X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Domi82 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie, dobrego popołudnia.

Szkoda, że dopiero teraz do Was trafiłam, ale lepiej późno niż wcale.

Tak Was podczytuję i w mojej pierwszej ciąży w ogóle na luzie, zero stresu, szalałam, latałam. Myślałam, że w drugiej będzie podobnie, a tu komplikacje i amniopunkcja bo kości nosowej na pierwszym USG nie było widać. To taka moja drobna refleksja, ze każda ciąża jest naprawdę inna i teraz po tych przejściach nie martwię sie, że brzuch spina albo nie czuję ruchów.

Tez mam problem przy zakładaniu rajstop czy spodni - brzuszek rośnie.

Marzyłam kiedyś o córeczce, ale ja sie chyba jednak bardziej nadaję na mamę chłopców.

Do Mam z Warszawy - kogo polecacie z lekarzy robiącego dobre USG? Bo na połówkowe pod koniec listopada idę do Medicover - znacie tam może jakieś nazwisko? A dodatkowo chce iść do Novum przy Puławskiej.

Oj dłuży sie dłuży czekanie na USG. Wiecie, ze np. w Szwecji robią USG tylko w 20 tygodniu? Nie mierzą przezierności, kości nosowej wcześniej, jak idziesz i mówisz o ciąży, to odpowiadają- gratulujemy, zapraszamy w 20 tygodniu. Chyba wole to nasze dmuchanie na zimne lekarzy jednak.

Jak juz będzie po porodach chętnie spotkam się z Mamami z Warszawy na spacer i kawkę, na razie musimy poczekać.

Gratulacje Maluszków, ciekawa jestem, jakie płcie ujawnia sie u tych z Was, które jeszcze nie znają. Chyba więcej chłopaczków jednak?

I jeszcze jedno - gdzie można poczytać o Was- na pierwszej stronie jest lista Mam i Dzieciaczków, tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:52

oar8vfxmmnw6im3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugim poście na 1 stronie jest link do takiej tabelki o Nas ;)
    a niżej jest lista Nas wszystkich z datami porodu ;)

• MagSz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi82 wrote:
    Cześć Mamusie, dobrego popołudnia.

Szkoda, że dopiero teraz do Was trafiłam, ale lepiej późno niż wcale.

Tak Was podczytuję i w mojej pierwszej ciąży w ogóle na luzie, zero stresu, szalałam, latałam. Myślałam, że w drugiej będzie podobnie, a tu komplikacje i amniopunkcja bo kości nosowej na pierwszym USG nie było widać. To taka moja drobna refleksja, ze każda ciąża jest naprawdę inna i teraz po tych przejściach nie martwię sie, że brzuch spina albo nie czuję ruchów.

Tez mam problem przy zakładaniu rajstop czy spodni - brzuszek rośnie.

Marzyłam kiedyś o córeczce, ale ja sie chyba jednak bardziej nadaję na mamę chłopców.

Do Mam z Warszawy - kogo polecacie z lekarzy robiącego dobre USG? Bo na połówkowe pod koniec listopada idę do Medicover - znacie tam może jakieś nazwisko? A dodatkowo chce iść do Novum przy Puławskiej.

Oj dłuży sie dłuży czekanie na USG. Wiecie, ze np. w Szwecji robią USG tylko w 20 tygodniu? Nie mierzą przezierności, kości nosowej wcześniej, jak idziesz i mówisz o ciąży, to odpowiadają- gratulujemy, zapraszamy w 20 tygodniu. Chyba wole to nasze dmuchanie na zimne lekarzy jednak.

Jak juz będzie po porodach chętnie spotkam się z Mamami z Warszawy na spacer i kawkę, na razie musimy poczekać.

Gratulacje Maluszków, ciekawa jestem, jakie płcie ujawnia sie u tych z Was, które jeszcze nie znają. Chyba więcej chłopaczków jednak?

I jeszcze jedno - gdzie można poczytać o Was- na pierwszej stronie jest lista Mam i Dzieciaczków, tak?

Bardzo dobry sprzęt i specjaliści są w boramed na goclawiu. Robią też genetyczne.

f2wlcbxmqludqper.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale to jest chamskie z tym sprawdzaniem czy jest sie w domu!! To juz trzeba byc wiezniem?! Masakra jakas..

Nie zebym sie cieszyla, ze Was tez boli jak zakladacie spodnie..ale przynajmniej wiem, ze to normalne i nie jestem jedyna :-P a zapomnialam o to zapytac gina.

Moj nutellowy warkocz jednak dzisiaj w piekarniku siedzi, ale pachnie!!!! Jak ladnie wyjdzie to wrzuce fotke :-P

MagSz, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:

Nie zebym sie cieszyla, ze Was tez boli jak zakladacie spodnie..ale przynajmniej wiem, ze to normalne i nie jestem jedyna :-P a zapomnialam o to zapytac gina.

Co do takich bóli, to ostatnio cierpiałam katusze próbując ogolić nogi :D I opcje są dwie: albo niedługo zarosnę jak małpa, albo będzie mnie golił mąż. Czy Wy też momentami się czujecie już jak słoniątka? :D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha skąd ja to znam :) golenie nóg to pikuś z obcinaniem paznokci na stopach :D haha , ja robiłam przed porodem hybrydy na stopach bo za chiny bym sama nic nie zrobiła z nimi :D

Na szczęście okolice bikini mam laserowo usunięte ;) koleżanki mówiły ze później to z lusterkiem się tam golily ahaha :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej. jecie grzybki mun np w chinszczyznie?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siedze w poczekalni i serce mi zaraz gardłem wyskoczy !!! już dawno się tak nie stresowałam normalnie jak na skazanie jakieś! :( mąż się wieśniak śmieje ze mnie!! grrr

• Sunday Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bedziemy jak jaskiniowce!!! Haha. Taaaak i obcinanie paznokci u nog to tragos..zeby dziur w butach nie zrobic :-D

Aleksandrili, powodzenia!! Bedzie dobrze, wyjdziesz zadowolona!! :-*

A moja przyjaciolka dzisiaj urodzila o 1 w nocy, sa przeszczesliwi! Ale sie ciesze dla Nich! Maja coreczke Nelke, tez ladne imie, moze ktorejs z Was wpadnie w oko ;-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

4z4sijb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie golenie nóg pikuś Ale bikini masakra... tyle się zanierzalam z laserowka po tym jak na czuja w pierwszej ciąży golilam a później po porodzie paskudne włoski rosły bo nie mogłam golic nim szwy sie nie rozpuscily... grrr... no cóż trzeba przetrwać...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, zaraz wyjdziesz z bananem na ustach ;)

Póki co to jeszcze sobie radzę z goleniem się tu i ówdzie, ale faktycznie- słyszałam o metodzie z lusterkiem :D Ja to generalnie się już czuje taka "duża" i nieporadna, a mąż z moją mamą notorycznie nabijają się z tego jak chodzę (słynny, ciążowy kaczy chód) i mnie naśladują. A co gorsza, przyłączyła się do tego też teściowa. Yh... Ale wszystko zniosę dla mojej Okruszynki :D

• Sunday Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze jak odrastaja i tak swedzi okrutnie... Chyba malz bedzie mial dodatkowa fuche bo ja nie dam rady z tymi odrastajacymi klakami!

4z4sijb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota, ja tez sie kulam na boku, ale czemu?? :-P skad to sie bierze? Ja poki co 1 kg mam na + a juz chodze tym kaczym chodem.. :-P

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wczoraj zauważyłam, że mam spuchnięte kolana, kostki to właściwie puchną mi od początku. W dodatku wieczorami bolą mnie żebra, czasami mam trudności w oddychaniu.
    Co do golenia czy obcinania paznokci to już mamy ustalone z mężem, że jak ja nie dam rady to on to będzie robił ;) na całe szczęście z racji zawodów nic go nie brzydzi ani nic więc o to jestem spokojna ;)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Fabdorota, ja tez sie kulam na boku, ale czemu?? :-P skad to sie bierze? Ja poki co 1 kg mam na + a juz chodze tym kaczym chodem.. :-P
    W "Ciężarówką przez 9 miesięcy" czytałam, że któryś z hormonów powoduje mniejsze napięcie mięśniowe. Służyć to ma głównie temu, żeby się macica nie kurczyła, ale że nie działa wybiórczo, to rozluźnia praktycznie wszystkie mięśnie. I stąd kaczy chód, bóle pleców i inne dolegliwości ze strony mięśni :D

A propos literatury... ma któraś z Was książki z serii Zawitkowskiego "Mamo, tato, co Ty na to?". Właśnie sobie zamówiłam, cieszę się jak dziecko, ale w sumie to nie wiem, czy mam z czego... Miałyście kontakt? polecacie?

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko będzie zależeć od tego jaki bęben na koniec będziemy nosić :D hahahahaha

Rotenkopf, ilonia1984 lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ogromny i też sama sobie radzilam... jak mnie skurcze zlapaly to pod prysznicem też sama się golilam....

fabdorota lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, twardzielka z Ciebie :D
    Straciatellaa wrote:
    Ja mam. Dostałam w prezencie ani razu nie przeczytałam.

Co do golenia to sama to robiłam do końca ciąży z córką na tzw czuja. Z paznokciami nie miałam problemu :p
    Nie czytałaś, bo nie warto, czy po prostu jakoś tak wyszło...? :)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstyd byłoby pojechać z jakimiś kujkami a swoją drogą sama się sobie dziwię jaką byłam opanowana... chyba mniej świadoma i dlatego ...

Rotenkopf lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś święta dostałam nowego lapka, mopa parowego i żelazko normalnie radość przy rozpakowywaniu niesamowita :) a jeszcze dzień się nie skończył :) a i babcia naprodukowała gołąbków mąż później przywiezie :) tyle wrażeń jednego dnia chyba nie zasnę :)

Aleksandrakili jak po wizycie ??

Ja też już chodzę jak ciężarna a gdzie tu do dużego brzucha i siadam rozkraczona :) mąż się w niedziele u teściów ze mnie śmiał żebym te nogi złożyła a to tak samo z siebie wychodzi nie wiem jak później będzie :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ