Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Mamusie, dobrego popołudnia.
Szkoda, że dopiero teraz do Was trafiłam, ale lepiej późno niż wcale.
Tak Was podczytuję i w mojej pierwszej ciąży w ogóle na luzie, zero stresu, szalałam, latałam. Myślałam, że w drugiej będzie podobnie, a tu komplikacje i amniopunkcja bo kości nosowej na pierwszym USG nie było widać. To taka moja drobna refleksja, ze każda ciąża jest naprawdę inna i teraz po tych przejściach nie martwię sie, że brzuch spina albo nie czuję ruchów.
Tez mam problem przy zakładaniu rajstop czy spodni - brzuszek rośnie.
Marzyłam kiedyś o córeczce, ale ja sie chyba jednak bardziej nadaję na mamę chłopców.
Do Mam z Warszawy - kogo polecacie z lekarzy robiącego dobre USG? Bo na połówkowe pod koniec listopada idę do Medicover - znacie tam może jakieś nazwisko? A dodatkowo chce iść do Novum przy Puławskiej.
Oj dłuży sie dłuży czekanie na USG. Wiecie, ze np. w Szwecji robią USG tylko w 20 tygodniu? Nie mierzą przezierności, kości nosowej wcześniej, jak idziesz i mówisz o ciąży, to odpowiadają- gratulujemy, zapraszamy w 20 tygodniu. Chyba wole to nasze dmuchanie na zimne lekarzy jednak.
Jak juz będzie po porodach chętnie spotkam się z Mamami z Warszawy na spacer i kawkę, na razie musimy poczekać.
Gratulacje Maluszków, ciekawa jestem, jakie płcie ujawnia sie u tych z Was, które jeszcze nie znają. Chyba więcej chłopaczków jednak?
I jeszcze jedno - gdzie można poczytać o Was- na pierwszej stronie jest lista Mam i Dzieciaczków, tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:52
-
nick nieaktualny
-
Domi82 wrote:Cześć Mamusie, dobrego popołudnia.
Szkoda, że dopiero teraz do Was trafiłam, ale lepiej późno niż wcale.
Tak Was podczytuję i w mojej pierwszej ciąży w ogóle na luzie, zero stresu, szalałam, latałam. Myślałam, że w drugiej będzie podobnie, a tu komplikacje i amniopunkcja bo kości nosowej na pierwszym USG nie było widać. To taka moja drobna refleksja, ze każda ciąża jest naprawdę inna i teraz po tych przejściach nie martwię sie, że brzuch spina albo nie czuję ruchów.
Tez mam problem przy zakładaniu rajstop czy spodni - brzuszek rośnie.
Marzyłam kiedyś o córeczce, ale ja sie chyba jednak bardziej nadaję na mamę chłopców.
Do Mam z Warszawy - kogo polecacie z lekarzy robiącego dobre USG? Bo na połówkowe pod koniec listopada idę do Medicover - znacie tam może jakieś nazwisko? A dodatkowo chce iść do Novum przy Puławskiej.
Oj dłuży sie dłuży czekanie na USG. Wiecie, ze np. w Szwecji robią USG tylko w 20 tygodniu? Nie mierzą przezierności, kości nosowej wcześniej, jak idziesz i mówisz o ciąży, to odpowiadają- gratulujemy, zapraszamy w 20 tygodniu. Chyba wole to nasze dmuchanie na zimne lekarzy jednak.
Jak juz będzie po porodach chętnie spotkam się z Mamami z Warszawy na spacer i kawkę, na razie musimy poczekać.
Gratulacje Maluszków, ciekawa jestem, jakie płcie ujawnia sie u tych z Was, które jeszcze nie znają. Chyba więcej chłopaczków jednak?
I jeszcze jedno - gdzie można poczytać o Was- na pierwszej stronie jest lista Mam i Dzieciaczków, tak?
Bardzo dobry sprzęt i specjaliści są w boramed na goclawiu. Robią też genetyczne. -
Kurcze, ale to jest chamskie z tym sprawdzaniem czy jest sie w domu!! To juz trzeba byc wiezniem?! Masakra jakas..
Nie zebym sie cieszyla, ze Was tez boli jak zakladacie spodnie..ale przynajmniej wiem, ze to normalne i nie jestem jedynaa zapomnialam o to zapytac gina.
Moj nutellowy warkocz jednak dzisiaj w piekarniku siedzi, ale pachnie!!!! Jak ladnie wyjdzie to wrzuce fotkeMagSz, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
Sunday wrote:
Nie zebym sie cieszyla, ze Was tez boli jak zakladacie spodnie..ale przynajmniej wiem, ze to normalne i nie jestem jedynaa zapomnialam o to zapytac gina.
Co do takich bóli, to ostatnio cierpiałam katusze próbując ogolić nogiI opcje są dwie: albo niedługo zarosnę jak małpa, albo będzie mnie golił mąż. Czy Wy też momentami się czujecie już jak słoniątka?
-
Hahaha skąd ja to znam
golenie nóg to pikuś z obcinaniem paznokci na stopach
haha , ja robiłam przed porodem hybrydy na stopach bo za chiny bym sama nic nie zrobiła z nimi
Na szczęście okolice bikini mam laserowo usuniętekoleżanki mówiły ze później to z lusterkiem się tam golily ahaha
-
nick nieaktualny
-
To bedziemy jak jaskiniowce!!! Haha. Taaaak i obcinanie paznokci u nog to tragos..zeby dziur w butach nie zrobic
Aleksandrili, powodzenia!! Bedzie dobrze, wyjdziesz zadowolona!! :-*
A moja przyjaciolka dzisiaj urodzila o 1 w nocy, sa przeszczesliwi! Ale sie ciesze dla Nich! Maja coreczke Nelke, tez ladne imie, moze ktorejs z Was wpadnie w okoLanusia93 lubi tę wiadomość
-
No właśnie golenie nóg pikuś Ale bikini masakra... tyle się zanierzalam z laserowka po tym jak na czuja w pierwszej ciąży golilam a później po porodzie paskudne włoski rosły bo nie mogłam golic nim szwy sie nie rozpuscily... grrr... no cóż trzeba przetrwać...
-
Aleksandrakili, zaraz wyjdziesz z bananem na ustach
Póki co to jeszcze sobie radzę z goleniem się tu i ówdzie, ale faktycznie- słyszałam o metodzie z lusterkiemJa to generalnie się już czuje taka "duża" i nieporadna, a mąż z moją mamą notorycznie nabijają się z tego jak chodzę (słynny, ciążowy kaczy chód) i mnie naśladują. A co gorsza, przyłączyła się do tego też teściowa. Yh... Ale wszystko zniosę dla mojej Okruszynki
-
nick nieaktualnyJa właśnie wczoraj zauważyłam, że mam spuchnięte kolana, kostki to właściwie puchną mi od początku. W dodatku wieczorami bolą mnie żebra, czasami mam trudności w oddychaniu.
Co do golenia czy obcinania paznokci to już mamy ustalone z mężem, że jak ja nie dam rady to on to będzie robiłna całe szczęście z racji zawodów nic go nie brzydzi ani nic więc o to jestem spokojna
-
Sunday wrote:Fabdorota, ja tez sie kulam na boku, ale czemu??
skad to sie bierze? Ja poki co 1 kg mam na + a juz chodze tym kaczym chodem..
A propos literatury... ma któraś z Was książki z serii Zawitkowskiego "Mamo, tato, co Ty na to?". Właśnie sobie zamówiłam, cieszę się jak dziecko, ale w sumie to nie wiem, czy mam z czego... Miałyście kontakt? polecacie? -
Iwonka, twardzielka z Ciebie
Straciatellaa wrote:Ja mam. Dostałam w prezencie ani razu nie przeczytałam.
Co do golenia to sama to robiłam do końca ciąży z córką na tzw czuja. Z paznokciami nie miałam problemu :p -
Ja mam dziś święta dostałam nowego lapka, mopa parowego i żelazko normalnie radość przy rozpakowywaniu niesamowita
a jeszcze dzień się nie skończył
a i babcia naprodukowała gołąbków mąż później przywiezie
tyle wrażeń jednego dnia chyba nie zasnę
Aleksandrakili jak po wizycie ??
Ja też już chodzę jak ciężarna a gdzie tu do dużego brzucha i siadam rozkraczonamąż się w niedziele u teściów ze mnie śmiał żebym te nogi złożyła a to tak samo z siebie wychodzi nie wiem jak później będzie