy i myśli że zostawi noworodka na górze, a na dole spędzi wieczór :D
    Nawilżacz powietrza- ja normalnie wietrzyłam dom, nie miałyśmy żadnych katarów, chorób i innych przygód, można też kłaść mokre ręczniki na kaloryfer.
    z tym kładzeniem mokrych ręczników czy ogólnie prania na kaloryfery to mnie nie przekonuje. Bo co jak co, ale jeśli ma się mierniki poboru ciepła w mieszkaniu i płaci się w zależności od zużycia to współczuję później rachunku za ogrzewanie, bo niestety ale wtedy grzejniki zużywają bardzo dużo ciepła i poczuje się to później w portfelu. Więc osobiście wolę wydać 100-200 zł na nawilżacz, który posłuży kilka lat niż później płacić bardzo wysokie rachunki co roku ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat nie mam mierników:P I tak i tak zazwyczaj hajcuje na maksa, bo jestem zmarzluch;) Chociaż z tym nawilzaczem, to chyba po prostu zobaczę w praktyce. Jak będzie trzeba, to kupimy.

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyte miałam 16 września a potem 8.10 ( de facto 2 dni przed urodzinami) no i teraz mam prenatalne w czwartek.

Jedynie co my planujemy kupić z takich rzeczy dodatkowych to monitor oddechu. To z mojego schizu od dawien dawna, jak opiekowałam się maluchami i one spały to strasznie się bałam czy oddychają.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Jak często macie wizyty? Ja byłam 7 września teraz mam na 12 października, trochę się naczekam aż zobaczę mojego maluszka
    ja mam tak co 3 tygodnie.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:

Niania sprawdziła się u nas idealnie. Mały leżał w kojcu Mojżesza u góry w sypialni a ja spokojnie na dole pichcilam sprzątam itp :-) tak samo w przypadku gdy wystawialam na taras .. mogłam spokojnie ogarniać siebie dom itp :-)

Mogę polecić jeszcze kojec Mojżesza wygoda straszna :) leżaczki huśtawki itp - super sprawa. Sterylizator do butelek ;)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad nianią zastanawiam się ale póki co maluszek i tak będzie spał z nami w sypialni, w jego pokoiku będzie łóżeczko (po tatusiu) a do sypalni kupię kolyske:) zajmujemy poddasze więc caly czas będę na jednym poziomie a jak będę wychodziła do ogrodu to maluszek ze mną ;)

Leżaczek na początku był wliczany ale gdzieś czytalam ze w tej pozycji dziecko powinno być rzadko więc na razie jedynie mata wchodzi w rachubę ;)

Moje wizyty są co 3 tygodnie :) jeszcze 6 dni :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Nad nianią zastanawiam się ale póki co maluszek i tak będzie spał z nami w sypialni, w jego pokoiku będzie łóżeczko (po tatusiu) a do sypalni kupię kolyske:) zajmujemy poddasze więc caly czas będę na jednym poziomie a jak będę wychodziła do ogrodu to maluszek ze mną ;)

Leżaczek na początku był wliczany ale gdzieś czytalam ze w tej pozycji dziecko powinno być rzadko więc na razie jedynie mata wchodzi w rachubę ;)

Moje wizyty są co 3 tygodnie :) jeszcze 6 dni :)
    Ja też chcę kołyskę do sypialni, chociaż ostatnio wpadł mi też w oko leżaczek 3in1 (ma 3 pozycje, w tym jedną właśnie na płasko): 2z7o5rp.jpg

ilonia1984 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    W piątek jak byłam na IP 10 tyg + 2 dni to miał 3.35cm.
    Ale jak mówią dziewczyny - może źle się ułożył i pomiar jest niewiarygodny... kiedy masz znów usg ?

A wogóle to piszesz że był plecami obrocony... nigdy mi lekarz nie mierzył dzidzi od "tyłu" tylko zawsze z profilu... może stąd ten błąd bo był bardziej wtedy skulony...
    no właśnie nie wiem jak to jest. mam nadzieję dziewczyny że był to błąd a w piątek okaże się że wszystko ok. Dzięki za wsparcie. Nawet nie wiecie chyba ile to znaczy.

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ratunku ! Oszaleje! Mam taką ochotę zjeść makaron z sosem bolońskim (taki z tytki w proszku, fix z knorra dokładnie) ale nie wiem czy mogę ;( Co Wy myślicie na temat takich rzeczy ? Jeszcze w ciąży takiego czegoś nie jadłam (przed ciążą to nawet często bo go uwielbiam) ale tak mi ślina cieknie, że nie nadążam jej połykać ;D

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odnoście zakupów to nie planuję elektronicznej niani bo mamy małe mieszkanie, więc bez sensu
    monitor oddechu.. hmm nie wiem sama
    nawilżacz zakupię jak będzie potrzeba- wieszanie ręczników na grzejnikach nie wchodzi w grę bo też mam pomierniki- chociaż w kwietniu, maju też nie będą już chyba grzać w elektrociepłowni. Zobaczę.
    Chciałam kupić łóżeczko z możliwością zmiany na tapczanik. wystarczy na parę lat. Butelkę bez kolkową też słyszałam że warto kupić, smoczek zakupię.Przyjaciółka mówiła że dzieci mają potrzebę ssania i wiszą na cycu dużo czasu. Nie mam za dużo wiedzy co kupować, chyba kupię te najpotrzebniejsze rzeczy a resztę zawsze można dokupić w razie potrzeby.
    Biorę się za prasowanie. miłego dzionka.
    Jak wizytujące??? Macie jakieś wieści??

200710183334.png

201604027450.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, zjedz i się nie przejmuj ;) O ile ogólnie odżywiasz się zdrowo, to na pewno pojedyncze szaleństwa nie zaszkodzą. Za mną chodzą ciągle fastfoody - dwa czy trzy razy sobie pozwoliłam - nie dajmy się zwariować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 13:30

ckai3e3k0s8hy0lf.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ