X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe śliczna lista :)
    Trzymam mocno kciuki za wizytujące :)

Ja wczoraj wieczorem mojemu mężowi zrobilam 4 bulki z serem i ogorkiem do pracy i jak je pakowal o 23.30 to sie spytalam czy odda mi jedna, smial sie i mi dal - wciagnelam ja jakbym nigdy nic nie jadla hihi ;p

Malinkowe oczekiwanie, gosiunia lubią tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,fajnie macie z tymi mężulkami :(

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki jeśli któraś chce podać dwa terminy nie widzę problemu ;)

Stronki szkoda fakt :( ale nie wyobrażam sobie mój wypragniony czas oczekiwania na maleństwo o które tyle lat się staramy spędzić pod tytułem żmija :-/ no średnio, ale nie ważne nie wracamy do tematu.

Czy ktoś jeszcze poza mną ma dziś wizytę? Ja dopiero na 15:50 i sądząc po ostatniej będzie poślizg godzinny minimum to się trochę na czekam.

Rotenkopf - trzymam kciukasy że egzamin napisany śpiewająco (a jak nie to że zdany, a to najważniejsze) :)

gosiunia lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale o so chodzi. ...? Teraz piszemy tutaj???
    Dwa dni odcięta od forum byłam. ...nie wiem o co chodzi ale ok.
    Melduje się z terminem 15.04.2016 wg usg

Malinkowe kiedy masz usg??

• karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu nie ma mnie na liście ehh :( (termin 13 kwietnia wg belly)
    A tamten wątek został usunięty? z kwietnióweczkami?

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    I znowu nie ma mnie na liście ehh :( (termin 13 kwietnia wg belly)
    A tamten wątek został usunięty? z kwietnióweczkami?
    Nie został usunięty tylko został nazwany "kwietniowe jadowite żmije". a przeciez my nie jestesmy zmijami i mamy spokojnie nudno przechodzic ciąże ;)

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi, karolajna91 jesteście już na liście :)

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista jest naprawdę piękna <3
    Nie opuszcza mnie zmęczenie, mdłości i zgaga. W ogóle mam wrażenie że w ciąży z Lilą czułam się na tym etapie o niebo lepiej. Faktem jest, że wtedy spałam do 10-11, w ciągu dnia odpoczywałam, a teraz pobudka o 7, nieraz w nocy i bardzo aktywny dzień... Muszę spróbować zastosować każdą radę odnośnie zlikwidowania tego zmęczenia, bo nie pomaga magnez, kawa, drzemka w dzień. Oby w 2 trymestrze nastąpił słynny zastrzyk energii.
    Miłego dnia! :)

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a słyszałyście o tym, że jak kobieta ma zbyt dużą wadę wzroku to raczej będzie cesarka??

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ciągłe mulenie :( najchętniej położyłabym się do łóżka i przespała cały dzień.. ale musze do 16:00 wytrzymać w pracy :(

Wcześniej rano w domu zawsze jadłam spore śniadanie, a teraz za cholerę nie umiem w siebie wcisnąć nawet 2 kawałków chleba. Za to ok 10:00 czuje spory głód :P

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziewczyny a słyszałyście o tym, że jak kobieta ma zbyt dużą wadę wzroku to raczej będzie cesarka??

Tak, ale mnie to nie dotyczy, więc nie znam szczegółów.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowa doczytałam się ze usg dzisiaj :-) daj znać jak mały urósł i wogle :-)

Ja dzisiaj jadę do mamy u której tydzień temu zamówiłam zupę pomidorowa robioną na soku i babkę ziemniaczaną. Cały tydzień o tym myślę. ....nieustannie ech :-) :-) normalnie marzę o tym smaku i slinie się na samą myśl

• Endzis Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Oki jeśli któraś chce podać dwa terminy nie widzę problemu ;)

Stronki szkoda fakt :( ale nie wyobrażam sobie mój wypragniony czas oczekiwania na maleństwo o które tyle lat się staramy spędzić pod tytułem żmija :-/ no średnio, ale nie ważne nie wracamy do tematu.

Czy ktoś jeszcze poza mną ma dziś wizytę? Ja dopiero na 15:50 i sądząc po ostatniej będzie poślizg godzinny minimum to się trochę na czekam.

Rotenkopf - trzymam kciukasy że egzamin napisany śpiewająco (a jak nie to że zdany, a to najważniejsze) :)
    Trzymam mocno kciuki za Twoja wizyte i inne dzisiaj. Daj znac jak tam maluszek. Bede 2 dni po Tobie na usg i ciekawie sie jak duży już będzie:)

Oj ja też się boję z domu wychodzić przez to okropne samopoczucie dlatego teraz siedze u rodziców bo mój niestety na emigracji do października:(

f2w3s65gpeorv80s.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak słyszałam odnośnie wzroku.

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka ma rodzić na koniec października, ma dużą wadę wzroku, w ciąży jeszcze bardziej jej się pogorszyła ta wada i będzie próbować rodzić naturalnie :O dopiero jak nie będzie umiała dac rady zrobią jej cesarkę... wg mnie to trochę nie odpowiedzialne...

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    wg mnie to trochę nie odpowiedzialne...

A jeśli coś pójdzie nie tak i wzrok straci? Ja bym się nie odważyła chyba. Ale każdy ma prawo wyboru. Lekarze też wiedzą co robią. Jeśli pozwolą jej rodzić naturalnie tzn że nie ma zagrożenia i temu trzeba by zaufać. Ale lepiej dmuchać na zimne moim zdaniem.

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mam dość sporą, wadę -3.75.. Będe musiala porozmawiac o tym z gin na nastepnej wizycie :)

• Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe śliczna pierwsza strona :) Bardzo przejrzysta :)

A ja dzisiaj znowu nie mogłam spać, o 2 w nocy się obudziłam i myślałam że już się skończy na spotkaniu z porcelanką tak mnie zaczęło mdlić ;( ale na szczęście jakoś udało mi się zasnąć ;)

Dzisiaj idę szukać sukienki na poprawiny.. Mam nadzieję że w końcu uda mi się coś znaleźć :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące i pochwalcie się maluszkami! :D

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj robiłam przymiarkę sukienki w której byłam 2 miesiące temu na weselu i w której chcę iść jutro na ślub przyjaciółki. Chyba coś mnie wtedy tknęło żeby była zbierana pod biustem ;) dzięki temu ciążowo-wzęciowy brzuch spokojnie ma miejsce :) normalnie cud mniód malina i orzeszki :)

tylko jak ja wytrzymam na tym weselu chociaż do północy jak wieczorem najlepiej mi jest jak się wypnę na sofie i leżakuję. :-/

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    A jeśli coś pójdzie nie tak i wzrok straci? Ja bym się nie odważyła chyba. Ale każdy ma prawo wyboru. Lekarze też wiedzą co robią. Jeśli pozwolą jej rodzić naturalnie tzn że nie ma zagrożenia i temu trzeba by zaufać. Ale lepiej dmuchać na zimne moim zdaniem.

Właśnie o to chodzi.. ja bym się nie zgodziła rodzić naturalnie , przecież to jest ogromny wysiłek... No niby lekarze wiedzą ale czasem wydaje mi się że igrają z losem.

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ