X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitalne mamuski trzymajcie sie bedzie dobrze :) u mnie dzis piekna pogoda, maz w domu i odpoczywamy ;) milego dnia!

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę zostać w szpitalu na 3 dni, robią mi badania, podają leki, "mieszkam" z lekarzem. No i mogę się upewnić, że podawane leki działają ;) mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze i w poniedziałek dostanę wypis. Na razie nadal czuję, że mnie zalewa, ale już mniej i wydzielina nie ma tak intensywnego zapachu. Oj kobitki ciężarne, my to mamy stresy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:29

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zapisuje co kupić dla maluszka i wyszły już 3 strony :D troche mnie to przeraża :P chciałam sie zapytać doświadczonych mam o pieluszki jaka jest najlepsza firma ? Pameprs , dada ? Ile sztuk trzeba kupić ? Boje sie ze kupie za duzo a dziecko
    wyrośnie z nich i mi zostaną, ale tez wiem ze dziecko zużywa bardzo duzo pieluszek. Kupujecie specjalne pieluszki pod pępuszek ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 13:35

km5smg7yv4tozota.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu .Najpierw ciśnienie 128/68.Potem pobranie krwi i wiecie co po pobraniu trzymała wacik jak zawsze,a tu patrzę i nagle krew mi Leci po ręce na płytki. To musiała mieć przyklejone wacik.Potem poszlam z mężem i synami na USG.Powiem Wam że ten młodszy 14 MC bardziej był zainteresowany niż ten straszy 11 lat.Wszystko oki,synek ładnie rośnie i lekarz stwierdził że będzie duży. Zobaczymy.Po sprawdzał każdy narząd i potwierdził że syn kolejny jak to określił trzeci władca na tronie.Wyniki maja przyjść pocztą. Cieszę się że wszystko oki.A dziewczyny kiedy Wy macie glukozę pić?JaJa kolejną wizytę mam początkiem grudnia i mam wtedy zgłosić się z wynikami glukoza i mocz.Trzymajcie się w tych szpitalach i oby Wszystko było oki.A z kim Wasze dzieci zostają jak Wy w szpitalach?My już myślimy kogo to poprosić o pomoc jak będę w szpitalu rodzić. Mąż nawet jakby wziął sobie urlop na te dni to i tak dzieci do szpitala nie zabierze bo nie wolno do 14 roku życia zabronione.Moi rodzice mieszkają przeszło 1 km od nas,ale oni tylko akceptują tego najstarszego,młodszy dla nich nie istnieje.Dlatego na nich nie mamy co liczyć. Muszę się położyć bo głową mi pęka.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na start mieliśmy bella happy 1 - są do 5 kg i mają wycięcie na pępuszek - później jak odpadł już cały czas pampersy.
    Na start kupiłam 2 paczki x 42 szt.
    Zużyliśmy je podczas 7 dni pobytu w szpitalu, a później dokupywałam juz po jednej paczce.
    Pampersy kupowaliśmy już w mega boxach - zmienialiśmy zawsze jak zaczynały odciskać się na udach.
    W dadach bardzo nam płakał, rossmanowe go odparzały.
    28latkaa wrote:
    Tak zapisuje co kupić dla maluszka i wyszły już 3 strony :D troche mnie to przeraża :P chciałam sie zapytać doświadczonych mam o pieluszki jaka jest najlepsza firma ? Pameprs , dada ? Ile sztuk trzeba kupić ? Boje sie ze kupie za duzo a dziecko
    wyrośnie z nich i mi zostaną, ale tez wiem ze dziecko zużywa bardzo duzo pieluszek. Kupujecie specjalne pieluszki pod pępuszek ?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitalne dziewczynki! Kciuki!. Wychodźcie szybko i żeby wszystko było ok.
    U mnie codziennie krew w śluzie, ale ani gin ani na IP nie wiedzą skąd to.
    27go USG - okaże się gdzie łożysko itd.
    Do tego przyszła moja przyjaciółka zgaga, bóle żeber - macica rośnie...

Tydzień był dość intensywny - urodziny Mikołaja cz. 1 - dziś wróciliśmy.
    DO tego staramy się o kredyt na mieszkanie, więc dzieje się.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ale fajnie jak niektóre z Was mówią już o maluchach po imieniu ❤ też bym już chciała wiedzieć kto tam u mnie mieszka.
    Znam ten ból też już chciałabym mówić do brzuszka synek lub córeczko, no ale jeszcze troszkę muszę poczekać, wizyta 26 listopada

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag spóźnione ale szczere życzenia dla synka, niech spełnia się wszystkie jego marzenia.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa nie jesteś przypadkiem z Warszawy?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was podczytuję alr ciagle mi się na tel. wylogowuje konto i pisać nie mogę.
    Dziewczyny w szpitalach wszystkiego dobrego i wracać szybko do dimków.

Mój organizm jest wykończony ciążą. Jak nie nudnosci to bol h
    Glowy albo mi slabo i ciagle leze.. a w piątek przeprowadzka i nie wiem w co rece zrobic tyle mam roboty.
    Na szczescie Oliwier daje o sobie znac martwie sie tylko ze dosc nisko a polowkowe mam dopiero 26.

Co do kosztow wyprawki to ja bym chciala sie zmiescic w 3tys. Nic nie dostaniemy od nikogo wiec wszystko musimy kupic sami. Mam juz sporo couszkow i pstatnikupilam kocyk minky. A no i w pepco kupilam kilka rzeczy payrzylam tylko na sklad czy maja 100% bawelna. Narazie wydaja sie ok ale okaze sie po praniu. O

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Funky Ty masz podejrzenie grzyba? U mnie też ostatnio to wykryli ;/ dostałam jakieś globułki, ale mam wrażenie, że po nich dużo więcej ze mnie leci.. i nie wiem czy tak powinno być?

No właśnie podobno grzyb i pęcherz. Wystraszyłam się dużą ilością śluzu, dali mi na noc nystatynę i faktycznie po nocy miałam mokrą podpaskę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po nocy? Ja mam więcej w ciągu dnia, niż nocą. Lekarz przypisał mi kurację na 3 dni, więc dziś będzie ostatnia dawka i zobaczę co dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też nystatyne brałam :) Na noc mi lekarz kazał brać przez 7 dni :) i faktycznie rano to armagedon był z moim śluzem... strasznie dużo tego było ale teraz mam mało śluzu :) przeszło mi to widocznie ;)

• MagSz Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 7 dni brałam i pomogło na pieczenie :)

f2wlcbxmqludqper.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Wszystkim mamusiom,.które.są w szpitalu życzę Wam abyście szybciutko wróciły do domku i oby nic poważnego się nie działo.

Już we wtorek mam wizytę,nie mogę się doczekać! Bardzo jestem ciekawa czy poznamy płeć. W piątek chyba dwa razy poczułam maluszki, ale już wczoraj i dzisiaj nic i już się zastanawiam wiecie czy to czułam naprawdę czy nie. A lepiej nie rozmyslać.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Po nocy? Ja mam więcej w ciągu dnia, niż nocą. Lekarz przypisał mi kurację na 3 dni, więc dziś będzie ostatnia dawka i zobaczę co dalej.

Bo mi dają tylko na noc. Niby dlatego, że lepiej po tym leżeć, bo wypływa. Pomijam, że upławy mam masakryczne nawet w dzień, bałam się że to wody. Lekarz na szczęście pokazał mi, że tych upławów jest bardzo dużo, ale są mleczne, więc nie wyglądają na wody, a na USG wszystko ok.

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej,co za weekend..
    U mnie również nienajlepiej. W sobotę jechałam zatłoczonym autobusem na uczelnie,z tego względu,że dojechanie w tą część miasta z rana samochodem graniczy niemal z cudem. Oczywiście nikt z siedzących nie ruszył się,żeby ustąpić mi miejsca,a ja należę do tych "twardzieli", którzy przecież dadzą radę,nie będą się prosić... No i skończyło się to nie za dobrze. Nagle zobaczyłam mroczki przed oczami, później ogromne uderzenie gorąca, automatycznie zrobiło mi się niedobrze i szybko wysiadłam. Idąc w stronę ławki na przystanku czułam,że mdleję. Dobrze,że szybko był przy mnie mój P.. Wróciłam do domu, poczułam się lepiej,ale dzisiaj rano znów nie czułam się za dobrze i zostałam w domu.. Jeśli sytuacja powtorzy się jutro to wybiorę się na IP..

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS ; witamy się z Wami w 19 tygodniu! :)

Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ