Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mania wrote:Aleksandra19 no rzeczywiście to taka mini szkoła rodzenia
fajnie ale moim zdaniem 20tydzien to za wcześnie...też musze iść u siebie popytać jak to jest ale jeszcze trochę
No ceny są kosmiczne tym bardziej, że te ubranka są"na chwilę"...w Tesco tez są drogie...a co myślicie o ubrankach z pepco ?? moje koleżanki tam ubierały dzieci i sobie chwalą i są tam bardzo ładne rzeczy... -
Aleksandra19 wrote:też bym wolała żeby przychodziła później gdzieś od 30 tygodnia, ale ja tego nie ustalam
Ja też bym chciała troszkę później, ale i tak cieszę się, że można bo nie trzeba zaczerpnąć wiedzy i pytać o wszystko, bo wtedy taka położna jest tylko dla nas, inaczej niż na szkole rodzenia w grupie. Chociaż i na nią chyba planuję z mężem iść. Ważne jest to bezpłatne i dla chętnych
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualnyWiolcia1405 wrote:W przyszłym tygodniu będę w przychodni w której chce zarejestrować babelka po urodzeniu i od razy wypisuje wniosek ze rezygnuje z wizyty patronazowej położnej
wiem ze można i tak zrobię. Nie chce baby u siebie po porodzie widzieć z jej zajebiście śmiesznymi poradami dlaczego dziecko jeszcze nie śpi albo dlaczego nie chce się rozebrać do naga od pasa w górę przy karmieniu ... szkoda nerwów
Można zapisać dziecko do przychodni jeszcze przed narodzinami? I zrezygnować z położnej?Też nie chcę żadnego babska nawiedzonego u mnie w domu.
Edit: aha, napisałaś po narodzeniu, okAle z położnej chcę zrezygnować, jak to zrobić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 14:59
-
jamniczakuchnia wrote:Można zapisać dziecko do przychodni jeszcze przed narodzinami? I zrezygnować z położnej?
Też nie chcę żadnego babska nawiedzonego u mnie w domu.
Edit: aha, napisałaś po narodzeniu, okAle z położnej chcę zrezygnować, jak to zrobić?
Nie wiem jak to jest, czy można zrezygnować z tej środowiskowej co z przychodni przychodzi. Bo to co pisałam wcześniej to na zyczenie połozna od 20 tc a ta po urodzeniu to nie wiem, chyba musi przyjść.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
fabdorota wrote:Kupiłam w pepco jednego bodziaka, bo mnie uwiodl. Teraz też miałam smaka na pajacyka i pewnie go kupie. Moja bliska koleżanka dość sporo w pepco kupowala i większość rzeczy sobie chwali. Chociaż trafiła na parę bubli. Chyba nie ma zasady:/
wiem, że dobre gatunkowo są rzeczy z Tesco ale tam ceny niezłe...
-
Wiolcia1405 wrote:W przyszłym tygodniu będę w przychodni w której chce zarejestrować babelka po urodzeniu i od razy wypisuje wniosek ze rezygnuje z wizyty patronazowej położnej
wiem ze można i tak zrobię. Nie chce baby u siebie po porodzie widzieć z jej zajebiście śmiesznymi poradami dlaczego dziecko jeszcze nie śpi albo dlaczego nie chce się rozebrać do naga od pasa w górę przy karmieniu ... szkoda nerwów
-
Cześć dziewczynki
Ja miałam wizytę we wtorek i wszystko super, test Pappa wyszedł bardzo dobrze, dziecko ma wszystkie narządy które powinno mieć więc jestem bardzo szcześliwa. Ale mam bardzo uparte i wstydliwe dziecko bo niestety mimo wielkiej chęci lekarza i badaniu przez około poł godziny dziecko nie chciało pokazać co ma miedzy nóżkami
Może w przyszły piątek sie dowiem bo mam wizytę. Jeśli chodzi o Zus to ja także pracuję w korporacji i mi pieniążki przelewa zakład pracy wraz z premiami a potem Zus zwraca pieniądze Zakładowi pracy ( tak jak dziewczyny wspominały jeżeli zakład zatrudnia wiecej niż 20 osób to świadczenie wypłaca pracodawca natomiast jeżeli mniej to wypłaca Zus). Ja już pare ciuszków kupiłam, zawsze po udanej wizycie robie prezencik maluchowi, moja mama tez zwariowała na punkcie malucha i też zawsze coś tam kupi, wiec mamy już 2 pajacyki, jedną bluze, kaftanik, kocyk, małe buciki i dwa bodziaki
Wózek kupujemy Quinny szaro biały tzn moja mamusia kupuje
a meble kupujemy sami i już też mamy wybrane w sklepie www.babydeco.eu z kolekcji Marylou i tam kupujemy komode, łóżeczko z funkcją tapczanika i szafę i do tego wygodny fotel do karmienia
Już się nie mogę doczekać urządzania pokoiku ale jeszcze muszę poczekać bo teraz mam remont salonu i sypialni a dopiero od stycznia pokój dzidziusia
Gratulacje dla wszystkich wizytujacych i tych co poznały już płeć
Termin porodu mi się zmienił na 19.04 więc można przy okazji mi zmienić termin -
Będę to robić jak będę w przychodni. Akurat jest tam mój synek zapisany . Siostra moja zrezygnowała
wypełniła wniosek czy oswiadczenie ze rezygnuje , musze się jej dokładnie wypytac.
Ah, nie naśla żadnej opieki społecznejnie jest to obowiązkowe i mogą nas pocałować za przeproszeniem w 4 litery.
Przy synu przychodziła. . Nawiedzona baba. Od pasa w górę mnie rozbierala bo dziecko musi czuć ciepłodo tego jak zobaczyła husteczki nawilżanie wyzwala mnie ze co ze mnie za matka !! Ze ciepła woda i dupke podmywamy a nie używamy tej chemii do pupy
hahaha oprócz tego patrzała co mam w kubku zobaczyła kawę to mówi ze nie dziwie się ze dziecko nie śpi drzemki o 8 skoro mamusia kawkę pije
aż po incydencie jak przyszła rano i mnie obudziła otworzyłam jej drzwi a ona a dziecko gdzie ? Same je pani zostawiła ? I ona na górę do sypialni mi biegnie po schodach to zlapalam ja za rękę i wyprosilam. " mam elektryczna nianie to raz, dwa budzi nas Pani z drzemki a trzy nie pozwolę by byle gówno mi się z butami bez zapowiedzi wpraszalo i rządzilo się jak u siebie . Żegnam panią ma Pani 2 minuty bo idę psy wypuścić z zagrody " . Oczy zrobiła wielkie i poszła i więcej jej nie widziałam .... ot, taka przygoda
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a gdzie będziecie kupować/kupiłyście meble dla dziecka? Chciałabym, żeby były dobrej jakości, ale żeby też mnie nie zrujnowały finansowo15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
Nie chcę Wam zamulać dziewczyny, ale miałam wczoraj taki kryzys, że brak słów. Spanikowałam na tyle, że dzień po wizycie u mojego gina jechałam na IP, bo brzuch mnie cały czas bolał okresowo.. Niby wszystko wyszło dobrze, ale i tak trudno było mi się uspokoić i zaczęłam sobie wkręcać, że brzuch mi się zmniejszył, bo przy okazji wypróżniania wody mi się niby polały. No paranoja na całego.. Dziś jest coraz lepiej z samopoczuciem i brzuch nie boli (choć cały czas mam wrażenie, że jakiś mniejszy, eeh).
Z pozytywnych rzeczy, to kurier właśnie przyniósł paczkę z allegro z ciuszkami ciążowymi. Jestem mega zadowolona, bo to polskie produkty, dobre, grubsze materiały, a ceny śmieszne : ) Kupiłam spodnie dresowe (fajnie dopasowane na tyłku, a na brzuszku baardzo rozwojowe), legginsy ocieplane, bluzkę na dł. rękaw, koszulę nocną ciążową/do karmienia. Noszę S i zamawiałam S lub S/M. Jak któraś z Was zainteresowana, to u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=10134278
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 16:25
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Co do ciuszków dla maluchów to bardziej opłaca się kupowanie ich w wielopakach, niż pojedynczo. Poza tym warto czatować na przeceny, bo wtedy to już w ogóle ciuszki wychodzą za grosze. My na pewno będziemy się zaopatrywać w Smyku i właśnie w Tesco z F&F. Na pewno będę zaglądać też do Kappahl - jeśli macie ich kartę to teraz np właśnie jest -25% na cały asortyment, a co jakiś czas są akcje promocyjne jeszcze na przecenione rzeczy. Poza tym ja się zakochałam w ciuszkach z Next i znając mnie pewnie i tam zrobię jakieś zakupy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 16:43
-
Kajka wrote:Nie chcę Wam zamulać dziewczyny, ale miałam wczoraj taki kryzys, że brak słów. Spanikowałam na tyle, że dzień po wizycie u mojego gina jechałam na IP, bo brzuch mnie cały czas bolał okresowo.. Niby wszystko wyszło dobrze, ale i tak trudno było mi się uspokoić i zaczęłam sobie wkręcać, że brzuch mi się zmniejszył, bo przy okazji wypróżniania wody mi się niby polały. No paranoja na całego.. Dziś jest coraz lepiej z samopoczuciem i brzuch nie boli (choć cały czas mam wrażenie, że jakiś mniejszy, eeh).
Z pozytywnych rzeczy, to kurier właśnie przyniósł paczkę z allegro z ciuszkami ciążowymi. Jestem mega zadowolona, bo to polskie produkty, dobre, grubsze materiały, a ceny śmieszne : ) Kupiłam spodnie dresowe (fajnie dopasowane na tyłku, a na brzuszku baardzo rozwojowe), legginsy ocieplane, bluzkę na dł. rękaw, koszulę nocną ciążową/do karmienia. Noszę S i zamawiałam S lub S/M. Jak któraś z Was zainteresowana, to u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=10134278
bardzo ładne koszulki nocne -
Ameiva wrote:Ja prowadze ciaze w Medicover, usg genetyczne robia tylko w szpitalu na Wilanowie, ja chodze do Piotra Solowiej na usg i szczerze polecam, w pierwszej ciazy tez do niego 2 razy trafilam. Teraz na polowkowe nie bylo juz do niego terminow w czasie kiedy mi pasowalo wiec sie zapisalam do innego ale nie pamietam teraz nazwiska tego lekarza. Ide na badanie 24.11
Czesc, dzięki, dr Slołowieja znam, byłam u niego na połówkowych w pierwszej ciąży i teraz na pierwszym USG, gdzie stwierdził hypoplastyczną kość nosową u maluszka. Jestem już do niego zapisana na 26.11 - były terminy, jak umawiałam się w środę, ale chciałam iść jeszcze do kogos spoza Medicover. A na kiedy chciałaś, bo był spory wybór dni na USG do niego?
Tak Was czytam i zazdroszczę wyprawek mimo kosztów. Ja już wszystko mam po moim dwulatku, dokupię tylko kilka drobiazgów.
Z wózków polecam Emmaljungę- dla dużych dzieci, bo ma dużą gondolę, a mój Jasio był spory. Ale musiałam wtedy jeszcze wkalkulować jesienno-zimowe ciuszki, a nasze kwietniowe bąbelki nie bedą juz musiały być aż tak grubo ubrane na spacery.
I podobnie jak kilka z Was- używałam pralki jako przewijaka, zdała egzamin, przewijaka nie kupie, bo zwyczajnie nie mam tyle miejsca w mieszkaniu.
Zaraz Was nadrobię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 17:21
-
Aha- z Pepco jestem zadowolona, fajne ciuszki, niedrogie i ładne. Plus ładne rzeczy do domu, typu świeczki, pokrowce na poduchy itp.
Mam deficyt ciążowych ubrań, bo oddałam po pierwszej ciąży. Zaraz zobaczę tego sprzedawcę na Allegro.
U mnie po pierwszej ciąży przychodziła położna i tak długo siedziała, ze miałam juz dosyć. Ale to mój błąd, bo a to ciasteczko, a to kawka i zwyczajnie nie chciało jej sie wychodzić. -
A ja może wywołam wsród niektórych burzę, ale jest dużo dobrych second handów gdzie można za grosze kupić prawie wcale nieużywane ciuszki dla maluszka, albo całkiem nowe. Takie maluszki jeszcze nie niszczą ubranek, bardzo szybko rosną, wiec uważam, że Sklepy typu SH do dobry pomysł. W Warszawie jest spory wybór sklepów z tania odzieżą w naprawdę super stanie i ja tam swego czasu wiele kupowałam dla mojego Jasia i to renomowanych firm super gatunkowo. Teraz zaczynam sie znowu rozglądać za kilkoma rzeczami dla Olka (na razie u nas przoduje to imię).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 17:25
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Domi82 wrote:A ja może wywołam wsród niektórych burzę, ale jest dużo dobrych second handów gdzie można za grosze kupić prawie wcale nieużywane ciuszki dla maluszka, albo całkiem nowe. Takie maluszki jeszcze nie niszczą ubranek, bardzo szybko rosną, wiec uważam, że Sklepy typu SH do dobry pomysł. W Warszawie jest spory wybór sklepów z tania odzieżą w naprawdę super stanie i ja tam swego czasu wiele kupowałam dla mojego Jasia i to renomowanych firm super gatunkowo. Teraz zaczynam sie znowu rozglądać za kilkoma rzeczami dla Olka (na razie u nas przoduje to imię).
Zgadzam się. Ostatnio podeszłam do przypadkowego SH i było już chyba sporo dni po dostawie, a i tak znalazłam ciuszki Next i Tu w żywych fajnych kolorkach : )
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e56ddf3bba1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 17:38
Lanusia93, Alicce lubią tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
28latkaa wrote:bardzo ładne koszulki nocne
No z koszulki jestem bardzo zadowolona. Jest z takiej grubszej porządnej bawełny z domieszką spandexu. Tylko jak ktoś nosi większe M, to wzięłabym chyba L/XL. Ja noszę XS/S i ta S/M jest akurat[/url]
---
Okruszek (*) 12 tc.
-
Domi82 wrote:A ja może wywołam wsród niektórych burzę, ale jest dużo dobrych second handów gdzie można za grosze kupić prawie wcale nieużywane ciuszki dla maluszka, albo całkiem nowe. Takie maluszki jeszcze nie niszczą ubranek, bardzo szybko rosną, wiec uważam, że Sklepy typu SH do dobry pomysł. W Warszawie jest spory wybór sklepów z tania odzieżą w naprawdę super stanie i ja tam swego czasu wiele kupowałam dla mojego Jasia i to renomowanych firm super gatunkowo. Teraz zaczynam sie znowu rozglądać za kilkoma rzeczami dla Olka (na razie u nas przoduje to imię).
, bo każdy robi jak uważa i wydaje swoje pieniądze na co chce
. Osobiście nie przeszkadzają mi ciuchy używki, ale sama nie zamierzam się zaopatrywać w SH. Mimo to jak dostaniemy od kogoś coś używanego to przejrzę i wybiorę coś jak mi się spodoba
.
-
Są w SH nowe rzeczy z metkami i takie może jeszcze bym kupiła zresztą moja babcia chodzi tam i już podobno coś kupiła tylko powiedziałam jej, że jak chce coś kupić to żeby było nowe. Dla starszego dziecka może i kupiłabym coś używanego ale dla takiego maluszka raczej nie tym bardziej, że np w pepco są nowe niedrogie rzeczy. Ale nie neguje kupowania w SH moje znajome kupują i żyją
myślę, że to też kwiestia przekonania się do tego ja nigdy nie nosiłam ciuchów z SH bo nie umiem tam grzebać tak żeby cos sensownego wybrać
ale widziałam moje znajome w niezłych kreacjach kupionych za grosze