X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Bardzo definitywnie niestety. Może na szczęście. Już sama nic nie wiem, siedzę i nie mogę dojść do siebie, ale to była jedyna słuszna decyzja. Może za jakiś czas ochłonę, ale póki co jak mała poszła spać czuję sie jak wrak człowieka. Idę spać.

Lanusia, przykro mi bardzo :( Przesyłam tulasy i uściski :* Nie wyobrażam sobie nawet, jak się musisz czuć... Ale faktycznie, prześpij się, na ile dasz radę, odetchnij - z czasem na pewno sytuacja zacznie się normować... Oby wszystko ułożyło się jak najlepiej dla Ciebie i córci.

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93, trzymaj się, jesteśmy z tobą!
    U mnie na szczęście wszystko raczej w normie, kończę ten licencjat pisać, bronię i hasta la vista! xD Ale dziś się nie powstrzymałam i w Pepco kupiłam bodziaka z boskim napisem 'To cry or not to cry' <3

Rotenkopf, Kawuszka lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Wiecznie, gratuluję córeczki! :D Nic się nie martw, na pewno na kolejnym usg wszystko będzie ok :)

Żelaza współczuję, też muszę teraz brać (z powodu anemii dostałam końską dawkę 2x2 dziennie, chociaż na ulotce jest jedna tabletka co 1-2 dni :( Skutki uboczne są ponoć niezbyt przyjemne...zaparcia :P Jakie tabletki Ci lekarz przepisał?
    Dostałam Tardyferon Fol. Mam nadzieję ze skutki uboczne mnie nie dopadna ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dostałam Tardyferon Fol. Mam nadzieję ze skutki uboczne mnie nie dopadna ;)

Łykam to samo od kilku dni :) Tylko większą dawkę, bo 2x2. Pierwszego dnia o dziwo dostałam biegunki, ale teraz póki co dobrze się czuję, nie mam po tym mdłości (a znów mam po wszystkim :P ) Także to chyba dobry suplement po prostu, oby u Ciebie też się dobrze przyjmował :) Ja się bałam strasznie tego całego żelaza, jeszcze w takiej dawce - znajome, które brały, ogromnie narzekały na skutki uboczne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 23:35

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki z rana;)
    Jaaaki miałam cudowny sen;p śniło mi się, że moja Wiktoria już z nami była i byłam z nią na spacerze i tak się słodko przytulała i chciała cyca ;p Była taka piękna ;) Ohhh wstałam z uśmiechem na twarzy ;)

Dobson lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia Kochana to smutne co napisałaś...kobieta w ciąży nie powinna się tak czuć...mimo wszystko mam nadzieję, że się wszystko ułoży...przytulam...jak coś to jestem niedaleko jakbyś chciała się obcej babie wygadać to pisz...

Dzień dobry w ten paskudny deszczowy dzień...mąż mi znów zrobił pobudkę bo nie mógł kluczyków od auta znaleźć...a po co ja kupiłam tą skrzynkę na klucze się pytam?!!!! Wrrrrrr

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hej Kobitki z rana;)
    Jaaaki miałam cudowny sen;p śniło mi się, że moja Wiktoria już z nami była i byłam z nią na spacerze i tak się słodko przytulała i chciała cyca ;p Była taka piękna ;) Ohhh wstałam z uśmiechem na twarzy ;)
    Fajne masz te sny :) a mi tam się nic nie śni...tylko im bliżej do usg tym mocniejsze przeczucie, że Zosi siusiak urósł :) zobaczymy :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia bardzo mi przykro :( dbaj o siebie i maluszka :*

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, jesteś bardzo odważna i widać, że dzielna kobieta. Czasem trzeba podjąć takie trudne kroki, żeby mogło być lepiej. Kiepski czas na takie zmiany, ale sama najlepiej wiesz, co dla Was jest najlepsze. Bardzo mocno Cie ściskam, ochlon, odpocznij. A jakbyś się chciała wygadać, to czekamy na posterunkach :*

U nas od rana deszcz i slota. Leżę w łóżku, pies mi towarzyszy. Tuli mi się do brzucha, a Pola się z nim zapoznaje i kopie. Jestem sama cały dzień, mąż przyjedzie tylko przesyłkę Z lozeczkiem odebrać... Tak mi smutno. I do tego mam ciazowego gila :(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na wizycie i chyba będzie chłopiec, tak też cały czas czułam, ale jeszcze nie jest potwierdzone w 100%. Również dostałam żelazo ale tylko 1x1 a jeśli dolegliwości będą dokuczliwe to nawet co drugi dzień.
    Usg z siusiakiem mam takie samo prawie jak fabiola:)

fabdorota, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam kciuki kochana lanusia aby wszystko się ułożyło.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które nie czują ruchów - w codziennych info pod wykresem ciąży jest napisane, że ruchy między 16-22 tc także jeszcze mamy czas :)

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu ;) oczywiście wg OM ;p

fabdorota, dziewussia, jamniczakuchnia, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! U nas pogoda do bani... Niedługo jadę do dentysty z tym bolącym zębem, boje się jak nic!

*KasiaS* lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, ciekawe czy urodzimy jednak w marcu :D Bo u mnie ciąża też zdecydowanie starsza.

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was,u mnie na wybrzeżu sztorm i deszcz :( Słodkie często jem i wyczekuje ruchów. Ale wczoraj juz sobie lezalam do spania w spokoju glaszczac brzuszek i czekając i nagle kichnelam głośno haha i od razu po kichnieciu poczulam takie dziwne obroty w brzuchu i myślę ze to mój Staś mógł się przestraszyć bo później zeszcze chwile to muskanie trwało jakby nie mógł się ułożyć. Piękne było to uczucie.

Ale za to w nocy i dziś boli mnie brzuch , czuje to w pachwinach więc myślę ze to chyba wiązadła. Może w końcu mi ten brzuszek urosnie bo jak narazie wygladam jak po porzadnym obiedzie.

Mój K tez mnie ostatnio wkurza... Hormony mi buzuja strasznie.

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ciąża również starsza i termin się przesuwa, ale jak lekarz mi wytłumaczył i przemyślałam to, to wynika z tego że po prostu nasze dzieciaczki będą bardzo duże, mi lekarz powiedział że jak urodzę w terminie czyli 29.04 to waga będzie być może około 3800 a adekwatnie szybciej to waga trochę mniejsza, ale tak czy inaczej terminu nie da się przewidzieć, jedynie określić kiedy ciąża będzie donoszona czyli ten 38 36 tydzień, różne są dane:)

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, mi dr tłumaczył podobnie. O terminie można mówić koło 12tc, później dzieciaki rosną i idą "na masę". Te pomiary średnio się mają do porodu, bo maluchy się rozwijają w różnym tempie, mogą szybko zacząć i później mieć przestoje, albo większe się urodzić... Same zdecydują, kiedy wyjdą:D Pola się zapowiada na drobinke narazie. Bardzo pędzila w rozwoju w 12-13tc, a teraz jest trochę do tyłu. W sobotę CRL odpowiadał 18t1d;). Może podgoni. Chociaż drobną lepiej się będzie rodzić :P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też w szpitalu się pytałam, czy jest to normalne, że dziecko tak przyśpiesza ten termin. Lekarz mówił, że skoro ja urodziłam się z wagą prawie 4kg to Hania też taka może być ;) zobaczymy jaki termin mi wyjdzie w poniedziałek na prenatalnych ;)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja właśnie też w szpitalu się pytałam, czy jest to normalne, że dziecko tak przyśpiesza ten termin. Lekarz mówił, że skoro ja urodziłam się z wagą prawie 4kg to Hania też taka może być ;) zobaczymy jaki termin mi wyjdzie w poniedziałek na prenatalnych ;)
    Ja się modlę żeby moje dziecko nie urodziło się z wagą jak jego matka :P. Bo ja też urodziłam się z 4kg wagi :P

agulas lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ