Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Olina wrote:dziewczyny, które sa w 16 tyg czujecie już cos czasami w brzuchu? czy tylko ja mam jakies wymysły hhehe takie burczenie czasami wibracje
co prawda weszłam w 16 tydzień dopiero dzisiaj, ale niektóre dziewczyny tutaj czuły już od 14. tyg. Ja niestety nic. W poniedziałek na zajęciach coś mnie połaskotało, ale trochę to też było czuć jak takie lekkie skurcze mięśni w dole brzucha. Nie mam pojęcia, czy to to -
mnie lekarka zaleciała branie luteiny do 20tygodnia. Później zaczniemy ją odstawiać, ale mam się nie cieszyć bo zdarza się, że kobiety brały ja do końca ciąży...
Dzisiaj zrealizowałam zachciankę, zasmażana kapusta kiszona. PYYYCHOTA!
mam świra na punkcie kapusty kiszonejWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 17:43
Rotenkopf, gosiunia lubią tę wiadomość
-
U mnie z serduszkowaniem ciężko. Już pomijam libido, ale przez tego zakichanego krwiaka, którego miałam, teraz się strasznie boję ;/ mam nadzieję, że w końcu mi przejdzie, bo moje braki mają bardzo intensywny wpływ na moje sny- czasami są przyjemne, a czasami śnią mi się ciągłe zdrady męża ;/
A co do luteiny to ja też miałam brać do 12 tyg., ale ze względu na bóle podbrzusza biorę do połowy ciąży, a wtedy spróbuję odłożyć. Luteinę dowcipną zamieniłam już na podjęzykową, na szczęście jej smak mi nie przeszkadza -
nick nieaktualny
-
Boże ale się zwyłam przed chwilą!
Chciałam skorzystać z okazji, że jestem w rodzinnym mieście i spotkać się z bardzo dobrą koleżanką. Od pół roku starają się o trzecie dziecko. Umówiłyśmy się na jutro, ona zapytała jak się czuję itp. Pytam: "A wy jak tam, staracie się?". Cisza.
"Byłam w ciąży, ale poroniłam".
Aż mi się łzy polały i przypomniało mi się jak ogromnie ona mnie wspierała po poronieniu i przez całą ciążę z Lilą, a mi aż słów brakło na to co ją spotkało...
Już wiem jak się czuli ludzie dokoła mnie. Nie wiadomo, naprawdę nie wiadomo co powiedzieć, nawet jeśli przeżyło się to samo.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Funky09 wrote:Aha, dziewczyny jesteście już pozapisywane na USG połówkowe? Jeżeli tak to, w którym tygodniu ciąży wtedy będziecie?
Właśnie policzyłam, że u mnie kolejna wizyta po 3.11 (mam co 4 tygodnie) to będzie 1.12, moje urodzinyTo będzie 20t2d, więc wtedy zapiszę się na połówkowe.
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualnyLanusia,tak mi przykro ;( to straszne zarówno dla Ciebie i koleżanki.
Ja się ostatnio zastanawiam czy nie wrócić do psychologa. Swoją drogą ciekawe jak mi pomoże na lęki i strachy o ciąże?
A kiedy się robi połówkowe ? ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 18:32
-
Rotenkopf wrote:Lanusia,tak mi przykro ;( to straszne zarówno dla Ciebie i koleżanki.
Ja się ostatnio zastanawiam czy nie wrócić do psychologa. Swoją drogą ciekawe jak mi pomoże na lęki i strachy o ciąże?
A kiedy się robi połówkowe ? ;p
Połówkowe jest między 18 a 22 tygodniem ciąży. To drugie najważniejsze USG.Aniołek (*) 12.03.2013
-
Rotenkopf wrote:Lanusia,tak mi przykro ;( to straszne zarówno dla Ciebie i koleżanki.
A kiedy się robi połówkowe ? ;pEwentualnie jego okolice
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny