X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w okropny poniedziałkowy poranek :) roboty od groma a deszcz leje jak z cebra :/

Co do rozwarcia. . W 1 ciazy na badaniu w 36 tyg dowiedziałam się że mam rozwarcie na 1.5 cm .. w 40 tyg miałam na 2-3cm :) i nie czułam nic a nic. Normalnie funkcjonowałam. . Wiec to szczypanie/ciagniecie w pochwie to raczej nie to ;)

Miałam tak kilka razy ale na bloku porodowym położna mówiła wtedy ze szyjka się zgladza bo rozwarcie rozwarciem ale szyjka musi się jeszcze zgładzić. . Teraz czułam to może z 2 razy przez całą ciążę i to wszystko , strasznie nie fajne i nie miłe uczucie :/ :( wspolczuje bardzo :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, chyba coś kiedyś ominęłam. Oczekujesz bliźniąt? ;)
    Dziś będą zakładać mi holter więc wyjde dopiero jutro, a jak nie to jak mi go ściągną to muszę się wypisać na własne żadanie bo w czwartek mam wizyte w Zabrzu.

No i muszę szybko wyjść żeby zaktualizować listę a z telefonu to jest cholernie męczące ;(
    Czekając na konsulatcje u kardiologa przejrzałam sobie historie choroby i wg ost usg termin mam na 23.03.16 ;p

Dziewussia, ile jeszcze będziesz czekać na wyniki?

• fabiola Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nie było mnie cały weekend bo byłam na szkoleniu a tu takie wieści. Wracacie szybko do zdrówka :*

My dzisiaj o 17:45 mamy wizytę, już się nie mogę doczekać :)

Jakoś mi umknęło podzielić się z Wami informacja ze od ok. Tygodnia Leonek do mnie puka, choć od wczoraj jest cichutko może to przez to że cały weekend siedziałam w dosyć nie wygodnej pozycji.

Straciatellaa lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy z Pola do domku! Czekam na męża i jedziemy;) uff!

jamniczakuchnia, dichlieb, Rotenkopf, Endzis, mania, Kawuszka, dziewussia lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Wychodzimy z Pola do domku! Czekam na męża i jedziemy;) uff!
    najlepiej w domku :)

km5smg7yv4tozota.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może czy można jakoś złagodzić ból więzadeł macicy? Od dwóch dninstraszbir mnie ciągnie prawa pachwina az do brzucha prawie przy każdym ruchu i jak leżę na boku :-/

f2wlcbxmqludqper.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć :-)

Ginekolog mi odpisała, że to normalne w ciąży i jeśli występuje tylko to bez krwawien, bólu itd to nie mam się martwić i mogę stosować no spe 3x2 przez kilka dni :-)
    To dobrze, że to nic złego mnie na razie raz tak złapało ale mam nadzieję, że się nie powtórzy. Dziękuję za informację ;*

Byłam odebrać wyniki moczu i po antybiotyku infekcja przeszła tylko nadal mam ph7 i bardzo liczne fosforany bezpostaciowe...mój dr powiedział ostatnio, że to świadczy o tworzących się kamieniach i juz mam schizę... Chyba jutro do niego pójdę bo miałam się z nim spotkać dopiero 24 w szpitalu...

Fabdorota super, że idziecie do domciu oszczędzajcie się i dbajcie o siebie :)

Rotenkopf znów holter?? A masz wyniki poprzedniego??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 11:52

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jesteśmy w domu :) leżakujemy do końca ciąży :/
    Pozdrawiam

Rotenkopf, MagSz, mania, Aleksandrakili, dziewussia, fabdorota lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Endzis od kilku dni codziennie ale trwają chwile tylko niektóre są dość mocne. Maluch mnie kopie nisko może to też ma coś z tym wspólnego? Nie wiem :( a no i nic poza tym mnie nie boli.

ja tez czuje kopy dzidziusia w dole brzucha walsnie sie wczoraj zastanawialam czy to aby dobrze...wgl najbardziej chyba lubi sie ruszac kiedy leze na plecach..:D a wczoraj w nocy takie kopki byly, ze kilka razy sie wystraszylam hehe

nie byłommnie przez weekend a tu takie wiescci dziewczynku trzymjacie sie i szybko wracajcie do domu!!
    ja w pt usg może tez poznamy w koncu płec.

jeszcze powiem, wam ze chyba czesto spada mi cukier wczoraj mnie troche bolała głowa i jak zjadłam pince polo jakos tak od razu mi przeszlo...
    nystatyne dowcipnie teraz tez biore bo jakies drożdzaki mi sie zrobiły czy cus...na 12 dni mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 12:09

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, wyniki z tamtego pewnie już są ale moge je odebrać dopiero w dniu wizyty u kardiologa czyli w czwartek. A oni tutaj chca swoje i koniec ;/ tylko jestem ciekawa czy coś zobaczą bo dostaje tutaj jakiś Aspargin i troche sie uspokoiło to serducho.

A pisałam, że od wczoraj mam też Nystatyne? Bo mam jakąś infekcje, bardzo małą ale nie zaszkodzi brać ten antybiotyk.

• MagSz Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ale wam zazdroszczę tych kopniakow :)

f2wlcbxmqludqper.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Mania, wyniki z tamtego pewnie już są ale moge je odebrać dopiero w dniu wizyty u kardiologa czyli w czwartek. A oni tutaj chca swoje i koniec ;/ tylko jestem ciekawa czy coś zobaczą bo dostaje tutaj jakiś Aspargin i troche sie uspokoiło to serducho.

A pisałam, że od wczoraj mam też Nystatyne? Bo mam jakąś infekcje, bardzo małą ale nie zaszkodzi brać ten antybiotyk.
    No tak muszą mieć swoje każdy chce mieć swoje wyniki...ale dobrze będziesz przebadana porządnie, tamten holter miałaś w donu a ten w szpitalu więc wyniki mogą się różnic będziesz miała pełny obraz...oby wyszło dobrze...ciekawe czy i mi będą ponownie go zakładać...a mówili Ci cos o usg serca i echo serca?? Bo ja też mam miec to robione jak pójdę do szpitala...
    Nystatynę brałam juz 2razy w ciąży i pomimo, że to antybiotyk to absolutnie bezpieczny dla malucha i skuteczny na infekcje :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten depresyjny dzien :-)

Dobrze ze u żadnej z Was szpitalnych mam nie dzieje sie nic poważnego.

Dichlieb, przez tą nadreaktywna macice bedziesz lezec non stop? A moze potem sie uspokoi wszystko?

Mi sie syndrom wicia gniazda chyba wlaczyl. Wybieram kolejny komplet pościeli do sypialni i planuje remont. Po nowym roku się weźmiemy chyba :)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Kawuszka, chyba coś kiedyś ominęłam. Oczekujesz bliźniąt? ;)
    Dziś będą zakładać mi holter więc wyjde dopiero jutro, a jak nie to jak mi go ściągną to muszę się wypisać na własne żadanie bo w czwartek mam wizyte w Zabrzu.

No i muszę szybko wyjść żeby zaktualizować listę a z telefonu to jest cholernie męczące ;(
    Czekając na konsulatcje u kardiologa przejrzałam sobie historie choroby i wg ost usg termin mam na 23.03.16 ;p

Dziewussia, ile jeszcze będziesz czekać na wyniki?

Rotenkopf, coś się musiało pomieszać :) Nie nie, nie spodziewam się bliźniąt :) To może i mnie coś ominęło, że nie wiem :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAaaaa juz wiem, napisałam maluszki :) Mój błąd :) hehehe miało być oczywiście maluszka :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałaś, że dwa razy czułaś maluszki i stąd te moje pytanie ale najwidoczniej wkradł się błąd ;)

Edit:
    No właśnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 12:32

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanko i raczej kieruje je do mamusiek w UK.. we wtorek bylam na badaniu USG Ten pierwszy scan tu w uk niestety byl to juz poczatek 16tc czyli 15t0d no i pielegniarka powiedziala ze wszystko wyglada ok i ze pobiora jeszcze krew zeby sprawdzic ryzyko na syndrom downa.. powiedziala ze jak bd cos nie tak to zadzwonia odrazu a jak wszystko bd ok to wysla list co i jak... A dzis przyszlo mi wezwanie do szpitala na scan na sobote na oddzial ANTE NATAL CLINIC no i zaczol sie stres bo nie mam wyjasnione po co ten scan i dlaczego skoro tu robia tylko 2 przez cala ciaze... Mialyscie tak???
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/52115ad006c331ee

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dzisiaj paczkę od Bebilonu - etui na książeczkę zdrowia dziecka, płytę z kołysankami i pudełko na dokumenty ciąży :)

agulas, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Dostałam dzisiaj paczkę od Bebilonu - etui na książeczkę zdrowia dziecka, płytę z kołysankami i pudełko na dokumenty ciąży :)

Ja też zarejestrowałam tam kiedyś, czyli też powinnam otrzymać :)

fabiola lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Domi82 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale postów tu produkujecie :-) cieżko nadrabiać.

Pieluchy - ja na początek jednak polecam Pampers sensitive dla maluszków, z wycięciem na pępuszek, a potem same musicie wybrać. Pampersy są oczywiście najbardziej delikatne i miękkie, ale jak potem dzieci nie bedą miały problemów ze skórą, to wg mnie Dada jest bardzo dobra, No i cenowo niższa, a idzie na te pieluchy kasy, oj idzie ...

Tak Was czytam, ze ciagle cos, a u mnie nic, to znaczy miałam amniopunkcję i powinnam sie przejmować, ze tu czy tam kłuje, boli, ale jakoś jestem spokojna. To ciąża, musi pobolewać, rozciąga sie macica i mięśnie. Może w drugiej ciąży jest juz inaczej, mniej stresu, bo sie wie co i jak?

Szukam lampki do pokoju dziecięcego, najlepiej biała lub ecru, jak macie namiar, będę wdzięczna.

A tu lista, co mi sie nie przydało przy pierwszym dzieciątku:
    ochraniacz na łóżeczko
    Elektroniczna niania ( ale ja mam małe mieszkanie, wiec nie potrzebowałam)
    Zamiast niedrapek zakładałam maluszkowi skarpetki na rączki
    Smoczek mi sie nie przydał, mały nie uznawał :-)

Pomyśle, czego jeszcze nie potrzebowałam, a na pewno to siła marketingu i wielu rzeczy sie nie używa, szkoda kasy. Chyba że ją macie, wtedy kto bogatemu zabroni :-)

Teraz jestem na L4, ale w kwestii ustąpienia w autobusie- czasem na tym etapie nie wiadomo, czy to ciąża, czy sadełko.... Mąż ustąpił kiedyś dziewczynie i mu sie dostało....najlepiej poprosić o miejsce, ludzie nie zawsze czytają nam w myślach albo nie są pewni, że to ciąża, zwłaszcza teraz, jak sie nosi kurtki i płaszcze- brzuszka nie widać pod grubymi ciuchami.

Wam tez tak sie dłuży do USG połówkowego :-)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:41

Endzis, Babu, Lanusia93 lubią tę wiadomość

oar8vfxmmnw6im3i.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ