Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rotenkopf, dr żeby się upewnić mierzył chyba 5 razy. Wyniki, owszem, różnią się, ale odrobinę. oscylują w granicy 2,5-2,6. Nie spalismy całą noc, totalnie się od środka rozpadam. Nigdy się tak nie bałam, bo tu chodzi o moje dziecko.
Nie wiem, co mam robić. Iść na pappa, która często jeszcze podwyższa prawdopodobieństwo choroby, czy żyć w nieświadomości?
Głowa mi pęka, kręci mi się... Próbuję być spokojna, ale się nie da.
-
fabdorota wrote:Wróciłam. Zdjęcie i dokładny opis wrzucę jutro. Jestem w stresie, bo doktor kieruje mnie na pappa, trochę za wysoki wynik NT. Dla 12t3d ma 2,5 NT, więc górna granica normy, nawet trochę ponad. Poza tym wszystko z Malenstwem ok;) ale i tak bardzo się boję... A, i w 80% znamy płeć: będzie dziewczynka. Pola, Polinka
-
Endzis, wciągnęłabym wszystko chociaż miałabym zwymiotować...
Ja wczoraj poleciałam z niezdrowym żarciem. Miałam napad apetytu. Zjadłam rosół, zrazy z ziemniakami i grzybami z octu. Zagryzłam chrupkami i orzeszkami w panierce
Całą noc męczyłam się dzisiaj z mdłościami....
Fabdorota gratuluję córci!!!!!!! Będzie dobrze!!!!! I nie przejmuj się. Lekarz mi powiedział, że z pomiarów jest ok, ale super że zrobiłam PAPPA, bo wyliczymy sobie prawdopodobieństwo i będę spokojniejsza. U Ciebie na pewno będzie identycznie!! I bęziesz spokojną Mamusią
Malinkowe, to przykre jak Cię potraktowano. Zauważyłam na Twoim podpisie, że niestety los Cię tak potraktował nie pierwszy raz. Ja też jestem po przejściach w staraniach o ciąże i wiele łez wylałam. Poznałam też wiele osób z problemami. Jedyne co chciałam Ci powiedzieć, to znajdź dobrego lekarza i poddaj się histeroskopii. Jedna z koleżanek miała problem w środku macicy i lekarz jej powiedział, że żadna ciąża nie miała prawa się utrzymać bo w środku nie było miejsca. Podczas histeroskopii zrobili co trzeba i teraz znów mogą się starać. Czasami nie wyobrażamy sobie, co może się dziać w środku. Walcz o swoje szczęście.Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce830adf928d.jpg
A oto i nasza Polinka- wiercipieta, która wykonała przed nami piruet 360 stopni;) Dr mówił, że czegoś takiego chyba jeszcze nie widział.
Wyniki:
CRL=57 mm w zgieciu
BPD= 22 mm
Zarys kręgosłupa i główki w porządku. Widoczne oczodoly, soczewki, żuchwa, jama nosowa. Kość nosowa widoczna, bez cech hipokryzji. Obraz łopatek, płuc, żeber i obojczykow prawidłowy. kończyny o prawidłowej budowie i ruchomości (liczyliśmy piękne, malutkie paluszki). Serce w porządku, przepływy też.
FHR miarowe, 165 uderzeń.
NT=2,6
Pepowina o prawidłowej budowie, kosmowka homogenna, bez cech oddzielenia.
A dodatkowo, przy okazji, dowiedziałam się, że mam pcos, o czym żaden gin do tej pory mnie nie poinformował...
To tylko skrót, bo opis zdaje się nie mieć koncs
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 09:20
agulas, Wiolcia1405, Anastazjaaa, madziutek 23, mania, Kawuszka, Malinkowe oczekiwanie, Babu, jamniczakuchnia, Olina, dichlieb, ewcia21k, Sunday, malika89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Fabdorota na pewno wszystko będzie ok wynik jest na granicy normy wiec nie jest jakos podwyższony zobaczysz ze na następnej wizycie wyjdzie wszystko dobrze. Piękna Dziewczynka!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
Ja oprócz wizyty zaczynam dzis II trymestr wielki dzień dla mnie dziś
Ale stres ogromny nie spalam pól nocy teraz nad ranem mi się zasnęło. Będzie dobrze prawda ?? Byle do 16...
Miłego dnia Mamusie.fabdorota, agulas, Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia, Lanusia93, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
Nemera wrote:Witam. Dziewczyny podpowiedzcie jak to jest z tym badaniem przezierności karkowej lekarz je robi z urzędu między 11-13 tyg na NFZ czy trzeba iść prywatnie?
-
Zaprowadzilsm corcie do szkoły i odkąd jestem w domu strasznie kluje mnie w podbrzuszu... pewnie przez to że maluch rośnie... Ale takie to nieprzyjemne... spanie mnie łamie a muszę obiadek robic bo córcia o 13 wraca ze szkoły a ja na 15 do pracy... zły dzień dziś... jakaś handra... płakać mu się chce ot tak... grr
-
fabdorota wrote:Wróciłam. Zdjęcie i dokładny opis wrzucę jutro. Jestem w stresie, bo doktor kieruje mnie na pappa, trochę za wysoki wynik NT. Dla 12t3d ma 2,5 NT, więc górna granica normy, nawet trochę ponad. Poza tym wszystko z Malenstwem ok;) ale i tak bardzo się boję... A, i w 80% znamy płeć: będzie dziewczynka. Pola, Polinka
U mnie jeszcze tydzień czekania na wyniki z Pappa.fabdorota lubi tę wiadomość
-
Iwonkaaa wrote:Zaprowadzilsm corcie do szkoły i odkąd jestem w domu strasznie kluje mnie w podbrzuszu... pewnie przez to że maluch rośnie... Ale takie to nieprzyjemne... spanie mnie łamie a muszę obiadek robic bo córcia o 13 wraca ze szkoły a ja na 15 do pracy... zły dzień dziś... jakaś handra... płakać mu się chce ot tak... grr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 10:53