X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn wrote:
    Dziewczyny a w których sklepach się rejestrowałyście? Próbowałam znaleźć na forum ale nic z tego za dużo piszecie :P

Jeśli chodzi Ci o te od darmowych próbek to było bobovita, pampers, hipp, bebilon, bebiko. A ja zapomniałam się pochwalić że od bebiko właśnie dostałam przesyłkę. Ładna nieduża teczka na dokumenty, etui na książeczkę zdrowia dziecka i płytę - kołysanki instrumentalne. Jak dla mnie duży plus :). Ciekawe czy reszta firm się na coś szarpnie ;).

Catelyn lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się ze szpitalnego łóżka. Spokojnie, z Hanią wszystko okej ;) o 21 stawiłam się w weekendowym ambulatorium z tymi dusznościami, i niestety trafiła mi się pani otolaryngolog, która jak większość lekarzy się boi ciężarnych i skierowała mnie do szpitala a tu od razu mnie położyli. Co prawda leże już od 22 ale dopiero udało mi się załatwić ładowarkę do telefonu.

Też jadłam dzisiaj sushi ;) ale mąż sam je robił ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Hani to mała wiercipiętka ;) nie chciała dać się zmierzyć, a jak się w końcu udało to okazało się, że jest starsza o kolejne 7 dni ;P
    Co mi jest? Skąd te duszności? Dalej nie wiem bo pan internista, który przyszedł na oddział mnie skonsultować stwierdził, że jest za późno żeby stawiać diagnoze. Super, nie? Lekarz powinien być zdolny przez każdą minutę dyżuru.
    Ja czekam na podłączenie jakiejś bolesnej kroplówki ;( i tak już prawie płakałam przy zakładaniu wenflonu co nigdy takie rzeczy mnie nie bolały...

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf chyba w całej Polsce tak lubią ciężarne, że je od razu zostawiają w szpitalu ;) mnie też najpierw przyjęto, a potem badano.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, trzym się dzielnie!;)
    Może nfz więcej za nas płaci, czy coś? Bo ja jeszcze zanim doktor zszedł na IP, żeby mnie zbadać, to dostałam informację, że zostaje. A szpital jest typowo ginekologiczno-polozniczy.
    Wczoraj na wieczornym obchodzie powiedzieli mi, że o ile nic się nie będzie działo, to w poniedziałek wychodzę :D ale mam zalecenie bardzo dużo leżeć, do odwołania, a może i nawet do rozwiązania. Łożysko się nie rozwarstwia, ale jest nisko bardzo i te cholerne skurcze...:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też liczę na to, że w poniedziałek wyjdę. Wczoraj podali mi nystatynę dopochwowo i teraz już w ogóle mam wrażenie, że ze mnie leci. Do tego po badaniu moczu wyszło, że dostanę Urosept. Ciekawa jestem wyniku CRP.

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mój Boże taka wiadomości z rana :(
    Rotenkopf trzymaj się dzielnie :):*

Ogólnie jest przyjęte aby zatrzymywać ciężarne spotkałam się z tym kilka razy jednak zostałam tylko raz potem się nie zgadzalam. . Kwestia z nfz tez mnie zastanawia ;) może coś w tym jest :p
    W mojego syna wstąpił jakiś demon. . Od okolo 8 miesiaca przesypial cale noce .. a teraz Śpi sobie smacznie do 12 a potem.. pobudka co pół h,pcha się do łóżka a nawet jak z nami śpi to dalej to samo :/ krzyczy płacze i się wierci ... coś czuje ze pchają się nam 2 ostatnie trójki albo niedaj boze juz piątki .. :( oby to wszystko się skończyło zanim urodze bo nie wyrobie i będę chodzić na wstecznym biegu :)
    I jeszcze jedyna działająca maść nam się skończyła na zeby... :( mam nadzieje ze znajdę ja gdzieś na allegro bo tak to jest dostępna w Stanach tylko, a u nas ja wycofali x lat temu :(
    Siły siły siły mi brak !!!

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dzisiaj o 11 mam USG prenatalne, pobranie krwi i mierzenie ciśnienia. Jedziemy całą rodzinka bo nie msmy z kim zostawić dzieci.Obudzilam się że strasznym bólem głowy i ogólnie nie czuje się dobrze. Trzymajcie się.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota miałam identycznie. Najpierw przyjęli, później badali. Objawy mamy takie same. Nadal leżę i nie wiem kiedy wyjdę...

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, daj znać po badaniu ;)
    To chyba standard, najpierw przyjmuja a potem coś robią...masakra. Jako że znowu ekg wygląda jak szlaczek to skupili się na sercu a nie na tych dusznościach.

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dziewczynki w szpitalach trzymajcie sie i abyście szybko wróciły do domków :) Dzień sie zaczyna miło, słonko, śniadanko przygotowane przez męża tylko ból kręgosłupa tak bardzo mi doskwiera, taki ból ze mnie paralizuje :( i podobno te bóle bedą coraz gorsze z czasem ... Przeraża mnie to ... od wczoraj czuje nisko ruchy mojego maluszka takie babelkiwanie, muśnięcia :) nie mogę doczekać sie na mocniejsze kopniaczki :) miłego dnia mamusie :)

agulas, Rotenkopf lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Trzymajcie się tam w tych szpitalach! Według lekarzy i nfz musicie zostać 3 doby żeby szpital dostał pieniądze za łóżko tak mi powiedział mój dr jak byłam na holterze :) dlatego teraz jak pod koniec miesiąca idę to niby uwinęliby się z badaniami w jeden dzień ale mój dr powiedział, że właśnie dlatego ide na 3 dni...to jest kolejna paranoja ale wpływu na to nie mamy :)

Milej niedzieli dla Wszystkich :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Wam zazdroszczę ruchów :) mam wizytę w czwartek i już się stresuje.
    Fajnie ze piszecie o darmowych probkach :)
    U nas za oknem buro i ponuro. Ja maz i pies leżakujemy dalej w łóżku :)

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :) Dziewczyny w szpitalach - trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i żebyście szybko wyszły!

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec witam sie i ja u nas slonecznie ale i bardzo wietrznie. U nas dzisiaj podekscytowanie bo szwagierka jedzie do szpitala i pewnie dzis lub jutro urodzi Julcie :) Dziewczynki w szpitalach trzymajcie sie :) mi troche smutno bo moj mezus wyjechal na 2 tyg do pracy do Belgii :( a ja od piatku czuje ruchy maluszkow bardziej kopniaczki Kacperka bo po lewej stronie mniej natomiast mojego prawego kochanego osobnika :) w czwartek wizyta wiec moze w koncu uszczesliwi rodzicow i pokarze co tam ma :D milego dnia kochane :*

fabdorota, jamniczakuchnia, Babu lubią tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny w szpitalach :) Myślę, że nfz nie płaci jakoś więcej za przyjęcie ciężarnej do szpitala.. może jakieś grosze, ale zostawiają ciężaróweczki dla bezpieczeństwa - własnego i ciężarnej.

Ja też wczoraj odczuwałam duszności, ale to chyba dlatego, że dużo robiłam. Zaczęliśmy malowanie i bardzo intensywnie pomagałam. Skończyliśmy o 3. Dziś druga połowa salonu. Byłam załamana kolorem, a teraz jak wysechł to nawet ładny mi się wydaje.

Jak ja wam strasznie tych ruchów zazdroszczę- ja nic a nic. Gdyby nie detektor tętna to pewnie bym zwariowała. Ostatnio podczas słuchania było wyraźnie słychać, że się wierci a ja nic nie czułam.

Rotenkopf, ty masz dużo tych skurczów dodatkowych, nie? Możesz wstawić zdjęcie zapisu? ;) Ostatnio jestem na czasie z EKG i ciekawa jestem, co tam u Ciebie widać ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 5 miesiąc :)

jamniczakuchnia, Rotenkopf, fabdorota, agulas, Babu, Lanusia93 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitalne mamusie trzymajcie się :*

Moja Wiktorynka coś dziś szaleje w brzuchu :)
    Rano miałam bliskie spotkanie z wc...
    Teraz na zajeciach z angielskiego jestem :) mąż dziś na obiad mielone robi hehe ;p
    Miłego dnia :*

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny lepiej żebyście zostały te kilka dni w szpitalu. W pierwszej ciąży pojechalam z plamieniem w 12tc i tez zostalam na 3 dni, a dostalam tylko duphaston i mialam lezec, co równie dobrze moglam w domu stosować. Podobnie jak Wy, najpierw decyzja podjęta telefonicznie jakby na izbie przyjęć ze zostaję a pozniej dopiero badania. Wiadomo ze w domu lepiej jak nic strasznego sie nie dzieje ale tyle sie słyszy o zaniedbaniach lekarzy, lepiej niepotrzebnie czasem poleżeć te kilka dni.

Cos dzisiaj nastroju nie mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, z chęcią bym wrzuciła ale wszędzie zabierają mi te ekg i nie dają ich do domu ;( może będę coś miała w czwartek po wizycie w Zabrzu

‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ