X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrrr moja twarz wygląda tragicznie... też tak macie... pełno krost zaskornikow bo wogole masakra...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez kupie cos w sh u nas w jednym tote ciuchy faktycznie jak nowe..niektóre to nawet maja metke...zawsze w obawach mozna to po prostu w pralce wygotowac, bo nie oszukujmy sie, ale te ciuszki z sh sa jakosciowo dobre mysle, ze te z pepco po wygotowaniu mogłyby zmienic swoj stan, ale oczywiscie moge sie mylic :D

ja wgl mam depresje ubraniowa, kupiłam rajstopy ciazowe i sa na mnie za duze...miałam zwykłe rajstopy okazały sie za małe..no po prostu szlak mnie trafia, a jak słysze słowo legginsy to dostaje palipatcji ...musze miec jakies normalne spodnie, bo normlanie sie zarycze

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa ja od początku ciąży mam wysyp syfów na twarzy. Teraz mniej, ale co chwilę wyskakuje mi jakiś wielki, puchnący i swędzący syfol :/ takiego nie idzie ani wycisnąć ani zlikwidować, sam musi zniknąć.

Ja od kilku dni żyję w stresie i widzę, że Młody też to czuje, dzisiaj mało się ruszał, dosłownie pojedyncze kopniaki czułam rano. Teraz jestem po kolacji i herbacie z melisy i liczę na parę ciosów od Małego.

• Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ostatnio mało się udzielam na forum, ale czytam was cały czas ;) zaraz będę nadrabiać ostatnie 3 strony które naskrobałyście jak ja byłam w drodze i czekałam na wizytę :P
    I się teraz pochwalę :) Na 100% będzie Antoś! I termin mi się jednak przesuwa na 1.04 ;) już drugie usg to potwierdza..

f879350bbcc76580med.jpg
    tutaj mój synuś podpiera się rączką :)

74c3ee0594b18897med.jpg
    a tu się pięknie uśmiecha do rodziców! :D

Jesteśmy przeszczęśliwi! A już we wtorek znowu go zobaczymy bo mamy połówkowe badanie! :)
    I jeszcze się pochwalę, że wczoraj pierwszy raz zobaczyłam jak mój syn kopie! Pojawiło się wybrzuszenie pod pępkiem od kopniaka :D a dzisiaj rano powtórzył swój wyczyn tylko trochę niżej :)
    Strasznie się cieszę, bo po czytaniu tych nieszczęśliwych historii na forum miałam koszmary i już zaczynałam się martwić czy wszystko w porządku a tu takie niespodzianki! :)

Aleksandrakili, Iwonkaaa, mania, Olina, Funky09, Straciatellaa, dichlieb, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn gratuluję synusia! Ale super maluszka widac na zdjęciach, piękna pamiątka.

Catelyn lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie detektor tętna płodu?? :) jeśli tak to z jakiej firmy? :)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękności :* ja chcę już czwartek...

Właśnie robię henne brwi bo zalamka jak wyglądam...

Catelyn lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziewczyny macie detektor tętna płodu?? :) jeśli tak to z jakiej firmy? :)
    AngelSounds, jest z tych tańszych ale super słychać :)

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    AngelSounds, jest z tych tańszych ale super słychać :)
    Właśnie się zastanawiam nad jakimś a nie znam się kompletnie na tym heh :)

• mania Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Właśnie się zastanawiam nad jakimś a nie znam się kompletnie na tym heh :)
    Ja też raczej w ciemno kupowałam. Wybrałam ten bo miał dobre opinie i mi pasuje oczywiście są też takie z monitorkiem na ktorym widać wartość tętna ale myślę, że to jest zbędne poza tym taki kosztuje 2 razy więcej. Ja dałam jakoś 120zł chyba.
    Ale teraz jak juz czuć ruchy albo zaraz będzie czuć to nie wiem czy to tak potrzebne na poczatku mnie bardzo uspokajało jak słuchałam malucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 19:17

w57vyx8do68si190.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna środowiskowa nie jest obowiązkowa. Można podjąć decyzję żeby jej nie bylo;)
    Dziewczyny rok po roku czy kupicie podwójny wózek?
    Za tydzień usg tez czekam niecierpliwie na 100% potwierdzenie dziewczynki :)

Olina, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Położna środowiskowa nie jest obowiązkowa. Można podjąć decyzję żeby jej nie bylo;)
    ja tez za tydzien mam usg i mam nadzieje, że płec juz zobaczymy;-)))

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:

Ja kupuję dostawke dla syna ;) takie siedzisko co doczepić można np do gondoli :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj troszke zaszalałam w smyku online bo na niektóre uniwersalne bodziaki i inne rzeczy jest spora obniżka :) może też sobie coś upatrzycie :)

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Super sprawa z tą położną. Nie wiedziałam że może chodzić do ciężarnych. Muszę wypytać jak to jest w mojej miejscowości.

Co do allegro to polecam sprzedawcę Divertini. Mają tam piękne śpioszki w myszkę miki:)

Jeżeli chodzi o pryszcze to nigdy nie miałam z nimi problemu a odkąd jestem w ciąży to mam ich wysyp ale ostatnio zaczynają zanikać.

W szpitalu zostanę co najmniej do wtorku...
    Dzisiaj kończymy 17tydzień a wg USG 18 tydzień
    Witamy 5miesiąc :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu zaczęłam się wkręcać. Od wczoraj czuję, że mam więcej wydzieliny. Wczoraj wieczorem to już normalnie było apogeum, majtki wilgotne ;/ tyle, że ja od kiedy odłożyłam luteinę dowcipną to kontroluję swoją czystość i zapach. No i ta wydzielina nie pachnie inaczej, ale jest jej dużo... jutro może upoluję testy na wody płodowe, a wizytę u gina mam dopiero we wtorek.

Wiem, że nikt mnie nie zdiagnozuje przez internet, ale dziewczyny, czy macie dni kiedy macie więcej upławów niż zwykle?

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam podobnie. Odstawiłam luteinę i pojawiły się upławy.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ja kupuję dostawke dla syna ;) takie siedzisko co doczepić można np do gondoli :)

Czy mogłabyś wrzucić zdjecie tego siedziska? Bo ja właśnie nie chce kupować podwójnego wózka.

Co do ubranek lubię kupować w H&M na promocji 3 za 2. Wtedy każda rzecz jest za 29zł więc mam 3 szt za 50zł. Ale najczęściej kupuje w auchan, pepco i w takim małym sklepiku u mnie w miejscowości. Kobieta ma świetne rzeczy i do tego gatunkowo bardzo dobre np. Za komplet komin plus czapka 95% bawełna dalam 29zł także warto zaglądać do małych sklepików :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam spore upławy, nosze się z wkładkami cały czas.

Mam pytanie, od ok. Tygodnia zauwazylam,ze z prawej piersi wycieka mi jakas bezbarwna wydzielina, na poczatku myslalam, że wydaje mi się, ze cos mi leci, ale juz dwa razy zauważylam na staniku mokre, miałyście badz macie cos takiego?

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi82 wrote:
    Czesc, dzięki, dr Slołowieja znam, byłam u niego na połówkowych w pierwszej ciąży i teraz na pierwszym USG, gdzie stwierdził hypoplastyczną kość nosową u maluszka. Jestem już do niego zapisana na 26.11 - były terminy, jak umawiałam się w środę, ale chciałam iść jeszcze do kogos spoza Medicover. A na kiedy chciałaś, bo był spory wybór dni na USG do niego?
    ja mialam ograniczony wybór terminow bo musze dostosowac sie do meza, on akurat 24 ma wolny dzien i wtedy mam do dyspozycji samochod. Musze przez cala Warszawe przejechac zeby sie na Wilanow z Bialoleki dostac wiec wole jednak autem niz komunikacja miejska, no i wtedy tez nie mam problemu co z synkiem zrobic bo tata sie nim zajmie :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ