X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej u mnie to samo! Pierwszy czuj - chłopiec :D A później taki wkręt na dziewczynkę, że nie mogło być inaczej. Nooooo mój Tata biedactwo kilka litrów musi kupić :D

A macie jakieś typy co do imienia? My to imię mieliśmy wybrane jeszcze za czasów studenckich :)

Babu lubi tę wiadomość

• Babu Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ej u mnie to samo! Pierwszy czuj - chłopiec :D A później taki wkręt na dziewczynkę, że nie mogło być inaczej. Nooooo mój Tata biedactwo kilka litrów musi kupić :D

A macie jakieś typy co do imienia? My to imię mieliśmy wybrane jeszcze za czasów studenckich :)

Trochę rozmyślaliśmy, ale jakoś mało co nam się podoba - tzn. może nie tyle, co nie podoba, co nie chwyta za serce ;) Ostatnim typem był Jonasz - ale ja mam pewne wątpliwości (mój mąż ma na imię Eliasz i twierdzi, że to będzie istna rewelacja: "Jonasz, syn Eliasza" :P
    Za to dla dziewczynki już mieliśmy wytypowaną Judytę. I teraz tak smutno mi się z tym imieniem rozstać, tak się przyzwyczaiłam... :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wygląda na to że poleżę jeszcze kilka dni w szpitalu. Bóle przeszły ale mam podniesione crp. Zastosują antybiotyki i po kilku dniach przebadają czy jest poprawa. Z jednej strony cieszę się że jestem pod fachową opieką a z drugiej strony źle że coś wyszło. Chcę do domu.

Nie wiem czy to możliwe ale coraz mocniej czuję dziwne poruszanie się w brzuchu:)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ożesz Babu, imiona oryginalne :D

• Domi82 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, dobry wieczór. Ja już w 13 tygodniu wiedziałam, ze najprawdopodobniej chłopczyk, ale amniopunkcja przesunęła na bliżej nieokreślony czas myślenie nad imieniem. Teraz mogę wreszcie cieszyć sie ciążą i mój numer jeden to Aleksander. Mąż woli Aleksa, jeszcze nie wiem, czy przez ks czy x, ewentualnie Marcela.

A wygrzewanie w wannie uwielbiam, świece, muzyczka, lampka wina, dobra książka i piana, ale z racji posiadania dwulatka rzadko pozwalam sobie na ten luksus, a w ciąży to kąpiele w ogóle mnie wskazane.

oar8vfxmmnw6im3i.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski,co do kontroli na l4 ciazowym to ja w poprzedniej ciazy prawie od samego poczatku na zwolnmieniu bylam i ani jednej kontroli nie mialam. Tylko ja od kilku lat pracuje w tej samej firmie na umowe o prace na czas nieokreslony i takie przypadki ich raczej nie interesuja. Najczesciej sprawdzaja wlasnie dziewczyny ktore maja dzialalnosc gospodarcza albo jak ktoras sie zatrudnila i zaraz potem poszla na l4. W grupie wrzesniowych mamusiek 2014 kilka dziewczyn mialo kontrole, byly tez takie ktore mialy takie wizyty 2-3 razy z tego co pamietam. Jak przychodza na wizyte moga poprosic o wyniki badan z okresu ciazy, jesli nie zastana nikogo w domu to trzeba sie tlumaczyc. L4 lezace oznacza ze nie powinno sie wychodzic z domu chyba ze jest to potrzeba konieczna typu wizyta u lekarza czy w aptece. Z zusem lepiej nie zadzierac...;/

Co do kapieli w wannie to ja boje sie dlugich kapieli nawet w cieplej nie goracej wodzie. Lekarz przestrzegal ze to moze wywolac przedwczesne skurcze i tak mi to siedzi w glowie ze najczesniej korzystam z prysznica ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Domi82 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym odradzane są długie kąpiele w wannie w ciąży, bo to może sprzyjać infekcjom, dlatego na czas ciąży lepiej prysznic, poza tym masaż prysznicowy dobrze robi na skórę i ewentualne rozstępy.

oar8vfxmmnw6im3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli okaże się jakimś cudem, że jednak będzie syn to będzie Aleksander ;)
    Też właśnie słyszałam, że gorąca woda może powodować skurcze to dlaczego lekarze radzą przy pierwszych skurczach chodzić i brać kąpiele na ich wyciszenie? ;p

• Babu Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    U nas jeśli okaże się jakimś cudem, że jednak będzie syn to będzie Aleksander ;)
    Też właśnie słyszałam, że gorąca woda może powodować skurcze to dlaczego lekarze radzą przy pierwszych skurczach chodzić i brać kąpiele na ich wyciszenie? ;p

Hehe, dobre pytanie :D Chyba dlatego, że ciepła woda wyciąga też ból - a w momencie skurczy porodowych, to już raczej kąpiel w wannie nie wywoła przedwczesnego porodu, trochę po ptokach :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Rotenkopf tu nie chodzi o wyciszenie skurczy tylko o lagodzenie bolu w trakcie porodu, miesnie sie rozluzniaja w cieplej wodzie ale nie powoduje to ustania skurczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 21:33

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Kawuszka, ja nie jem miesa juz od kilku lat i z moczem mam wszystko ok na szczescie. Moze masz jakas drobna infekcje. Tak jak dziewczyny pisaly, zurawinka i sok zurawinowy

Zobaczymy co będzie na wizycie, ale najważniejsze że nie mam jakiś bakterii, ale serio czytałam w necie że ph często wzrasta u wegetarian :-)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Co do moczu i ph to na początku miałam 8 i byłam przerażona, lekarz powiedział że jest ok i mam się nie przejmować, wtedy jadłam mało mięsa a teraz jak już jem prawie codziennie mięso to ph spadło do 5 :)

Jeśli chodzi o allegro to zakupy zrobiłam tutaj: Swiat____Dziecka duży wybór i można dostać prawie wszystko ;)

Teraz czekam na usg połówkowe, u mojego lekarza prawdopodobnie za 2 tyg (nie powiedział mi czy to już to czy nie :P) a do prywatnego mam dopiero zadzwonić w 20tyg (19tydz+0dni).

O jejku, jak mnie uspokoiłaś tą odpowiedzią. Mam nadzieję, że ja też usłyszę, że to nic groźnego.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu, super gratuluję synka :-)!!! Jesteśmy na tym samym etapie ciąży, dlatego dałaś mi nadzieję, że ja we wtorek też może poznam płeć :-)

Ale fajnie, ciągle coraz więcej zna płeć i idziemg do przodu :-)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczyłam, że pojawiły się na forum Lipcówki 2016 i aż mi się łezka zakręciła jak sobie wspomniałam, że ja 28 lipca tego roku ujrzałam bladzioszka na teście...de facto równy rok i tydzień po wyroku. A teraz leżę i niedowierzam, że dopiero biegłam na bete a tu już prawie połowa za Nami ;)

ilonia1984, Babu lubią tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf zanim sie obejrzymy bedziemy tulic nasze szkraby :). Ja dopiero co zaszlam w pierwsza ciaze a teraz mam w domu malego prawie 14-miesiecznego chlopczyka :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie weszłam do domku po pracy ... córcia coś bardzo kaszle przez sen... czuje ze noc będzie zerwana... się zaczyna... no nic idę się ogarnąć i lulu...

Spokojnej nocy ...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka z Was pisało o twardnieniu brzuszka czy "stawianiu się macicy". Miałam ten problem od kilku dni i lekarz kazał się pojawić szybciej (wizytę miałam dopiero na połowę listopada). U mnie to wyglądało tak, że jak brzuch się napiął, to tak trzymał bez końca :/ a do tego zaczęło pobolewać podbrzusze jak podczas @
    Na szczęście nie spowodowało to skrócenia szyjki. Mam zalecenie odpoczywania i nie przeciążania się. Gin stwierdził też, że jestem szczupła i mogę bardziej odczuwać różne dolegliwości. Mam też brać MagneB6 3xdziennie, a w razie napinania i bólu brzucha nospę 2xdziennie przez kilka dni.

Jeśli macie takie dłuższe twardnienia (u mnie to było kilka godzin), a do tego boli brzuch, to warto sprawdzić, czy nic się z szyjką nie dzieje..
    Mnie niestety cały czas pobolewa.. Nie mogłam się nawet do snu dobrze ułożyć. Zastanawiam się, czy ta poduszka-kojec by pomogła. Macie takie cudo? Działa?
    Zastanawiałam się nad Motherhood, ale znalazłam też poduchę polskiego producenta, która się wydaje dobra jakościowo, a nieco tańsza. Słyszałyście jakieś opinie? Chodzi mi o poduszkę Fikuszkę ; ) http://www.patiimaks.pl/produkt/poduszka-fikuszka-fiki-miki

Miłego dnia Kobietki!

PS. A moja malutka miała dziś już 250 g i pięknie pomachała mamusi w czasie badania :))
    Edit: Oczywiście wczoraj miała 250 g. Mam już jakieś zaburzenia rytmu dnia i nocy ; P A jeszcze się pochwalę, że przed snem córcia dała mi popis w brzuchu - chyba istne akrobacje i fikołki tam odchodziły : D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 06:46

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • pucek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miałam wczoraj wizytę, na 85%chłopiec :) Czy któraś z Was ma zdiagnozowany zrost w macicy? Mi wczoraj lekarz znalazł dosyć spory, mówił żeby isę tym nie przejmować, ale bardzo mnie to martwi

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kupiłam poduszkę motherhood na olx za 50 zł :)
    Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Jest wygodna i dobrze mi się na niej śpi jednak nie zniwelowala moich problemów ze dnem:(
    Od czasu jak jestem w ciąży, budzę się na siku i nie mogę zasnąć :(
    Muszę szukać innej przyczyny :)

Dzisiaj na wieczór wizytuje, aż się boję co usłyszę. .. ostatnio co wizyta to inne rewelacje... mam nadzieje, że skończyłam karnet na złe wiadomości

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...

Widzę że póki co chłopaki u nas przeważają... U mnie wizyta już za tydzień i oby chłopczyk mieszkał pod moim serduszkiem.... :)

Miłego dnia:*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ