X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne są te nasze Maluchy. Dzisiaj chyba ze 20 razy oglądałam zdjęcia mojej Poli i nagranie z wczoraj. Nie mogę się nimi nasycic. Mimo tego NT cieszy mi się ryjek, kiedy patrzę jak ona sobie tak wesoło fika :) Ona sama jest teraz dla mnie największym ukojeniem. Bardzo chciałabym ja już tulic...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też dziś Hani powiedział, że czeka aż w kwietniu będzie mógł ją przytulić ;) aż mi się łezka w oku kręci jak mąż mówi do Hani ;)

dziewussia, jutro już masz tą wizytę?

Justyna Es, fabdorota, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Anaaa ty masz kochana dziś wizytę o ile się nie mylę? Na 13?
    Trzymam kciuki :*

Dzięki za kciuki, pomogły

Hej wpadłam na sekundę powiedzieć że mój maluch mamsie dobrze, mierzy już prawie 5 cm i był bardzo aktywny na usg, za tydzień w piątek mam wizyta na sprawdzenie przeziernosci karkowej.

.
    I jest o 5 dni starszy niż z terminu miesiączki ;)

Lecę zrobić obiad, dziś knedle z truskawkami, później was podczytam

Rotenkopf, wiecznie, Endzis, fabdorota, Mynia, BATTINKA, ewcia21k, jamniczakuchnia, Babu, Lanusia93, madziutek 23 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok ale na usg idziemy 9.10 dzisiaj tylko troszke podejrzelismy maluchy i uslyszalam serduszka :) nastepna wizyta u naszej doktor 30.10 i wtedy moze dowiemy sie co tam w brzuszku sobie siedzi :)

Rotenkopf, Endzis, Mynia, ewcia21k, jamniczakuchnia, Babu, Lanusia93 lubią tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! 12.10 mam drugie usg, to będzie 12 tydzień więc i badanie NT. Razem z mężem udało nam się po 12 m-cach i jestem teraz w najszczęśliwszym okresie, mimo ciężkich ostatnich tygodni, ale mam je już chyba za sobą :) nie mogę się doczekać żeby zobaczyć maluszka jeszcze raz, mam nadzieję że będzie wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:42

Endzis, Rotenkopf, Olina, dichlieb, jamniczakuchnia, Babu, Malinkowe oczekiwanie lubią tę wiadomość

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • Olina Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis Fabdorota sliczne pociechy ;))) fabdorota Twoja kruszynka to ziewa :D? sie naskakała malenska pewnie sie zmeczyla heheh

Rotenkopf u mnie w karcie ciaży tez jest cos takiego :D haha

ja dzis byłam na badaniu i wszytsko oki doki, ale juz bez usg :P

Rotenkopf, Endzis, ewcia21k, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będę a właściwie jestem mama malej królewny ❤❤❤ mój mąż przeszczęśliwy :) wszystko jest ok więcej napisze jutro :)
    Gratuluje reszcie Dziewczyn wizyt bardzo się cieszę razem z Wami.

fabdorota, Rotenkopf, Mynia, Endzis, ewcia21k, jamniczakuchnia, Babu, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93, madziutek 23, Sunday lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Dziewczyny!!!
    My też już po :) CRL= 61mm (12t4d), FHR 174/min, BPD= 24 mm (14w0d). Ruchy płodu widoczne, cztery kończyny widoczne. Brak cech ablacji trofoblastu. Na ścianie tylnej. Ciągłość kręgosłupa i powłok zachowana. Pęcherz moczowy i żołądek widoczne.
    NT= 1,13. Kości nosowe widoczne. DV- widoczne prawidłowe spektrum przepływu PI-1,26.

Dzidziuś na początku nie chciał współpracować bo spał z przygiętą główką i doktor nie mógł go pomierzyć. Musiał mu zrobić trzęsienie ziemi (na filmiku wygląda masakrycznie) :P Później Wam wrzucę. A na razie 2 inne :)
    Pozdrawiamy Ciocie:*

https://youtu.be/gpZLYuYAwfg
    https://www.youtube.com/watch?v=icuMY7OgqSM&feature=youtu.be

Zapomniałam o najważniejszym - prawdopodobnie chłopczyk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 18:01

fabdorota, Rotenkopf, dichlieb, Endzis, Funky09, ewcia21k, jamniczakuchnia, Babu, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93, madziutek 23, Sunday lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Endzis Fabdorota sliczne pociechy ;))) fabdorota Twoja kruszynka to ziewa :D? sie naskakała malenska pewnie sie zmeczyla heheh

Rotenkopf u mnie w karcie ciaży tez jest cos takiego :D haha

ja dzis byłam na badaniu i wszytsko oki doki, ale juz bez usg :P
    Nie:D to coś, co wystaje przy buzi to rączka. Ani razu nie ziewnela, ona jest niezmordowana;) w pewnym momencie wszyscy razem z doktorem się tak chichralismy z jej aktywności, że myśleliśmy, że już po badaniu. Im bardziej ja się śmiałam, tym ona bardziej szalala, a mi trochę zajęło, zanim się uspokoilam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CUDOWNIE czytać takie wieści! Aż się popłakałam ;)
    Dziewczyny,oby już tak było do szczęśliwych rozwiązań!

Najeść się nie umiem dzisiaj ;(

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj zero apetytu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 18:45

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano go nie miałam, ale jak się rozpędziłam tak nie umiem przestać ;D
    I dobrze, może w końcu zacznę tyć, a jak zacznę tyć to brzuch mi urośnie ;]
    Mam strasznego doła bo nie widzę żeby brzuch mi się powiększał. Na razie tłumacze to sobie tym, że cycki się powiększyły i dlatego też nie umiem określić brzucha, widzę też, że jak leże to nie widać moich talerzy biodrowych i brzuch nie jest płaski i tak ogólnie wariuję.

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ty swirujesz że ci brzuch nie rośnie a ja dlatego, że jest coraz większy :p
    Baby to jednak skomplikowany gatunek :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, niektórym dziewczynom nagle po prostu wyskakuje. To pewnie kwestia tygodnia czy dwóch. Spokojnie:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby bo co raz częściej płacze jak przeglądam się w lustrze bo się boję...

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie jesteśmy skomplikowane. Ja nie tyje a brzuch mam wielki i idzie w boki, za niedługo będzie zero talii. Dziewczyny od tygodnia jestem z znakomitej formie. Zero mdłości, piersi się uspokoiły. Z jednej strony cieszę się a z drugiej odzywa się drugie ja.. Na szczęście w poniedziałek usg I trymestru. Zobaczymy co z dzidziusiem.
    Gratuluję udanych wizyt.
    W mojej karcie ciąży jest miejsce na informacje od stomatologa o stanie uzębienia. Muszę wybrać się na wizytę.
    Poszłam do fryzjera i ścięłam włoski za uszy :) od razu lepiej.
    Pozdrawiam

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Oby bo co raz częściej płacze jak przeglądam się w lustrze bo się boję...
    Może zrób fotkę brzucha i my ocenimy? Myślę, że możesz być nieobiektywna:P

Rotenkopf, Babu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są w pamiętniku moim ;) na pierwszej stronie są dwa i dziś wrzuciłam z rana ;)
    https://bellybestfriend.pl/pamietnik/walka-druga-bitwa-z-zyciem-o-szczescie,1446.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 19:25

Iwonkaaa, Aleksandrakili, Olina, ewcia21k, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam i z czystym sumieniem mogę stwierdzić że brzuszek rośnie :) Glowa do góry :D

Rotenkopf lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Po pierwsze to chciałam Was wszystkie bardzo przeprosić za to, że tak dłuuuugo do Was nie pisała. Na początku nie miałam prawi w ogóle zasu. Miałam problemy z dzidziusiem, mój mąż dużo ostatnio choruje i trochę pogmatwana sytuacja w domu, a potem po dłuższym moim milczeniu nie pisałam bo bałam się, że mnie wykopiecie za „olanie” Was.  Ale dość tłumaczenia. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie znowu do swojego grona 
    Trochę Was nadrobiłam ale nie wszystko bo bardzo dużo piszecie. Bardzo się cieszę, że dzidziusie Wasze rosną. Są naprawdę śliczne. Naprawdę można się wzruszyć. Trzymam kciuki aby już do końca naszych ciąż, każda była zdrowa i aby nosiła w brzuszku zdrowego dzidziusia.
    Bardzo mi jest przykro z poronień które przeżyły nasze dziewczyny. To przykre, że aniołki Wasze tak szybko odleciały.  Naprawdę bardzo współczuję i bardzo Was wspieram.
    Jeżeli pisząc z Wami powtórzę się z jakimś tematem to od razu mnie upierdzielajcie, że o tym już rozmawiałyście. Ale naprawdę nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego.
    Trzymam kciuki za kolejne wizytujące mamusie.
    Na badania prenatalne idę w poniedziałek i bardzo się stresuje bo już dawno nie widziałam swojej kruszynki.

dichlieb, Malinkowe oczekiwanie, Rotenkopf, agulas, ewcia21k, jamniczakuchnia, Babu, Lanusia93 lubią tę wiadomość

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ