X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • pucek Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię sie troche dziewczyny bo nie czuje sie dzis zbyt ciążowo a to akurat ten okres kiedy przestało bić serduszko w ostatniej ciąży...

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi II trymestr zaczyna się 25 września wg Belly, to ukończone 13tyg. ciąży. Uważam, że to prawidłowa data, wtedy mijają 3 mies. od ostatniej miesiączki.

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucus,pamietaj,ze doelgliwosci ciazowe raz sa raz ich nie ma,pamietasz jak bylo ostatnio...braklo ich a popoludniu przyszly z podwojna sila,ja tak czesto mialam po 2 dni nie mdlilo a potem jak wrocilo,to tak wymeczylo...zobaczysz,ze bedzie kochana dobrze,musi byc

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Mi II trymestr zaczyna się 25 września wg Belly, to ukończone 13tyg. ciąży. Uważam, że to prawidłowa data, wtedy mijają 3 mies. od ostatniej miesiączki.
    Mi też się zaczyna 25 września :-)

Tak się denerwuje usg, że byłam już tulic porcelanę z nerwów. Nie chciałam się denerwować, ale to silniejsze ode mnie.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Teraz weszlam na belle,na ten.kalendarz i zaczyna mi sie 5 pazdziernika w dzien usg genetycznego :) wiec prawidlowo a to bedzie 13 tydzien 0 sni czyli 14 tydzien...teraz mi ulzylo,bo bym wiercila,sprawdzala itd :)Straciatelka,ja mialam w pon to samo z nerwow wymiotowalam,potem dostalam rozwolnienia i tak mnie brzuch bolal,ale za to jaka wrocilam w skowronkach...zobaczysz wszyatko bedzie dobrze,zobaczysz swojego szkraba i wszyatkie nerwy i obawy odejda :)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja oprócz sennosci nie mam żadnych objawów także myślę że nie ma co się denerwować... spokój spokój i spokój... Ja mimo wszystko staram się absolutnie nie denerwować niczym... dzidziusie na pewno mają się super i czują kiedy mamusia jest spokojna szczęśliwa a kiedy się zamartwia... Dziewczynki mamy ogromne szczęście i nauczmy się cieszyć każdą chwilą zamiast doszukiwać się nieszczęść....
    Optymizm przede wszystkim:)

Wzielam urlop w pracy zeby uczyc sie do Obrony a poki co caly czas spie...

ilonia1984, Kawuszka, Babu lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam Kobietki!
    Ja wczoraj zrobiłam pranie, uprasowałam i o 18 się położyłam na drzemkę- mąż mnie obudził o 22, poszłam się umyć i przebrać, położyłam się spać i spałam do rana. Jestem sama w szoku ile można spać.
    Wczoraj dzwoniłam do mojego gina mówił żeby się nie martwić tamtym usg bo jak dzidziuś leży pleckami to wymiary jego są nie miarodajne.
    Denerwuję się, oby do piątku.

Swędzi mnie w środku pochwa, mówił że może być to podrażnienie po tym żelu do usg, ale powiedział żebym kupiła nystatyne jak by to był grzybek jakiś. Wizytę u niego mam dopiero 29 września. Od 1 października idę na zwolnienie. Mam już dość tego wszystkiego.
    swędzi mnie dzisiaj trochę, ale już mniej.

Ja jak usg genetycznie nie wykaże zmian nie będę robić z krwi badań, chyba że lekarz inaczej zadecyduje (że może warto)

Chcieliśmy z mężem iść pooglądać wózki i łóżeczka, ale to może jutro lub w sobotę. Mnie podobają się z Adamexu lub baby desing.
    Potrzebuje wózka na dużych 4 kołach, stabilnego, z dobrą amortyzacją i dużą gondolą i spacerówką.Zakupy planujemy od lutego zacząć. W marcu możemy już być po porodzie, bo mój termin to 2.04.

Ja mam 12tc+4dni więc II trymestr był zaczęła w niedzielę, tak??

Czekam na wieści po wizytach
    śliczne dzidziusie i super foty- GRATULACJE!

Malinkowe jestem z Tobą, wracaj do sił. Jak się czujesz? Jesteś bardzo silną kobietą. Pozdrawiam i mocno ściskam ;)

ilonia1984, jamniczakuchnia, mania, Malinkowe oczekiwanie lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia mi tez właśnie w oko wpadł ten z adamexu ładnie wygląda :) dla mnie najważniejsze żeby był lekki.
    Co do swędzenia to tez mnie meczy brałam juz nystatynę i pomogło na jakies 1,5 tyg i znów czuje ze się zaczyna podejrzewam, że to od lutki dopochwowej... mam wizytę 1go to poproszę o zmianę na podjęzykowa

Trzymam kciuki za piatek na pewno dr ma racje dzidziusia od tylu ciężko wiarygodnie zmierzyć na pewno maluch ma się dobrze i pięknie rośnie

Jadę do babci na obiad bo specjalnie dla mnie robi będzie kapuśniak i placuszki z jabłkiem :)

Smacznych obiadków!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 12:06

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już coraz mniej ciążowych objawów :) Mam zachcianki na słodkie, winogrona i nabiał, wraca ochota na mięso - dzisiaj zrobię mielone z dzika :)

Od 5 września jestem na L4, wczoraj późno wróciliśmy z wakacji, więc od teraz zaczynam LABĘ! :)

dziewussia lubi tę wiadomość

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dziewussia mi tez właśnie w oko wpadł ten z adamexu ładnie wygląda :) dla mnie najważniejsze żeby był lekki.
    Co do swędzenia to tez mnie meczy brałam juz nystatynę i pomogło na jakies 1,5 tyg i znów czuje ze się zaczyna podejrzewam, że to od lutki dopochwowej... mam wizytę 1go to poproszę o zmianę na podjęzykowa

Trzymam kciuki za piatek na pewno dr ma racje dzidziusia od tylu ciężko wiarygodnie zmierzyć na pewno maluch ma się dobrze i pięknie rośnie

Jadę do babci na obiad bo specjalnie dla mnie robi będzie kapuśniak i placuszki z jabłkiem :)

Smacznych obiadków!
    a lutka to to samo co duphaston??
    Ja mam dzisiaj na obiad sos z mięskiem od szynki, kluski parowe i kapustę zasmażaną- teściowa w kuchni króluje ;) dobra kobieta.

200710183334.png

201604027450.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    U mnie też już coraz mniej ciążowych objawów :) Mam zachcianki na słodkie, winogrona i nabiał, wraca ochota na mięso - dzisiaj zrobię mielone z dzika :)

Od 5 września jestem na L4, wczoraj późno wróciliśmy z wakacji, więc od teraz zaczynam LABĘ! :)
    Ja było na wyjeździe??
    pogoda dopisała??
    Jak się czujesz?

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn działanie to samo to pochodne progesteronu jakos tak. Luteina jest dopochwowa i podjęzykowa a duphaston się łyka. A i duphaston jest bardzo drogi w porównaniu z lutka bo jest nierefundowany no chyba ze cos się ostatnio zmieniło. Pamiętam jak go brałam to płaciłam cos ok 40zl za opakowanie za to luteine mam za 7zl

ilonia1984 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam zachcianke,utarlam ziemniakow dodalam cebulki,sera zoltego i smaze placki,ja to bym mogla tylko takie rzeczy jesc,kopytka,pyzy,pierogi,placki,frytki...A moj ma fasolke z wczoraj a ja to zero checi na nia...moze gdyby nie ten boczek i kielbacha...ale sobie zaraz opierdziele :) chyba sie nigdy tak z jedzenia nie potrafilam cieszyc hah

dziewussia, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi siostra doradziła, żeby bardziej skupić się na spacerówce bo Dzidzia będzie w niej w zimie i jak daleko idzie buda (śnieg itd) bo w gondoli będzie wiosna i lato no i może troszke jesieni

mania lubi tę wiadomość

• Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg belly też w niedzielę zacznę II trymestr ;D będzie to 13 tydz i 0 dzień ;)

Ja też już się czuję coraz mniej ciążowo ;) ale to chyba zwiastuje nadejście tego drugiego okresu ciąży ;) jestem tylko zmęczona i strasznie mi się odbija po jedzonku... I w końcu mogę wrócić do mięcha! Znowu mi smakuje :D tylko nie kurczak na niego to nawet patrzeć nie mogę a zawsze tak go uwielbiałam ;(
    Dzisiaj już pojadłam mielonych z dzika ;) Teściu robi kiełbaskę i zawsze robi takie małe kotleciki żeby zobaczyć czy będzie dobra i będzie pyszna! Już się nie mogę doczekać :)

Za trzy dni biorę ślub! I zero stresów ;P za to mój przyszły to ciągle lata poddenerwowany :P

Powodzenia dla dziewczynek które mają dzisiaj USG :)

fabdorota, ilonia1984, dziewussia, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yh, też jem jak opetana. Niby nic tuczacego, a brzucho rośnie, jak szalony. Chyba mi już macica wyskoczyła, bo wczoraj widziałam duuuza zmianę w wielkości brzucha, co od razu po przyjściu z pracy potwierdził mój przyszły mąż: "Ale Ci dziś brzuszek wyskoczył":). No i nie tylko wczoraj, bo dziś po wstaniu też tak wyglądał. No i fajnie, tylko mierzylam sukienkę do ślubu i mnie już lekko cisnie. A ślub dopiero za 3 tygodnie. Mam wrażenie, że na ostatnią chwilę będę szukać nowej kiecki... W życiu bym nie pomyślała, że brzuch mi będzie rósł aż tak szybko :D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Tzn działanie to samo to pochodne progesteronu jakos tak. Luteina jest dopochwowa i podjęzykowa a duphaston się łyka. A i duphaston jest bardzo drogi w porównaniu z lutka bo jest nierefundowany no chyba ze cos się ostatnio zmieniło. Pamiętam jak go brałam to płaciłam cos ok 40zl za opakowanie za to luteine mam za 7zl
    wszystko zależy od apteki - w jednej kupisz Dupka za 40 zł a w innej za 25 zł, więc nie jest źle, tylko dobrą i tanią aptekę sobie trzeba znaleźć ;)
    Rotenkopf wrote:
    Mi siostra doradziła, żeby bardziej skupić się na spacerówce bo Dzidzia będzie w niej w zimie i jak daleko idzie buda (śnieg itd) bo w gondoli będzie wiosna i lato no i może troszke jesieni
    powiem nawet więcej, gondola to raptem ok 6-7 m-cy (tak na oko mi się wydaje:P ), a spacerówka to już jednak pewnie ze 2 lata. Ja sobie to tak tłumaczę i głównie przyglądam się spacerówkom, bo będą dłużej służyć i na moje nieszczęście 90% spacerówek mi się nie podoba :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:33

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Ale mam zachcianke,utarlam ziemniakow dodalam cebulki,sera zoltego i smaze placki,ja to bym mogla tylko takie rzeczy jesc,kopytka,pyzy,pierogi,placki,frytki...A moj ma fasolke z wczoraj a ja to zero checi na nia...moze gdyby nie ten boczek i kielbacha...ale sobie zaraz opierdziele :) chyba sie nigdy tak z jedzenia nie potrafilam cieszyc hah

Ja mam to samo!!!! Zastanawiałam się czy coś ze mną nie tak :) Ziemniaki górą! Wszystkie właśnie tego typu rzeczy. Może nam czegoś brakuje? :) Mam ogromną chęć na kopytka, ale nie mogę zebrać się do zrobienia, ciągle coś...
    Ja nie za bardzo lubię się z mięsem, praktycznie mogło by dla mnie nie istnieć, dlatego ja robię fasolkę bez mięsa, ale za to używam papryki wędzonej, która daje ciekawego posmaku i jak ktoś próbuje mojej fasolki to zawsze jest zdziwiony, że tak dobrze smakuje a jest bez mięsa :) Tak samo grochówka :) Papryka wędzona - mistrz! :)

ilonia1984, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kupujesz taka papryke wedzona?

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa Slicznosci !!!!! Ach jaką radość jak wszystko ok :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ