X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba wybrać sobie w.swojej przychodni pielęgniarke i potem.szpital ja poinformuję o narodzinach

f2wlcbxmqludqper.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie położna przychodzi od 20 tygodnia ciąży do domu co 2 tygodnie i potem jeszcze po porodzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    u mnie położna przychodzi od 20 tygodnia ciąży do domu co 2 tygodnie i potem jeszcze po porodzie

O jaaaaaaa, a po co??? Nie chciałabym żeby jakieś babsko przychodziło mi do domu w czasie ciąży, przecież jestem pod opieką lekarza i w ogóle.

• mania Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Pierwszy raz o czymś takim słyszę...jaki jest cel tych wizyt?? :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama nie wiem po co, chyba im się nudzi... do mojej koleżanki przychodziła, do siostry też muszę popytać co ona będzie robić:D

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet u ginekologa mówiła mi pielęgniarka, że od 20 tyg będzie przychodziła do mnie połozna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:11

• mania Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to do każdej ciężarnej ?? Czy może tylko do takiej, która z zalecenia dr leży w domu??

w57vyx8do68si190.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w małym mieście i tu do wszystkich ciężarnych przychodzą,
    może roboty nie mają i łażą.. Wiem, że w większych miastach nie przychodzą, np do mojej koleżanki z innego miasta nie przychodziła tylko po porodzie..
    może to u mnie tylko takie nawiedzone. Potem jak się dowiem napiszę wam po co one przychodzą

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy:

Czy macie upatrzony jakiś sklep gdzie zamierzacie kupić/ kupiłyście ubranka dla dziecka? O ile wiele rzeczy można kupić w internecie to tutaj chciałabym dotknąć i zobaczyć na żywo, a poza mega drogim smykiem nic mi nie przychodzi do głowy :/

Z góry dziękuję !

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam w internecie:

"Położna przychodzi do mnie od ok. 20 tygodnia ciąży , co tydzień. Teraz wyjątkowo mamy przerwę ponad 2 tygodnie, ze względu na jej urlop, ale jakby coś się działa, to pod telefonem jest jej koleżanka położna, która w sytuacjach awaryjnych mogłaby mnie odwiedzić. Wizyty te są zupełnie bezpłatne, opłacane przez NFZ.

Na pierwszej wizycie nauczyłam się oddychania przeponowego oraz dostałam listę rzeczy potrzebnych do szpitala, a także środków aptecznych i kosmetycznych, które przydadzą się do pielęgnacji malucha. Otrzymałam również kartę do liczenia ruchów maluszka, ale to będę robiła dopiero od 30 tygodnia.

Ponadto położna na każdej wizycie mierzy mi ciśnienie oraz słucha serduszka naszego synka."

i tak też wyglądają te wizyty u mnie w miescie

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:

Ja też znam ten system, ale nie każdy o tym wie. Ja dostałam od koleżanki namiar na sprawdzoną położną i właśnie będę do niej dzwoniła się umówić. Bardzo pomogła mojej koleżance, kobieta z powołania, studnia z wiedzą i bardzo dużo rzeczy ciekawych i praktycznych jej powiedziała. Mnie się wydaje, że jeśli tylko kobitka jest spoko, to jest to fajne.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 też bym chciała spotykać się dodatkowo z położną, ale wolałabym przychodzić do niej do gabinetu. W sumie to taka szkoła rodzenia z nauczaniem indywidualnym :)

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam jedną poleconą i będę z nią się umawiać podobno fajna i z wiedzą

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie przed porodem bym się spotkała z położna i ponoć każda z nas ma taką możliwość ;) tylko od 20tc to bardzo wcześnie... Muszę iść do siebie do przychodni i się wypytac co i jak;)

Wracam teraz z centrum handlowego i przeżyłam szok. Ciuszki niemowlęce w h&m są droższe niż w smyku. I to sporo... Tak czy inaczej, tu i tu ceny zabójcze :D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ja też chętnie przed porodem bym się spotkała z położna i ponoć każda z nas ma taką możliwość ;) tylko od 20tc to bardzo wcześnie... Muszę iść do siebie do przychodni i się wypytac co i jak;)

Wracam teraz z centrum handlowego i przeżyłam szok. Ciuszki niemowlęce w h&m są droższe niż w smyku. I to sporo... Tak czy inaczej, tu i tu ceny zabójcze :D

Ja też widziałam ceny ubranek właśnie w sieciówkach, szału cenowego nie ma...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, rzeczywiście jak ktoś nie siedzi tyle na forum to ma sporo do nadrobienia ;D mnie nie było od rana i tyleee czytania ;) i wieczorem pewnie znowu będę tyle do nadrobienia ;) lece na obiad a potem na urodziny ;)

;*******

• mania Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 no rzeczywiście to taka mini szkoła rodzenia :) fajnie ale moim zdaniem 20tydzien to za wcześnie...też musze iść u siebie popytać jak to jest ale jeszcze trochę :)

No ceny są kosmiczne tym bardziej, że te ubranka są"na chwilę"...w Tesco tez są drogie...a co myślicie o ubrankach z pepco ?? moje koleżanki tam ubierały dzieci i sobie chwalą i są tam bardzo ładne rzeczy...

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko nie chciałabym żeby przychodziła do mnie położna w ciąży ;) Będę chodzić na szkołę rodzenia, starczy.

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Jezu, rzeczywiście jak ktoś nie siedzi tyle na forum to ma sporo do nadrobienia ;D mnie nie było od rana i tyleee czytania ;) i wieczorem pewnie znowu będę tyle do nadrobienia ;) lece na obiad a potem na urodziny ;)

;*******

Nie jestem sama w tym temacie przynajmniej, że jak nie ma mnie pół dnia to nie wiem za co się wziąć z czytaniem.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym tygodniu będę w przychodni w której chce zarejestrować babelka po urodzeniu i od razy wypisuje wniosek ze rezygnuje z wizyty patronazowej położnej :) wiem ze można i tak zrobię. Nie chce baby u siebie po porodzie widzieć z jej zajebiście śmiesznymi poradami dlaczego dziecko jeszcze nie śpi albo dlaczego nie chce się rozebrać do naga od pasa w górę przy karmieniu ... szkoda nerwów :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ