Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Catelyn wrote:Dziewczyny a w których sklepach się rejestrowałyście? Próbowałam znaleźć na forum ale nic z tego za dużo piszecie
Jeśli chodzi Ci o te od darmowych próbek to było bobovita, pampers, hipp, bebilon, bebiko. A ja zapomniałam się pochwalić że od bebiko właśnie dostałam przesyłkę. Ładna nieduża teczka na dokumenty, etui na książeczkę zdrowia dziecka i płytę - kołysanki instrumentalne. Jak dla mnie duży plus. Ciekawe czy reszta firm się na coś szarpnie
.
Catelyn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelduję się ze szpitalnego łóżka. Spokojnie, z Hanią wszystko okej
o 21 stawiłam się w weekendowym ambulatorium z tymi dusznościami, i niestety trafiła mi się pani otolaryngolog, która jak większość lekarzy się boi ciężarnych i skierowała mnie do szpitala a tu od razu mnie położyli. Co prawda leże już od 22 ale dopiero udało mi się załatwić ładowarkę do telefonu.
Też jadłam dzisiaj sushiale mąż sam je robił
-
nick nieaktualnyZ Hani to mała wiercipiętka
nie chciała dać się zmierzyć, a jak się w końcu udało to okazało się, że jest starsza o kolejne 7 dni ;P
Co mi jest? Skąd te duszności? Dalej nie wiem bo pan internista, który przyszedł na oddział mnie skonsultować stwierdził, że jest za późno żeby stawiać diagnoze. Super, nie? Lekarz powinien być zdolny przez każdą minutę dyżuru.
Ja czekam na podłączenie jakiejś bolesnej kroplówki ;( i tak już prawie płakałam przy zakładaniu wenflonu co nigdy takie rzeczy mnie nie bolały... -
Rotenkopf, trzym się dzielnie!
Może nfz więcej za nas płaci, czy coś? Bo ja jeszcze zanim doktor zszedł na IP, żeby mnie zbadać, to dostałam informację, że zostaje. A szpital jest typowo ginekologiczno-polozniczy.
Wczoraj na wieczornym obchodzie powiedzieli mi, że o ile nic się nie będzie działo, to w poniedziałek wychodzęale mam zalecenie bardzo dużo leżeć, do odwołania, a może i nawet do rozwiązania. Łożysko się nie rozwarstwia, ale jest nisko bardzo i te cholerne skurcze...
-
O mój Boże taka wiadomości z rana
Rotenkopf trzymaj się dzielnie:*
Ogólnie jest przyjęte aby zatrzymywać ciężarne spotkałam się z tym kilka razy jednak zostałam tylko raz potem się nie zgadzalam. . Kwestia z nfz tez mnie zastanawiamoże coś w tym jest :p
W mojego syna wstąpił jakiś demon. . Od okolo 8 miesiaca przesypial cale noce .. a teraz Śpi sobie smacznie do 12 a potem.. pobudka co pół h,pcha się do łóżka a nawet jak z nami śpi to dalej to samokrzyczy płacze i się wierci ... coś czuje ze pchają się nam 2 ostatnie trójki albo niedaj boze juz piątki ..
oby to wszystko się skończyło zanim urodze bo nie wyrobie i będę chodzić na wstecznym biegu
I jeszcze jedyna działająca maść nam się skończyła na zeby...mam nadzieje ze znajdę ja gdzieś na allegro bo tak to jest dostępna w Stanach tylko, a u nas ja wycofali x lat temu
Siły siły siły mi brak !!!
-
Witajcie. Dzisiaj o 11 mam USG prenatalne, pobranie krwi i mierzenie ciśnienia. Jedziemy całą rodzinka bo nie msmy z kim zostawić dzieci.Obudzilam się że strasznym bólem głowy i ogólnie nie czuje się dobrze. Trzymajcie się.https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
dziewczynki w szpitalach trzymajcie sie i abyście szybko wróciły do domków
Dzień sie zaczyna miło, słonko, śniadanko przygotowane przez męża tylko ból kręgosłupa tak bardzo mi doskwiera, taki ból ze mnie paralizuje
i podobno te bóle bedą coraz gorsze z czasem ... Przeraża mnie to ... od wczoraj czuje nisko ruchy mojego maluszka takie babelkiwanie, muśnięcia
nie mogę doczekać sie na mocniejsze kopniaczki
miłego dnia mamusie
agulas, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Trzymajcie się tam w tych szpitalach! Według lekarzy i nfz musicie zostać 3 doby żeby szpital dostał pieniądze za łóżko tak mi powiedział mój dr jak byłam na holterzedlatego teraz jak pod koniec miesiąca idę to niby uwinęliby się z badaniami w jeden dzień ale mój dr powiedział, że właśnie dlatego ide na 3 dni...to jest kolejna paranoja ale wpływu na to nie mamy
Milej niedzieli dla Wszystkich -
nick nieaktualny
-
A wiec witam sie i ja u nas slonecznie ale i bardzo wietrznie. U nas dzisiaj podekscytowanie bo szwagierka jedzie do szpitala i pewnie dzis lub jutro urodzi Julcie
Dziewczynki w szpitalach trzymajcie sie
mi troche smutno bo moj mezus wyjechal na 2 tyg do pracy do Belgii
a ja od piatku czuje ruchy maluszkow bardziej kopniaczki Kacperka bo po lewej stronie mniej natomiast mojego prawego kochanego osobnika
w czwartek wizyta wiec moze w koncu uszczesliwi rodzicow i pokarze co tam ma
milego dnia kochane :*
fabdorota, jamniczakuchnia, Babu lubią tę wiadomość
-
Powodzenia dziewczyny w szpitalach
Myślę, że nfz nie płaci jakoś więcej za przyjęcie ciężarnej do szpitala.. może jakieś grosze, ale zostawiają ciężaróweczki dla bezpieczeństwa - własnego i ciężarnej.
Ja też wczoraj odczuwałam duszności, ale to chyba dlatego, że dużo robiłam. Zaczęliśmy malowanie i bardzo intensywnie pomagałam. Skończyliśmy o 3. Dziś druga połowa salonu. Byłam załamana kolorem, a teraz jak wysechł to nawet ładny mi się wydaje.
Jak ja wam strasznie tych ruchów zazdroszczę- ja nic a nic. Gdyby nie detektor tętna to pewnie bym zwariowała. Ostatnio podczas słuchania było wyraźnie słychać, że się wierci a ja nic nie czułam.
Rotenkopf, ty masz dużo tych skurczów dodatkowych, nie? Możesz wstawić zdjęcie zapisu?Ostatnio jestem na czasie z EKG i ciekawa jestem, co tam u Ciebie widać
-
nick nieaktualny
-
Hej. Dziewczyny lepiej żebyście zostały te kilka dni w szpitalu. W pierwszej ciąży pojechalam z plamieniem w 12tc i tez zostalam na 3 dni, a dostalam tylko duphaston i mialam lezec, co równie dobrze moglam w domu stosować. Podobnie jak Wy, najpierw decyzja podjęta telefonicznie jakby na izbie przyjęć ze zostaję a pozniej dopiero badania. Wiadomo ze w domu lepiej jak nic strasznego sie nie dzieje ale tyle sie słyszy o zaniedbaniach lekarzy, lepiej niepotrzebnie czasem poleżeć te kilka dni.
Cos dzisiaj nastroju nie mam. -
nick nieaktualny