X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:
    Dziewczyny, my też jesteśmy po USG połówkowym.

Będzie DZIEWCZYNKA !!! Moja wymarzona Jagódka :))
    Waży 352 g i ma wszystko na swoim miejscu.

Jestem przeszczęśliwa :) mogę zacząć szyć rożki i kołderki :)
    gratuluję córci :D

Wilka lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka ja już kupiłam pierwszą sukieneczkę :-) Dla mnie to nowość w tych rejonach sklepu buszować ha,ha Normalnie czuję się jak dzikus ha,ha U nas póki co Alicja :-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b816d115487.jpg

Skoro chwalimy się brzuszkami- to my, 19t3d. Brzuszek po obiedzie, więc trochę zakłamany obraz :D

Karatka81, Andrea20, mania, jamniczakuchnia, Endzis, Babu, Aleksandra19, Funky09, malika89, Rotenkopf lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli te ceny faktycznie mają skoczyć to chyba weźmiemy teścia na grudniowe zakupy. Chciał nam kupić wózek już teraz, als sami go przekonaliśmy, że jednak w styczniu, bo nie ma pośpiechu, a tu jednak... ;)

Ja w ogóle obawiam się, że jestem wyrodną matką, bo nie zrezygnowałam ze studiów. Chodzę ciągle po tych szpitalach, jeszcze teraz zajęcia mam na pediatrii to już w ogóle z drżeniem serca. Dzisiaj był chlopiec z wysypką i młody lekarz rzucił hasło, że może podejrzenie parwowirusa i już prawie zawał, bo to niebezpieczny dość wirus szczególnie w II trymestrze. Dopiero później przyszło otrzeźwienie, że ta wysypka inaczej wygląda, co też nasza prowadząca potwierdziła. I codziennie idąc na zajęcia się zastanawiam czy mnie dzieci czymś nie zarażą. Chociaż ryzyko duże nie jest bo jestem chroniona przed większością zdecydowaną. Z drugiej strony nie da się zamknąć w sterylnej bańce na okres ciąży a zarazić można się wszędzie.. generalnie moja konkluzja jest taka, że w ciąży czyha na nas wiele niebezpieczenstw przed którymi nie da się ustrzec i jest to przerażające.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 zgrabniutki ten Twój "obiadowy" brzuszek :-) A kopie mocno? :-)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Lanusia93 zgrabniutki ten Twój "obiadowy" brzuszek :-) A kopie mocno? :-)

Jeszcze kilka dni temu napisałabym- łaskocze co 2-3 dni :) Pomimo że to 3 ciąża (2 utrzymana). Ale od 3 dni kopie wieczorami tak, że nawet delikatnie można pod ręką wyczuć ;) Córka w tym tygodniu szalała niesamowicie, Nikoś jakiś leniuszkowaty jest :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 13:07

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Jeśli te ceny faktycznie mają skoczyć to chyba weźmiemy teścia na grudniowe zakupy. Chciał nam kupić wózek już teraz, als sami go przekonaliśmy, że jednak w styczniu, bo nie ma pośpiechu, a tu jednak... ;)

Ja w ogóle obawiam się, że jestem wyrodną matką, bo nie zrezygnowałam ze studiów. Chodzę ciągle po tych szpitalach, jeszcze teraz zajęcia mam na pediatrii to już w ogóle z drżeniem serca. Dzisiaj był chlopiec z wysypką i młody lekarz rzucił hasło, że może podejrzenie parwowirusa i już prawie zawał, bo to niebezpieczny dość wirus szczególnie w II trymestrze. Dopiero później przyszło otrzeźwienie, że ta wysypka inaczej wygląda, co też nasza prowadząca potwierdziła. I codziennie idąc na zajęcia się zastanawiam czy mnie dzieci czymś nie zarażą. Chociaż ryzyko duże nie jest bo jestem chroniona przed większością zdecydowaną. Z drugiej strony nie da się zamknąć w sterylnej bańce na okres ciąży a zarazić można się wszędzie.. generalnie moja konkluzja jest taka, że w ciąży czyha na nas wiele niebezpieczenstw przed którymi nie da się ustrzec i jest to przerażające.

Kochana, ja też studiowałam przez 1 połowę ciąży. Ale u mnie to wyglądało trochę inaczej, bo miałam zajęcia od 8 do 15. A Ty przebywasz w szpitalu z chorymi. Tak bym nie ryzykowała, ale wybór należy do Ciebie. Nie możesz tych praktyk przełożyć czy coś? Ja miałam praktyki w szkole podstawowej i gimnazjum z widocznym już lekko brzuchem. Ile ja się wtedy stresu najadłam to już tylko ja wiem... Młodzież gimnazjalna bywa naprawdę trudna, a ja musiałam stać przez 45 minut w ciąży zagrożonej, prowadzić zajęcia, upominać uczniów, a później dyżur na korytarzu... Pomijam fakt, że nienawidzę wystąpień publicznych, a byłam wystawiona na ocenę i komentarze 20-25 młodych osób ;)
    Ale zaczęłam cały czas lądować w szpitalu i musiałam załatwiać sobie indywidualny tok studiów.

Aniołek (*) 12.03.2013

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Jeszcze kilka dno temu napisałabym- łaskocze co 2-3 dni :) Pomimo że to 3 ciąża (2 utrzymana). Ale od 3 dni kopie wieczorami tak, że nawet delikatnie można pod ręką wyczuć ;) Córka w tym tygodniu szalała niesamowicie, Nikoś jakiś leniuszkowaty jest :P
    Nikoś fajne imię ;-) Chyba coś w tym jest, bo byłam chyba 12 na wizycie, a z tydzień przed to Ala mnie tak skopała, żadne tam łaskotanie, że w szoku byłam :-) Gin po drugim usg zresztą też stwierdził, że jest bardzo ruchliwa. Wczoraj siedziałam na kanapie wieczorem i tak mi się wydawało, że prawie widzę jak się rusza czytaj kopie. Pod ręką to też jakby już czuć. Dziewuszki chyba tak mają :-)

• mania Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia pisałaś, że Nikoś się uaktywnił w szpitalu chyba to tak działa na te nasze dzieci bo moja Zosieńka też kopie jak szalona :) może to te szpitalne obiady :)
    Twoja Lilunia jest cudna :) <3 Szkoda, że poszłyście ale też troche.mi się zeszło na tym ekg...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, nic nie mogę przełożyć, albo dziekanka albo na zajęcia. No ale generalnie mało kto na moich studiach, mając niezagrożoną ciążę rezygnuje ze studiów, a i pracujące Panie doktor nie przechodzą od razu na l4. Generalnie najbardziej boję się dzieci ;) ale co mają powiedzieć nauczycielki, przedszkolanki, pielęgniarki czy wszystkie panie na co dzień pracujące z dziećmi.. nie chce wpadać w paranoję.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Lanusia pisałaś, że Nikoś się uaktywnił w szpitalu chyba to tak działa na te nasze dzieci bo moja Zosieńka też kopie jak szalona :) może to te szpitalne obiady :)
    Twoja Lilunia jest cudna :) <3 Szkoda, że poszłyście ale też troche.mi się zeszło na tym ekg...

<3 Musiałyśmy uciekać, bo czekając na L4 Lila biegała po całym oddziale i zaglądała do każdej sali, ale w pewnym momencie nie chciała ani chodzić ani siedzieć na kolanach i wpadła w szał. W drodze powrotnej usnęła w wózku i nie obudziła się nawet w domu, więc musiała się zmęczyć dobijaniem się do pokoju lekarskiego :D
    Więc spotkamy się któregoś dnia w lepszych okolicznościach- na kawce/ zakupach dla maluchów ;)

Zobaczysz jak wieczorem będzie Cię kopać od tego ciągłego leżenia ;)

mania lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Jak dla mnie 3 stopniowe łóżeczka to fajna rzecz , do takiego małą przeniosłam, po ty jak korzystała z kołyski.
    Już tyle z was wie kogo nosi w brzuchu a ja do 10.12 muszę czekać.

Zupełnie się nie przejmuj, ja też muszę jeszcze poczekać :) Zobaczysz jak zleci i dołączymy do grona znających płeć :) O ile dzidziusie się nam pokażą:) Ja mam dwie szanse 1 grudnia i 8 grudnia usg połówkowe.

Już niedługo będziemy wiedziały :)

28latkaa lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my dzisiaj po dwóch śniadaniach :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cffac219b3c3.jpg

wiecznie, fabdorota, Lanusia93, Andrea20, Endzis, Dobson, Aleksandra19, Babu, Anastazjaaa, Funky09, malala, malika89, triste, dziewussia, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Zupełnie się nie przejmuj, ja też muszę jeszcze poczekać :) Zobaczysz jak zleci i dołączymy do grona znających płeć :) O ile dzidziusie się nam pokażą:) Ja mam dwie szanse 1 grudnia i 8 grudnia usg połówkowe.

Już niedługo będziemy wiedziały :)
    oj chyba ja ostatnia dowiem sie płci mojego maleństwa (przy odrobinie szczęścia ) bo mam wizytę 17 grudnia :p oj cierpliwości :))) dzisiaj mam wizytę u endokrynologa iiiiiiii gratuluje udanych wizyt ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 13:30

km5smg7yv4tozota.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie śliczne brzuszki, większe, mniejsze, ale każdy piękny! :)

Ameiva, wspaniały kocyk, zazdroszczę Ci talentu :)

Dzisiaj miałam pierwsze spotkanie z położną, przyszła do mnie, porozmawiałyśmy trochę (prawie 2h), miała ze sobą detektor tętna, także słyszałam maluszka, jak mu serduszko pięknie biło i nagle jak uciekł na drugą stronę :) Śmiesznie to było słychać :) Pani powiedziała, że bardzo ładnie bije serduszko no i ogólnie ok. Następna wizyta w grudniu. Pani bardzo miła, kobieta z powołania, od przekroczenia progu biło od niej takie ciepło, rozmawiało się jakbym znała ją od lat. Cieszę się, że spróbowałam i wiem, że ona będzie ze mną do porodu i po nim.

Lanusia93, fabdorota, Ameiva lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:

Ja też studiuje i musze do szpitali na praktyki chodzić. Wprawdze nie aż tak czesto bo weekendami ale chodze.. Szkoda by mi było z ostatniego roku zrezygnować a mam fajnych wykladowcow ktorzy bira pod uwage ciezarne :) Ostatnio na Onkologii mielismy praktyki i babeczka powiedziala ze mam sobie w naszej swietlicy poczekac i nie wchodzic na oddział :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie obejrzałam płytkę z usg mojego Królika z poniedziałku. O Boże, ale mnie to wzrusza <3 te stópki malutkie i paluszki kochane.

Babu, Kawuszka, Funky09, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście dużo piszecie ;)
    Znalazłam trochę sił żeby dać znać, jak jest.
    O północy dostałam kolejny zastrzyk - dolantyne (?). Ból ustąpił do godz 5, ale od 1 w nocy wymiotuję...podobno skutek uboczny a kolka nerkowa też robi swoje. Potem kolejny zastrzyk 2x papevryna ok godz 8.20 i dwie kroplówki. Cały dotychczasowy dzień przespałam. Ogarnęłam się dopiero jak położna wzięła mnie na konsultacje urologiczna. Tak, trafiłam na tego samego lekarza. Ale już coś tam widział i nagle pozlecał badania. Nie wiem czy mam siłe wyciągać od niego konsekwencje za niedziele. Na razie próbuje napić się wody żeby jej nie zwrócić i ułożyć się w pozycji, która nie będzie boleć.

Śliczne brzuszki! Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne wizyty! ;*

Mam nadzieję, że nie będziecie miały mi za złe jak zaktualizuję listę po wyjściu ze szpitala?

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my 22t4d :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b849f8f7e3bf.jpg

od ostatniej wizyty 23.10 przytyłam 3 kg :O Czyli od poczatku ciąży już 5 kg. No ale mój klopsik waży to pół kilo wiec nie narzekam :D

Karatka81, Lanusia93, ilonia1984, Aleksandra19, Dobson, Babu, Endzis, Wilka, Funky09, malala, malika89, triste, dziewussia, jamniczakuchnia, Rotenkopf lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;) ja jutro również mam usg i dosłownie muszę dowiedzieć sie kto mieszka u mnie w brzuszku,pierwszy raz tatus zobaczy maluszka. Mam na 14.50 nie mogę sie doczekać ale też martwie sie czy wszystko ok, ostatnie usg mialam w 14 tygodniu, a potem to tylko sluchanie tetna i tyle

Lanusia93, Karatka81, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ