X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Co do lekarzy to znajome szły do internisty i stomatologa - nawet w karcie ciąży są rubryczki do opisu przebiegu wizyty ;p
    ja nie mam czegoś takiego w karcie ciazy ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie? dziwne ;p

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego dziwne? Nie ma standardowego wzoru karty ciazy ktory obowiązywał by na terenie całej Polski. Poszczególne gabinety lekarskie mają swoje opracowania

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż z ciekawości sprawdziłam - u mnie też nic takiego nie ma.

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dlaczego dziwne? Nie ma standardowego wzoru karty ciazy ktory obowiązywał by na terenie całej Polski. Poszczególne gabinety lekarskie mają swoje opracowania
    Ja mam takie rubryki ale moja położna wykorzystała to jako miejsce na notatki i podpisywała coś innego :D raczej takie wizyty nie są obowiazkowe

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że w każdej jest taka rubryka ;) bo właściwie dosyć często słysze, że ciężarne dostały 'skierowanie' do stomatologa/dentysty od swojego ginekologa ;)

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do stomatologa sama z siebie idę w II trymestrze... miałam już problem z nadwrazliwoscia wiec wole sama o to zadbać :) zwykła kontrola uzębienia jest za darmo :)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest ten problem, że mam straszną traumę i boję się każdego dentysty czy stomatologa ;/ w wieku 13-14 lat miałam większość zębów mlecznych bo...moje mleczaki miały korzenie ;] wyrywanie ich chirurgicznie po 1 na tydzień było straszne, krwotoki, duuuuże korzenie, wieczne znieczulenia bo bolało jak diabli...ach.

Przyszły mi dziś wyniki PAPP-y. Wszystko jest okej ;) co prawda ryzyko skorygowane trisomii 21 jest mniejsze niż po badaniu usg ale w dalszym ciągu jest wysokie i w normie, nawet specjalnie zadzwoniłam się upewnić ;)

Wizytujące, co u Was?

agulas, fabdorota, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące :) Ja w karcie ciąży też nie mam takiej rubryczki odnośnie stomatologa. Ale ostatnio jakoś 2 miesiące temu byłam i dodatkowo mam aparat więc ortodonta też co miesiąc mi sprawdza czy nic sie nie dzieje :) Ale Wam zazdroszcze wizyt ja nie wiem jak wytrzymam do tego 14 pażdziernika. Miesiąc czekania na wizyte mega mi się ciągnie i boje się czy nic złego sie nie dzieje. Wogole widzę ze wy już dziewczynki po tym badaniu genetycznym a ja nawet nie wiem czy moja wizyta tego 14.10 bedzie zawierała to badanie genetyczne czy będę musiała sie dodatkowo umawiać. Będę wtedy dokładnie w 12tyg i 6 dc. Dajcie dziewczyny znać jak tam po waszych wizytach :)

• Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie. Dopisuje sie na 29.04 :)

Babu, fabdorota, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Endzis, ewcia21k, Lanusia93 lubią tę wiadomość

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Odpocznij i zrób dla siebie coś przyjemnego i relaksującego..
    A mam pytanko o pappę na nfz - dostałaś na to skierowanie od lekarza, do którego chodzisz prywatnie czy na fundusz?
    Kajka, od tego na fundusz muszę mieć. Dzwoniłam dziś do niej i w poniedziałek rano da mi skierowanie, bo w takiej sytuacji mi się należy. Ale w karcie musi się znaleźć opis badania USG, świadczący o potrzebie wykonania badania.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaEs - witamy i życzymy wszystkiego dobrego :)

Mj1991 mamy wizytę tego samego dnia i będziemy niemal w tym samym momencie ciąży :) Mam nadzieję, że będzie wszystko ok - też mi się dłuży to oczekiwanie, strasznie już bym chciała zobaczyć Fasola :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 15:29

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaEs, witaj ;) opowiedz Nam coś o sobie ;)

• Endzis Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pierwsza zdaję relację po dzisiejszym usg. Wszystkie narzady i przeplywy prawidlowe. Nt 1,4mm crl 64mm. Wiec dzidzia rosnie pięknie:)
    d2500b1a5f1bf0a1med.jpg

Czekam na relacje pozostałych dziewczyn z dzisiejszych wizyt.

Co do płci to dr nie chciała mówić bo za wcześnie ale że ciś tam jest między nogami. Czyżby chłopczyk?:P

Termin z tego usg mam 8kwietnia.

A ja dziś mam okropny dzień . Wróciły mdłoßci i wymioty. Nie wiem czy to nie od mojej zdrowej kolacji z wczoraj:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:09

Rotenkopf, Babu, Wiolcia1405, dziewussia, fabdorota, Anastazjaaa, Malinkowe oczekiwanie, Olina, dichlieb, Mynia, ewcia21k, jamniczakuchnia, mania, Lanusia93, madziutek 23, Sunday, malika89 lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny Bobas! <3
    Masz tylko to jedno foto czy dali Ci więcej? ;)

Endzis lubi tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis gratulacje :)
    Ja właśnie odebrałam wyniki i jadę na wizytę :)

Endzis, Rotenkopf, Ania24, dichlieb lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjec mam 9. Ale to głównie zbliżenia na różne organy np kregoslup. Tu głowa:) w ogole był smiesznie ułozony bo miał.nózki jak by siedział po turecku i machał rączkami;)af4d5d77ce0d4e94med.jpg

Rotenkopf, dziewussia, dichlieb, ewcia21k, jamniczakuchnia, mania, malika89 lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Wiolcia. Dawajcie znac po;) uwielbiam patrzec na zdjecia usg. Wszystki z belly i z google na tem okres ciąży już przejrzałam:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dalej fascynuje sam fakt, że mamy możliwość jakiej nie miały Nasze mamy, ciocie a już tym bardziej babcie ;)

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 1 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!
    Śliczne foty dziewczyny! Gratuluję i czekam na kolejne wieści.

Dzwoniła Pani z Salve medica że są już wyniki testu Pappa. Umówiła mnie na wizytę do doktor genetyk Iwony Płowaś. Stresuje się, chociaż wiem że ryzyko z USG genetycznego wyszło bardzo małe. Wizytę ma na 8:40- więc czeka mnie wczesny wyjazd z domu chyba o 7 ;)
    Ja miałam usg i potem pobrano mi krew. Badania miałam na nfz.

Trzymam kciuki za was i czekam na wieści.

200710183334.png

201604027450.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ