Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mania wrote:Widzę, że wśród Waszych dr też zdania podzielone
no nic zostawie już ten termin tam maja dobry sprzęt więc powinno być wszystko widać a jak nie to będzie to najwyżej zwykłe USG a tydzień później mam drugie tu u mnie więc juz będzie ok. Dzięki Dziewczyny za odp ;*
Mania, moja lekarka też sama wyznaczyła mi termin ostatnio, na jaki mam się zapisać już na połówkowe i to ma będzie równo 20 tydzień (skończony). Nie wiem, może u mnie dlatego tak, że dziś da mi zwolnienie na miesiąc i akurat na początku grudnia i tak będę musiała się u niej zjawić i nie chce mnie naciągać na dwie oddzielne wizyty w przeciągu dwóch-trzech tygodni.
A może jest też to kwestia sprzętu, jaki ma w gabinecie lekarz?
Tak czy inaczej, ja bym się nie przejmowała i nie szukała dziury w całymJeśli masz zaufanego lekarza, który zna się na rzeczy, to umawiać się, kiedy wskazuje i już
mania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam połówkowe 23 listopada i będzie to 22t5d
Sunday ten warkocz jest pycha
Znowu zaczyna mnie boleć mój nieszczęsny ząb... Męczę się z nim i męczę - mam jakiś lek w kanale, który miał być rzekomo trwały i siedzieć tam co najmniej do końca ciąży, a tu zaczyna boleć! I zaraz wszystkie inne zęby mnie zaczynają od razu boleć ;/ Nie wiem czy znowu nie zmienić dentystki... -
Hej Kochane
niestety doszło do infekcji przy zapaleniu okostnej wiec dostałam antybiotyk
źle je znoszę ale mam nadzieje ze oslonowe trochę pomogą
Co do nalotów z ZUS ja jestem na etacie i miałam mile Panienic nie mówiły tylko ze są z zusu dały do podpisania jakieś papiery i wyszły i oprócz tego kilka słów nie na temat
Jeśli nie zastanawia Cię raz to przychodzą ponoć raz jeszcze. Jeśli jest chodzące bo takie miałam można powiedzieć że było się w aptece albo u lekarza .. cokolwiek ogólnie sprawdzają czy ktoś mimo zwolnienia nie dorabia na czarno lub pracodawca nie wali w ch... i mimo zwolnienia sidziec trzeba w pracy za darmo rzecz jasna - tak to mi kiedyś tłumaczyła gin. Niema się czego bać kobieta w ciąży ma jak najbardziej prawo do zwolnieniaja mam nadzieje teraz popracować jak najdłużej chociaż jak widzę ile do końca roku mamy zrebow i kłaść to mi się słabo robi
Tak poza tym to czuje się w miarę okej tylko moja cera.. pełno wyprysków i plami włosy. . Przetluszczaja się mega
wrrr
dziewussia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, siedzę cały czas nad wyprawką i analizuję co kupować a czego nie, przejrzałam forum i znalazłam kilku sprzedawców na allegro, może Wam się przydadzą (Rotenkopf może wpisz ich na pierwszej stronie?):
LU-PI-LU
BabyUniverse
r_p77
HubiWorld
No i apteka Gemini oczywiście -
nick nieaktualnyWitamy się wieczorkiem
ahhhh najadłam się jak świnka dziś :p ugoscilam kolezanke i jej faceta
zrobilam pyszny obiade i deser
przywiezli tez ciasto:p kolezanka jest w 22 tyg ciazy i maa taaaki piekny brzuszek juz ;p
Powiem wam ze chyba poczulam dzis dzidziusia! :p 3 razy taki bulgot jakby! zupelnie inne uczuciemam nadzieje ze to dzidzius
moze poczul ze obok w innym brzuszku tez jest dzidzius i sie upomnial hehe ;p
Jutro wizytajuz sie doczekac nie moge!! mam nadzieje ze plec poznam juz tak 100% :p i zapytam o te poranne twardnienia;)
Oooo znowu poczułam bylgot!:p leze w wannie w cieplej wodzie bo troche zmeczona jestem juz dzisiejszym dniem:) ale jestem dumna z mojego meza! ojjj jak duzo mi pomogl dzis;)
a co do l4 to ja nie mialam jeszcze kontrolia l4 mam od mojego gina lezace
ale staram sie do 15:00 zawsze w domu byc w razie kontroli
-
nick nieaktualny
-
Rotenkopf wrote:Jak goście sobie w końcu pojadą to wpiszę na pierwszą stronę tych sprzedawców
Właśnie, wygrzewacie się czasem w wannie?
Sezon i fazę na mandarynki uważam za rozpoczęte -
Co do moczu i ph to na początku miałam 8 i byłam przerażona, lekarz powiedział że jest ok i mam się nie przejmować, wtedy jadłam mało mięsa a teraz jak już jem prawie codziennie mięso to ph spadło do 5
Jeśli chodzi o allegro to zakupy zrobiłam tutaj: Swiat____Dziecka duży wybór i można dostać prawie wszystko
Teraz czekam na usg połówkowe, u mojego lekarza prawdopodobnie za 2 tyg (nie powiedział mi czy to już to czy nie) a do prywatnego mam dopiero zadzwonić w 20tyg (19tydz+0dni).
-
nick nieaktualnyJa uwielbiam lezec w wannie :p przed ciaza zawsze sie w goracej wodzie wygrzewalam i uczylam na studia ;p a teraz w cieplej wodzie ale nigdy gorąca. Chociaz bardzo mi tego brakuje
Oo tak mania mam w domciu mandarynki) wczoraj zjadlam 4 :p
Straciatellaa lubi tę wiadomość
-
jamniczakuchnia wrote:Dziewczyny, siedzę cały czas nad wyprawką i analizuję co kupować a czego nie, przejrzałam forum i znalazłam kilku sprzedawców na allegro, może Wam się przydadzą (Rotenkopf może wpisz ich na pierwszej stronie?):
LU-PI-LU
BabyUniverse
r_p77
HubiWorld
No i apteka Gemini oczywiście
Z tego co pamiętam zamawiałam w pierwszej ciąży sporo rzeczy u r_p77
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Aaaa, dziewczyny kochane, jestem prze-szczę-śli-wa!!!
Odmeldowuję się po wizycie - potwierdziłam sobie dziś, że mam cudowną lekarkę - wszystko spokojnie wypisała, rozplanowała itp. i pomimo, że nie płaciłam za wizytę z usg, to na szybko podejrzałyśmy dzidziusia.
No i najważniejsze: będziemy mieli synka!!!
Jestem szczęśliwa i zaskoczona, bo nastawiałam się na córę. Mąż chodzi z radości z ciągłym bananem na twarzy i nie wierzyBardzo się cieszę głównie ze względu na niego, bo marzył, żeby pierwszego mieć chłopca
Ja sobie już tak wkręciłam tę dziewczynkę z uwagi na przewagę chłopców w otoczeniu, że już widziałam, jak kupuję różowe, a tu taki numer
Jamniczakuchnia - widzisz, jednak tak samo, jak u Ciebie wyszłoJesteśmy dowodem na to, że statystyki może i są miarodajne, ale na ogóle, a nie szczególe
jamniczakuchnia, Sunday, Aleksandrakili, Catelyn, MagSz, Funky09 lubią tę wiadomość
-
Ach, miałam Wam napisać co powiedziała na temat bólu brzucha (moja lekarka należy do tych konkretnych, dmuchających na zimne, ale nie pieszczących się jakoś za bardzo):
według niej do 24 tygodnia ma prawo, a czasem nawet musi boleć - zależy wszystko od budowy mamy, tego, jak szybko dzidziuś rośnie itd. I jeśli są to bóle podobne do okresowych (lub kłucia), ale takie do wytrzymania, to nie ma co panikować. Powinno się przede wszystkim dużo odpoczywać - i jeśli właśnie złapie taki ból, to kłaść się i leżeć, nie denerwować się. Po 24 tygodniu są powody do niepokoju.
Sprawdziła mi też szyjkę (jest ok) i poleciła brać nospę, magnez (MagneB6 lub Aspargin) i przepisała luteinę dopochwowo. Magnez i nospa z tego co pamiętam 3xdziennie, luteina 2x.
Twardniejąca macica do kilku razy dziennie, krótkotrwale też jest normą według niej i mam nie świrować, tylko odpoczywać i cieszyć się ciążąWilka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a mnie dzisiaj bolał brzuch tak na wysokości pępka po lewej stronie, miałyście tak? Ale to tak że ledwo chodziło już myślałam że na IP pojade ale jakoś to rozchodziłam. Tyle ze wizyta u gin dopiero 19 więc się troche martwię a nie będę pomiędzy wizytami u lekarza co chwile płacić za dodatkowe usg ale z drugiej strony dla dzidziusia wszystko. Tylko sie boje że to ja znowu coś panikuje niepotrzebnie
-
nick nieaktualnyBabu gratuluję! Ach jednak te chłopaki to nam niezłą niespodziankę zrobiły
Ja dałabym sobie rękę uciąć, że będzie dziewczynka, taka byłam pewna! Mój tata, mama, babcia i babcia męża to samo - nawet zakłady o flaszki są w rodzinie
Babu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBabu, super wieści!
Synuś dopisany
Jamniczakuchnia, tych sprzedawców dodam jutro bo dziś już raczej laptopa nie będę załączaćtakie proste rzeczy jak imiona czy płeć dodaję z telefonu, ale reszte już muszę z lapka.
jamniczakuchnia, Babu lubią tę wiadomość
-
jamniczakuchnia wrote:Babu gratuluję! Ach jednak te chłopaki to nam niezłą niespodziankę zrobiły
Ja dałabym sobie rękę uciąć, że będzie dziewczynka, taka byłam pewna! Mój tata, mama, babcia i babcia męża to samo - nawet zakłady o flaszki są w rodzinie
Haha, to trochę wykolegowałaś tych, co obstawiali dziewczynkę!
U mnie też wszyscy tylko powtarzali "no, to u Was już na pewno dziewczynka", my też byliśmy pewni, że gdzieeee nie ma szans na 6-stego w ciągu dwóch lat chłopaka! Ja nawet na początku ciąży miałam takie myśli "oj, chyba będzie chłopiec", ale sama sobie szybko to wyperswadowałam i chyba trochę wmówiłam tę dziewczynkę i już szłam z nastawieniem na babę na wizytę
Zazdroszczę, że macie już wybrane imięChociaż mam nadzieję, że proces przebiegnie przyjemnie u nas, ale nie wiem, bo mój mąż miewa dziwne pomysły nie do zaakceptowania
Edit: Rotenkopf, właśnie zobaczyłam Twojego posta - dzięki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:57
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość