Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hehe przy 1 dziecku miałam takie same podejście jak Wy
a tego nie chce tego tez nie. No cóż posłucham mądrych ludzi. Butelka potrzebna jest do przepajania malca. Mój smyk jak miał tydzień pił juz herbatkę z kopru włoskiego na brzuszek
. Smoczek ? Położna kazała kupić mężowi jak leżałam na sali .. pomogło
podmywanie w wodzie zamiast mokrych husteczek ? Hahaha, dobre sobie
i wiele różnych
Teraz synek ma ponad roczek . Smoczka odrzucił samczasem znajdzie i Pomlaska
butelka ? Oj lubi z niej pic a zwłaszcza z jednej swojej ukochanej
ale picie ze słomki kubeczka czy czegokolwiek nie sprawia mu problemu
Kiedyś z tego nie korzystali bo tego po prostu nie byłona dzień dzisiejszy jest dostępnych tyle udogodnien dla nas matek ze aby z tego nie korzystać to trzeba na prawdę być bardzo bardzo zdeterminowana
Powodzenia wizytujacym. . A co do maleństwa moje w 6 tyg miało 24mm wiec bez niczego pomyłka jak sądzę. .Dewajtis lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a czy przy swoich dzieciaczkach przydała Wam się niania elektroniczna i nawilżacz powietrza? Zastanawiamy się, na ile to konieczne zakupy...
W ogóle to dzisiaj mój Szkrab postanowił intensywnie rosnąć. Cała noc się znów meczylam z bólem pachwiny i dalej mnie ciągnie, jak cholera. Do tego coraz bardziej męczy mnie odbijanie kwasem, które mi towarzyszy już dzień w dzień od samego wstania. Jak sobie z tym radzić? -
Dziewczyny, spisuję pytania na dzisiejszą wizytę. Może pomożecie?
Na razie mam takie hasła:
- badania genetyczne,
- jadłowstręt - zmuszać się do jedzenia?
- kiedy kolejna wizyta,
- wzdęcia,
- waga i prawidłowy przyrost,
- ciśnienie,
- przebyte przeziębienie i gorączka,
- kiedy kolejne badania moczu/krwi,
- zwolnienie w przypadku złego samopoczucia.
co jeszcze? może Wy chcecie coś wiedzieć??Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 11:28
-
Dzień dobry
. Gratuluję Wam udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze
.
Agulas, ja będę pytać jeszcze o kłucia, zatkane uszy, korzystanie z jacuzzi i o zajęcia dla ciężarnych- to tak na szybko co mi się przypomniało
-
fabdorota wrote:Dziewczyny, a czy przy swoich dzieciaczkach przydała Wam się niania elektroniczna i nawilżacz powietrza? Zastanawiamy się, na ile to konieczne zakupy...
W ogóle to dzisiaj mój Szkrab postanowił intensywnie rosnąć. Cała noc się znów meczylam z bólem pachwiny i dalej mnie ciągnie, jak cholera. Do tego coraz bardziej męczy mnie odbijanie kwasem, które mi towarzyszy już dzień w dzień od samego wstania. Jak sobie z tym radzić?
Ani niania, ani monitor oddechu, ani żaden nawilżaczMała od nas z pokoju wyniosła się dopiero 3 tygodnie temu
Był okres jak miała około 3 miesięcy i spała sama w pokoju przez kilka tygodni, ale drzwi były otwarte, więc bez problemu ją słyszałam
Chyba że ktoś ma dom piętrowy i myśli że zostawi noworodka na górze, a na dole spędzi wieczór
Nawilżacz powietrza- ja normalnie wietrzyłam dom, nie miałyśmy żadnych katarów, chorób i innych przygód, można też kłaść mokre ręczniki na kaloryfer.fabdorota lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Dzięki:) Plan jest taki, że Maluszek będzie spał z nami w pokoju, więc też myślałam, żeby nianie odpuścić.
Co do pytań, to na mojej liście jest też ta zgaga i problemy z cera i wspomniane parę dni wcześniej jajka na miękko -
Lanusia93 wrote:Ani niania, ani monitor oddechu, ani żaden nawilżacz
Mała od nas z pokoju wyniosła się dopiero 3 tygodnie temu
Był okres jak miała około 3 miesięcy i spała sama w pokoju przez kilka tygodni, ale drzwi były otwarte, więc bez problemu ją słyszałam
Chyba że ktoś ma dom piętrowy i myśli że zostawi noworodka na górze, a na dole spędzi wieczór
Nawilżacz powietrza- ja normalnie wietrzyłam dom, nie miałyśmy żadnych katarów, chorób i innych przygód, można też kłaść mokre ręczniki na kaloryfer. -
Ja akurat nie mam mierników:P I tak i tak zazwyczaj hajcuje na maksa, bo jestem zmarzluch;) Chociaż z tym nawilzaczem, to chyba po prostu zobaczę w praktyce. Jak będzie trzeba, to kupimy.
Rotenkopf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wizyte miałam 16 września a potem 8.10 ( de facto 2 dni przed urodzinami) no i teraz mam prenatalne w czwartek.
Jedynie co my planujemy kupić z takich rzeczy dodatkowych to monitor oddechu. To z mojego schizu od dawien dawna, jak opiekowałam się maluchami i one spały to strasznie się bałam czy oddychają. -
fabdorota wrote:Dziewczyny, a czy przy swoich dzieciaczkach przydała Wam się niania elektroniczna i nawilżacz powietrza? Zastanawiamy się, na ile to konieczne zakupy...
W ogóle to dzisiaj mój Szkrab postanowił intensywnie rosnąć. Cała noc się znów meczylam z bólem pachwiny i dalej mnie ciągnie, jak cholera. Do tego coraz bardziej męczy mnie odbijanie kwasem, które mi towarzyszy już dzień w dzień od samego wstania. Jak sobie z tym radzić?
Niania sprawdziła się u nas idealnie. Mały leżał w kojcu Mojżesza u góry w sypialni a ja spokojnie na dole pichcilam sprzątam itptak samo w przypadku gdy wystawialam na taras .. mogłam spokojnie ogarniać siebie dom itp
Mogę polecić jeszcze kojec Mojżesza wygoda strasznależaczki huśtawki itp - super sprawa. Sterylizator do butelek
-
Nad nianią zastanawiam się ale póki co maluszek i tak będzie spał z nami w sypialni, w jego pokoiku będzie łóżeczko (po tatusiu) a do sypalni kupię kolyske:) zajmujemy poddasze więc caly czas będę na jednym poziomie a jak będę wychodziła do ogrodu to maluszek ze mną
Leżaczek na początku był wliczany ale gdzieś czytalam ze w tej pozycji dziecko powinno być rzadko więc na razie jedynie mata wchodzi w rachubę
Moje wizyty są co 3 tygodniejeszcze 6 dni
-
triste wrote:Nad nianią zastanawiam się ale póki co maluszek i tak będzie spał z nami w sypialni, w jego pokoiku będzie łóżeczko (po tatusiu) a do sypalni kupię kolyske:) zajmujemy poddasze więc caly czas będę na jednym poziomie a jak będę wychodziła do ogrodu to maluszek ze mną
Leżaczek na początku był wliczany ale gdzieś czytalam ze w tej pozycji dziecko powinno być rzadko więc na razie jedynie mata wchodzi w rachubę
Moje wizyty są co 3 tygodniejeszcze 6 dni
ilonia1984 lubi tę wiadomość
-
madziutek 23 wrote:W piątek jak byłam na IP 10 tyg + 2 dni to miał 3.35cm.
Ale jak mówią dziewczyny - może źle się ułożył i pomiar jest niewiarygodny... kiedy masz znów usg ?
A wogóle to piszesz że był plecami obrocony... nigdy mi lekarz nie mierzył dzidzi od "tyłu" tylko zawsze z profilu... może stąd ten błąd bo był bardziej wtedy skulony... -
nick nieaktualnyDziewczyny, ratunku ! Oszaleje! Mam taką ochotę zjeść makaron z sosem bolońskim (taki z tytki w proszku, fix z knorra dokładnie) ale nie wiem czy mogę ;( Co Wy myślicie na temat takich rzeczy ? Jeszcze w ciąży takiego czegoś nie jadłam (przed ciążą to nawet często bo go uwielbiam) ale tak mi ślina cieknie, że nie nadążam jej połykać
-
a odnoście zakupów to nie planuję elektronicznej niani bo mamy małe mieszkanie, więc bez sensu
monitor oddechu.. hmm nie wiem sama
nawilżacz zakupię jak będzie potrzeba- wieszanie ręczników na grzejnikach nie wchodzi w grę bo też mam pomierniki- chociaż w kwietniu, maju też nie będą już chyba grzać w elektrociepłowni. Zobaczę.
Chciałam kupić łóżeczko z możliwością zmiany na tapczanik. wystarczy na parę lat. Butelkę bez kolkową też słyszałam że warto kupić, smoczek zakupię.Przyjaciółka mówiła że dzieci mają potrzebę ssania i wiszą na cycu dużo czasu. Nie mam za dużo wiedzy co kupować, chyba kupię te najpotrzebniejsze rzeczy a resztę zawsze można dokupić w razie potrzeby.
Biorę się za prasowanie. miłego dzionka.
Jak wizytujące??? Macie jakieś wieści??
-
Rotenkopf, zjedz i się nie przejmuj
O ile ogólnie odżywiasz się zdrowo, to na pewno pojedyncze szaleństwa nie zaszkodzą. Za mną chodzą ciągle fastfoody - dwa czy trzy razy sobie pozwoliłam - nie dajmy się zwariować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 13:30