X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę z założenia, że lepiej mieć, a czy się przyda czy nie to się zobaczy ;)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe przy 1 dziecku miałam takie same podejście jak Wy :-) a tego nie chce tego tez nie. No cóż posłucham mądrych ludzi. Butelka potrzebna jest do przepajania malca. Mój smyk jak miał tydzień pił juz herbatkę z kopru włoskiego na brzuszek ;-) . Smoczek ? Położna kazała kupić mężowi jak leżałam na sali .. pomogło :-) podmywanie w wodzie zamiast mokrych husteczek ? Hahaha, dobre sobie :D i wiele różnych :-)

Teraz synek ma ponad roczek . Smoczka odrzucił sam ;) czasem znajdzie i Pomlaska :-) butelka ? Oj lubi z niej pic a zwłaszcza z jednej swojej ukochanej ;) ale picie ze słomki kubeczka czy czegokolwiek nie sprawia mu problemu :-)

Kiedyś z tego nie korzystali bo tego po prostu nie było :-) na dzień dzisiejszy jest dostępnych tyle udogodnien dla nas matek ze aby z tego nie korzystać to trzeba na prawdę być bardzo bardzo zdeterminowana :-)

Powodzenia wizytujacym. . A co do maleństwa moje w 6 tyg miało 24mm wiec bez niczego pomyłka jak sądzę. . :)

Dewajtis lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy przy swoich dzieciaczkach przydała Wam się niania elektroniczna i nawilżacz powietrza? Zastanawiamy się, na ile to konieczne zakupy...
    W ogóle to dzisiaj mój Szkrab postanowił intensywnie rosnąć. Cała noc się znów meczylam z bólem pachwiny i dalej mnie ciągnie, jak cholera. Do tego coraz bardziej męczy mnie odbijanie kwasem, które mi towarzyszy już dzień w dzień od samego wstania. Jak sobie z tym radzić?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spisuję pytania na dzisiejszą wizytę. Może pomożecie?:P Na razie mam takie hasła:
    - badania genetyczne,
    - jadłowstręt - zmuszać się do jedzenia?
    - kiedy kolejna wizyta,
    - wzdęcia,
    - waga i prawidłowy przyrost,
    - ciśnienie,
    - przebyte przeziębienie i gorączka,
    - kiedy kolejne badania moczu/krwi,
    - zwolnienie w przypadku złego samopoczucia.

co jeszcze? może Wy chcecie coś wiedzieć??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 11:28

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :). Gratuluję Wam udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :D.

Agulas, ja będę pytać jeszcze o kłucia, zatkane uszy, korzystanie z jacuzzi i o zajęcia dla ciężarnych ;) - to tak na szybko co mi się przypomniało

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewczyny, a czy przy swoich dzieciaczkach przydała Wam się niania elektroniczna i nawilżacz powietrza? Zastanawiamy się, na ile to konieczne zakupy...
    W ogóle to dzisiaj mój Szkrab postanowił intensywnie rosnąć. Cała noc się znów meczylam z bólem pachwiny i dalej mnie ciągnie, jak cholera. Do tego coraz bardziej męczy mnie odbijanie kwasem, które mi towarzyszy już dzień w dzień od samego wstania. Jak sobie z tym radzić?

Ani niania, ani monitor oddechu, ani żaden nawilżacz ;) Mała od nas z pokoju wyniosła się dopiero 3 tygodnie temu ;) Był okres jak miała około 3 miesięcy i spała sama w pokoju przez kilka tygodni, ale drzwi były otwarte, więc bez problemu ją słyszałam :) Chyba że ktoś ma dom piętrowy i myśli że zostawi noworodka na górze, a na dole spędzi wieczór :D
    Nawilżacz powietrza- ja normalnie wietrzyłam dom, nie miałyśmy żadnych katarów, chorób i innych przygód, można też kłaść mokre ręczniki na kaloryfer.

fabdorota lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często macie wizyty? Ja byłam 7 września teraz mam na 12 października, trochę się naczekam aż zobaczę mojego maluszka

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:) Plan jest taki, że Maluszek będzie spał z nami w pokoju, więc też myślałam, żeby nianie odpuścić.
    Co do pytań, to na mojej liście jest też ta zgaga i problemy z cera i wspomniane parę dni wcześniej jajka na miękko ;)

• agulas Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dopisałam :)
    Aleksandra19 ja miałam 1 września a teraz 22 września. Napisze wieczorem jak teraz idę następnym razem.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Ani niania, ani monitor oddechu, ani żaden nawilżacz ;) Mała od nas z pokoju wyniosła się dopiero 3 tygodnie temu ;) Był okres jak miała około 3 miesięcy i spała sama w pokoju przez kilka tygodni, ale drzwi były otwarte, więc bez problemu ją słyszałam :) Chyba że ktoś ma dom piętrowy i myśli że zostawi noworodka na górze, a na dole spędzi wieczór :D
    Nawilżacz powietrza- ja normalnie wietrzyłam dom, nie miałyśmy żadnych katarów, chorób i innych przygód, można też kłaść mokre ręczniki na kaloryfer.
    z tym kładzeniem mokrych ręczników czy ogólnie prania na kaloryfery to mnie nie przekonuje. Bo co jak co, ale jeśli ma się mierniki poboru ciepła w mieszkaniu i płaci się w zależności od zużycia to współczuję później rachunku za ogrzewanie, bo niestety ale wtedy grzejniki zużywają bardzo dużo ciepła i poczuje się to później w portfelu. Więc osobiście wolę wydać 100-200 zł na nawilżacz, który posłuży kilka lat niż później płacić bardzo wysokie rachunki co roku ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat nie mam mierników:P I tak i tak zazwyczaj hajcuje na maksa, bo jestem zmarzluch;) Chociaż z tym nawilzaczem, to chyba po prostu zobaczę w praktyce. Jak będzie trzeba, to kupimy.

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyte miałam 16 września a potem 8.10 ( de facto 2 dni przed urodzinami) no i teraz mam prenatalne w czwartek.

Jedynie co my planujemy kupić z takich rzeczy dodatkowych to monitor oddechu. To z mojego schizu od dawien dawna, jak opiekowałam się maluchami i one spały to strasznie się bałam czy oddychają.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Jak często macie wizyty? Ja byłam 7 września teraz mam na 12 października, trochę się naczekam aż zobaczę mojego maluszka
    ja mam tak co 3 tygodnie.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:

Niania sprawdziła się u nas idealnie. Mały leżał w kojcu Mojżesza u góry w sypialni a ja spokojnie na dole pichcilam sprzątam itp :-) tak samo w przypadku gdy wystawialam na taras .. mogłam spokojnie ogarniać siebie dom itp :-)

Mogę polecić jeszcze kojec Mojżesza wygoda straszna :) leżaczki huśtawki itp - super sprawa. Sterylizator do butelek ;)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad nianią zastanawiam się ale póki co maluszek i tak będzie spał z nami w sypialni, w jego pokoiku będzie łóżeczko (po tatusiu) a do sypalni kupię kolyske:) zajmujemy poddasze więc caly czas będę na jednym poziomie a jak będę wychodziła do ogrodu to maluszek ze mną ;)

Leżaczek na początku był wliczany ale gdzieś czytalam ze w tej pozycji dziecko powinno być rzadko więc na razie jedynie mata wchodzi w rachubę ;)

Moje wizyty są co 3 tygodnie :) jeszcze 6 dni :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Nad nianią zastanawiam się ale póki co maluszek i tak będzie spał z nami w sypialni, w jego pokoiku będzie łóżeczko (po tatusiu) a do sypalni kupię kolyske:) zajmujemy poddasze więc caly czas będę na jednym poziomie a jak będę wychodziła do ogrodu to maluszek ze mną ;)

Leżaczek na początku był wliczany ale gdzieś czytalam ze w tej pozycji dziecko powinno być rzadko więc na razie jedynie mata wchodzi w rachubę ;)

Moje wizyty są co 3 tygodnie :) jeszcze 6 dni :)
    Ja też chcę kołyskę do sypialni, chociaż ostatnio wpadł mi też w oko leżaczek 3in1 (ma 3 pozycje, w tym jedną właśnie na płasko): 2z7o5rp.jpg

ilonia1984 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    W piątek jak byłam na IP 10 tyg + 2 dni to miał 3.35cm.
    Ale jak mówią dziewczyny - może źle się ułożył i pomiar jest niewiarygodny... kiedy masz znów usg ?

A wogóle to piszesz że był plecami obrocony... nigdy mi lekarz nie mierzył dzidzi od "tyłu" tylko zawsze z profilu... może stąd ten błąd bo był bardziej wtedy skulony...
    no właśnie nie wiem jak to jest. mam nadzieję dziewczyny że był to błąd a w piątek okaże się że wszystko ok. Dzięki za wsparcie. Nawet nie wiecie chyba ile to znaczy.

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ratunku ! Oszaleje! Mam taką ochotę zjeść makaron z sosem bolońskim (taki z tytki w proszku, fix z knorra dokładnie) ale nie wiem czy mogę ;( Co Wy myślicie na temat takich rzeczy ? Jeszcze w ciąży takiego czegoś nie jadłam (przed ciążą to nawet często bo go uwielbiam) ale tak mi ślina cieknie, że nie nadążam jej połykać ;D

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odnoście zakupów to nie planuję elektronicznej niani bo mamy małe mieszkanie, więc bez sensu
    monitor oddechu.. hmm nie wiem sama
    nawilżacz zakupię jak będzie potrzeba- wieszanie ręczników na grzejnikach nie wchodzi w grę bo też mam pomierniki- chociaż w kwietniu, maju też nie będą już chyba grzać w elektrociepłowni. Zobaczę.
    Chciałam kupić łóżeczko z możliwością zmiany na tapczanik. wystarczy na parę lat. Butelkę bez kolkową też słyszałam że warto kupić, smoczek zakupię.Przyjaciółka mówiła że dzieci mają potrzebę ssania i wiszą na cycu dużo czasu. Nie mam za dużo wiedzy co kupować, chyba kupię te najpotrzebniejsze rzeczy a resztę zawsze można dokupić w razie potrzeby.
    Biorę się za prasowanie. miłego dzionka.
    Jak wizytujące??? Macie jakieś wieści??

200710183334.png

201604027450.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, zjedz i się nie przejmuj ;) O ile ogólnie odżywiasz się zdrowo, to na pewno pojedyncze szaleństwa nie zaszkodzą. Za mną chodzą ciągle fastfoody - dwa czy trzy razy sobie pozwoliłam - nie dajmy się zwariować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 13:30

ckai3e3k0s8hy0lf.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ