Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wolę zostać w szpitalu na 3 dni, robią mi badania, podają leki, "mieszkam" z lekarzem. No i mogę się upewnić, że podawane leki działają
mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze i w poniedziałek dostanę wypis. Na razie nadal czuję, że mnie zalewa, ale już mniej i wydzielina nie ma tak intensywnego zapachu. Oj kobitki ciężarne, my to mamy stresy...
-
nick nieaktualny
-
Tak zapisuje co kupić dla maluszka i wyszły już 3 strony
troche mnie to przeraża
chciałam sie zapytać doświadczonych mam o pieluszki jaka jest najlepsza firma ? Pameprs , dada ? Ile sztuk trzeba kupić ? Boje sie ze kupie za duzo a dziecko
wyrośnie z nich i mi zostaną, ale tez wiem ze dziecko zużywa bardzo duzo pieluszek. Kupujecie specjalne pieluszki pod pępuszek ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 13:35

-
Ja już po badaniu .Najpierw ciśnienie 128/68.Potem pobranie krwi i wiecie co po pobraniu trzymała wacik jak zawsze,a tu patrzę i nagle krew mi Leci po ręce na płytki. To musiała mieć przyklejone wacik.Potem poszlam z mężem i synami na USG.Powiem Wam że ten młodszy 14 MC bardziej był zainteresowany niż ten straszy 11 lat.Wszystko oki,synek ładnie rośnie i lekarz stwierdził że będzie duży. Zobaczymy.Po sprawdzał każdy narząd i potwierdził że syn kolejny jak to określił trzeci władca na tronie.Wyniki maja przyjść pocztą. Cieszę się że wszystko oki.A dziewczyny kiedy Wy macie glukozę pić?JaJa kolejną wizytę mam początkiem grudnia i mam wtedy zgłosić się z wynikami glukoza i mocz.Trzymajcie się w tych szpitalach i oby Wszystko było oki.A z kim Wasze dzieci zostają jak Wy w szpitalach?My już myślimy kogo to poprosić o pomoc jak będę w szpitalu rodzić. Mąż nawet jakby wziął sobie urlop na te dni to i tak dzieci do szpitala nie zabierze bo nie wolno do 14 roku życia zabronione.Moi rodzice mieszkają przeszło 1 km od nas,ale oni tylko akceptują tego najstarszego,młodszy dla nich nie istnieje.Dlatego na nich nie mamy co liczyć. Muszę się położyć bo głową mi pęka.
Lanusia93 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
My na start mieliśmy bella happy 1 - są do 5 kg i mają wycięcie na pępuszek - później jak odpadł już cały czas pampersy.
Na start kupiłam 2 paczki x 42 szt.
Zużyliśmy je podczas 7 dni pobytu w szpitalu, a później dokupywałam juz po jednej paczce.
Pampersy kupowaliśmy już w mega boxach - zmienialiśmy zawsze jak zaczynały odciskać się na udach.
W dadach bardzo nam płakał, rossmanowe go odparzały.
28latkaa wrote:Tak zapisuje co kupić dla maluszka i wyszły już 3 strony
troche mnie to przeraża
chciałam sie zapytać doświadczonych mam o pieluszki jaka jest najlepsza firma ? Pameprs , dada ? Ile sztuk trzeba kupić ? Boje sie ze kupie za duzo a dziecko
wyrośnie z nich i mi zostaną, ale tez wiem ze dziecko zużywa bardzo duzo pieluszek. Kupujecie specjalne pieluszki pod pępuszek ? -
Szpitalne dziewczynki! Kciuki!. Wychodźcie szybko i żeby wszystko było ok.
U mnie codziennie krew w śluzie, ale ani gin ani na IP nie wiedzą skąd to.
27go USG - okaże się gdzie łożysko itd.
Do tego przyszła moja przyjaciółka zgaga, bóle żeber - macica rośnie...
Tydzień był dość intensywny - urodziny Mikołaja cz. 1 - dziś wróciliśmy.
DO tego staramy się o kredyt na mieszkanie, więc dzieje się.
-
Znam ten ból też już chciałabym mówić do brzuszka synek lub córeczko, no ale jeszcze troszkę muszę poczekać, wizyta 26 listopadamania wrote:Ale fajnie jak niektóre z Was mówią już o maluchach po imieniu ❤ też bym już chciała wiedzieć kto tam u mnie mieszka.
-
Ja was podczytuję alr ciagle mi się na tel. wylogowuje konto i pisać nie mogę.
Dziewczyny w szpitalach wszystkiego dobrego i wracać szybko do dimków.
Mój organizm jest wykończony ciążą. Jak nie nudnosci to bol h
Glowy albo mi slabo i ciagle leze.. a w piątek przeprowadzka i nie wiem w co rece zrobic tyle mam roboty.
Na szczescie Oliwier daje o sobie znac martwie sie tylko ze dosc nisko a polowkowe mam dopiero 26.
Co do kosztow wyprawki to ja bym chciala sie zmiescic w 3tys. Nic nie dostaniemy od nikogo wiec wszystko musimy kupic sami. Mam juz sporo couszkow i pstatnikupilam kocyk minky. A no i w pepco kupilam kilka rzeczy payrzylam tylko na sklad czy maja 100% bawelna. Narazie wydaja sie ok ale okaze sie po praniu. O

-
Karolina_Ina wrote:Funky Ty masz podejrzenie grzyba? U mnie też ostatnio to wykryli ;/ dostałam jakieś globułki, ale mam wrażenie, że po nich dużo więcej ze mnie leci.. i nie wiem czy tak powinno być?
No właśnie podobno grzyb i pęcherz. Wystraszyłam się dużą ilością śluzu, dali mi na noc nystatynę i faktycznie po nocy miałam mokrą podpaskę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki. Wszystkim mamusiom,.które.są w szpitalu życzę Wam abyście szybciutko wróciły do domku i oby nic poważnego się nie działo.
Już we wtorek mam wizytę,nie mogę się doczekać! Bardzo jestem ciekawa czy poznamy płeć. W piątek chyba dwa razy poczułam maluszki, ale już wczoraj i dzisiaj nic i już się zastanawiam wiecie czy to czułam naprawdę czy nie. A lepiej nie rozmyslać.

Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Karolina_Ina wrote:Po nocy? Ja mam więcej w ciągu dnia, niż nocą. Lekarz przypisał mi kurację na 3 dni, więc dziś będzie ostatnia dawka i zobaczę co dalej.
Bo mi dają tylko na noc. Niby dlatego, że lepiej po tym leżeć, bo wypływa. Pomijam, że upławy mam masakryczne nawet w dzień, bałam się że to wody. Lekarz na szczęście pokazał mi, że tych upławów jest bardzo dużo, ale są mleczne, więc nie wyglądają na wody, a na USG wszystko ok. -
Ojej,co za weekend..
U mnie również nienajlepiej. W sobotę jechałam zatłoczonym autobusem na uczelnie,z tego względu,że dojechanie w tą część miasta z rana samochodem graniczy niemal z cudem. Oczywiście nikt z siedzących nie ruszył się,żeby ustąpić mi miejsca,a ja należę do tych "twardzieli", którzy przecież dadzą radę,nie będą się prosić... No i skończyło się to nie za dobrze. Nagle zobaczyłam mroczki przed oczami, później ogromne uderzenie gorąca, automatycznie zrobiło mi się niedobrze i szybko wysiadłam. Idąc w stronę ławki na przystanku czułam,że mdleję. Dobrze,że szybko był przy mnie mój P.. Wróciłam do domu, poczułam się lepiej,ale dzisiaj rano znów nie czułam się za dobrze i zostałam w domu.. Jeśli sytuacja powtorzy się jutro to wybiorę się na IP..❤ Mikołaj 1.02.19 ❤

❤ Hanna - 11.04.16 ❤

u mnie dzis piekna pogoda, maz w domu i odpoczywamy