WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Zaraz wstanę i trochę soku przygotuję z marchwi i z jabłek, bo z okazji nowej sokowirówki mój mąż wykupił gościowi od którego kupujemy warzywa.... 5kg marchewki :D tadaaaa! Więc teraz dzień w dzień chyba będziemy pić.
    A nawiązując do Waszych rozmów:
    Ja zdecydowanie mam zamiar chustować Polę, chociaż też jestem siedem nieszczęść. Mam nadzieję, że jednak to ogarnę. Swoją drogą, Lanusia, słyszałam ostatnio, że początkujące w tym temacie mamy powinny się zaopatrzyć w chustę używaną, bo podobno jakoś łatwiej się dziecko w nią plącze. Prawda to?
    A jeśli idzie o ilość jedzenia, to jakoś od paru ostatnich dni jem mniej, niż do tej pory. Trochę mnie to niepokoi, że apetyt słabnie. Do tego ruchów nie ma prawie w ogóle i zaczynam panikować. W piątek mam wizytę (bez usg) i liczę, że się dowiem, że z naszą Kruszynką wszystko ok...
    Więcej wątków nie pamiętam :D

Ale narobiłaś ochoty tym sokiem :O

Co do chusty- tak, ja mam 2 używane, bo są "złamane", czyli miękkie, łatwo je dociągnąć. Poza tym takie chusty się nie niszczą, cenowo różnie to bywa, raczej nie tracą na wartości, a niektóre nawet zyskują. Na Facebooku jest kilka bazarków z naprawdę niesamowitymi okazami i można upolować coś fantastycznego :) Na pewno warto zainwestować w chustę tkaną, bo w niej i 20 kg się poniesie (ja mojej 10kg nie czuję :) ), a elastyczna posłuży na ok. 3 miesiące.

Samo łamanie chusty to ponoć czasem problematyczna sprawa (trzeba chustę tarmosić, spać na niej, jak najwięcej nosić, prać, prasować, wiązać w supeł, żeby nie była sztywna, twarda). Teraz kupiłam nową chustę i zobaczymy czy faktycznie takie sztywne są te nowe nabytki :)

Z dzidzią na pewno wszystko ok ;) Już kiedyś pisałam, że miałam dokładnie tak samo- kilka dni ruchów i tydzień przerwy. Bardzo wcześnie poczułaś ruchy, więc ich intensywność póki co będzie różna.
    Właśnie przeglądałam swój poprzedni kalendarz ciąży na belly i ruchy poczułam w 16 tygodniu :) Teraz czuję co 2-3 dni delikatne puknięcie, kilka razy dziennie, jest to słabiutkie, ale już bardzo cieszy <3 Wciąż nie mogę uwierzyć w to, że rośnie we mnie kolejne życie... Mam milion obaw, ale szybko je odpędzam wizją mojego bobaska, którego przytulę w kwietniu <3

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje libido również mniejsze :/ brzuszek mam już moim zdaniem bardzo duży.. aż mi się wydaje, że za duży jak na fakt, że to pierwsza ciąża a dodatkowo jestem dość szczupła. No ale mięśnie brzucha mam słabe, może to przez to.. W ciąży na samym początku przytyłam ok. 1,5 kg, do 53 kg, bo zaczęłam momentalnie więcej jeść, gdy dowiedziałam się o ciąży. Natomiast od tamtego czasu (czyli od połowy sierpnia mniej więcej) nie przytyłam nawet grama, a nie wymiotowałam ani razu. Myślę, że na to wpływ miał z kolei beznadziejny apetyt, jadłam głównie owoce i jogurty. Dopiero teraz troszeczkę mi się apetyt poprawia..

A co do ciuszków, to parę stron temu pisałam, że dostałam ciuszkowego szału. Mimo, że nie dostałam nic od rodziny, ani nie miałam też żadnych ciuszków, to mam już ich naprawdę dużo. Kupowałam coś prawie za każdym razem, kiedy byłam na zakupach dla siebie, zamówiłam też kilka paczuszek z allegro, ostatnia kupiłam sporo w Pepco i jeszcze w domu zrobiłam zamówienie w smyku, bo była wyprzedaż. Kupiłam urocze sukienusie i nie wiem, co zrobię, jak się okaże jakimś cudem, że to chłopiec :D Natomiast mój narzeczony również nie wykazuje nadmiernego entuzjazmu: "no, ładne" :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 no ja też już czuję puknięcia, w poprzedniej ciąży też tak jak Ty około 16 tygodnia poczułam :-) Ja nigdy nie korzystałam z chusty, nie wiem, nie znam nikogo kto używał, więc stąd pewnie taka niewiadoma i strach.

• fabiola Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam wysokiego libido u mnie spadło do zera ;(

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • malala Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie apetyt jest raczej podobny do tego przed ciążą, ale przed odżywiałam się inaczej, Mąż mówił, że stale na diecie byłam :P owsianki rano, gotowanie na arze etc. natomiast w ciąży mnie odrzuciło od takiego jedzenia, jak sobie pomyślę o owsiance np. to aż mnie odrzuca. jem teraz raczej prosto - kanapeczki z serem, szynką, mięsko i ziemniaczki na obiad, jakieś pierogi i inne tego typu rzeczy. zdecydowanie nie dietetycznie :P

w temacie seksu to w pierwszym trymestrze u nas nic a nic, bo miałam krwiaka i musiałam mocno uważać. teraz w drugim już możemy ale moje libido jakoś tak bez rewelacji :( sam seks delikatniejszy niż kiedyś, Mąż wyczytał że najlepsza pozycja w ciąży to jak kobieta jest na górze.ale kurcze, aż mi się wierzyć nie chce, wydawałoby się że na górze trzeba się naskakać i jak to tak, dzidzia tam wstrząsu dozna... :P
    zdarzyły mi się też jakies sny erotyczne przez kilka nocy :D ale pewnie to stąd, że ja od poniedziałku do piątku jestem bez mojego M :D

byłam dziś u gin na wizycie, dostałam kontynuację L4, podejrzałyśmy maleństwo, ale krótko, bo w poprzednim tyg miałam szczegółowe badanie i uznała, że nie będziemy malucha męczyć i mierzyć.
    serduszko bijące widziałam, posłuchałam, chwilę się pokręciło, obróciło pupką i tym sposobem nie dało się stwierdzić czy faktycznie dziewczynka, czy też jednak coś między nóżkami ma :)
    potem skoczyłam na shopping zgodnie z planem. i się podłamałam, nie wiedziałam że działy HM dla mamy są tylko w wybranych sklepach :( tam gdzie byłam to nie mieli.. także weszłam choć do C&A, kupiłam zwykłe granatowe jeansowe rurki ciążowe za 109zł i potem jeszcze w New Looku kardigan szary taki gruby, on ciązowy nie jest ale nie musi być, bo nie jest zapinany na brzuszku więc każdy rozmiar wejdzie :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu piszecie o seksie a mnie ślinka leci. pozazdrościć.. Lekarz zakazał. W poniedziałek mam wizytę, może odwoła zakaz to rzucę się na męża jak wygłodniały wilk :)

Rotenkopf, fabiola, jamniczakuchnia, gosiunia lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Hej, zapytam tak z innej beczki zupełnie - nie jest przypadkiem tak, że można się podpiąć pod ubezpieczenie członka rodziny? Jeśli któraś z Was ma problem z brakiem ubezpieczenia, to chyba warto się zagłębić w temat. Pamiętam, że mój wujek, który nigdy nie pracował legalnie był tak właśnie podciągnięty pod ubezpieczenie babci - na wypadek jakiejś choroby.
    Mozna, można ja u siebie w pracy mogłam podpiąc pod ubezpieczenie kilka osob z rodziny, ale np mojego brata nie..to dopiero był smiech, jakoś to sie wtedy wiecej płaci, ale wiaodmo, że jak jest potrzeba to nie ma o czym mowic no nie.u

Ja cały czas biore luteine i sie zaczełam mocno zastanawiac czy całej ciąązy nie bede musiała jej brac, bo biora ja w sumie od 5 tyg czyli jak wyszłam ze szpitala... no nic mus to mus.

A seks w sumie mamy taki sam jak przed ciąża tyle, że ja sie troche boje czasami no ale raczej staramy sie delikatnie, chociaż nie powiem , że czasami mam ochote tak na ostro, ale sie powstrzymuje HAHHAH xd

ciagle mi bulgocze dziś w brzuchu.

a ciuszków jeszcze nie zakupiłam żadnych chyba jak dzidziuś zacznie kopać to sie wkoncu odważe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 15:52

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj ogarnęłam w domu co mogłam, jutro po amnio nic nie będę robic i tak przez pare dni. Załapałam drzemka i zaraz bede sie szykować do lekarza. Ja mialam szał zakupow przed wynikami testu pappa, ale sie powstrzymywalam. Teraz nic nie kupuje, bede miec wyniki to zacznę powoli kompletowac ubranka. Leżaczek-bujaczek i przewijak z przescieradlem calkiem nowy odkupie od znajomej. U mnie tez libido spadlo na razie do zera, moze przez te klopoty. Bardzo lubimy z mezem seks, zabawki i ogolnie ostre zabawy. Może libido wroci po odebraniu wynikow. Wogole to teraz o wiele lepiej czuje penetracje, jakos intensywniej. Przy glebszych ruchach az czasem zaboli- to mnie tylko niepokoi. Też tak macie? Mam nadzieje ze zrobi mi dzisiaj usg i zobaczę dzidziusia.

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, będzie ktoś z Tobą przez te kilka dni w domu ? ;) Wiadomo, raźniej i w ogóle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do luteiny - właśnie się dowiedziałam, że podobno nie powinno się brać luteiny dalej niż do 12 tygodnia. Słyszałyście coś o tym? Mi lekarka nic nie mówiła ani nic. Też podejrzewam, że będę musiała brać ją do porodu.

• Olina Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka co teraz urodziła też brała prawie calą ciąże wiec tez sie zastanawiam ...lekarz mi powiedział, że ciąża jest po prostu wiekrza...nie wiem od czego to zalezy naprawde teraz na wizycie chyba zapytam konkretniej.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od samego początku jadę na Duphastonie. i dziś dostałam kolejną recepte.

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja gin mówiła, że będę brać gdzieś do 16tygodnia. Mam nadzieję, że teraz w piątek pozwoli mi ją odstawić... ;/ Denerwują mnie bardzo te ciągłe "wycieki".

Olina lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, które sa w 16 tyg czujecie już cos czasami w brzuchu? czy tylko ja mam jakies wymysły hhehe takie burczenie czasami wibracje

Rotenkopf lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Denerwują mnie bardzo te ciągłe "wycieki".
    dokładnie....mnie tez..:)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka w szpitalu powiedziała że do 21tc powinno się brać luteine jak już się zaczęło ja wczesniej brac :) a zas moj gin kazal mi odlozyc w 11tc ;) ale ja sie balam i nie odstawialam ;)

• malala Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    dokładnie....mnie tez..:)
    i mnie, brałam 2 tygodnie i własnie przez te wycieki wróciłam do Duphastonu :D

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Co do luteiny - właśnie się dowiedziałam, że podobno nie powinno się brać luteiny dalej niż do 12 tygodnia. Słyszałyście coś o tym? Mi lekarka nic nie mówiła ani nic. Też podejrzewam, że będę musiała brać ją do porodu.

Ja brałam do 36 tygodnia luteinę, Duphaston i nospę.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raaaaaany, pierdolca dostaje sama w domu ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieprze, teściowie wpadli z niezapowiedzianą wizytą ;/ Nosz kur! Już tyle razy daliśmy im do zrozumienia, że sobie nie życzymy. Co za ludzie, masakra.

Rotenkopf, dziewussia lubią tę wiadomość

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ