X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne to jest, co ta pani przeżywa... Wciąż płacze, mąż jest przy niej. Szpital jest dobry, ale w sali są dwie ciężarne i ona. Wiadomo, jak się czuje, kiedy słucha o ruchach...
    A ja byłam znów ma badaniu. jest moja gin dziś, więc się mną zajęła. Według tego, co mówiła mam bardzo reaktywna macice. I zostaje i mam leżeć plackiem:( ale najważniejsze, że łożysko jest ok, bo o to się bali...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    ja sie wacham co do wozka, szkoda mi troche kasy tym bardziej ze mamy fajny wozek 2 w 1 po synku plus parasolke. Maciek potrafi juz spore odleglosci sam przejsc ale on nie chce za raczke chodzic tylko lezie gdzie chce :P sama nie wiem co mam zrobic... Wiolcia wrzuc fotke tego siedziska, tez jestem ciekawa :)
    Ja wam polecam takie doczepki do wózków.

http://www.vanastenbabysuperstore.nl/meerijdplankje.html

Strona jest z nl, ale w pl na pewno też takie coś kupicie, przy niektórych modelach starsze dziecko stoi a przy innych może usiąść

http://static.webshopapp.com/shops/000145/files/006458378/kid-sit-kid-sit-meerijdplankje-met-stoeltje.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 12:35

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa takie juz widziałam tyle ze ja mam synka który będzie miał niespełna 2 lata jak się urodzi mu rodzeństwo i lubimy długie spacery wiec na pewno będzie chciał usiąść niż stać na i tak bolacych juz nóżkach . :) stąd moja propozycja doczepianego siedziska ;)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na IP z tymi bólami w klatce piersiowej i lekarz powiedział, że pewnie przez to ze biust bardzo urósł i kregoslup z piersiami mi pluca uciskaja i dlatego boli i ze na masaz mam sie zapisac... Hmmm cos mi sie ta teoria nie widzi... Strasznie mnie kłuje... Ale poczekam jeszcze do poniedziałku i jak coś to pójde do mojej rodzinnej jak nie przejdzie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota, trzymaj się! ;*
    Aleksandrakili, ja za chwile też się zbieram do lekarza, też z dusznościami ;(

fabdorota lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jakiś fatalny weekend...ja też miałam jechać na IP czułam okropne kłucia w pochwie ale wzięłam magnez i nospe i na razie przeszło ale jak wróci to też jadę...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już byłam na IP i zostałam przyjęta na obserwację. W badaniu mam zwiększoną wydzielinę, na USG wszystko ok. Prawdopodobnie złapałam grzyba :/ będę siedziała do poniedziałku...

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/ wspolczuje Wam dziewczyny , ale nie martwcie się wszystko będzie dobrze :) dużo z tego co piszecie dopadło mnie w pierwszej ciąży i minęło tak szybko jak się pokazało ;) wiec luzik.

Zjedliśmy obiadek , mąż poszedł w samochodzie sprzatac a ja idę z synkiem klocki układać :) pogoda okropna... :/ leje i leje ehh. .

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, to faktycznie fatalny weekend! Dziewczyny, trzymajcie się!

Wiolcia, ja też już po obiadku. Mmm... Szpitalne pyszności :D rozgotowane ziemniaczki bez soli, mielony jak z przedszkolnej stołówki i marchewka z rodzynkami. Pyszka!:D

Najlepszy numer, że mam popsute łóżko i pod materacem leży drewniana płyta. Mam leżeć, a po paru godzinach wszystko mnie boli:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze co jest, same złe wiadomości od Was :( W dodatku mam dzisiaj beznadziejny nastrój.
    Na obiad zrobiłam tartę z grzybami i teraz mam ochotę tylko leżeć i spać... Mąż i pies to samo. Muszę się chyba wziąć garść i pójdę chociaż łazienkę posprzątać, bo już zarasta...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle - jeśli macie możliwość to weźcie udział w tych warsztatach Bezpieczny Maluch. Byłam dzisiaj i jestem strasznie zadowolona, dużo nowych rzeczy sie dowiedziałam i wyszłam z torbą pełną gadżetów - m.in silikonowa butelka (na stoisku była za 40 zł) , myjkę i duża i fajnej jakości kolorową pieluszką tetrową ;)

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkop a gdzie byłaś na tych warsztatach? Chętnie bym poszła ale w moich miastach chyba już było albo nie ma wcale (na mapce znaczniki są nieaktywne).
    Mój synuś już praktycznie codziennie daje o sobie znać, choć na razie delikatnie i tylko kilka razy :) Nie możemy wybrać imienia, ehh trudna decyzja bo na całe życie. Może nas do kwietnia oświeci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 17:05

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Położna środowiskowa nie jest obowiązkowa. Można podjąć decyzję żeby jej nie bylo;)
    Dziewczyny rok po roku czy kupicie podwójny wózek?
    Za tydzień usg tez czekam niecierpliwie na 100% potwierdzenie dziewczynki :)

Moja mama bardzo chce kupić, a ja stanowczo odmawiam. Moja córcia nienawidzi wózka i to zbędny wydatek. Ona będzie miała już 21 miesięcy jak się Niko urodzi, więc może przeboleje spacer w wózku, a maluch będzie w chuście albo na odwrót :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj kupiłam ten detektor tętna płodu i jestem przeszczęśliwa !
    Do USG jeszcze dwa tygodnie a fakt, że w teraz w każdej chwili mogę posłuchać serduszka mojego maleństwa działa niezwykle uspokajająco :)
    Co za ulga !
    Polecam zdecydowanie :)

• mania Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie jak niektóre z Was mówią już o maluchach po imieniu ❤ też bym już chciała wiedzieć kto tam u mnie mieszka.

Ja dzis zamówilam na all kurtkę ciążową zobaczymy co to przyjdzie mam nadzieję, że będzie wyglądna...

W piekarniku ciasto się piecze a mój maluch puka mnie gdzieś tam w środku bo nie czuję ruchów tak typowo na brzuchu tylko tak jakby od drugiej str mamusię kopał fajne uczucie pierwszy raz to się nawet przestraszyłam ale teraz się tym rozkoszuję ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 19:17

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja dzisiaj czuje dzidziusia cały dzień tak jak wczoraj. Już na prawdę mocno, wczoraj wieczorem to aż brzuch mi falował :-). Dzisiaj nawet mąż poczuł i zobaczył odciski na brzuszku i w końcu poczułam że dzidzia wypycha się główka albo inna większą częścią ciała i było czuć na brzuchu taki obszar twardy. Niesamowite wzruszenia dzisiaj za nami. Jestem mega szczęśliwa :-)

Dziewczyny trzymajcie się ciepło, w szpitalu macie na pewno super opiekę i możecie być spokojniejsze o swoje maleństwa :-)

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Ja również mam spore upławy, nosze się z wkładkami cały czas.

Mam pytanie, od ok. Tygodnia zauwazylam,ze z prawej piersi wycieka mi jakas bezbarwna wydzielina, na poczatku myslalam, że wydaje mi się, ze cos mi leci, ale juz dwa razy zauważylam na staniku mokre, miałyście badz macie cos takiego?

W poprzedniej ciąży około 16 tygodnia zaczęły się u mnie wycieki siary. I były do samego końca ciąży ;) Może to właśnie to.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo możliwe, dziś rano na piżamie miałam zaschniętą wielką plamę:D
    chyba muszę kupić już wkładki laktacyjne bo brudzę staniki :D

doti77 lubi tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie położyłam synka spać a męża wysłałam po sushi <3 <3
    Ja dziś tez czuje fajne wyraziste ruchy, ciesze się ze znów się pokazały bo się troszkę martwilam.. ;)

Uciekam życzę Wam miłego wieczoru :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w których sklepach się rejestrowałyście? Próbowałam znaleźć na forum ale nic z tego za dużo piszecie :P

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ