Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rotenkopf wrote:Co do lekarzy to znajome szły do internisty i stomatologa - nawet w karcie ciąży są rubryczki do opisu przebiegu wizyty ;p
-
nick nieaktualny
-
wiecznie wrote:Dlaczego dziwne? Nie ma standardowego wzoru karty ciazy ktory obowiązywał by na terenie całej Polski. Poszczególne gabinety lekarskie mają swoje opracowania
raczej takie wizyty nie są obowiazkowe
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyu mnie jest ten problem, że mam straszną traumę i boję się każdego dentysty czy stomatologa ;/ w wieku 13-14 lat miałam większość zębów mlecznych bo...moje mleczaki miały korzenie ;] wyrywanie ich chirurgicznie po 1 na tydzień było straszne, krwotoki, duuuuże korzenie, wieczne znieczulenia bo bolało jak diabli...ach.
Przyszły mi dziś wyniki PAPP-y. Wszystko jest okejco prawda ryzyko skorygowane trisomii 21 jest mniejsze niż po badaniu usg ale w dalszym ciągu jest wysokie i w normie, nawet specjalnie zadzwoniłam się upewnić
Wizytujące, co u Was?agulas, fabdorota, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wizytujące
Ja w karcie ciąży też nie mam takiej rubryczki odnośnie stomatologa. Ale ostatnio jakoś 2 miesiące temu byłam i dodatkowo mam aparat więc ortodonta też co miesiąc mi sprawdza czy nic sie nie dzieje
Ale Wam zazdroszcze wizyt ja nie wiem jak wytrzymam do tego 14 pażdziernika. Miesiąc czekania na wizyte mega mi się ciągnie i boje się czy nic złego sie nie dzieje. Wogole widzę ze wy już dziewczynki po tym badaniu genetycznym a ja nawet nie wiem czy moja wizyta tego 14.10 bedzie zawierała to badanie genetyczne czy będę musiała sie dodatkowo umawiać. Będę wtedy dokładnie w 12tyg i 6 dc. Dajcie dziewczyny znać jak tam po waszych wizytach
-
Kajka wrote:Odpocznij i zrób dla siebie coś przyjemnego i relaksującego..
A mam pytanko o pappę na nfz - dostałaś na to skierowanie od lekarza, do którego chodzisz prywatnie czy na fundusz? -
JustynaEs - witamy i życzymy wszystkiego dobrego
Mj1991 mamy wizytę tego samego dnia i będziemy niemal w tym samym momencie ciążyMam nadzieję, że będzie wszystko ok - też mi się dłuży to oczekiwanie, strasznie już bym chciała zobaczyć Fasola
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 15:29
-
nick nieaktualny
-
To ja pierwsza zdaję relację po dzisiejszym usg. Wszystkie narzady i przeplywy prawidlowe. Nt 1,4mm crl 64mm. Wiec dzidzia rosnie pięknie:)
Czekam na relacje pozostałych dziewczyn z dzisiejszych wizyt.
Co do płci to dr nie chciała mówić bo za wcześnie ale że ciś tam jest między nogami. Czyżby chłopczyk?
Termin z tego usg mam 8kwietnia.
A ja dziś mam okropny dzień . Wróciły mdłoßci i wymioty. Nie wiem czy to nie od mojej zdrowej kolacji z wczoraj:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:09
Rotenkopf, Babu, Wiolcia1405, dziewussia, fabdorota, Anastazjaaa, Malinkowe oczekiwanie, Olina, dichlieb, Mynia, ewcia21k, jamniczakuchnia, mania, Lanusia93, madziutek 23, Sunday, malika89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie Kochane!
Śliczne foty dziewczyny! Gratuluję i czekam na kolejne wieści.
Dzwoniła Pani z Salve medica że są już wyniki testu Pappa. Umówiła mnie na wizytę do doktor genetyk Iwony Płowaś. Stresuje się, chociaż wiem że ryzyko z USG genetycznego wyszło bardzo małe. Wizytę ma na 8:40- więc czeka mnie wczesny wyjazd z domu chyba o 7
Ja miałam usg i potem pobrano mi krew. Badania miałam na nfz.
Trzymam kciuki za was i czekam na wieści.