X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Domi82 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie, dobrego popołudnia.

Szkoda, że dopiero teraz do Was trafiłam, ale lepiej późno niż wcale.

Tak Was podczytuję i w mojej pierwszej ciąży w ogóle na luzie, zero stresu, szalałam, latałam. Myślałam, że w drugiej będzie podobnie, a tu komplikacje i amniopunkcja bo kości nosowej na pierwszym USG nie było widać. To taka moja drobna refleksja, ze każda ciąża jest naprawdę inna i teraz po tych przejściach nie martwię sie, że brzuch spina albo nie czuję ruchów.

Tez mam problem przy zakładaniu rajstop czy spodni - brzuszek rośnie.

Marzyłam kiedyś o córeczce, ale ja sie chyba jednak bardziej nadaję na mamę chłopców.

Do Mam z Warszawy - kogo polecacie z lekarzy robiącego dobre USG? Bo na połówkowe pod koniec listopada idę do Medicover - znacie tam może jakieś nazwisko? A dodatkowo chce iść do Novum przy Puławskiej.

Oj dłuży sie dłuży czekanie na USG. Wiecie, ze np. w Szwecji robią USG tylko w 20 tygodniu? Nie mierzą przezierności, kości nosowej wcześniej, jak idziesz i mówisz o ciąży, to odpowiadają- gratulujemy, zapraszamy w 20 tygodniu. Chyba wole to nasze dmuchanie na zimne lekarzy jednak.

Jak juz będzie po porodach chętnie spotkam się z Mamami z Warszawy na spacer i kawkę, na razie musimy poczekać.

Gratulacje Maluszków, ciekawa jestem, jakie płcie ujawnia sie u tych z Was, które jeszcze nie znają. Chyba więcej chłopaczków jednak?

I jeszcze jedno - gdzie można poczytać o Was- na pierwszej stronie jest lista Mam i Dzieciaczków, tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:52

oar8vfxmmnw6im3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugim poście na 1 stronie jest link do takiej tabelki o Nas ;)
    a niżej jest lista Nas wszystkich z datami porodu ;)

• MagSz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi82 wrote:
    Cześć Mamusie, dobrego popołudnia.

Szkoda, że dopiero teraz do Was trafiłam, ale lepiej późno niż wcale.

Tak Was podczytuję i w mojej pierwszej ciąży w ogóle na luzie, zero stresu, szalałam, latałam. Myślałam, że w drugiej będzie podobnie, a tu komplikacje i amniopunkcja bo kości nosowej na pierwszym USG nie było widać. To taka moja drobna refleksja, ze każda ciąża jest naprawdę inna i teraz po tych przejściach nie martwię sie, że brzuch spina albo nie czuję ruchów.

Tez mam problem przy zakładaniu rajstop czy spodni - brzuszek rośnie.

Marzyłam kiedyś o córeczce, ale ja sie chyba jednak bardziej nadaję na mamę chłopców.

Do Mam z Warszawy - kogo polecacie z lekarzy robiącego dobre USG? Bo na połówkowe pod koniec listopada idę do Medicover - znacie tam może jakieś nazwisko? A dodatkowo chce iść do Novum przy Puławskiej.

Oj dłuży sie dłuży czekanie na USG. Wiecie, ze np. w Szwecji robią USG tylko w 20 tygodniu? Nie mierzą przezierności, kości nosowej wcześniej, jak idziesz i mówisz o ciąży, to odpowiadają- gratulujemy, zapraszamy w 20 tygodniu. Chyba wole to nasze dmuchanie na zimne lekarzy jednak.

Jak juz będzie po porodach chętnie spotkam się z Mamami z Warszawy na spacer i kawkę, na razie musimy poczekać.

Gratulacje Maluszków, ciekawa jestem, jakie płcie ujawnia sie u tych z Was, które jeszcze nie znają. Chyba więcej chłopaczków jednak?

I jeszcze jedno - gdzie można poczytać o Was- na pierwszej stronie jest lista Mam i Dzieciaczków, tak?

Bardzo dobry sprzęt i specjaliści są w boramed na goclawiu. Robią też genetyczne.

f2wlcbxmqludqper.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale to jest chamskie z tym sprawdzaniem czy jest sie w domu!! To juz trzeba byc wiezniem?! Masakra jakas..

Nie zebym sie cieszyla, ze Was tez boli jak zakladacie spodnie..ale przynajmniej wiem, ze to normalne i nie jestem jedyna :-P a zapomnialam o to zapytac gina.

Moj nutellowy warkocz jednak dzisiaj w piekarniku siedzi, ale pachnie!!!! Jak ladnie wyjdzie to wrzuce fotke :-P

MagSz, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:

Nie zebym sie cieszyla, ze Was tez boli jak zakladacie spodnie..ale przynajmniej wiem, ze to normalne i nie jestem jedyna :-P a zapomnialam o to zapytac gina.

Co do takich bóli, to ostatnio cierpiałam katusze próbując ogolić nogi :D I opcje są dwie: albo niedługo zarosnę jak małpa, albo będzie mnie golił mąż. Czy Wy też momentami się czujecie już jak słoniątka? :D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha skąd ja to znam :) golenie nóg to pikuś z obcinaniem paznokci na stopach :D haha , ja robiłam przed porodem hybrydy na stopach bo za chiny bym sama nic nie zrobiła z nimi :D

Na szczęście okolice bikini mam laserowo usunięte ;) koleżanki mówiły ze później to z lusterkiem się tam golily ahaha :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej. jecie grzybki mun np w chinszczyznie?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siedze w poczekalni i serce mi zaraz gardłem wyskoczy !!! już dawno się tak nie stresowałam normalnie jak na skazanie jakieś! :( mąż się wieśniak śmieje ze mnie!! grrr

• Sunday Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bedziemy jak jaskiniowce!!! Haha. Taaaak i obcinanie paznokci u nog to tragos..zeby dziur w butach nie zrobic :-D

Aleksandrili, powodzenia!! Bedzie dobrze, wyjdziesz zadowolona!! :-*

A moja przyjaciolka dzisiaj urodzila o 1 w nocy, sa przeszczesliwi! Ale sie ciesze dla Nich! Maja coreczke Nelke, tez ladne imie, moze ktorejs z Was wpadnie w oko ;-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

4z4sijb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie golenie nóg pikuś Ale bikini masakra... tyle się zanierzalam z laserowka po tym jak na czuja w pierwszej ciąży golilam a później po porodzie paskudne włoski rosły bo nie mogłam golic nim szwy sie nie rozpuscily... grrr... no cóż trzeba przetrwać...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, zaraz wyjdziesz z bananem na ustach ;)

Póki co to jeszcze sobie radzę z goleniem się tu i ówdzie, ale faktycznie- słyszałam o metodzie z lusterkiem :D Ja to generalnie się już czuje taka "duża" i nieporadna, a mąż z moją mamą notorycznie nabijają się z tego jak chodzę (słynny, ciążowy kaczy chód) i mnie naśladują. A co gorsza, przyłączyła się do tego też teściowa. Yh... Ale wszystko zniosę dla mojej Okruszynki :D

• Sunday Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze jak odrastaja i tak swedzi okrutnie... Chyba malz bedzie mial dodatkowa fuche bo ja nie dam rady z tymi odrastajacymi klakami!

4z4sijb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota, ja tez sie kulam na boku, ale czemu?? :-P skad to sie bierze? Ja poki co 1 kg mam na + a juz chodze tym kaczym chodem.. :-P

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wczoraj zauważyłam, że mam spuchnięte kolana, kostki to właściwie puchną mi od początku. W dodatku wieczorami bolą mnie żebra, czasami mam trudności w oddychaniu.
    Co do golenia czy obcinania paznokci to już mamy ustalone z mężem, że jak ja nie dam rady to on to będzie robił ;) na całe szczęście z racji zawodów nic go nie brzydzi ani nic więc o to jestem spokojna ;)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Fabdorota, ja tez sie kulam na boku, ale czemu?? :-P skad to sie bierze? Ja poki co 1 kg mam na + a juz chodze tym kaczym chodem.. :-P
    W "Ciężarówką przez 9 miesięcy" czytałam, że któryś z hormonów powoduje mniejsze napięcie mięśniowe. Służyć to ma głównie temu, żeby się macica nie kurczyła, ale że nie działa wybiórczo, to rozluźnia praktycznie wszystkie mięśnie. I stąd kaczy chód, bóle pleców i inne dolegliwości ze strony mięśni :D

A propos literatury... ma któraś z Was książki z serii Zawitkowskiego "Mamo, tato, co Ty na to?". Właśnie sobie zamówiłam, cieszę się jak dziecko, ale w sumie to nie wiem, czy mam z czego... Miałyście kontakt? polecacie?

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko będzie zależeć od tego jaki bęben na koniec będziemy nosić :D hahahahaha

Rotenkopf, ilonia1984 lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ogromny i też sama sobie radzilam... jak mnie skurcze zlapaly to pod prysznicem też sama się golilam....

fabdorota lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, twardzielka z Ciebie :D
    Straciatellaa wrote:
    Ja mam. Dostałam w prezencie ani razu nie przeczytałam.

Co do golenia to sama to robiłam do końca ciąży z córką na tzw czuja. Z paznokciami nie miałam problemu :p
    Nie czytałaś, bo nie warto, czy po prostu jakoś tak wyszło...? :)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstyd byłoby pojechać z jakimiś kujkami a swoją drogą sama się sobie dziwię jaką byłam opanowana... chyba mniej świadoma i dlatego ...

Rotenkopf lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś święta dostałam nowego lapka, mopa parowego i żelazko normalnie radość przy rozpakowywaniu niesamowita :) a jeszcze dzień się nie skończył :) a i babcia naprodukowała gołąbków mąż później przywiezie :) tyle wrażeń jednego dnia chyba nie zasnę :)

Aleksandrakili jak po wizycie ??

Ja też już chodzę jak ciężarna a gdzie tu do dużego brzucha i siadam rozkraczona :) mąż się w niedziele u teściów ze mnie śmiał żebym te nogi złożyła a to tak samo z siebie wychodzi nie wiem jak później będzie :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ