X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już tak się nastawiłam, że będę miała chłopca, że w ogóle nie myśleliśmy o imieniu dla dziewczynki, a przecież to, że mi się wydaje, że chłopczyk to nie znaczy, że będzie chłopczyk :D Teraz szukam imienia dla córeczki, podoba mi się Zuzanna i bardzo pasuje do nazwiska, ale tak nazywa się córka mojej siostry ciotecznej z którą w sumie nie mam kontaktu ale i tak jakoś głupio mi tak by było nazwać.

• fabiola Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do kontroli. Ja zostałam zatrudniona na początku pierwszej ciąży i ok. 4-5 miesiąca poszłam na l4. Nie miałam żadnych kontroli ale dostałam pismo od Zusu mój pracodawca też i musieliśmy oboje udowodnić że nie było to fikcyjne zatrudnienie. I to tyle, żadnych nalotów :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Dziewczyny ja już tak się nastawiłam, że będę miała chłopca, że w ogóle nie myśleliśmy o imieniu dla dziewczynki, a przecież to, że mi się wydaje, że chłopczyk to nie znaczy, że będzie chłopczyk :D Teraz szukam imienia dla córeczki, podoba mi się Zuzanna i bardzo pasuje do nazwiska, ale tak nazywa się córka mojej siostry ciotecznej z którą w sumie nie mam kontaktu ale i tak jakoś głupio mi tak by było nazwać.

My mamy podobna sytuację wybraliśmy imię Leon a moja kuzynka też ma Leonka :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to jesteśmy udane, kazda panikuje ale i tak sie nawzajem pocieszamy ze jest dobrze ! :D

Olina, zazdroszczę dzisiejszej wizyty :) trzymam kciuki i daj znać co u Maleństwa.

Ja na fb codziennie teraz widze wysyp nowonarodzonych dzieci.
    Wiecie, znajomy znajomego polubi zdjęcie i to widzę. Ostatnie oryginalne imię jakie wlasnie widziałam na tablicy to Damazy :)

23.11 bedzie mnóstwo dobrych wiadomości po tych wszystkich polowkowych, Rotenkopf bedzie uzupełniać listę co do płci :)

• mania Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ten Leoś, ja mam jeszcze cichą nadzieję, że mojej Zosi urośnie cos miedzy nóżkami i też będę mieć Leosia :) zawsze chciałam synka pierwszego ale jak będzie córeńka to też dobrze.

Słuchajcie mam pytanie bo planuje ruszyć z pokoikiem dla malucha-teraz mam tam garderobę i komputer taki stacjonarny...właśnie dziś ma mi przyjść mój lapek bo mąż mi kupił żeby zlikwidować tamtego klamota i zrobić miejsce dla dzidzi i teraz nie wiem czy łóżeczko będziemy wstawiać na razie do sypialni? Czy zrobić juz normalnie pokoik maluchowi a z sypialni mam bliziutko do pokoiku 3 kroki więcej niż jakby łóżeczko stało w sypialni i teraz nie wiem a Wy jak planujecie na początek?? Bo z jednej str dobrze by było jakby maluch spał z nami w sypialni chociaż te3-4 miesiące pierwsze nie wiem czy umiałabym zasnąć gdyby był w innym pokoju

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:

No to jesteśmy w podobnej sytuacji - tyle, że u mnie już się potwierdziła płeć i jest dokładnie odwrotnie :P Imię dla córki było już wybrane, a tu trzeba kombinować jednak dla chłopaka :D

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i najgorsze jest to, że jak już się napaliłam na tego chłopca to żadne dziewczęce imię mi się nie podoba :D

Babu lubi tę wiadomość

• Babu Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ale u Ciebie jeszcze nie wszystko przesądzone! :D

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak masz rację:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, ale akrobata! ;)
    Trzymam kciuki za wizytujące! <3
    Ja mam prenatalne 16.11 a połówkowe 19.11 ;)
    Właśnie też od 2 dni słabiej czuje Hanke, ale może dla tego, że dużo się ruszam ?

A ja rano przeżyłam zawał. Pozwolę sobie wkleić treść z pamiętnika bo cholernie dużo opowiadania.

Chwilę po 9.30 się obudziłam, ale wyjątkowo nie na siku. Wzięłam sobie telefon żeby poczytać wiadomości. Leżę i czytam. Słyszę, że pod dom podjeżdża jakieś auto, chwilę potem słyszę jak drzwi na ganek się otwierają no to ja wstaję i pakuję się w kapcie, międzyczasie słyszę już dzwonek więc wołam, że już idę. Wychodzę z sypialni (a drzwi do niej mamy na wprost drzwi wejściowych, do przejścia mamy jakieś 8m korytarzem) i słyszę, że drzwi na ganek znowu się ruszają. Już zapaliła mi się lampka w głowie. Podchodzę do drzwi, patrzę – nikogo nie ma, ale słyszę odjeżdżające auto. Otwieram je z zamka, wychodzę na ganek, pustka. Wychodzę na dwór – furtka otwarta a auta nie ma. Sprawdziłam jeszcze czy na ganku nie ma przypadkiem jakiejś kartki (coś mi zaświtało w głowie), ale nic. Czym prędzej do domu, zamykam się już na WSZYSTKIE zamki (a mam ich 3), ze strachu zaczęłam wyć i zadzwoniłam do swojego osobistego ochroniarza, że natychmiast ma brać wolne i wracać do domu. Na szybko mu powiedziałam co jest, a mój R. zaczął się bawić w psychologa, że mam się uspokoić i iść pod schody tam są kije (takie do łopat itd.). No to stoję pod tymi schodami jednocześnie szukam tego kija i gadam z mężem. Słyszę jak drzwi na ganek znowu się ruszają. Ja w 3 sekundy dobiegłam do drzwi zaczęłam je otwierać i słyszę jak znowu auto odjeżdża. Wybiegam na dwór i widzę jak jakieś auto chce wjechać na główną drogę, ale dużo aut jechało, więc nadal z mężem na linii podbiegam do auta i pukam. Babka spojrzała na mnie i otwiera drzwi.
    Więc pytam:
    - Pani była u mnie teraz?
    - A gdzie pani mieszka?- pyta się.
    -Tutaj – i wskazuje na dom.
    -Nazywa się Pani ...?
    Podaje Jej nazwisko a ta do mnie z uśmiechem, że ma coś dla mnie. W myślach chciałam ją zabić a ta się do mnie uśmiecha,pinda. Okazało się, że przyjechała z wypłatą z ZUSu. Wyciągając kase pyta się mnie czy dzwonek działa.
    -No działa, i nawet krzyczałam, że już idę a Pani nie było w ciągu sekundy.
    Oczy zrobiła jak 5zł, dała kwitek do podpisania i spieprzyła.

Poczta Polska, sponsor wątpliwej rozrywki z samego rana!
    Ku*^a.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) Kurcze, ja to w ogóle nie biorę pod uwagę, że Polince mogłoby coś między nogami wyrosnac :D tak się nastawilam na dziewczynkę, że duży szok to by dla mnie był:D
    Właśnie skończyłam inwentaryzacje ubranek. Mamy ich mnóstwo, ale i tak jak się okazuje musimy dokupić bodziakow i pajacow. Uff:) już się trochę bałam, że nic sama nie wybiorę:P tak czy owak radocha mega!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf hehe dostałabym zawału :D ale dobrze, że to rano a nie wieczorem gdybyś była sama:D

• Sunday Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, ale mialas przygode!!! Zawal na miejscu, dobrze, ze to kobita z poczty tylko :-))

Ja dzis mialam okropny sen! Snilo mi sie, ze krwawilam, okropnie sie zdenerwowalam we snie, i jakas taka pobudzona wstalam i pierwsze co, to sprawdzalam czy to tylko sen, na szczescie tak..

Gratuluje udanych wizyt i powodzenia wizytujacym :-)

Czy jak zakladacie np spidnie to boli Was w dole brzuch? Ja zauwazylam, ze czuje ucisk przy podnoszeniu nog do gory jak sie ubieram..wiecznie cos!!! Ehh

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W złą godzinę napisałam posta o kontroli :( właśnie dostałam pismo że była u mnie kontrola dnia 2.11 o godz 11:25. Mam im pisemnie wyjaśnić dlaczego mnie w domu nie było bo jak tego nie zrobię to wstrzymają mi wypłatę zasiłku. Jest tylko jedno ale, Ja ku*wa byłam w domu razem z Mężem i Córką! Domofon nam nie działa a babom nie chciało się wejść do klatki(drzwi są na stałe uchylone) i zapukać do drzwi. Dzwoniłam do Zusu i sprawa wygląda tak, wolno nam wychodzić tylko do apteki, lekarza i na zabiegi. Ewentualnie do sklepu jeżeli w gospodarstwie domowym nie ma nikogo kto moglby zrobić zakupy.jak chcesz gdzieś wyjechać musisz wysłać im pismo ze zmieniasz miejsce pobytu a jak wrócisz to kolejne ze znowu zmieniłaś miejsce pobytu. Wygląda na to że z dzieckiem na spacer też nie mogę wyjść :/

atdcjw4zbts1ljz3.png

• Babu Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola a masz zwolnienie chodzące czy leżące?

Rany, co za historia w ogóle! Uwielbiam te wszelkiej maści wizyty urzędników i innych - wpiszą sobie, że byli, a pewnie nawet z samochodu nie wysiadali.
    Nie no, ta biurokracja jest obezwładniająca po prostu.
    Współczuję Ci takiej sytuacji :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 12:40

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday, ja też czuję ucisk w dole brzucha jak podnoszę nogi żeby ubrać spodnie :P

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Och ten Leoś, ja mam jeszcze cichą nadzieję, że mojej Zosi urośnie cos miedzy nóżkami i też będę mieć Leosia :) zawsze chciałam synka pierwszego ale jak będzie córeńka to też dobrze.

Słuchajcie mam pytanie bo planuje ruszyć z pokoikiem dla malucha-teraz mam tam garderobę i komputer taki stacjonarny...właśnie dziś ma mi przyjść mój lapek bo mąż mi kupił żeby zlikwidować tamtego klamota i zrobić miejsce dla dzidzi i teraz nie wiem czy łóżeczko będziemy wstawiać na razie do sypialni? Czy zrobić juz normalnie pokoik maluchowi a z sypialni mam bliziutko do pokoiku 3 kroki więcej niż jakby łóżeczko stało w sypialni i teraz nie wiem a Wy jak planujecie na początek?? Bo z jednej str dobrze by było jakby maluch spał z nami w sypialni chociaż te3-4 miesiące pierwsze nie wiem czy umiałabym zasnąć gdyby był w innym pokoju
    My wstawimy łóżeczko od razu do pokoiku malucha (do sypialni łóżeczko nam się nie zmieści w obecnym układzie), ale na te pierwsze miesiące maluch i tak będzie noce spędzał w sypialni przy naszym łóżku tylko że w leżaczku Tiny Love (tym rozkładanym na płasko ;) )

mania lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola, ja bym zrobiła dym! Idź do zgm czy tam skąd masz mieszkanie i niech wystawią Ci zaświadczenie, że domofony nie działają. I zrób awanturę.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    W złą godzinę napisałam posta o kontroli :( właśnie dostałam pismo że była u mnie kontrola dnia 2.11 o godz 11:25. Mam im pisemnie wyjaśnić dlaczego mnie w domu nie było bo jak tego nie zrobię to wstrzymają mi wypłatę zasiłku. Jest tylko jedno ale, Ja ku*wa byłam w domu razem z Mężem i Córką! Domofon nam nie działa a babom nie chciało się wejść do klatki(drzwi są na stałe uchylone) i zapukać do drzwi. Dzwoniłam do Zusu i sprawa wygląda tak, wolno nam wychodzić tylko do apteki, lekarza i na zabiegi. Ewentualnie do sklepu jeżeli w gospodarstwie domowym nie ma nikogo kto moglby zrobić zakupy.jak chcesz gdzieś wyjechać musisz wysłać im pismo ze zmieniasz miejsce pobytu a jak wrócisz to kolejne ze znowu zmieniłaś miejsce pobytu. Wygląda na to że z dzieckiem na spacer też nie mogę wyjść :/
    A masz zwolnienie leżące? Bo jeśli tak to zrozumiałe, że z domu nie powinno się wychodzić bez uzasadnionej konieczności (tak jak napisałaś np wyjście do lekarza). A jeśli chodzące to nie rozumiem po co się czepiali.. Dzwoniłaś do nich, że dupska urzędasom nie chciało się ruszyć i ten domofon Wam nie działa?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OGŁOSZENIE PARAFIALNE
    Lista zaktualizowana także o sprzedających na allegro podesłanych przez Jamnicząkuchnię ;)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ