Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, wreszcie Was nadrobiłam.
Niestety nie znam sie na rozmiarach naszym maluszków. Ja na usg sprawdzam tylko czy bije serduszko. Wczoraj znowu byłam na IP. Znowu krwawienie. Po sikaniu papier cały w żywej krwi. Znowu... juz mam dosyc. leżenie zniose ile będzie trzeba ale te stresy...
Na szczeście fasolka dobrze sie trzyma i wszytsko ok a krwawienie prawdopodobnie z szyjki. leże dalej.... w piątek wizyta u mojego lekarza
Poza tym:
-gratuluje udaneych wizyt
-trzymam kciuki za wszytskie martwiące sie i te cieszące sie
- do toxo to nie trzeba byc na czczo
- a co do picia alkoholu w ciązy to nie skomentuje bo aż brak mi słow na takie pomysłyBabu, Malinkowe oczekiwanie lubią tę wiadomość
-
Dewajtis trzymaj się :-* jesteś dzielna że tak znosisz to lezenie
Dziewussia dzidzia po słodkim bardziej się rusza...no przecież już czuje smaki i wie co dobre
słodkie pobudza nasze skarby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 22:59
dziewussia, Dewajtis lubią tę wiadomość
-
madziutek 23 wrote:Dewajtis trzymaj się :-* jesteś dzielna że tak znosisz to lezenie
Dziewussia dzidzia po słodkim bardziej się rusza...no przecież już czuje smaki i wie co dobre
słodkie pobudza nasze skarby
-
dziewussia, a nie pomyliłaś nic? 12 mm w 12 tygodniu to raczej średnio możliwe. Maluch powinien mieć ok. 6 cm, lekarz musiał coś pomylić! Spójrz na opis jeszcze raz (o ile masz jakiś wydruk, zdjęcie).
Mój maluszek w 9t2d miał 2.3 cm.
W 7t5d miał 8 mm, niemożliwe żebyś miała o tyle młodszą ciążę.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
dziewussia wrote:a kiedy miałaś ostatnie usg i jak duży był dzidziuś?
Jak byłam na IP to był 11tc5d też maluch się nie ruszał, ale serducho biło ładnie, na pewno spałi miał 5,5cm
dziewussia lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 07:22
dziewussia lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Jeżeli macie wątpliwości, co do tego czy Wasze dzidzie są prawidłowej wielkości, to tutaj w zakładce Moje belly są cotygodniowe informacje. Tam macie zawsze info o tym jakie są przedziały "długości" naszych dzieciątek
Ilonia dzidzia pięknapo tym co napisałaś o słodkościach, przed wizytą dziś na pewno wciągnę jakiegoś batonika
Nie wiem czy mam mieć pełen pęcherz czy nie, ale na w razie czego będzie prawie pełen
Dewajtis, podziwiam za wytrzymałość, ale jak trzeba leżeć to trzeba i już. Nagroda już za niecałe 7 miesięcy
Tak się martwię tą dzisiejszą wizytą, że moje kochane maleństwo postanowiło dać o sobie znać w postaci mdłości i już mi lepiej na sercu
Na tokso, rożyczkę i to 3 nie trzeba być na czczo
Czekam na relacje z dzisiejszych wizyt, a z tego co naliczyłam są przynajmniej 3 wizytujące Mamuśki
ilonia1984, Babu, Dewajtis lubią tę wiadomość
-
Ja slodyczy nie jem poprostu odrzucilo mnie jak zaszlam w ciaze,ale dzis zjadlam mleczna kanapkr i wypilam capucinko w nagrode dla mojego malca za to,ze tak pieknie sie mamusi wczoraj pokazal,pozatym wlasnie moj lekarz mowil wczoraj,ze malec sie kreci,ze pewnie najadlam sie slodyczy,a mnie wlasnie tak mdlilo,ze szklanke colki wypilam ,zeby tam czasem nie zwymiotowac :)Dziewczynki trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze i czekam na fotki bobaskow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 08:03
agulas lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Dobrze wiedzieć z tym słodkim:) Też zjem jakiegoś batonika czy czekoladke przed genetycznym. A co do pęcherza, to mi doktor mówił, że ma być pusty. Pewnie wszystko zależy od sprzętu...
ilonia1984 lubi tę wiadomość
-
No wlasnie rozne sa opunie,niby ze lepiej widac jak jest pelny,ale jeszcze noe wyprobowalam,sikam co chwile wiec ciezko mi miec pelny pecherz,nawet jak sie wydaje,ze pelny to za duzo tam nie ma
:)fabdorota faktycznie zaczynasz juz od jutra 2 teymest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 08:14
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
W piątek jak byłam na IP 10 tyg + 2 dni to miał 3.35cm.
Ale jak mówią dziewczyny - może źle się ułożył i pomiar jest niewiarygodny... kiedy masz znów usg ?
A wogóle to piszesz że był plecami obrocony... nigdy mi lekarz nie mierzył dzidzi od "tyłu" tylko zawsze z profilu... może stąd ten błąd bo był bardziej wtedy skulony...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 08:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZdecydowanie lekarz musiał się walnąć. Nikt nie jest nieonylny ale ileż stresów jest przy tym. Pamiętacie jak lekarz w szpitalu wystraszył mnię tą betą?
Też jak kichacie czasami was ściśnie w boku? Mi się raz tak zdarzyło na początku i dzisiaj w nocy, a wiadomo jak noc, w dodatku bez męża, który był w pracy to i panika większaale przeszło od razu.
Dziś mam wene na pakowanie. W końcu! Bo do przeprowadzki co raz bliżej a jesteśmy lesie.
No i zaczynam 13 tydzień
Zobaczcie -
Teraz odliczamy do końca I trymestru, rozmawiamy o mdłościach, sikaniu i smakach.
Za chwilę będziemy się zastanawiać w co będziemy się ubierać zimą i powoli rozmawiać o wyprawce. Zaspamujemy forum linkami do łóżeczek, wózków, butelek i smoczków
A jeszcze później zaczniemy doszukiwać się objawów porodu i będziemy tulić Nasze Skarby!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 09:27
ilonia1984, dziewussia, Sunday, Kawuszka, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa z om jestem w 10 tc a z ostatniego usg 8 tc. Dziś mam wizytę i się wszystko okaże trzymajcie kciuki. Wy już takie zaawansowane w porównaniu do mnie piękne te wasze dzidzie i cieszę się że wszystko dobrze u was i żeby już tak zostało! Nie zgadzam się już na żadne odejście stąd! Anastazja wszystko będzie dobrze już swoje przeszlas teraz czas na nagrodę kochana!
agulas, Babu, Anastazjaaa, Sunday lubią tę wiadomość
-
12mm? To na pewno pomyłka, wszystko będzie dobrze :*
Przy kichaniu to zawsze trzymam się za brzuch i zginam nogi aby nic nie bolalo
Och jak tylko będzie II trymestr to od razu pójdą w ruch rozne linkibutelke mam wybrana juz z polecenia
a wózki już oglądam i póki co w grę wchodzą tylko polskie firmy (cena) no chyba ze jakiś fajny używany, zagraniczny trafi w moje ręce
Najwazniejsze aby pożegnać się z 1 trymestrem pozniej będzie już z górki -
Witam wszystkie kwietniówki serdecznie! Jestem nowa na wątku, ale od czasu do czasu chętnie Was podczytuje i trzymam za każdą wizytę mocno kciuki wysyłając pozytywne fluidy. Ja swoje usg z badaniem przezierności mam w piątek(mam nadzieje że nie za wczesnie) i do tych z Was które są juz "po" mam małe pytanko- czy usg odbywało sie przez brzuch czy jednak dopochwowo. pytam bo nie wiem jak sie przygotować do badania. Jeśli wcześniej byla o tym mowa to wybaczcie,sporo piszecie i moglam przeoczyć. Będę również wdzieczna za inne rady dot. tej wizyty. pozdrowienia i milego dzionka wszystkim!
Babu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi żaden wózek nie odpowiada jakoś nie mogę dopasować... Podoba mi się quinny moodd ale drogi jak nie wiem co... Butelki i smoczki wolałabym nie używać
ale różnie bywa resztę mam i nic więcej nie kupuje no chybaze proszek i płyn do płukania hihi
-
Jeśli chodzi o butelkę to koleżanka doradzila mi aby mieć przynajmniej małą bo bardzo jej się przydała. Nie wiedziała ile jej mały wypija- ciągle marudzil i spr butelką
szmoczka też chcę mało używać ale wiem że maluchy lubią więc i tak musi być kupiony