WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • karola91 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące i czekam na zdjęcia maluszków! :)

fabdorota gratuluje dziewczynki!

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, dr żeby się upewnić mierzył chyba 5 razy. Wyniki, owszem, różnią się, ale odrobinę. oscylują w granicy 2,5-2,6. Nie spalismy całą noc, totalnie się od środka rozpadam. Nigdy się tak nie bałam, bo tu chodzi o moje dziecko.
    Nie wiem, co mam robić. Iść na pappa, która często jeszcze podwyższa prawdopodobieństwo choroby, czy żyć w nieświadomości?
    Głowa mi pęka, kręci mi się... Próbuję być spokojna, ale się nie da.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdora... rozumiem Cię... łatwo się uspokaja Ale rozumiem że Ty jako matka masz swoje w głowie i sercu...
    Kochanie trzymamy mocno kciuki i oby wszystko super się skończyło... ściskam cieplutko :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Wróciłam. Zdjęcie i dokładny opis wrzucę jutro. Jestem w stresie, bo doktor kieruje mnie na pappa, trochę za wysoki wynik NT. Dla 12t3d ma 2,5 NT, więc górna granica normy, nawet trochę ponad. Poza tym wszystko z Malenstwem ok;) ale i tak bardzo się boję... A, i w 80% znamy płeć: będzie dziewczynka. Pola, Polinka <3
    Gratuluję dziewczynki i mocno trzymam kciuki aby pappa wyszło prawidłowo.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja lece wlasnie na wizyte

agulas, Rotenkopf, mania, Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymam kciuki za maluszki ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis, wciągnęłabym wszystko chociaż miałabym zwymiotować... :D
    Ja wczoraj poleciałam z niezdrowym żarciem. Miałam napad apetytu. Zjadłam rosół, zrazy z ziemniakami i grzybami z octu. Zagryzłam chrupkami i orzeszkami w panierce :D
    Całą noc męczyłam się dzisiaj z mdłościami.... :D

Fabdorota gratuluję córci!!!!!!! Będzie dobrze!!!!! I nie przejmuj się. Lekarz mi powiedział, że z pomiarów jest ok, ale super że zrobiłam PAPPA, bo wyliczymy sobie prawdopodobieństwo i będę spokojniejsza. U Ciebie na pewno będzie identycznie!! I bęziesz spokojną Mamusią :)

Malinkowe, to przykre jak Cię potraktowano. Zauważyłam na Twoim podpisie, że niestety los Cię tak potraktował nie pierwszy raz. Ja też jestem po przejściach w staraniach o ciąże i wiele łez wylałam. Poznałam też wiele osób z problemami. Jedyne co chciałam Ci powiedzieć, to znajdź dobrego lekarza i poddaj się histeroskopii. Jedna z koleżanek miała problem w środku macicy i lekarz jej powiedział, że żadna ciąża nie miała prawa się utrzymać bo w środku nie było miejsca. Podczas histeroskopii zrobili co trzeba i teraz znów mogą się starać. Czasami nie wyobrażamy sobie, co może się dziać w środku. Walcz o swoje szczęście.

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce830adf928d.jpg
    A oto i nasza Polinka- wiercipieta, która wykonała przed nami piruet 360 stopni;) Dr mówił, że czegoś takiego chyba jeszcze nie widział.
    Wyniki:
    CRL=57 mm w zgieciu
    BPD= 22 mm
    Zarys kręgosłupa i główki w porządku. Widoczne oczodoly, soczewki, żuchwa, jama nosowa. Kość nosowa widoczna, bez cech hipokryzji. Obraz łopatek, płuc, żeber i obojczykow prawidłowy. kończyny o prawidłowej budowie i ruchomości (liczyliśmy piękne, malutkie paluszki). Serce w porządku, przepływy też.
    FHR miarowe, 165 uderzeń.
    NT=2,6
    Pepowina o prawidłowej budowie, kosmowka homogenna, bez cech oddzielenia.
    A dodatkowo, przy okazji, dowiedziałam się, że mam pcos, o czym żaden gin do tej pory mnie nie poinformował...
    To tylko skrót, bo opis zdaje się nie mieć koncs

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 09:20

agulas, Wiolcia1405, Anastazjaaa, madziutek 23, mania, Kawuszka, Malinkowe oczekiwanie, Babu, jamniczakuchnia, Olina, dichlieb, ewcia21k, Sunday, malika89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcos? O jacie...

• mania Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Fabdorota na pewno wszystko będzie ok wynik jest na granicy normy wiec nie jest jakos podwyższony zobaczysz ze na następnej wizycie wyjdzie wszystko dobrze. Piękna Dziewczynka!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

Ja oprócz wizyty zaczynam dzis II trymestr wielki dzień dla mnie dziś :)
    Ale stres ogromny nie spalam pól nocy teraz nad ranem mi się zasnęło. Będzie dobrze prawda ?? Byle do 16...

Miłego dnia Mamusie.

fabdorota, agulas, Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia, Lanusia93, ewcia21k lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polinka przeslodka... łezka w oku się kręci ze jeszcze niedawno były Okruszki... A teraz takie Kochane maleństwa mamy pod serduszkami...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dziewczyny podpowiedzcie jak to jest z tym badaniem przezierności karkowej lekarz je robi z urzędu między 11-13 tyg na NFZ czy trzeba iść prywatnie?

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania gratuluję ;)

mania lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    Witam. Dziewczyny podpowiedzcie jak to jest z tym badaniem przezierności karkowej lekarz je robi z urzędu między 11-13 tyg na NFZ czy trzeba iść prywatnie?
    Musisz zapytać swojego lekarza. Moja gin nie ma uprawnień, więc byłam prywatnie. Ale cześć z tego co wiem robi sama podczas wizyty

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaprowadzilsm corcie do szkoły i odkąd jestem w domu strasznie kluje mnie w podbrzuszu... pewnie przez to że maluch rośnie... Ale takie to nieprzyjemne... spanie mnie łamie a muszę obiadek robic bo córcia o 13 wraca ze szkoły a ja na 15 do pracy... zły dzień dziś... jakaś handra... płakać mu się chce ot tak... grr

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) spalam dziś nad wyraz dobrze :) rano multum badań zrobiłam po 16 wyniki do odebrania :-) no a potem wizyta :)

Najgorzej ze łamią mnie kości i śliny nie mogę przełknąć :/ coś mnie atakuje jakąś menda :p

Miłego dnia :) powodzenia wizytujacym !

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Wróciłam. Zdjęcie i dokładny opis wrzucę jutro. Jestem w stresie, bo doktor kieruje mnie na pappa, trochę za wysoki wynik NT. Dla 12t3d ma 2,5 NT, więc górna granica normy, nawet trochę ponad. Poza tym wszystko z Malenstwem ok;) ale i tak bardzo się boję... A, i w 80% znamy płeć: będzie dziewczynka. Pola, Polinka <3
    Wszystko będzie dobrze, zobaczysz :*. Mimo wysokiego NT bardzo często rodzą się piękne i zdrowe maluszki i tego się trzymaj :*

U mnie jeszcze tydzień czekania na wyniki z Pappa.

fabdorota lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Zaprowadzilsm corcie do szkoły i odkąd jestem w domu strasznie kluje mnie w podbrzuszu... pewnie przez to że maluch rośnie... Ale takie to nieprzyjemne... spanie mnie łamie a muszę obiadek robic bo córcia o 13 wraca ze szkoły a ja na 15 do pracy... zły dzień dziś... jakaś handra... płakać mu się chce ot tak... grr
    Ja jak mam nieprzyjemne kłucia to mam nakaz leżenia + branie no-spy i dwa dni już przeleżałam. Mój lekarz powtarza, że odczucia kłuć są subiektywne ale żadnych nie można lekceważyć. Zobaczymy jak dziś będzie - oby już mi przeszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 10:53

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia co jest u ciebie na avatarku?

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Wiolcia co jest u ciebie na avatarku?

Kochana sama nie wiem :D ale mnie rozsmiesza :D

Babu, Olina, madziutek 23 lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ