X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Anastazjaaa nie jesteś przypadkiem z Warszawy?
    Nie pochodzę z zachodniopomorskiego a mieszkam w NL

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essentiel, twardość w ciąży wychodzi bokiem. Też tak raz jechałam autobusem stojąc, bo mi było głupio się prosić. Moja podróż w dwie strony trwała ze 3 godziny i skończyła się ogromnym bólem. Mam nauczkę i już teraz proszę o ustapienie miejsca.

Ja tu umieram z nudów. Mąż był dziś dwa razy po godzinie. Jest mi niewygodnie, łóżko twarde jak kamień, czuje się dobrze i chce do domku:( mam chwilowego dołka...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota, no niestety.. ale z drugiej strony nie rozumiem też tych ludzi. Ja zawsze widząc ciężarną,kogoś starszego,czy po prostu osobę wyglądającą na zmęczoną ustępowałam takiemu komuś miejsca. A tutaj no po prostu wszyscy udawali,że są zamyśleni,czy też piszą z kimś na telefonach, było mi głupio po prostu prosić się o miejsce. Raz byłam świadkiem sytuacji,że ciężarna poprosiła kobietę ok.45 lat o ustąpienie miejsca,a ta zrobiła jej awanturę,że ciąża to nie choroba,ona wraca zmęczona po pracy,a ciężarna przecież siedzi tyłkiem w domu.. Masakra z tymi ludźmi. Wiem,że powinnam poprosić o to miejsce,ale jestem tak uparta co do tego,że może należała mi się taka nauczka..

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Dziewczyny!
    Jejku nie było mnie parę dni a tu takie wieści.
    Dziewczyny w szpitalach wracajcie do domu, zawsze milej u siebie, szpital nie należy do przyjemności.
    Jak się czujecie teraz?? Czekam na wieści.
    Ja wczoraj i dzisiaj fajnie dni spędziłam, cieszyłam się słonkiem i pogodą fajną. Byliśmy wczoraj w gościach, dzisiaj na spacerze i dotleniłam się dość, zaraz idę się położyć chyba. Ja w autobusie teraz siadam albo jak nie ma miejsca to po prostu proszę kogoś o ustąpienie miejsca- na razie nie spotkałam się z odmową ;)
    Ja boję się teraz cokolwiek kupować dla dzidzi, wózek kupuje moja mama z babcią a łóżeczko z materacem i bujaczek teściowie- więc najdroższe rzeczy nam odpadają ;) Będę wiedziała że z dzidzią ok, po wynikach badań to na pewno kupię parę ciuszków ale to później.
    Brzuszek też mi się już pokazał ;) Cieszę się ciążą coraz bardziej i nie dopuszczam złych myśli ;)
    35l9afl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 18:18

fabdorota, jamniczakuchnia, Endzis, mania, Babu, Rotenkopf, Olina, Wilka, Lanusia93, malika89 lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, chodzilas mi cały dzień po głowie dziś. Cieszę się, że u Ciebie wszystko fajnie i że zaczynasz odżywać trochę ;) A brzucho piękny! Ja mam wrażenie, że mój trochę jakby zmalał, ale mąż twierdzi, że wręcz odwrotnie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 18:34

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota a w którym szpitalu jestes? Co mowili ci lekarze? Jak sie czujesz?

200710183334.png

201604027450.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dużo dużo zdrowka dla dzidziusiow.
    Dziewusia, trzymam za was kciuki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Fabdorota a w którym szpitalu jestes? Co mowili ci lekarze? Jak sie czujesz?
    W Rydygierze. Mam bardzo reaktywna macice, łożysko przoduje i muszę leżeć dużo i się maksymalnie oszczędzać. A czuję się już dziś dobrze, nic mnie już nie boli, macica staje, ale niebolesnie. Liczę, że jutro wyjdę...

• baba Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jeśli chodzi o pieluszki to ja używałam rozm 2 pampersy zielone i te rossmanowe newborn (one troszkę moją małą odparzyły). Nie kupowałam tych z wycięciem bo wystarczy pieluszkę wywinąć tak by nie urażało pępuszka. Próbowała różnych marek z ciekawości. Rozm. 2 dużo nie trzeba kupować chociaż i tak ich trochę nam zeszło bo co karmienie to kupka a maluch szybko rośnie. Moja ważyła 3500g a po miesiącu było kilo więcej. Teraz waży 13kg i nosi 4+, już mi się wydają dopasowane chociaż przedział chyba 11-16kg. Cały czas używa zielonych pampersów. Najlepiej kupować je w promocji w boxach, czasem Lidl w mniejszych pakach wypuszcza w super cenie.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:
    Ojej,co za weekend..
    U mnie również nienajlepiej. W sobotę jechałam zatłoczonym autobusem na uczelnie,z tego względu,że dojechanie w tą część miasta z rana samochodem graniczy niemal z cudem. Oczywiście nikt z siedzących nie ruszył się,żeby ustąpić mi miejsca,a ja należę do tych "twardzieli", którzy przecież dadzą radę,nie będą się prosić... No i skończyło się to nie za dobrze. Nagle zobaczyłam mroczki przed oczami, później ogromne uderzenie gorąca, automatycznie zrobiło mi się niedobrze i szybko wysiadłam. Idąc w stronę ławki na przystanku czułam,że mdleję. Dobrze,że szybko był przy mnie mój P.. Wróciłam do domu, poczułam się lepiej,ale dzisiaj rano znów nie czułam się za dobrze i zostałam w domu.. Jeśli sytuacja powtorzy się jutro to wybiorę się na IP..

Mnie dzisiaj rano też zamroczyło, tak jak wczoraj wieczorem i kilka dni wcześniej (w nocy z wt/śr). Myślałam, że u mnie wynika to z podwyższonego TSH bo ciągle mi ono wariuje, raz spada a raz dwukrotnie wzrasta. Muszę się wybrać do endokrynologa.
    Ale skoro więcej Was ma takie mroczki teraz to może na tym etapie ciąży to nic strasznego? Moja gin, jak jej powiedziałam, że miałam takie mroczki i uderzenia gorąca powiedziała, że to norma i trzeba odpocząć. A może pogoda ma nas wpływ? Straszne wichury dzisiaj i spadek ciśnienia był. Cały dzień spędziłam w łóżku, ale jutro na 8 do pracy ;/

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My obecnie już na pieluchomajtkach - jak szogun chodzący, uciekający to i mi wygodniej założyć, bo mały nie wyleży nawet minuty do zmiany pieluchy, a i jemu wygodniej latać.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Od kilku dni odczuwam kłucie w pochwie. Czasami aż musze usiąść. Macie podobnie? jutro będę dzwoniła do ginekologa. Ale stresa mam.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    W Rydygierze. Mam bardzo reaktywna macice, łożysko przoduje i muszę leżeć dużo i się maksymalnie oszczędzać. A czuję się już dziś dobrze, nic mnie już nie boli, macica staje, ale niebolesnie. Liczę, że jutro wyjdę...
    a jak odczuwasz to że macica staje?? Twarda się robi?? co to znaczy reaktywna macica??
    Mnie tak czasem kłuje jakby w pochwie, jak szyjka macicy- takie dziwne uczucie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 22:17

200710183334.png

201604027450.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie klucia w pochwie mam co jakis czas praktycznie od pocxatku ciazy. Nie są dlugie ale dość mocne . Zawsze myslalam ze to jakies rozciagania niegroźne. A czesto je masz? ja raz na kilka/kilkanascie dni.

f2w3s65gpeorv80s.png

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to takie dziwne uczucie. Oczywiście naczytalam się ze może się szyjka rozwierac i panikuje.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Mam pytanie. Od kilku dni odczuwam kłucie w pochwie. Czasami aż musze usiąść. Macie podobnie? jutro będę dzwoniła do ginekologa. Ale stresa mam.
    Ja wczoraj rano miałam takie kłucie ale wzięłam magnez i nospe i przeszło bo już myślałam żeby jechać na IP. Jak zadzwonisz do dr to napisz co Ci powiedział co to może być...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis od kilku dni codziennie ale trwają chwile tylko niektóre są dość mocne. Maluch mnie kopie nisko może to też ma coś z tym wspólnego? Nie wiem :( a no i nic poza tym mnie nie boli.

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ja wczoraj rano miałam takie kłucie ale wzięłam magnez i nospe i przeszło bo już myślałam żeby jechać na IP. Jak zadzwonisz do dr to napisz co Ci powiedział co to może być...
    Dam znać :)

mania lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm bo moj maluch też nisko kopie i podobno nisko siedzi too moze nam na cos uciskają. Miejmy nadzieje ze nic groznego. Daj znac co powie lekarz

f2w3s65gpeorv80s.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    a jak odczuwasz to że macica staje?? Twarda się robi?? co to znaczy reaktywna macica??
    Mnie tak czasem kłuje jakby w pochwie, jak szyjka macicy- takie dziwne uczucie ;)
    Tak, robi się twarda, cały brzuch mam wtedy taki spiety i czuje, jakby był cięższy niż zazwyczaj.
    A reaktywna macica, tzn ze pobudliwa. Reaguje na wszystko. Szybszy ruch, stres, kopniaki Poli i z miejsca twardnieje i boli. Wyszło przy badaniu. Jak ją pani doktor delikatnie dotknęła, to ta z miejsca sztywna:/

‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ