X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Moje tsh jest tez wysokie z wizyty na wizytę dostaje coraz większa dawkę eutyroxu , lekarz mówił mi ze to tak będzie bo maluszek rośnie i zwiększa sie zapotrzebowanie, mam niedoczynnosc tarczycy i hashimoto i moje tsh powinno być poniżej lub równe 1, niestety ciagle jest za wysokie a już biorę eutyroxu 125:(

Ja też biorę euthyrox 125. Po ciąży zazwyczaj wraca się do starej dawki ;)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Moje tsh jest tez wysokie z wizyty na wizytę dostaje coraz większa dawkę eutyroxu , lekarz mówił mi ze to tak będzie bo maluszek rośnie i zwiększa sie zapotrzebowanie, mam niedoczynnosc tarczycy i hashimoto i moje tsh powinno być poniżej lub równe 1, niestety ciagle jest za wysokie a już biorę eutyroxu 125:(
    Oj to duża dawka ja biorę 75

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Czy tylko ja tak nienawidzę listopada ? :/
    Jadę z chłopakami na zakupy i pada i pada tak ciągle masakra. Dzień szybko się kończy a jak pomyślę ile ludzi będzie w sklepie bo PRZECIEŻ jutro święto to aż się słabo robi. My raz w tygodniu jeździmy do Gdańska bo u nas na wsi taka bieda ze szok :/ .. wrr!
    Ah no i tesciowa się zapowiedziała na jutro na kawę . Wi ecie gdzie cjanek dostane ?;) hahaha
    Ja też nie przepadam za tym miesiącem, kocham wiosnę a w listopadzie do wiosny taaaak daleko

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja się dzisiaj wystraszyłam bo Hanię czułam tylko rano, raz może dwa kopniaczki i tyle. O 16 nie wytrzymałam i poszłam do położnej, sprawdziła serducho i jest okej ;) Najwidoczniej Hanka miała tak samo senny dzień jak ja ;)
    u mnie dzidzius jest aktywny wtedy kiedy ja juz mam dośc chodzenia itp w sensie jak usiade, jak leze to pobojowisko i oczywiscie kiedy zjem cos słodkiego too luubi bardzo

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    a u mnie znowu jest odwrotnie...lekarz powiedział, ze dziecko juz ma swoja tarczzyce cos tam, ale i tak mam zwiekrzona dawke do 75 dwa razy w tyg a tak biore 50..z tym, ze ja brałam wczesniej 25..nie wiem

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    u mnie dzidzius jest aktywny wtedy kiedy ja juz mam dośc chodzenia itp w sensie jak usiade, jak leze to pobojowisko i oczywiscie kiedy zjem cos słodkiego too luubi bardzo

Bo kiedy chodzisz to usypiasz go kołysaniem :) Dlatego później maluszki lubią bujanie, pamiętają to z brzucha mamy. Ja dziś poczułam tylko raz rybkę w brzuchu, nawet kiedy długo leżę to nie daje mi żadnego znaku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 17:53

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Olina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe noo co zrobić nie :D i tak ja sie duzo ruszam mimo wszystko, nie moge tak ciagle leżec, bo w ta pogode jeszcze dostaje szalu, bym ciagle spała, a jak sie uspie i wstane to wtedy dopiero sie czuje tragicznie :( a teraz za niecaly miesiac wyprowadzka wiec kompletuje rzeczy do mieszkania po trochu wiec ciagle praktycznie cos robie.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia ja na temat zębów wole nie myśleć. Jeden leczony kanałowo i kilka widzę że już się psuję więc będę musiała sobie to rozłożyć jakoś w czasie. Raz w tygodniu czy coś. Chciałabym tylko w końcu mieć z zębami spokój tak na miesiąc przynajmniej ;).

Ja mam połówkowe dopiero 28.11. Chyba na ostatni moment się załapie na badanie, chociaż myślałam że w tym tygodniu się uda wcisnąć ale nic z tego :(. Też już nie mogę się doczekać kupowania wszystkiego dla dzidzi a tu jeszcze 3 tygodnie czekania żeby poznać płeć.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa ja mam masakrę z zębami, także wiem co czujesz :D Szukam teraz dentysty który w końcu będzie normalny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny ja też zawsze mam problemy z zębami.. Ciagle tylko dentysta i dentysta.. nie wiem od czego to zalezy. Moj maz 2 razy byl u dentysty a ja juz chyba z 15... :( a on ma takie piekne zabki.. bardzo mu zazdroszcze a przeciez dbam o zeby :(

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny narobilam rabanu. Zbieralam się z psem na spacer, chciałam mu szelki założyć. On jak zwykle swoje harce wyczynial. Pochylilam się, a on mnie lapa pac! Prosto w oko. Łzy się zaczęły lać same, oka do końca otworzyć nie mogę, boli jak cholera. Odczekalam chwilę i jakoś z tym polotwartym okiem z nim wyszłam. Podczas spaceru dzwonie do męża i w lament, że mam dość tego okropnego dnia, że pies jest głupi, że na domiar złego przeziębienie mnie bierze (ze szpitala przywleklam), że będę mieć limo pod okiem. Wybeczalam się w tym parku jak glupia, wróciłam, poszłam spać. Teraz się obudziłam i oko w porządku, sinca nie ma, zero śladu;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ale dziewczyny narobilam rabanu. Zbieralam się z psem na spacer, chciałam mu szelki założyć. On jak zwykle swoje harce wyczynial. Pochylilam się, a on mnie lapa pac! Prosto w oko. Łzy się zaczęły lać same, oka do końca otworzyć nie mogę, boli jak cholera. Odczekalam chwilę i jakoś z tym polotwartym okiem z nim wyszłam. Podczas spaceru dzwonie do męża i w lament, że mam dość tego okropnego dnia, że pies jest głupi, że na domiar złego przeziębienie mnie bierze (ze szpitala przywleklam), że będę mieć limo pod okiem. Wybeczalam się w tym parku jak glupia, wróciłam, poszłam spać. Teraz się obudziłam i oko w porządku, sinca nie ma, zero śladu;)
    Ajjj. Ale dobrze, że Cię nie zadrapał w to oko. Dużego masz psa?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ja tak miałam w pierwszej ciąży, po porodzie było jeszcze gorzej. Teraz jest lepiej. Wszystko wyleczone i raz na dwa-trzy miesiace kontrola :)
    Kurde już bym tak chciała mieć spokój.. Ale musze dzielnie chodzić.

Fabdorota biedna dziś byłaś!! :* hihi

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam słabe zęby :( niestety.. pamiętam jak po zelazie mi poleciały pod koniec 1 ciąży :o ja ogólnie Lubie dentystów i swoją ortodontke która z moich ząbków zrobiła cudo i są piękne i proste :) ( 3 lata aparat stały nosiłam ) :) ajj mimo wszystko na chwile obecna mam nadzieje ze mam spokój do końca ciąży i więcej zapalenie okostnej i szczekoscisk nie wróci :(

Maleńka mi szaleje w brzuchu :) pewnie dlatego ze po drodze 2 paczki zelek kwaśnych zjadłam :D
    Haha :) <3

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ajjj. Ale dobrze, że Cię nie zadrapał w to oko. Dużego masz psa?
    Nie, takiego do połowy łydki. Ale energii ma za 5. Ze schroniska dziad wzięty, kocham go strasznie, ale czasem jego zasoby siły mnie przerażają. Ma w genach Parson Russella, więc to wiele tłumaczy. Było z nim gorzej jeszcze, ale pomogła nam bardzo behawiorystka. Tak czy owak musimy go jeszcze ogarnąć trochę, bo przy dziecku taki wariat...
    Ale takie uderzenie to nic przy tym, co mi zrobił w tydzień po schronisku. Wtedy mnie ugryzł w oko, jak mu paznokcie obcinalam. Jednorazowy wybryk, chyba dlatego, że nigdy nie spotkał się z takimi zabiegami... W każdym razie wtedy miałam limo jak się patrzy i ślady zębów wokół oka. No ale to szmat czasu temu;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Złapała mnie zgaga.Czekam na Piekielną Kuchnię.A Wy jak dzisiaj się miewacie?

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem bardzo poruszona dziś, aż łzy w oczach. Jestem bardzo dumna z mojego męża i wiem, że będzie cudownym tatusiem. Siostra zaprosiła nas i rodziców na wieczór na grila domowego i wódke hehe a mój mąż, żeby się mojej chrzesnicy nie nudziło to ja wspiera na ziemi hihi:p

z7xi444kxe0w_t.jpg

Olina, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota dobrze że nic poważnego Ci nie zrobił. Ja jakoś zapobiegawczo od ciąży ze zwierzątkami jestem na dystans. Chiciaz kilka razy kot mi skoczył na brzuch ale to jeszcze na początku.
    Moje dziecko ma dzis rekordowy dzien ruchow praktycznie caly czas bryka oprocz czasu gdy bylam w miescie. I w nagrode mu robie warkicz nutellowy polecany przez jamniczakuchnia :)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zwierzat mam w domu psa, ale on taki olewacz troche za to mojego brata pies kaukaz zawsze jak do niego jade to normalnie mi ten brzuch tak musi ze tak powiem ''zwąchać'' ehehe taki jest smieszny jakby czuł dzidzie, moze dlatego ze on jest duzy bo siega mi ponad brzuch ehehee

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z badania holterem.
    Podczas wykonywanego badania zarejestrowano :
    122024 Qrs'ów
    Średni rytm HR wyniósł 86
    Max rytm HR 148
    Min rytm HR 59

Ponadto wykryto :
    19 tachykardii

12664 pobudzeń komorowych :
    10943 pojedynczych przedwczesnych pobudzeń komorowych
    619 trigeminii

Niewiele z tego rozumiem xD

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ