Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w okropny poniedziałkowy poranek
roboty od groma a deszcz leje jak z cebra
Co do rozwarcia. . W 1 ciazy na badaniu w 36 tyg dowiedziałam się że mam rozwarcie na 1.5 cm .. w 40 tyg miałam na 2-3cmi nie czułam nic a nic. Normalnie funkcjonowałam. . Wiec to szczypanie/ciagniecie w pochwie to raczej nie to
Miałam tak kilka razy ale na bloku porodowym położna mówiła wtedy ze szyjka się zgladza bo rozwarcie rozwarciem ale szyjka musi się jeszcze zgładzić. . Teraz czułam to może z 2 razy przez całą ciążę i to wszystko , strasznie nie fajne i nie miłe uczuciewspolczuje bardzo :*
-
nick nieaktualnyKawuszka, chyba coś kiedyś ominęłam. Oczekujesz bliźniąt?
Dziś będą zakładać mi holter więc wyjde dopiero jutro, a jak nie to jak mi go ściągną to muszę się wypisać na własne żadanie bo w czwartek mam wizyte w Zabrzu.
No i muszę szybko wyjść żeby zaktualizować listę a z telefonu to jest cholernie męczące ;(
Czekając na konsulatcje u kardiologa przejrzałam sobie historie choroby i wg ost usg termin mam na 23.03.16 ;p
Dziewussia, ile jeszcze będziesz czekać na wyniki? -
Cześć Dziewczyny, nie było mnie cały weekend bo byłam na szkoleniu a tu takie wieści. Wracacie szybko do zdrówka :*
My dzisiaj o 17:45 mamy wizytę, już się nie mogę doczekać
Jakoś mi umknęło podzielić się z Wami informacja ze od ok. Tygodnia Leonek do mnie puka, choć od wczoraj jest cichutko może to przez to że cały weekend siedziałam w dosyć nie wygodnej pozycji.Straciatellaa lubi tę wiadomość
[/url]
-
Straciatellaa wrote:Cześć
Ginekolog mi odpisała, że to normalne w ciąży i jeśli występuje tylko to bez krwawien, bólu itd to nie mam się martwić i mogę stosować no spe 3x2 przez kilka dni
Byłam odebrać wyniki moczu i po antybiotyku infekcja przeszła tylko nadal mam ph7 i bardzo liczne fosforany bezpostaciowe...mój dr powiedział ostatnio, że to świadczy o tworzących się kamieniach i juz mam schizę... Chyba jutro do niego pójdę bo miałam się z nim spotkać dopiero 24 w szpitalu...
Fabdorota super, że idziecie do domciu oszczędzajcie się i dbajcie o siebie
Rotenkopf znów holter?? A masz wyniki poprzedniego??Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 11:52
-
Straciatellaa wrote:Endzis od kilku dni codziennie ale trwają chwile tylko niektóre są dość mocne. Maluch mnie kopie nisko może to też ma coś z tym wspólnego? Nie wiem
a no i nic poza tym mnie nie boli.
ja tez czuje kopy dzidziusia w dole brzucha walsnie sie wczoraj zastanawialam czy to aby dobrze...wgl najbardziej chyba lubi sie ruszac kiedy leze na plecach..a wczoraj w nocy takie kopki byly, ze kilka razy sie wystraszylam hehe
nie byłommnie przez weekend a tu takie wiescci dziewczynku trzymjacie sie i szybko wracajcie do domu!!
ja w pt usg może tez poznamy w koncu płec.
jeszcze powiem, wam ze chyba czesto spada mi cukier wczoraj mnie troche bolała głowa i jak zjadłam pince polo jakos tak od razu mi przeszlo...
nystatyne dowcipnie teraz tez biore bo jakies drożdzaki mi sie zrobiły czy cus...na 12 dni mamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 12:09
-
nick nieaktualnyMania, wyniki z tamtego pewnie już są ale moge je odebrać dopiero w dniu wizyty u kardiologa czyli w czwartek. A oni tutaj chca swoje i koniec ;/ tylko jestem ciekawa czy coś zobaczą bo dostaje tutaj jakiś Aspargin i troche sie uspokoiło to serducho.
A pisałam, że od wczoraj mam też Nystatyne? Bo mam jakąś infekcje, bardzo małą ale nie zaszkodzi brać ten antybiotyk. -
Rotenkopf wrote:Mania, wyniki z tamtego pewnie już są ale moge je odebrać dopiero w dniu wizyty u kardiologa czyli w czwartek. A oni tutaj chca swoje i koniec ;/ tylko jestem ciekawa czy coś zobaczą bo dostaje tutaj jakiś Aspargin i troche sie uspokoiło to serducho.
A pisałam, że od wczoraj mam też Nystatyne? Bo mam jakąś infekcje, bardzo małą ale nie zaszkodzi brać ten antybiotyk.
Nystatynę brałam juz 2razy w ciąży i pomimo, że to antybiotyk to absolutnie bezpieczny dla malucha i skuteczny na infekcje -
Witam w ten depresyjny dzien
Dobrze ze u żadnej z Was szpitalnych mam nie dzieje sie nic poważnego.
Dichlieb, przez tą nadreaktywna macice bedziesz lezec non stop? A moze potem sie uspokoi wszystko?
Mi sie syndrom wicia gniazda chyba wlaczyl. Wybieram kolejny komplet pościeli do sypialni i planuje remont. Po nowym roku się weźmiemy chyba -
Rotenkopf wrote:Kawuszka, chyba coś kiedyś ominęłam. Oczekujesz bliźniąt?
Dziś będą zakładać mi holter więc wyjde dopiero jutro, a jak nie to jak mi go ściągną to muszę się wypisać na własne żadanie bo w czwartek mam wizyte w Zabrzu.
No i muszę szybko wyjść żeby zaktualizować listę a z telefonu to jest cholernie męczące ;(
Czekając na konsulatcje u kardiologa przejrzałam sobie historie choroby i wg ost usg termin mam na 23.03.16 ;p
Dziewussia, ile jeszcze będziesz czekać na wyniki?
Rotenkopf, coś się musiało pomieszaćNie nie, nie spodziewam się bliźniąt
To może i mnie coś ominęło, że nie wiem
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualny
-
Ja mam pytanko i raczej kieruje je do mamusiek w UK.. we wtorek bylam na badaniu USG Ten pierwszy scan tu w uk niestety byl to juz poczatek 16tc czyli 15t0d no i pielegniarka powiedziala ze wszystko wyglada ok i ze pobiora jeszcze krew zeby sprawdzic ryzyko na syndrom downa.. powiedziala ze jak bd cos nie tak to zadzwonia odrazu a jak wszystko bd ok to wysla list co i jak... A dzis przyszlo mi wezwanie do szpitala na scan na sobote na oddzial ANTE NATAL CLINIC no i zaczol sie stres bo nie mam wyjasnione po co ten scan i dlaczego skoro tu robia tylko 2 przez cala ciaze... Mialyscie tak???
http://www.fotosik.pl/zdjecie/52115ad006c331eemyszka2070 -
nick nieaktualny
-
jamniczakuchnia wrote:Dostałam dzisiaj paczkę od Bebilonu - etui na książeczkę zdrowia dziecka, płytę z kołysankami i pudełko na dokumenty ciąży
Ja też zarejestrowałam tam kiedyś, czyli też powinnam otrzymaćfabiola lubi tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Ale postów tu produkujecie
cieżko nadrabiać.
Pieluchy - ja na początek jednak polecam Pampers sensitive dla maluszków, z wycięciem na pępuszek, a potem same musicie wybrać. Pampersy są oczywiście najbardziej delikatne i miękkie, ale jak potem dzieci nie bedą miały problemów ze skórą, to wg mnie Dada jest bardzo dobra, No i cenowo niższa, a idzie na te pieluchy kasy, oj idzie ...
Tak Was czytam, ze ciagle cos, a u mnie nic, to znaczy miałam amniopunkcję i powinnam sie przejmować, ze tu czy tam kłuje, boli, ale jakoś jestem spokojna. To ciąża, musi pobolewać, rozciąga sie macica i mięśnie. Może w drugiej ciąży jest juz inaczej, mniej stresu, bo sie wie co i jak?
Szukam lampki do pokoju dziecięcego, najlepiej biała lub ecru, jak macie namiar, będę wdzięczna.
A tu lista, co mi sie nie przydało przy pierwszym dzieciątku:
ochraniacz na łóżeczko
Elektroniczna niania ( ale ja mam małe mieszkanie, wiec nie potrzebowałam)
Zamiast niedrapek zakładałam maluszkowi skarpetki na rączki
Smoczek mi sie nie przydał, mały nie uznawał
Pomyśle, czego jeszcze nie potrzebowałam, a na pewno to siła marketingu i wielu rzeczy sie nie używa, szkoda kasy. Chyba że ją macie, wtedy kto bogatemu zabroni
Teraz jestem na L4, ale w kwestii ustąpienia w autobusie- czasem na tym etapie nie wiadomo, czy to ciąża, czy sadełko.... Mąż ustąpił kiedyś dziewczynie i mu sie dostało....najlepiej poprosić o miejsce, ludzie nie zawsze czytają nam w myślach albo nie są pewni, że to ciąża, zwłaszcza teraz, jak sie nosi kurtki i płaszcze- brzuszka nie widać pod grubymi ciuchami.
Wam tez tak sie dłuży do USG połówkowego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:41
Endzis, Babu, Lanusia93 lubią tę wiadomość