X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Można :) Ostatnio czytałam o tym z nudów czekając na wizytę u laryngologa (udało mi się w końcu wyleczyć z zapalenia ucha! :) )
    Ja dopóki nie zaczęłam pracować byłam ubezpieczona na babcię (moja córka też). Babcia nas po prostu zgłosiła do ZUSu.

O no właśnie, coś takiego mi się kojarzyło :)
    Widziałam, że wcześniej pisałyście też o cenach wizyt - ja w mieście pod Warszawą płacę 100 zł za konsultację, za wizytę ze zwykłym usg 250, kupa kasy :( Na szczęście tych dużych USG nie ma aż tak wiele, a podobno moja nowa lekarka i tak na każdej wizycie podgląda na szybko dzidzię, żeby mieć pewność, że jest ok. Zobaczymy, mam nadzieję, że tak :)

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie, bo inaczej nie da się porozmawiać tu na priv. Chyba, że ja czegoś nie ogarniam.

No właśnie lekarze na Białołęce nie mają najlepszej opinii, oczywiście dotyczy lekarzy pracujących na NFZ. Z prywatnymi jest zupełnie inaczej. Rozważałam medicover, ale ostatecznie zdecydowałam się na dormed.
    Zaproszenie przyjete :)Ja chodze do dr Maciejewskiego w medicover, moja siostra prowadzila u niego 2 ciaze, jej kilka kolezanek tez i wszystkie zadowolone. Zawsze wszystko wytłumaczy, bardzo sympatyczny facet. Nie robi tez problemow z l4 tak jak moja pierwsza pani doktor w poprzedniej ciazy.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smaków to ostre, kwaśne itp lubię od dzieciństwa ;) jedynie w ciąży mam (jeszcze) większy apetyt na takie jedzenie, do tego stopnia, że moja mama dostaje szału jak ją proszę o zasmażaną kiszoną kapustę po raz enty w tygodniu ;p też umiem ją robić, ale wiadomo - mama gotuje lepiej ;)

Jeśli chodzi o ciuszki to trochę już dostaliśmy, sama ogólnie chodze na działy dziecięce ale jakoś jeszcze mam opór, strach żeby coś kupić. Właściwie to dziś biorąc prysznic i patrząc na swój brzuch troszkę niedowierzałam, że w środku mam najcenniejszy Skarb ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 22:10

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana w deszczowy dzień :)
    A miałam tyle planów...

Tez chciałam chodzić do medicover wiec jak dzwoniłam aby się zarejestrować to babka wyznaczyła mi PIERWSZA wizytę na listopada! !! Nie interesuje ją, że jestem w ciąży. Pierwsza wizyta tak musi być.
    Do teraz jeszcze nie widzialabym swojego dziecka. Powariowali.
    Co do samych lekarzy to nie mam zastrzeżeń.

Zakupy chcieliśmy zacząć po teście pappa ale nie mogliśmy się powstrzymać i kupiliśmy dwa ciuszki :)2rcpmoo.jpg

Rotenkopf, gosiunia, Lanusia93, Endzis, malika89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam piszecie jak szalone ;-). Ja mam męża i dziecko zgłoszone do swojego ubezpieczenia :-D ciuszki słodkie <3 ja nie kupuje wszystko mam po córci i po rodzinie więc tylko kilka rzeczy dokupić wózek komode i butelki czy smoczki... No i kosmetyki a tak to na szczęście nic. Ale jak się wezmę za pranie i prasowanie to aż będzie się kurzylo :-D mój też nie przykłada wagi do takich rzeczy łóżeczko złoży i tyle ;-) miłego dnia :-*

gosiunia lubi tę wiadomość

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :D
    Jakie słodkie te ciuszki <3 Ja też może dziś się skuszę na coś po usg jak wszystko będzie dobrze... Na pewno będzie bo wszystko wporzo - brzuszek jest, biust 3x taki jak przed ciążą jest, zachcianki są - full wypas - normalnie Człowiek Ciąża :P
    A i pozdrawiam wszystkie nowo przybyłe mamusie bo dopiero co nadrobiłam wątek. Miłego deszczowego dnia wszystkim! :D

Babu lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również życzę Wam Mamusie miłego dnia! :) mimo, że ponury, mglisty i deszczowy.

zjadłam kanapeczki, wypiłam Inkę i czas się ogarniać. na 11:30 mam ginkę - kończy mi się L4 i mam nadzieję dostać kolejne :) może też podejrzymy maleństwo. po wizycie wybieram się na mały shopping, mam na celowniku HM, C&A i może New Look, podobno tam też jakas kolekcja dla mam jest. mam ochotę trochę zaszaleć ciuchowo, a co! :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) Ja budzę się przy kawce, synek szaleje z klockami :-) Piszecie o ciuszkach, ja nie wiem co się u nas wykluje, ciuszki po synku mam, ale po cichu liczę na dziewczynkę... Oczywiście bardzo mądrze sprzedałam wózek znajomemu, łóżeczka też nie mam... Wrr U nas z drugim dzieckiem to tak spontanicznie wyszło, od kwietnia zamieszkaliśmy w większym mieszkaniu, i jakoś tak po głębszych lecz krótkich przemyśleniach postanowiliśmy postarać się o drugie, no ja już 34 latka mam więc czas najwyższy, później powiedziałam że nie ma mowy :-) A mój M przesadził i udało się w pierwszym cyklu, sam był w szoku :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :) Ja mam sporo ciuszków i innych rzeczy po synku siostry, w weekend będę wybierać <3 Mąż chętnie ogląda ze mną wózki, łóżeczka, itp., ale nie jara się aż tak :P

Niedawno leciał do Biedry po mandarynki, bo mi się zachciało! Także mandarynki i wczorajszy piernik i mam śniadanie :D
    Z kolei on chce na obiad pieczoną szynkę z dzika, ja pewnie nie tknę, ale zrobię :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina my już razem 11 lat i jakoś na ślub się nie zapowiada ha,ha Chociaż sukienkę mam, obrączki są, kasy brak (kupiliśmy drugie mieszkanie) i chęci też :-) Jakby mi ktoś opłacił tą imprezę i wszystko zorganizował, to może bym się skusiła :-) Ale to też takie skomplikowane, nie chciałabym żeby ojciec był na ślubie, mama nie żyje i jakoś tak mi się odechciewa. Choć głównie to po prostu inne priorytety, bo jakby człowiek chciał to by było :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma (tej której wózek sprzedałam) mówiła, że w drugiej ciąży już takiego zapału do zakupów nie miała, mi zostało z pierwszej ciąży ;-) Wózek już wybrany :-) Ja mam zachcianki, ale co z tego jak coś zjem to odbijanie, zgaga i się odechciewa... Pozytywne z tego że waga stoi w miejscu, za dużo na raz nie zjem niestety :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zakupów to jeszcze te ciążowe mnie czekają... Póki co śmigam jeszcze w swoich jeansach, ale takich raczej w wyższym stanem, biodrówki cisną. Kupiłam sukienkę dzianinową, nie pamiętam czy mam gdzieś rajstopy ciążowe... A, dokucza mi skleroza ciążowa, tez tak macie? Słów nawet zapominam... Masakra, M ma ubaw :-) W tamtej ciąży ok 500 m przed sklepem mówię mu że podjedziemy tam coś kupić, po czym jak skręcił pod sklep, to moje pytanie z wyrzutem, po co tam jedzie? Mina M bezcenna :-) Nie chcę już spodni na tę ciąże, tamtą przełaziłam w jeansach, ten dziwny pas odprułam, bo nie uwierał itd i czułam się w nich średnio, teraz wolę zainwestować w sukienki, ale to nie jest takie proste ;-)

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam wasze wpisy zakupowe to mi się chce śmiać sama z siebie ja w pierwszej ciąży urodziłam w 33 tyg i jak córcia była w szpitalu to szybko leciałam dopiero łóżeczko dla niej kupować :)

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 tydzień, je, je, je! <3

Ja chyba cały ten okropny jesienny dzień spędzę w łóżku. Znowu czeka mnie dłuuugi samotny dzień. Mąż pojechał na szkolenie i ćwiczenia z prowadzenia uprzywilejowanych aut i prawdopodobnie wróci koło 23 ;(
    Pewnie na śniadanie (po raz setny dzień z rzędu) zjem kanapkę z pomidorem - przemiał na pomidory trwa i trwa ;p
    A na obiad makaron z sosem...pomidorowym na pomidorach z puszki z pieczarkami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 10:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera no to faktycznie czad :-) No a ja już wózek praktycznie kupiłam :-) To łóżeczko mnie wkurza, bo mówiłam M że mało miejsca zajmuje, a on jak coś to kupię Ci nowe... No tak, tylko znowu mam dylemat :-) Dobrze że mam śpiworki do spania i puchową kołderkę, pościel chyba też mam... Materac muszę kupić, ehhh Miałam kokos-gryka i jemu mówimy nie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami :) w końcu się wyspałam. Ale przymusowo musiałam wstać.

Powiedzcie mi... jak to jest u Was z seksem, orgazmami itd??

Przepraszam za bezpośredniość... ale ja zawsze orgazm przy seksie tylko miałam a dziś w nocy... masakra jakaś.. 4 razy.. bylam w takim szoku ze musialam wstac no sie zaczelam az o dziecko bac.. Calą noc mialam sny o seksie... nigdy wczesniej nie mialam orgazmu na spaniu, tym bardziej ze maz w pracy na noc haha...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Witam się z Wami :) w końcu się wyspałam. Ale przymusowo musiałam wstać.

Powiedzcie mi... jak to jest u Was z seksem, orgazmami itd??

Przepraszam za bezpośredniość... ale ja zawsze orgazm przy seksie tylko miałam a dziś w nocy... masakra jakaś.. 4 razy.. bylam w takim szoku ze musialam wstac no sie zaczelam az o dziecko bac.. Calą noc mialam sny o seksie... nigdy wczesniej nie mialam orgazmu na spaniu, tym bardziej ze maz w pracy na noc haha...

Na początku ciąży miałam kilkukrotne orgazmy przez sen :D Teraz teżsię zdarzają, ale rzadziej. A mąż co noc jest, tylko poki co mamy zakaz seksu przez łożysko, ale radzimy sobie inaczej :P Mimo to orgazmy przez sen czasami są.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh śmieszna sprawa z tym... mam tylko nadzieję, że dziecku nic od tego nie będzie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina nasz syn miał od razu dwoje prawnych opiekunów :-) To akurat nie problem :-)

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ