X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia trzymamy kciuki... będzie dobrze... czekamy na dobre wieści:*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się czuje twardnienie brzucha? Tylko w.dotyku czy jeszcze coś czuć? Bo myślę że często twardy brzuch to mogą być po prostu wzdecia..

f2wlcbxmqludqper.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na wieczornym spotkaniu zapoznawczym w szpitalu gdzie będę rodzic.
    Dziewczyny jakie super warunki, będę miała swój pokój że swoją łazienka, piękna szafa na ciuchy poprostu jak w hotelu, jestem w szoku....
    Na porodowce każdy pokój wyposażony w aparaturę typu usg, to do tentna i skurczy, i wannę do porodu wszystko w jednym pokoju tylko dla jednej pacjentki. Po 6 godzinach jormalnie wysyłają do domu ale ja Wykupilam dodatkowe ubezpieczenie gdzie należy mi się trzy dni pobytu w szpitalu, planuje zostać tam dzień ale zobaczymy.

Po porodzie przeniosą mnie do innego pokoju, tam będę miała też go tylko dla siebie z osobna łazienka i wanienka do kapania. Dostaje się swoją polozna która pomaga w karmieniu, kapaniu itd. Normalnie super, jestem zachwycona.

Idę doczytać co u was bo utknelam trzy strony wstecz

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się przeraziłam jak zobaczyłam ile wyszło mi naczyń krwionośnych na piersiach!!! Wszędzie mam widoczne żyły.
    Wyglądam jak Frankenstein z cyckami :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) jakiiiii mam stres przed wizytą!! nie widzialam mojego babelka juz 4.5 tyg. martwie sie czy wszystko okey. Wczoraj pisalam ze czulam chyba ruchy takie bulgoty ale dzis juz nic nie czuje wiec to pewnie nie to i w glowie siedza mi czarne mysli... Boje się okropnie!! Musze mojemu ginowi powiedziec ze chce szybciej wizyty bo do glowy mozna dostqc :( jeszcze na dodatek brzuch mi nie rosnie, nie tyje tylko chudne ;( Gdzie tam do 15.30...

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :). Wczorajsza wizyta zdecydowanie na duży plus! Dzidzia wyglądała już na bardzo dużą niestety nie była mierzona bo niedługo wybieram się na połówkowe i pani doktor nie chciała niepotrzebnie męczyć dzidzi :). Mam tylko mały kłopot. Oczywiście ginekolog uspokajała że nic złego się nie dzieje... na usg dzidzia była tak bardzo nisko że stwierdziła że wręcz częściowo leży za kością łonową i tyłem główki skierowana w dół (jak się uda to dodam zdjęcie). Mówiła mi że pewnie dużo latam ale ja właśnie wręcz przeciwnie poza oczywistymi obowiązkami - sprzątanie, gotowanie - cały czas odpoczywam, martwi mnie to no ale szyjka podobno ładnie trzyma więc mam się nie martwić.
    2nimi36.jpg

Babu, Dobson, Rotenkopf, Anastazjaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) ja dziś od rana w sortach i w ten oto spodob wzięłam sobie kurtkę zimowa :) w szoku jestem bo jest z 4F :) a bardzo lubię tą firmę ! Rozmiar większą aby spokojnie się zapiąć do lutego/marca :-) no rewelacyjnie jestem zadowolona bardzo zwłaszcza ze ani grosza za nią nie dałam tylko punkty poleciały :/ :)

Wzięłam dziś 2 dawkę antybiotyku jest o wiele lepiej bynajmniej nic nie boli a buzie otwieram juz trochę szerzej :) jadę zaraz coś zjeść i poszła bym na zakupy ale na zielono trochę dziwnie bo ludzie patrzą się jak na ufoluda ! :D

Kama śliczny bobas :) i jaki duży ! Chociaż przyznam że nie spotkałam się na tak wczesnym etapie ciąży aby dzidzia tak leżała :) zawsze w poprzek,ale skoro lekarz mówi abyś była spokojna to myślę że nie masz się czym martwić bo wie co robi ! :)
    Ja mam się zgłosić do swojej lekarki po antybiotyku sprawdzić co z dzidzia wiec sądzę że za tydzień max półtora ujze ja znów :)ciesze się bardzo bo tak bym miała wizytę dopiero 1 grudnia :)

Miłego dzionka kochane :*:*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja byłam wczoraj na wieczornym spotkaniu zapoznawczym w szpitalu gdzie będę rodzic.
    Dziewczyny jakie super warunki, będę miała swój pokój że swoją łazienka, piękna szafa na ciuchy poprostu jak w hotelu, jestem w szoku....
    Na porodowce każdy pokój wyposażony w aparaturę typu usg, to do tentna i skurczy, i wannę do porodu wszystko w jednym pokoju tylko dla jednej pacjentki. Po 6 godzinach jormalnie wysyłają do domu ale ja Wykupilam dodatkowe ubezpieczenie gdzie należy mi się trzy dni pobytu w szpitalu, planuje zostać tam dzień ale zobaczymy.

Po porodzie przeniosą mnie do innego pokoju, tam będę miała też go tylko dla siebie z osobna łazienka i wanienka do kapania. Dostaje się swoją polozna która pomaga w karmieniu, kapaniu itd. Normalnie super, jestem zachwycona.

Idę doczytać co u was bo utknelam trzy strony wstecz
    Wow gdzie takie luksusy?? Nic tylko rodzić :)

Gratuluje Dziewczyny udanych wizyt! juz się nie mogę swojej doczekać...

Miałam iść dziś siuśki do labo zanieść ale w nocy wstawałam chyba z 5 razy i nad ranem nie miałam za bardzo co zaniesc w tym kubeczku :) wiec pójdę jutro...

Aleksandrakili trzymam kciuki za wizytę na pewno wszystko dobrze ;)

Kama śliczny bobas! Może mu tak wygodnie skoro dr mówi, że jest dobrze to tego się trzymaj!

Miłego dnia

19 TYDZIEŃ!!!! :)
    chociaż mój dr liczy inaczej wg niego to 18 ale ja liczę sobie po swojemu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 09:54

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa jeżeli lekarz nic nie mówił, to na pewno jest ok! :) Mój synek też nie był mierzony, dopiero na połówkowym.

Anastazjaaa te luksusy to w Holandii o ile dobrze pamiętam? Tam się kobietą nie interesują we wczesnej ciąży, ale przynajmniej na koniec jest super :D

Mania, ja też tak liczę tygodnie - teraz jestem w 20, a wg gina w 19, bo on mówi te skończone.

Michał mi wywija koko bongo w brzuchu coraz mocniej, już znam pory jego największej aktywności <3

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, powodzenia. Tez myslalam o tym, zeby zapisywać sie co 3 tygodnie na wizytę, 4 to dla mnie za dlugo. Połówkowe mam dopiero 23.11 jeszcze szmat czasu :-( zapytam lekarza czy mogę przychodzić częściej, chociaz on nie widzi takiej potrzeby

Kama, jak bylam kiedys na usg,fakt ze to byl początek, moze 12tc, to dziecko doslownie stalo na glowie :-) ja bym sie tym nie martwila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka30 mamy razem połówkowe :)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hej ;) jakiiiii mam stres przed wizytą!! nie widzialam mojego babelka juz 4.5 tyg. martwie sie czy wszystko okey. Wczoraj pisalam ze czulam chyba ruchy takie bulgoty ale dzis juz nic nie czuje wiec to pewnie nie to i w glowie siedza mi czarne mysli... Boje się okropnie!! Musze mojemu ginowi powiedziec ze chce szybciej wizyty bo do glowy mozna dostqc :( jeszcze na dodatek brzuch mi nie rosnie, nie tyje tylko chudne ;( Gdzie tam do 15.30...

Jejku jak ja Cię rozumiem, jakbyś czytała w moich myślach! :) Ja idę dopiero we wtorek na wizytę i to będzie właśnie wizyta po 5 tygodniach, kawał czasu. Też mam mnóstwo mrocznych myśli. Nie czuję naszej Jagódki, nie wiem czy wszystko ok i właśnie też świruję trochę. Później podejrzewam, że będzie łatwiej bo będziemy czuły maluszki naszej. Mnie też brzuch nie rośnie, a jak leżę to tak jakbym zjadła po prostu obiad lekkie uniesienie. Nakręcamy się pewnie, ale takie są nasze odczucia. Nie martw się :* wszystko na pewno jest ok! :*

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny tez mam 23.11 połówkowe :)

Co do twardniejacego brzucha to tez tak czasem mam np wczoraj, dziś juz taki nie jest. Za każdym razem moja gin mnie maca po brzuszku i wszystko ok wiec wydaje mi się ze w moim przypadku to wzdęcia. Chociaż wiadomo zawsze trzeba dmuchac na zimno w ciąży :)

Kama śliczna dzidzia, pewnie akurat sobie fikała koziołki w brzuszku i została na tym przyłapana :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Jejku jak ja Cię rozumiem, jakbyś czytała w moich myślach! :) Ja idę dopiero we wtorek na wizytę i to będzie właśnie wizyta po 5 tygodniach, kawał czasu. Też mam mnóstwo mrocznych myśli. Nie czuję naszej Jagódki, nie wiem czy wszystko ok i właśnie też świruję trochę. Później podejrzewam, że będzie łatwiej bo będziemy czuły maluszki naszej. Mnie też brzuch nie rośnie, a jak leżę to tak jakbym zjadła po prostu obiad lekkie uniesienie. Nakręcamy się pewnie, ale takie są nasze odczucia. Nie martw się :* wszystko na pewno jest ok! :*
    Kurde ale to tak w głowie siedzi ze sie nie da.. Ale tak jak mowisz jak poczujemy juz takie mocniejsze ruchy to pewnie bedzie lzej ;)) juz tej paniki nie bedzie :)

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)

Kama cudowny bobas ;) nie martw się na ostatnim usg w 14tyg moje dzieciątko stało na głowie dosłownie :D

Mój cud kopie coraz częściej, czuje to nawet jak nie trzymam ręki na brzuchu
    a w ogóle mój brzuch jest tak mały, że prawie w ogóle go nie ma, jak leże na plecach to wręcz wklęsły tylko czuć wystającą macicę. Nie mogę się doczekać 19.11 aż pójdę na te połówkowe i zobaczę mój skarb i poznam płeć.

Dziś obudziłam się rano na siusiu jak wróciłam do łóżka to zaczęło mnie kłuć na dole w brzuchu po prawej stronie, oczywiście przestraszyłam się, że to wyrostek ale zasnęłam, wstałam i już mnie nie boli. Przypomniało mi się to co pisała Babu, że ma prawo boleć, a, że już nie kłuje to nie będę panikować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:58

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, widzę że dużo dziewczyn ma połówkowe 23.11. Mam i ja!:)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• Babu Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Babu, super gratuluję synka :-)!!! Jesteśmy na tym samym etapie ciąży, dlatego dałaś mi nadzieję, że ja we wtorek też może poznam płeć :-)

Dziękuję :) Też się cieszę ogromnie, bo bałam się, że po pierwsze nie zrobi w ogóle usg a po drugie, że i tak nie będzie nic widać. Akurat ta moja lekarka jest superspecjalistką od usg, więc ona często mówi już przy prenatalnym i się nie myli, ale ja wtedy nie pytałam :P U Ciebie też już powinno być widać! :D Chyba, że dzidzia będzie wstydziocha ;) Trzymam kciuki, żeby się udało :)

MagSz wrote:
    A jak się czuje twardnienie brzucha? Tylko w.dotyku czy jeszcze coś czuć? Bo myślę że często twardy brzuch to mogą być po prostu wzdecia..

MagSZ to jest taki skurcz, którego nie da się pomylić ze wzdęciami - łapie nagle i dół brzucha (u mnie nisko, tuż nad spojeniem łonowym), robi się twardy jak kamień. Nie jest to może bolesne, ale powoduje dyskomfort. Kurczę, nie wiem, jak to jeszcze opisać - ale serio to jest nie do pomylenia :P

Anastazjaaa gdzie takie luksusy?! :O Wow!

A, dziewczyny, które nie czują za bardzo ruchów albo one zanikają - nie martwcie się kochane! Wczoraj już zapomniałam o tym napisać, ale ja przez ostatnie trzy dni też mało co czułam (a to było po moim apogeum bólowym, więc się trochę martwiłam), a na wczorajszej wizycie usłyszałam pięknie dudniące serduszko :) Także to jednak normalne na tym etapie i nie ma co się nadmiernie stresować :)

Tzn. oczywiście - wiadomo, trzeba dmuchać zawsze na zimne i z tymi bólami i ze wszystkim innym, ale też nie ma co panikować i się wszystkim zamartwiać :)

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też te 4 tyg pomiedzy usg to strasznie długo...ale są kobiety, które robią usg w ciąży 3-4 razy ja bym chyba osiwiała :) gdyby nie mój detektorek to przez te 4 tyg miedzy wizytami też bym osiwiała :) ja malucha czuję zazwyczaj wieczorem ale też nie codziennie i słyszę, że jest już wyżej i pływa od prawej do lewej a wczesniej tylko z lewej str mieszkał :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis o 16 wizyta u gina , trzymajcie kciuki!

Babu, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, to ja mam poprostu wzdecia :-P też mam połowowe 23.11 :-D

f2wlcbxmqludqper.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ