X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja też studiuje i musze do szpitali na praktyki chodzić. Wprawdze nie aż tak czesto bo weekendami ale chodze.. Szkoda by mi było z ostatniego roku zrezygnować a mam fajnych wykladowcow ktorzy bira pod uwage ciezarne :) Ostatnio na Onkologii mielismy praktyki i babeczka powiedziala ze mam sobie w naszej swietlicy poczekac i nie wchodzic na oddział :)

Hmmm.. no właśnie też jestem prawie na finiszu, więc nie chcę robić przerw. Tym bardziej, że jest duża różnica programowa między nami a rokiem niżej i nie wiem czy logistycznie byłabym w stanie ogarnąć różnice.. I kurcze u mnie na razie nie bardzo jest brany pod uwagę mój stan. Jedynie na jednym bloku prowadząca dbała o to, żebym sobie zawsze siedziała zamiast stać. Ale też ja nie uprzedzam przed zajęciami, bo jakoś tak mi głupio.. poza tym jestem pewna, że widać, bo brzucho mam już duży..

Popatrzcie z resztą ;)

168smcy.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 17:10

Lanusia93, mania, Andrea20, fabdorota, malala, Aleksandrakili, malika89, triste, Endzis, dziewussia, jamniczakuchnia, Rotenkopf lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Łowy uważam za udane :D. Pochwalę się Wam :)

a195d478df495356med.jpg

838b3353b27c2152med.jpg

c196e8606b796141med.jpg

853fbf940a495e66med.jpg

936fd7307a52b638med.jpg

Jakie giga zakupy :D Sama się nad częścią zastanawiałam- szczególnie nad sówką i jeżykiem ;) Śliczne wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 17:18

wiecznie lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rogal wymiata :-) :-)
    Wiecznie Łowy to dobre określenie, zdecydowanie :-)
    Same super brzuchatki na tym forum, dlatego nie mogłam nie wrócić ;-)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajna91 to jest farba z leroy merlin LUXENS niestety nie pamietam co to za kolor a nie moge odszukac jej na stronie internetowej. Wydaje mi sie ze to Dryfujące kry. To jest szary wpadajacy w niebieski, na wiekszosci zdjec wylada wlasnie jak niebieski ale ogolnie nie polecam tych farb, mialy byc zmywalne a raczej nie sa, zabrudzenia schodza razem z farba ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 17:25

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam się z mojego M, mówi do mnie po powrocie z pracy, że uświadomił sobie jak jechał do pracy rano (głębokie przemyślenia ha,ha) że spacerówkę którą kupuję, będziemy używać dopiero w 2017 roku ha,ha W sumie ma racje ha,ha Popatrzyłam na niego i wybuchnęliśmy śmiechem :-) A łóżeczka to jeszcze nie mam :-)

• mania Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie, super ciuszki maluszkowe :)

Macie wszystkie piękne brzuszki, mój też jest już spory :)

Wszystko mnie boli od tego leżenia w domu zawsze coś porobiłam a tu w szpitalu tylko leżę i jem...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej szalone :D piszecie jak wariatki, weszłam na forum i juz kilka stron do nadrobienia. Gratuluję udanych wizyt ! :D

Ja dziś totalne zalatana jestem , jeszcze mieliśmy mała awarie z zamkiem do drzwi :D no ale sąsiad mi pomógł zanim mąż wrócił :D teraz grzeje się a chłopaki moje urzeduja na dworzu , zimno mi jak na nich patrzę. No i pomarańcze zaczynają smakować, wiec zima nadciąga! :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziewczyny a czy wy może coś takiego slyszalyscie ze wozki od stycznia maja byc drozsze?? Kolezanka ostatnio byla w sklepie i pani jej powiedziala ze wszystkie sklepy dostaly juz cenniki na 2016 rok i ze wozki beda drozsze... :/ I ze najlepiej kupic przed nowym rokiem...
    A mi sie wydaje ze ta sprzedawczyni troche sztucznie chce napedzic sobie sprzedaz przed koncem roku i dlateo rozsiewa takie informacje. Po nowym roku zawsze wchodza nowe modele wozkow i te stare wyprzadaja zeby zrobic miejsce na nowe i odzyskac troche otówki wiec ceny sa nizsze. Ja bym sie tak tym nie martwila.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek, u nas na początku najbardziej sprawdziły się body kopertowe-nie zakłada się przez główkę a to na początku wielkie ułatwienie :-) Do tego pólśpioszki, szybko się przebierało :-)

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    A mi sie wydaje ze ta sprzedawczyni troche sztucznie chce napedzic sobie sprzedaz przed koncem roku i dlateo rozsiewa takie informacje. Po nowym roku zawsze wchodza nowe modele wozkow i te stare wyprzadaja zeby zrobic miejsce na nowe i odzyskac troche otówki wiec ceny sa nizsze. Ja bym sie tak tym nie martwila.
    Popieram :-) Skoro wchodzi nowy model, stary musi pójść taniej

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Też mi się tak wydaje ;). To trochę jak z modelami nowych samochodów :P - stare trzeba wyprzedać, bo po nowym roku pojawiają się już nowe modele :)

Dziewczęta, te wielopaki pajaców ze Smyka są bardzo fajne, bo mają wywijane rękawki i nie będzie potrzeba niedrapków czy skarpetek na rączkach i nie będzie problemu, że będą spadać ;)

W ogóle jak myślicie, ile kompletów ubranek trzeba mieć na ten rozmiar 56 i 62?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dwa pajace ze Smyka właśnie z tymi rękawkami, nowy zakup :-) Choć ja Niko nie zakładałam nic na rączki :-) Co do ilości hmm 56 raczej najmniej, kilka sztuk. Z tego co pamiętam, to szybko Niko przeskoczył na 62. Sama ostatnio nad tym myślałam,czy tyle co mam starczy. Policze ile miałam to napiszę :-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=k3A_pzCUwRA

Lubicie disneya? Widziałyście ten zwiastun? Od wczoraj go namiętnie oglądam i turlam się ze śmiechu. Premiera jakoś w marcu, a mąż się boi mnie zabrać do kina, bo stwierdził, że od śmiechu urodzę :P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rekawiczek niedrapek to my ich praktycznie nie uzywalismy, w szpitalu jak malemu zalozylam to polozna od razu je sciagnela i powiedziala ze to zaburza rozwoj poznawczy malucha :) na szczescie Maciek nie mial zbyt dlugich pazurków wiec sie nie podrapal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 18:01

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Śliczne brzuszki dziewczęta :D. Maluchy rosną :D

Aaaaaa niedługo kurier przywiezie paczkę z ciuszkami dla Hani :D. Normalnie czuję się jak w święta za dzieciaka :D

Pod pojęciem "system klik" masz na myśli bazę do fotelika? Bo ja się zastanawiam ciągle nad bazą isofix, ale one są tak cholernie drogie :/
    Dokładnie chodzi mi o isofix, to prawda są strasznie drogie dlatego cieszyłam się jak głupia jak go dostałam, mimo że używany ale przecież darowanemu koniu nie zagląda się w żeby ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    No też mi się tak wydaje, że to bezsensu by było :/ :) my i tak wózka teraz byśmy nie kupili :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczęta, te wielopaki pajaców ze Smyka są bardzo fajne, bo mają wywijane rękawki i nie będzie potrzeba niedrapków czy skarpetek na rączkach i nie będzie problemu, że będą spadać ;)

No właśnie a ja wszędzie ich szukałam... :p to już wiem gdzie kupie ;)
    W domu mam 3 takie body ale na rozmiar 68 więc już wieksze dziecko a chciałabym własnie takie na 56 i 62 :)
    Kolejna przydatna informacja :p

• malala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obejrzałam wszystkie dzisiejsze brzuszki, każdy piękny :)

jeśli chodzi o wózki to my mamy dwa typy, widzę, że chyba nie zbyt popularne wśród Was - Maxi Cosi Mura + 4 albo Baby Jogger City Elite. Składniamy się ku BJ bo ma sporą spacerówkę ale ten MC też kusi. pewnie jeszcze kilka wizyt w sklepie nas czeka zanim podejmiemy ostateczną decyzję..
    a co do fotelika - najchętniej z bazą isofix.. kurcze droga jest to fakt ale jak sobie pomyślę, że to się wpina na klik dosłownie i żadnego mocowania z pasami..

myślę od wczoraj nad tym 3 poziomowym łóżeczkiem, szkoda, że w Ikei nie ma takich, bo najchętniej tam bym kupiła..

wiecznie, piękna paka ciuszków! i to wszystkoo ze Smyka? super :) jakaś promo czy normalne ceny? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 19:31

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj w ogóle przyszedł do mnie mój płaszczyk zimowy, ten nieciążowy już przestał być dobry więc musiałam coś kupić :) pochwalę się, bo jestem zachwycona jakie to pomysłowe rozwiązanie - będzie na ciążę i po ciąży także! :D
    http://www.happymum.pl/sklep3/j416b,plaszcze_kurtki,690-makalulu_grey_jacket.html taki o :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a do kiedy trzeba ten test z glukozy zrobić? bo następną wizytę 21.12 na 15:45 wiec nie ma opcji bo głodna nie będę chodzić tyle czasu. A to juz będzie 26 tydzień chyba, wizyty mam co miesiąc. A niektóre pisałyście że juz miałyście ten test glukozy:)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ