X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Katha1 Nowa

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

z tą wagą to chyba nie prawda. Ja urodziłam sie z wagą 3200 a moje dzieci już więcej 3680, 3980 i 3780. Teraz czekam na kolejne i myślę że waga też będzie w takich granicach.

relganliacen8juv.png
    relg3e5ekumvoyhi.pngrelgkrhmb4d6frh5.png
    f2w3skjow97ihl1e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wcześniakiem :p i byłam taaaka malutka ale też miałam z żoładkiem od razu problemy a jak wychodziłam ze szpitala to jeszcze mniej ważyłam.. 2 i pol albo troszke wiecej ;p
    Ja mam nadzieje wczesniej nie urodzic tak jak moja mama mnie ;p ale w sumie to ja juz 4 dzieckiem mojej mamy bylam i to urodzila mnie w wieku 35 lat wiec moze dlatego wczesniak ;p a kto to tam wie ;)
    Oby tylko bylo wszystko dobrze z Wiktoria i zeby urodzila sie zdrowa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile by kg nie było, ważne żeby dzieciaczki Nasze był zdrowe! ;)

Ściągnęli mi holter! W końcu.

A teraz słucham sobie nowej płyty Tabu - Meteory <3
    Hanulce chyba też się podoba bo tańczy w brzuszku <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 11:04

Endzis, agulas lubią tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rqcja Rotenkopf. Ja nawet wole zeby byl wiekszy bo potem z takim okruszkiem delikatniej sie trzeba obchodzic itd
    My wazylismy też mało bo ja równe 3 a mąż był wcześniakiem wiec lekko ponad 2 ale nasz syn sie trzyma rowno w dacie om tylko nogi ma kilka dni dłuższe na kazdym usg wiec pewnie bedzie wysoki chłopak:)
    Oli dziś tak fika w brzuchu że aż mi faluje super widok:P

Dziewczyny czy któraś z was zauważyła w tym oktesie zmniejszenie brzucha? Co prawda znów mam wymioty i nieco mniej jem ale nawet mąż zauważył że jest mniejszy:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 11:42

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po badaniach połówkowych :)
    Wszystkie wymiary i pomiary prawidłowe wręcz idealne i dopasowane do tygodnia ciąży ;) Także nasz Antosiek pięknie i zdrowo nam się rozwija :D Spał sobie z rączką pod głową jak jego tatuś ma w zwyczaju :P i nie chciał nam buźki pokazać za bardzo.. Waży już 282 g! Nasz mały wielkolud :D
    Dzisiaj się dowiedziałam, że łożysko mam z przodu i wysoko, a Antosia czuje już codziennie od tygodnia, a wczoraj nawet mąż się załapał w końcu na kopniaka :)

Lanusia93, fabdorota, jamniczakuchnia, Aleksandrakili, Rotenkopf, Endzis, Babu, kamaaa lubią tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9236b83bf2fb.jpg

Endzis, mi brzuch nie rośnie, a wręcz maleje. Do tej pory przytyłam 3 kg.

Dziwi mnie to, że maluch na tym etapie z wyprostowanymi nogami ma 20-25 cm i nie wiem gdzie on się tam mieści :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 11:52

agulas, Endzis, Andrea20, Rotenkopf, mania, Catelyn, malika89 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mi też się wydaje dzisiaj że mam jakiś mniejszy brzuch, ale może tak sobie tylko wmawiam :) Ja wczoraj czułam wyraźne ruchy dzidzi a dzisiaj narazie spokój chociaż prosze i namawiam :))

agulas lubi tę wiadomość

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia śliczny masz brzusio:) pocieszyłaś mnie bo ja mam nieco większy ale widać że byłas szczuplutka też przed ciążą.
    No mam nadzieję ze ten mój bebolek się zmniejszył bo to tłuszczyk mi spadł bo.mniej jem:P

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catleyn, to wspaniałe informacje, zdrowy duży chłop <3 Gratki :)
    Rotenkopf, aż mnie zaciekawiłaś tym Tabu i teraz też sobie słucham i usiłuję tańczyć (niezbyt przyjemny widok), fajna muzyka, choć ja zazwyczaj słucham trochę mocnejszych brzmień :D
    Ja dokładnie za tydzień mam połówkowe i już NAPRAWDĘ nie mogę się doczekać... A te ujęcia siusiaków są chyba w modzie u ginekologów bo mój synuś też ma identyczne :D

I w ogóle jedno mnie denerwuje, ja się tu tak przejmuję, mówię do dzidziusia, śpiewam mu, czytam i kocham z całej epy, a mój m się zachowuje jakoś tak chłodno...czasem tylko o coś tam zapyta i cisza... Może jest zbyt praktyczny na takie rozczulanie się, nie wiem. Oni chyba uważają, że dziecko jest jak się urodzi, a w brzuchu to jeszcze jakaś taka enigmatyczna postać :P

Catelyn lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od dentystki z niczym. Stwierdziła że to nie ma prawa mnie boleć i nie zrobiła nic! Chociaż mówię jej, że nie ruszę się od niej bez nowego lekarstwa w zębie, to powiedziała że ona ma dość "panikujących" kobiet w ciąży. Czaicie to?
    Szukam nowego dentysty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Wróciłam od dentystki z niczym. Stwierdziła że to nie ma prawa mnie boleć i nie zrobiła nic! Chociaż mówię jej, że nie ruszę się od niej bez nowego lekarstwa w zębie, to powiedziała że ona ma dość "panikujących" kobiet w ciąży. Czaicie to?
    Szukam nowego dentysty.
    Co za głupie babsko!!! Szukaj szukaj innego.. Po co masz cierpieć jak Cie boli.. ;/

Andrea20 lubi tę wiadomość

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusua93 piekny brzusio widac, że szczuplutka jestes :)
    Ja do bardziej mięsistych należę ale mój brzusio tez mi się wydaje mały jak na 20 tydzień ciąży. No ale w końcu pierwsza ciąża, chociaż koleżanki na tym etapie miały juz spore ciążowe brzuszki.

A o to domek mojego Stasia. Niby taki duży chlopak z niego a jak on się tam mieści to nie wiem :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/99d4ed28173c.jpg

Lanusia93, Endzis, mania, Catelyn, Babu, agulas, malika89 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20, ale masz malutki brzuszek :) Z Lilunią w ciąży też mi tak wolno rósł, zaczęło się w 3 trymestrze i ostatecznie przytyłam 17 kg :D Ale od razu zrzuciłam. Także możemy sobie jeszcze pomarzyć że ktoś nas uzna za ciężarne i ustąpi miejsca, przepuści w kolejce ;)

Andrea20 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Witam się w 20 tygodniu ;) oczywiście wg OM ;p
    No no polowinki wypije soku pomarańczowego za wasze zdrowie ;)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, poprzednia ich płyta Endorfina jest żywsza ;) lepsza do gibania się ;) ja też głównie słucham czegoś mocniejszego ale Tabu to Tabu ;)

WYCHODZĘ NA WŁASNE ŻĄDANIE! I koniec kropka. Wezwali mnie na konsultacje do kardiologa, idę z położną przez cały szpital i tu zonk bo jeszcze nie ma wyników z holtera...i raczej ich nie będzie bo holtery odczytują tylko w środę...a jutro jest święto. Podobno szukają kogoś, kto specjalnie dla mnie odczyta mojego bo sam kardiolog powiedział, że fajnie gdybym te wyniki miała ze sobą do Zabrza. Ku#$a, przyjechałam z dusznościami a oni zajmują się moim (o dziwo) spokojnym sercem... ;/ PA-RA-NO-JA.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fdebad7b643.jpg
    My dzisiaj rano;) Wydaje mi się, że brzucho okazały, chociaż koleżanka z sali uznała, że mały jakiś jak na ten tc:D

Andrea20, Endzis, Rotenkopf, Aleksandra19, Lanusia93, mania, Catelyn, Babu, agulas, Olina, malika89 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, posłucham, posłucham :)

Nie chcę ci źle radzić, ale w sumie, jeżeli nic ci nie jest, czujesz się dobrze a masz tam leżeć i czekać na ten jeden wynik to większego sensu w tym nie ma... Nienawidzę szpitali xD

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Andrea20, ale masz malutki brzuszek :) Z Lilunią w ciąży też mi tak wolno rósł, zaczęło się w 3 trymestrze i ostatecznie przytyłam 17 kg :D Ale od razu zrzuciłam. Także możemy sobie jeszcze pomarzyć że ktoś nas uzna za ciężarne i ustąpi miejsca, przepuści w kolejce ;)

Haha no w autobusie nie raz się przekonalam, ze jeszcze postać będę musiała jakiś czas.

Kolo 15 tygodnia robiło mi sie często słabo i raz w przychodni musialam usiąść bo miałam czarno przed oczami i to uczucie goraca a starsze panie się na mnie patrzyly jak na przestępcę ;/

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne są te wasze brzuszki ciążowe :) też bym chciała widoczny;) u mnie jak było tak i jest.. Chociaż do szczupłych nie należe :) 75kg dziś :) To i tak 2 kg schudłam :) może teraz zaczne przybierać bo już tak dużo nie wymiotuje ;)

Oto miejscówka Wiktorii :)
    2zur5bwjpkn1_t.jpg

Rotenkopf, fabdorota, Aleksandra19, Andrea20, Endzis, Lanusia93, mania, Catelyn, Babu, agulas, Olina, malika89 lubią tę wiadomość

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Rotenkopf, Tobie to powinnyśmy puchar wykuć za panikarstwo! :P
    Dziś faktycznie pogoda do bani, ledwo na oczy każdy widzi. Nawet mój mąż pracuś dziś wyszedł z roboty wcześniej i padł :P

Kawuszka, o której wizytujesz? Ciocie będą trzymały kciuki i czekały na dobre wieści i info o płci :D

Babu, dzisiaj o 16:15 :) Stresuję się trochę, bo mój mózg takie rzeczy powymyślał, że aż głośno tego wypowiadać nie będę bo wstyd. Dlatego liczę na rozwianie moich głupich myśli :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ