X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie, córcia dopisana ;) macie jakieś imię na celowniku?
    Chyba da się usunąć, bo jest taka opcja ale dopiero jak się kliknie 'edytuj' ale nie wiem czy się wtedy usuwa treść czy cały post.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 19:58

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Chyba da się usunąć, bo jest taka opcja ale dopiero jak się kliknie 'edytuj' ale nie wiem czy się wtedy usuwa treść czy cały post.
    a rzeczywiście jest coś typu "usuń", a wcześniej tego nie widziałam :P

Mamy imię. Ma być Hania <3 . Chociaż podoba mi się też Matylda ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Olina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    a jakby ktos zgłosił post to co wtedy?

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładniutka lista ;) faktycznie można usunąć post po kliknięciu edytuj

km5smg7yv4tozota.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do polecanych stron proponuje jeszcze srokao.pl - robi analizę kosmetyków pod względem składu dla dzieci i mam

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie, mam dopisać Hanię? ;)
    Olina, zgłoszenie postu to chyba jak jest coś obraźliwego czy coś takiego.

Mag.1990 już dodaję stronkę ;)

• Babu Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie, gratuluję córeczki! :D Nic się nie martw, na pewno na kolejnym usg wszystko będzie ok :)

Żelaza współczuję, też muszę teraz brać (z powodu anemii dostałam końską dawkę 2x2 dziennie, chociaż na ulotce jest jedna tabletka co 1-2 dni :( Skutki uboczne są ponoć niezbyt przyjemne...zaparcia :P Jakie tabletki Ci lekarz przepisał?

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Wiecznie, mam dopisać Hanię? ;)
    możesz ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanie - kupowałyście już może bieliznę na czas ciąży? Tzn. mam na myśli głównie większe biustonosze :P Ja już niestety nie mieszczę się praktycznie w nic, zostały mi dwa, które i tak cisną i uwierają :(
    Może mogłybyście polecić jakąś firmę / sklep?
    Tylko zaznaczę, że jestem niewymiarowa (obwód ok. 65-70, a miseczka w tej chwili już chyba G :P więc bazarki i tego typu miejsca dla mnie odpadają :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 20:32

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak pisałyście o tych pieluchach więc wam coś wrzucę :) nie wiem czy to promocja bo jeszcze się nie znam ale wydaje mi się że jak na pampers to chyba nie drogo :P

http://allegro.pl/show_item.php?item=5747072638

http://strefamarek.allegro.pl/PG/pampers/?bi_s=allegro&bi_m=showcase_mainpage&bi_c=PG-pampers

Mąż wchodził przed chwilą na allegro i tak wyczaiłam na pierwszej stronie :) Od razu zabrałam mu lapka i podsyłam wam linki :D

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja kupiłam na bazarku taki do karmienia dla mnie Rewelacja :p

Dziewczyny mam chyba coś z głową. Boje się kupować cokolwiek dla dziecka. Boje się ze jak coś kupie, to coś się stanie. Dziś trzymałam juz paczkę body 5szt za 29 zł w f&f, piękne. I nie kupiłam. Przeszły mnie nagle ciarki i natłok myśli, odlozylam. Nadaje się do leczenia? Masakra.

Z córką tak nie miałam :(
    mam tak samo jak Ty :(

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    ę :D

Gratuluję córeczki oby kolejne usg wyszło dobrze zdrowka dla bobaska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 20:48

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Dziewczyny, mam takie pytanie - kupowałyście już może bieliznę na czas ciąży? Tzn. mam na myśli głównie większe biustonosze :P Ja już niestety nie mieszczę się praktycznie w nic, zostały mi dwa, które i tak cisną i uwierają :(
    Może mogłybyście polecić jakąś firmę / sklep?
    Tylko zaznaczę, że jestem niewymiarowa (obwód ok. 65-70, a miseczka w tej chwili już chyba G :P więc bazarki i tego typu miejsca dla mnie odpadają :(
    Ja kupiłam na razie dwa ale takie od razu z opcją karmienia

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:

Witaj w klubie! ;) U mnie akurat w obwodzie jest 75 ;p ja od kilku lat zaopatruję się w biustonosze w Cubusie. Fakt, faktem, rzadko są promocje ale na prawdę warto ;) I zawsze znajdę biustonosz odpowiedni do moich rozmiarów i z moimi wymogami - fiszbiny po boku, szerokie i przyszyte ramiączka (zawsze wypinane mi się wypinały albo po prostu łamały ;/) no i m.in 3 zapięcia (jak są dwa to zazwyczaj ten pas na plecach jest adekwatnie węższy i wpija się w plecy przez ciężkość piersi)

Babu, Andrea20 lubią tę wiadomość

• Babu Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    mam tak samo jak Ty :(

U mnie to samo - jeszcze nic nie kupiłam. Niby sobie tłumaczę, że spokojnie, że ruszę z wyprawką od stycznia a na razie się trzymam z dala od zakupów - ale prawda jest taka, że ogólnie to mam lekką rękę do pieniędzy i rzadko sobie czegoś odmawiam miesiącami :P Więc tu jakoś podświadomie się blokuję.
    Inna rzecz, że tyle ciuchów dostanę, że aż mało co muszę kupować. Raczej takie większe rzeczy, typu wózek czy łóżeczko. A na to faktycznie kasę będziemy mieli po Nowym Roku.
    No ale żeby nic, ani jednego śpioszka?! :(

Rotenkopf, dzięki za cynk! :* Tak, szerokie ramiączka i dobre fiszbiny to jest właśnie to, czego potrzebuję :D Już mnie plecy od tych cyców bolą :P
    Podlecę przy najbliższej okazji do Cubusa w takim razie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 20:51

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja kupiłam na bazarku taki do karmienia dla mnie Rewelacja :p

Dziewczyny mam chyba coś z głową. Boje się kupować cokolwiek dla dziecka. Boje się ze jak coś kupie, to coś się stanie. Dziś trzymałam juz paczkę body 5szt za 29 zł w f&f, piękne. I nie kupiłam. Przeszły mnie nagle ciarki i natłok myśli, odlozylam. Nadaje się do leczenia? Masakra.

Z córką tak nie miałam :(
    Do dziś też tak miałam ale dziś powiedzialam sobie dość ;)

26 mam usg, po tym usg zacznę kupować wszystko, butle smoczki itp. W grudniu jadę do polski i planuję kupywac przez allegro aby w grudniu zabrać to wszystko tu, bo u nas strasznie drogie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie, gratuluję córeczki :-)!

Andrea, nie martw się brakiem ruchów, wiesz ze różnie to bywa chociaż ja sama bym chciala już czuć ruchy.

Jutro wizyta!!!! :-) Może się dowiemy jaka jest płeć maluszka i druga sprawa to się uspokoje odnośnie tych wyników z moczem.

Olina lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj wystraszyłam bo Hanię czułam tylko rano, raz może dwa kopniaczki i tyle. O 16 nie wytrzymałam i poszłam do położnej, sprawdziła serducho i jest okej ;) Najwidoczniej Hanka miała tak samo senny dzień jak ja ;)

• Babu Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, Tobie to powinnyśmy puchar wykuć za panikarstwo! :P
    Dziś faktycznie pogoda do bani, ledwo na oczy każdy widzi. Nawet mój mąż pracuś dziś wyszedł z roboty wcześniej i padł :P

Kawuszka, o której wizytujesz? Ciocie będą trzymały kciuki i czekały na dobre wieści i info o płci :D

Rotenkopf, Sunday lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie, lekarz potwierdził płeć. A oto dowód, z tym nie da się dyskutować :D

b3bfc15bdbcbfc08med.jpg

dziewussia, Babu, Rotenkopf, Endzis, Lanusia93, Anastazjaaa, MagSz, Sunday, Aleksandra19, Straciatellaa, mania, jamniczakuchnia, Aleksandrakili, Funky09, Dobson, fabdorota, Catelyn, Andrea20, Justyna Es, lula.91, Kawuszka, Wilka, malika89 lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ