Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi sie wydaje ze to badanie usg jest bardzo ważne i nie słyszałam żeby któraś z moich znajomych go nie robila. Dr może zobaczyć jak nasz dzidziuś się rozwija czy wszystko jest ok. Ja robię prywatnie i płacę za nie 200zł.
Wolałabym wiedzieć czy mojemu dziecku cos tfu tfu dolega bo można wczesniej zacząć działać.
U mnie w rodzinie byl przypadek gdzie dr wykrył wadę serca u dzidziusia i porod byl od razu w szpitalu przygotowanym na tego typu wady i maluszek od razu miał operacje i wszystko jest dzieki temu ok. -
Nie tylko dr sprawdza serduszko przepływy, mózg, nerki i pozostałe narządy wewnętrzne, kończyny, ocenia ruchy dziecka oczywiście te wady o których piszesz także ale na tym etapie dr jest w stanie wykryć takze inne nieprawidłowości. Usg między 11-14 tyg i 18-22 są bardzo ważne w diagnostyce. Przynajmniej mój dr tak twierdzi. Ale wiadomo jak któraś kobieta nie chce go robic to nikt jej nie zmusi to jest wybór kobiety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 19:57
-
Serio mimo że chodźcie prywatnie płacicie za genetyczne ??. Ja mam w cenie wizyty
Powiem Wam że ja właśnie zjadłam pasztecik z ogórkiem kiszonym i uwaga : parmezanem i rodzynkami hahaha nie wiem co mi strzelilo.
I od wczoraj Wcinam kiwi .. po 10-15 sztuk dzienniezielone.. na dziewuche? Haha
mam taką skryta nadzieje
-
Wiolcia1405 wrote:Serio mimo że chodźcie prywatnie płacicie za genetyczne ??. Ja mam w cenie wizyty
Powiem Wam że ja właśnie zjadłam pasztecik z ogórkiem kiszonym i uwaga : parmezanem i rodzynkami hahaha nie wiem co mi strzelilo.
I od wczoraj Wcinam kiwi .. po 10-15 sztuk dzienniezielone.. na dziewuche? Haha
mam taką skryta nadzieje
-
A ja dzis jadlam pysznego duzego paczuszka!! Pycha, moge zjesc ich mnostwo
Poki co przytylam 0.5 kg, ale na poczatku ciazy stracilam 2kg.
Ja genetyczne chyba na poczatku pazdziernika. musze jeszcze sie umowic bo moj gin na urlopie teraz.
Niby tez nie powinno sie jesc lososia, a ja dzis mialam buleczke z wedzonym lososiem i salata, pycha i zaraz chyba tez zjem
Smacznych kolaji Mamuski! -
hejka, muszę się pochwalić byłam na usg i moja fasolka ma 2,86 mm, serduszko pięknie bije
Ja w pierwszej ciąży (7 lat temu) robiłam Usg genetyczne i teraz też jestem zapisana do genetyka w Łodzi. Bierze 300zł ale uważam, że warto
mania, Funky09, Sunday, dziewussia, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość
-
Mozliwe nie wiem szczerze powiem
ważne ze są
na swojego ginekologa nie narzekam wręcz chwale sobie i cenie jestem mega zadowolona :p
Heathera to mnie zdolowalashaha ja w pierwszej jadłam rzodkiewką tonami i dużo dużo słodkiego i tez chłopiec
ogólnie śmieje się nie wieże w te przesady :p
-
Cześć dziewczyny... chciałam Wam bardzo podziękować za słowa wsparcia i otuchy, za szczere słowa. Wspaniałe jest to, że mimo, że się nie znamy to łączymy się w chwilach dramatycznych i tych radosnych.
Jakoś się trzymam. Chcę szybko wrócić do pracy, muszę mieć zajęcie, żeby nie myśleć. Szukam psychologa, czuje że sama sobie tym razem nie poradzę, to już za dużo dla mnie.
Kochane moje gratuluję wszystkich udanych wizyt, nie mogłam wyjść z zachwytu oglądając wasze szczęścia. Dbajcie o siebie i o nie jak tylko możecie. Życzę Wam dużo zdrówka i w miarę możliwości jak najwięcej spokoju. Jesteście dzielne i wspaniałe - pamiętajcie o tym.Iwonkaaa, mania, Wiolcia1405, ilonia1984, Mynia, Lanusia93, Babu, dziewussia, malika89 lubią tę wiadomość
-
Witam serdecznie
Zgłaszam się do Kwietnióweczek mój termin to 06.04.2016
Fabdorota jesteśmy chyba gdzieś z okolic bo ja w piątek wybieram się do Dr Dudarewicza polecił mi go mój ginekologcały koszt usg i test pappa to 550 zł.
Lanusia93, dziewussia lubią tę wiadomość
-
Dawno mnie nie było, przejrzałam co nieco ostatnie strony...
USG - to, króre robi lekarz między 11-14 tygodniem zawsze wg mnie jest genetyczne - sprawdza on wtedy przepływy (doopler tak wtedy kolorowo na ekranie:)), maluszka, ruchy, przezierność karkowa i nosowa.
Nie ingeruje w nas bardziej niż "zwykłe" usg, gdzie mierzy tylko obwody głowy, klatki, długość i słucha serduszka - po prostu dokładniej mierzy malucha.
Ubrania ciążowe H&M - w ogóle lubie ciążówki
wątróbke z Mikołajem na początku jadłam co drugi dzień, bo mi się chciało - teraz jak mam na coś apetyt też jem - moja dr mi raz powiedziała, że jak mam na coś ochotę, to mam sobie zjeść, bo widocznie mój organizm czegoś potrzebuje (oczywiście w granicach rozsądku bardziej kalorycznych, no i odpada surowe mięso i sery pleśniowe)
-
Malinkowe Kochanie, Ty też jesteś silną wspaniałą kobietą i wierzę że mimo wszelakich smutków i trudności odnajdziesz swoje Szczęście... tak jak piszesz dzięki wsparciu bliskich i psychologa będziesz mogła przeżyć to wszystko inaczej... mam nadzieję że lżej i ze po ukojeniu aspektów psychologicznych i duchowych przede wszystkim będziesz mogła podjąć próby zbudowania szczęścia na nowo... jesteś młoda kobieta.. grunt abyś ukoila swoje emocje i odzyskała wewnętrzne wyciszenie... trzymam mocno kciuki za pomyślność i oby Twoje życie nabralo kolorów na nowo i oby słoneczko już zawsze świeciło dla Was. Powodzenia Kochana !
Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość