X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja też studiuje i musze do szpitali na praktyki chodzić. Wprawdze nie aż tak czesto bo weekendami ale chodze.. Szkoda by mi było z ostatniego roku zrezygnować a mam fajnych wykladowcow ktorzy bira pod uwage ciezarne :) Ostatnio na Onkologii mielismy praktyki i babeczka powiedziala ze mam sobie w naszej swietlicy poczekac i nie wchodzic na oddział :)

Hmmm.. no właśnie też jestem prawie na finiszu, więc nie chcę robić przerw. Tym bardziej, że jest duża różnica programowa między nami a rokiem niżej i nie wiem czy logistycznie byłabym w stanie ogarnąć różnice.. I kurcze u mnie na razie nie bardzo jest brany pod uwagę mój stan. Jedynie na jednym bloku prowadząca dbała o to, żebym sobie zawsze siedziała zamiast stać. Ale też ja nie uprzedzam przed zajęciami, bo jakoś tak mi głupio.. poza tym jestem pewna, że widać, bo brzucho mam już duży..

Popatrzcie z resztą ;)

168smcy.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 17:10

Lanusia93, mania, Andrea20, fabdorota, malala, Aleksandrakili, malika89, triste, Endzis, dziewussia, jamniczakuchnia, Rotenkopf lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Łowy uważam za udane :D. Pochwalę się Wam :)

a195d478df495356med.jpg

838b3353b27c2152med.jpg

c196e8606b796141med.jpg

853fbf940a495e66med.jpg

936fd7307a52b638med.jpg

Jakie giga zakupy :D Sama się nad częścią zastanawiałam- szczególnie nad sówką i jeżykiem ;) Śliczne wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 17:18

wiecznie lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rogal wymiata :-) :-)
    Wiecznie Łowy to dobre określenie, zdecydowanie :-)
    Same super brzuchatki na tym forum, dlatego nie mogłam nie wrócić ;-)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajna91 to jest farba z leroy merlin LUXENS niestety nie pamietam co to za kolor a nie moge odszukac jej na stronie internetowej. Wydaje mi sie ze to Dryfujące kry. To jest szary wpadajacy w niebieski, na wiekszosci zdjec wylada wlasnie jak niebieski ale ogolnie nie polecam tych farb, mialy byc zmywalne a raczej nie sa, zabrudzenia schodza razem z farba ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 17:25

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam się z mojego M, mówi do mnie po powrocie z pracy, że uświadomił sobie jak jechał do pracy rano (głębokie przemyślenia ha,ha) że spacerówkę którą kupuję, będziemy używać dopiero w 2017 roku ha,ha W sumie ma racje ha,ha Popatrzyłam na niego i wybuchnęliśmy śmiechem :-) A łóżeczka to jeszcze nie mam :-)

• mania Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie, super ciuszki maluszkowe :)

Macie wszystkie piękne brzuszki, mój też jest już spory :)

Wszystko mnie boli od tego leżenia w domu zawsze coś porobiłam a tu w szpitalu tylko leżę i jem...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej szalone :D piszecie jak wariatki, weszłam na forum i juz kilka stron do nadrobienia. Gratuluję udanych wizyt ! :D

Ja dziś totalne zalatana jestem , jeszcze mieliśmy mała awarie z zamkiem do drzwi :D no ale sąsiad mi pomógł zanim mąż wrócił :D teraz grzeje się a chłopaki moje urzeduja na dworzu , zimno mi jak na nich patrzę. No i pomarańcze zaczynają smakować, wiec zima nadciąga! :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziewczyny a czy wy może coś takiego slyszalyscie ze wozki od stycznia maja byc drozsze?? Kolezanka ostatnio byla w sklepie i pani jej powiedziala ze wszystkie sklepy dostaly juz cenniki na 2016 rok i ze wozki beda drozsze... :/ I ze najlepiej kupic przed nowym rokiem...
    A mi sie wydaje ze ta sprzedawczyni troche sztucznie chce napedzic sobie sprzedaz przed koncem roku i dlateo rozsiewa takie informacje. Po nowym roku zawsze wchodza nowe modele wozkow i te stare wyprzadaja zeby zrobic miejsce na nowe i odzyskac troche otówki wiec ceny sa nizsze. Ja bym sie tak tym nie martwila.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek, u nas na początku najbardziej sprawdziły się body kopertowe-nie zakłada się przez główkę a to na początku wielkie ułatwienie :-) Do tego pólśpioszki, szybko się przebierało :-)

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    A mi sie wydaje ze ta sprzedawczyni troche sztucznie chce napedzic sobie sprzedaz przed koncem roku i dlateo rozsiewa takie informacje. Po nowym roku zawsze wchodza nowe modele wozkow i te stare wyprzadaja zeby zrobic miejsce na nowe i odzyskac troche otówki wiec ceny sa nizsze. Ja bym sie tak tym nie martwila.
    Popieram :-) Skoro wchodzi nowy model, stary musi pójść taniej

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Też mi się tak wydaje ;). To trochę jak z modelami nowych samochodów :P - stare trzeba wyprzedać, bo po nowym roku pojawiają się już nowe modele :)

Dziewczęta, te wielopaki pajaców ze Smyka są bardzo fajne, bo mają wywijane rękawki i nie będzie potrzeba niedrapków czy skarpetek na rączkach i nie będzie problemu, że będą spadać ;)

W ogóle jak myślicie, ile kompletów ubranek trzeba mieć na ten rozmiar 56 i 62?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dwa pajace ze Smyka właśnie z tymi rękawkami, nowy zakup :-) Choć ja Niko nie zakładałam nic na rączki :-) Co do ilości hmm 56 raczej najmniej, kilka sztuk. Z tego co pamiętam, to szybko Niko przeskoczył na 62. Sama ostatnio nad tym myślałam,czy tyle co mam starczy. Policze ile miałam to napiszę :-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=k3A_pzCUwRA

Lubicie disneya? Widziałyście ten zwiastun? Od wczoraj go namiętnie oglądam i turlam się ze śmiechu. Premiera jakoś w marcu, a mąż się boi mnie zabrać do kina, bo stwierdził, że od śmiechu urodzę :P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rekawiczek niedrapek to my ich praktycznie nie uzywalismy, w szpitalu jak malemu zalozylam to polozna od razu je sciagnela i powiedziala ze to zaburza rozwoj poznawczy malucha :) na szczescie Maciek nie mial zbyt dlugich pazurków wiec sie nie podrapal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 18:01

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Śliczne brzuszki dziewczęta :D. Maluchy rosną :D

Aaaaaa niedługo kurier przywiezie paczkę z ciuszkami dla Hani :D. Normalnie czuję się jak w święta za dzieciaka :D

Pod pojęciem "system klik" masz na myśli bazę do fotelika? Bo ja się zastanawiam ciągle nad bazą isofix, ale one są tak cholernie drogie :/
    Dokładnie chodzi mi o isofix, to prawda są strasznie drogie dlatego cieszyłam się jak głupia jak go dostałam, mimo że używany ale przecież darowanemu koniu nie zagląda się w żeby ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    No też mi się tak wydaje, że to bezsensu by było :/ :) my i tak wózka teraz byśmy nie kupili :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczęta, te wielopaki pajaców ze Smyka są bardzo fajne, bo mają wywijane rękawki i nie będzie potrzeba niedrapków czy skarpetek na rączkach i nie będzie problemu, że będą spadać ;)

No właśnie a ja wszędzie ich szukałam... :p to już wiem gdzie kupie ;)
    W domu mam 3 takie body ale na rozmiar 68 więc już wieksze dziecko a chciałabym własnie takie na 56 i 62 :)
    Kolejna przydatna informacja :p

• malala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obejrzałam wszystkie dzisiejsze brzuszki, każdy piękny :)

jeśli chodzi o wózki to my mamy dwa typy, widzę, że chyba nie zbyt popularne wśród Was - Maxi Cosi Mura + 4 albo Baby Jogger City Elite. Składniamy się ku BJ bo ma sporą spacerówkę ale ten MC też kusi. pewnie jeszcze kilka wizyt w sklepie nas czeka zanim podejmiemy ostateczną decyzję..
    a co do fotelika - najchętniej z bazą isofix.. kurcze droga jest to fakt ale jak sobie pomyślę, że to się wpina na klik dosłownie i żadnego mocowania z pasami..

myślę od wczoraj nad tym 3 poziomowym łóżeczkiem, szkoda, że w Ikei nie ma takich, bo najchętniej tam bym kupiła..

wiecznie, piękna paka ciuszków! i to wszystkoo ze Smyka? super :) jakaś promo czy normalne ceny? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 19:31

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj w ogóle przyszedł do mnie mój płaszczyk zimowy, ten nieciążowy już przestał być dobry więc musiałam coś kupić :) pochwalę się, bo jestem zachwycona jakie to pomysłowe rozwiązanie - będzie na ciążę i po ciąży także! :D
    http://www.happymum.pl/sklep3/j416b,plaszcze_kurtki,690-makalulu_grey_jacket.html taki o :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a do kiedy trzeba ten test z glukozy zrobić? bo następną wizytę 21.12 na 15:45 wiec nie ma opcji bo głodna nie będę chodzić tyle czasu. A to juz będzie 26 tydzień chyba, wizyty mam co miesiąc. A niektóre pisałyście że juz miałyście ten test glukozy:)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ