Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Straszne to jest, co ta pani przeżywa... Wciąż płacze, mąż jest przy niej. Szpital jest dobry, ale w sali są dwie ciężarne i ona. Wiadomo, jak się czuje, kiedy słucha o ruchach...
A ja byłam znów ma badaniu. jest moja gin dziś, więc się mną zajęła. Według tego, co mówiła mam bardzo reaktywna macice. I zostaje i mam leżeć plackiem:( ale najważniejsze, że łożysko jest ok, bo o to się bali... -
Ja wam polecam takie doczepki do wózków.Ameiva wrote:ja sie wacham co do wozka, szkoda mi troche kasy tym bardziej ze mamy fajny wozek 2 w 1 po synku plus parasolke. Maciek potrafi juz spore odleglosci sam przejsc ale on nie chce za raczke chodzic tylko lezie gdzie chce
sama nie wiem co mam zrobic... Wiolcia wrzuc fotke tego siedziska, tez jestem ciekawa 
http://www.vanastenbabysuperstore.nl/meerijdplankje.html
Strona jest z nl, ale w pl na pewno też takie coś kupicie, przy niektórych modelach starsze dziecko stoi a przy innych może usiąść
http://static.webshopapp.com/shops/000145/files/006458378/kid-sit-kid-sit-meerijdplankje-met-stoeltje.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 12:35
-
Anastazjaaa takie juz widziałam tyle ze ja mam synka który będzie miał niespełna 2 lata jak się urodzi mu rodzeństwo i lubimy długie spacery wiec na pewno będzie chciał usiąść niż stać na i tak bolacych juz nóżkach .
stąd moja propozycja doczepianego siedziska
-
nick nieaktualnyByłam na IP z tymi bólami w klatce piersiowej i lekarz powiedział, że pewnie przez to ze biust bardzo urósł i kregoslup z piersiami mi pluca uciskaja i dlatego boli i ze na masaz mam sie zapisac... Hmmm cos mi sie ta teoria nie widzi... Strasznie mnie kłuje... Ale poczekam jeszcze do poniedziałku i jak coś to pójde do mojej rodzinnej jak nie przejdzie..
-
nick nieaktualny
-
wspolczuje Wam dziewczyny , ale nie martwcie się wszystko będzie dobrze
dużo z tego co piszecie dopadło mnie w pierwszej ciąży i minęło tak szybko jak się pokazało
wiec luzik.
Zjedliśmy obiadek , mąż poszedł w samochodzie sprzatac a ja idę z synkiem klocki układać
pogoda okropna...
leje i leje ehh. .
-
O rany, to faktycznie fatalny weekend! Dziewczyny, trzymajcie się!
Wiolcia, ja też już po obiadku. Mmm... Szpitalne pyszności
rozgotowane ziemniaczki bez soli, mielony jak z przedszkolnej stołówki i marchewka z rodzynkami. Pyszka!
Najlepszy numer, że mam popsute łóżko i pod materacem leży drewniana płyta. Mam leżeć, a po paru godzinach wszystko mnie boli:D -
nick nieaktualnyKurcze co jest, same złe wiadomości od Was
W dodatku mam dzisiaj beznadziejny nastrój.
Na obiad zrobiłam tartę z grzybami i teraz mam ochotę tylko leżeć i spać... Mąż i pies to samo. Muszę się chyba wziąć garść i pójdę chociaż łazienkę posprzątać, bo już zarasta... -
nick nieaktualnyW ogóle - jeśli macie możliwość to weźcie udział w tych warsztatach Bezpieczny Maluch. Byłam dzisiaj i jestem strasznie zadowolona, dużo nowych rzeczy sie dowiedziałam i wyszłam z torbą pełną gadżetów - m.in silikonowa butelka (na stoisku była za 40 zł) , myjkę i duża i fajnej jakości kolorową pieluszką tetrową
-
Rotenkop a gdzie byłaś na tych warsztatach? Chętnie bym poszła ale w moich miastach chyba już było albo nie ma wcale (na mapce znaczniki są nieaktywne).
Mój synuś już praktycznie codziennie daje o sobie znać, choć na razie delikatnie i tylko kilka razy
Nie możemy wybrać imienia, ehh trudna decyzja bo na całe życie. Może nas do kwietnia oświeci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 17:05
- szczęśliwy

-
Larisa wrote:Położna środowiskowa nie jest obowiązkowa. Można podjąć decyzję żeby jej nie bylo;)
Dziewczyny rok po roku czy kupicie podwójny wózek?
Za tydzień usg tez czekam niecierpliwie na 100% potwierdzenie dziewczynki
Moja mama bardzo chce kupić, a ja stanowczo odmawiam. Moja córcia nienawidzi wózka i to zbędny wydatek. Ona będzie miała już 21 miesięcy jak się Niko urodzi, więc może przeboleje spacer w wózku, a maluch będzie w chuście albo na odwrót
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
Dziewczyny dzisiaj kupiłam ten detektor tętna płodu i jestem przeszczęśliwa !
Do USG jeszcze dwa tygodnie a fakt, że w teraz w każdej chwili mogę posłuchać serduszka mojego maleństwa działa niezwykle uspokajająco
Co za ulga !
Polecam zdecydowanie
-
Ale fajnie jak niektóre z Was mówią już o maluchach po imieniu ❤ też bym już chciała wiedzieć kto tam u mnie mieszka.
Ja dzis zamówilam na all kurtkę ciążową zobaczymy co to przyjdzie mam nadzieję, że będzie wyglądna...
W piekarniku ciasto się piecze a mój maluch puka mnie gdzieś tam w środku bo nie czuję ruchów tak typowo na brzuchu tylko tak jakby od drugiej str mamusię kopał fajne uczucie pierwszy raz to się nawet przestraszyłam ale teraz się tym rozkoszuję ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 19:17
-
Kurcze ja dzisiaj czuje dzidziusia cały dzień tak jak wczoraj. Już na prawdę mocno, wczoraj wieczorem to aż brzuch mi falował
. Dzisiaj nawet mąż poczuł i zobaczył odciski na brzuszku i w końcu poczułam że dzidzia wypycha się główka albo inna większą częścią ciała i było czuć na brzuchu taki obszar twardy. Niesamowite wzruszenia dzisiaj za nami. Jestem mega szczęśliwa 
Dziewczyny trzymajcie się ciepło, w szpitalu macie na pewno super opiekę i możecie być spokojniejsze o swoje maleństwa
-
Aleksandra19 wrote:Ja również mam spore upławy, nosze się z wkładkami cały czas.
Mam pytanie, od ok. Tygodnia zauwazylam,ze z prawej piersi wycieka mi jakas bezbarwna wydzielina, na poczatku myslalam, że wydaje mi się, ze cos mi leci, ale juz dwa razy zauważylam na staniku mokre, miałyście badz macie cos takiego?
W poprzedniej ciąży około 16 tygodnia zaczęły się u mnie wycieki siary. I były do samego końca ciąży
Może to właśnie to.
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm