X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tran Mollers Baby 5 ml dziennie i żurawinę profilaktycznie 1 tabletkę :) Zrezygnowałam całkowicie z witamin, bo to sama chemia, a wyniki są ok. W tranie jest to co najważniejsze - wit. D, dha, kwasy omega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:20

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biore witamin,moj lekarz nie jest zwolennikiem jesli nie trzeba,a ze wyniki mam ksiazkowr to witamun nie biore ani zadnych innych tabletek,tylko zurawine ale to sama z siebie poniewaz miewalam czeste zapalenie pecherza ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Ja wlasnie od dluzszego czasu te Clenic uzywam i polecam, mozna trafic w rosmanie w fajnej cenie na promocji wiec zawsze kupuje te 3 paki badz 5 paki bo sie najbardziej oplaca. Sa grube, wilgotne, maja przyjemny zapach i skora sie po nich nie klei. Jak chcesz wyjac jedna to nie wylatuje ci od razu 20 sztuk na raz :) Wczesniej uzywalam tych babydream ale sa suche, pozniej Fitti z biedronki ale te mnie denerwowaly bo byly cienkie i mialam wrazenie ze malego golymi palcami podcieram ;/

O widzisz, to dobrze wybrałam :) i te skin balance mają spoko skład. Mam jedne opakowanie Dada i coś mi też nie pasują, więc używam ich do ścierania kurzy lub przy makijażu do wytarcia rąk, itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witamin nie mogę brać bo wymiotuję po nich - a próbowałam chyba z 4 czy 5 różnych ;/
    Luteinę biorę dalej jedną dziennie ale gin zeszła mi z dawki do 50mg.

Byłam dziś na kontroli u endokrynologa i znowu wyszło, że mam mało magnezu i chce czy nie muszę go jeść ;/

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracając do tematu chrztu, to pewnie wiecie, że w nagłych sytacjach każdy moze ochrzcić dziecko?. Potem tylko w celach formalnych trzeba się udac do ksiedza, by wpis zrobił :)

Co do witamin, to jak byłam w pl kupiłam vitamin plus mama (moja lekarka na kazdej wizycie pyta tylko czy łykam kw. foliowy. Ponieważ nie jem ryb, to coś powinnam kupić. Ale ostatnie kapsułki były takie niesmaczne i ciężkie do połkniecia.... Ten tran co bierzecie, to jest w płynie? Jaki jest w smaku?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze w carfurze sa takie chusteczki bardzoo wilgotne np mi nie pasuja bo jak sie wyjmuje to połowe na raz bo wlasnie przez ta wilgoc sa skeljone...ale czasami one sa przydatne..tak samo jak babydream mysle ze do rak pasuja idealnie :D

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ten tran co bierzecie, to jest w płynie? Jaki jest w smaku?

Cytrynowy, w płynie. Szału nie ma w smaku, ale już się przyzwyczaiłam :)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja biorę tran Mollers Baby 5 ml dziennie i żurawinę profilaktycznie 1 tabletkę :) Zrezygnowałam całkowicie z witamin, bo to sama chemia, a wyniki są ok. W tranie jest to co najważniejsze - wit. D, dha, kwasy omega.
    Ja w kwestii tego tranu dzwoniłam do ginekologa. Moim zdaniem tam jest za duza dawka witaminy A dla kobiety w ciazy. Tym bardziej że jedząc dwie marchewki już mamy 100% zaspokojonej dziennej dawki tej witaminy. Nie trzeba jej suplementowac. Dlatego ja zrezygnowałam z tego tranu po konsultacji z ginekologiem. Poza tym jest napisane ze brać tylko pod okiem lekarza i jest to tran dla osob/dzieci z niedoborem witaminy A,D,E. Hmm

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ost gwałce marchewke starta z jabłkiem do obiadu sama pyszota...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:53

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki krzywej:
    na czczo 90
    po 1h 165
    po 2h 145
    Za duzo chyba nie? Gdzies czytalam ze norma jest do 140 po 2h :-(

Muszę zadzwonic do swojego lekarza:-(

• MagSz Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Lanusia moja kuzynka brala slub w 6 miesiacu ciazy a miala juz wtedy 15 miesieczne dziecko wiec sie da :) byla biala suknia z welonem i weselicho do rana, ksiadz nie mial nic przeciwko tym bardziej ze byli razem juz z 10 lat, odpuścił im nawet nauki przedmalżenskie bo stwierdzil ze nie sa im juz potrzebne :)

co do laktatora to ja odkupilam uzywany elektryczny firmy medela od siostry za symboliczna kwote. Bylam z niego bardzo zadowolona. Ja korzystalam z niego 7-8 razy na dobe po pol godziny przez 3 miesiace non stop wiec nie wyobrazam sobie gdybym miala korzystac z recznego. Ten mial tez opcje zasilania na baterie wiec w trasie lez moglam z niego skorzystac. Niestety kilka razy mi upadl i cos peklo w srodku przez co slabiej zasysa. Musze meza zmobilizowac zeby do niego zajrzal i ew ta czesc wymienil bo szkoda by mi bylo teraz nowy kupowac ;/ Nie kupowalam zadnych nowych nakladek bo wszytsko mozna wyparzyc i zdezynfekowac wiec nie bylo takiej potrzeby.

7-8 razy, wow! I co robiłaś z tym pokarmem? Czy piersią nie karmilas tylko z.butelki swoje mleko?

f2wlcbxmqludqper.png

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja ost gwałce marchewke starta z jabłkiem do obiadu sama pyszota...
    I bardzo dobrze! Bo marchewki zdrowe i w odróżnieniu od suplementów tam jest naturalny b-karoten i nie gromadzi się w wątrobie jak suplementy z Wit A.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku nie straszcie mnie :P mam kupiony różowy rożek i sporo ubranek dla dziewczynki i tak nastawiłam sie na córcię... Wizyta w czwartek ale będe sie stresować. Byłam w sklepie smyk i szału nie ma.. Wszystko jest tak drogie, lepiej już kupować na promocji w necie w sklepach dziecięcych online

km5smg7yv4tozota.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30, to nie za dużo. Po godzinie cukrzyca jest, jeśli wartość przekroczy 180 a po 2 jeśli 153. To są najnowsze normy w ciąży. To 140 dotyczy ludzi nie w ciąży ;)

edit: gdybyś w ciąży nie była to, by stwierdzono nieprawidłową tolerancję glukozy na czczo, ale w ciąży nie funkcjonują chyba takie określenia..

Muszę się pożalić, że od wczoraj męczy mnie przeokropna zgaga z odbijaniem.. Domowe sposoby nie działają, więc czas zakupić gaviscon..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:07

f2w3rjjgtiaisq5u.png

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo w pepco :D ostatnio kupiłam tam rękawiczki dla Lilci takie cienkie ale piękne różowe w promocji za 50 groszy i bluzeczke w świnki morskie (w sumie kupiłam ja ze względu na siostrę bo ona zajmuje sie adopcja) za 5 zl :p

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę wygląda, ze w porcji 2,5 ml jest 125mcg wit A, a w marchewce (w 100g) jest 1833mcg, prawie tyle co w 100g wątróbki. No to teraz wychodzi, że trzeba na marchewkę uważać... :(

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że macie już jakieś doświadczenia z tymi chusteczkami dla dzieci, bo ja totalnie zielona jestem i Waszymi sugestiami się będę kierować. Poczytałam też of kors na sroce i np dada jest ok tylko lawendowa, reszta ma jakieś syfy niepotrzebne. Wszystkie z babydream takie suche, czy tylko te klasyczne?
    Przyszły mi też te z hippa, ale podobno one dość drogo wychodzą w regularnej cenie...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hippy poodbno sa jedne z lepszych ztego co słyszłaam.
    ja na babydream nie narzekam bo jak dla mnie ich wilgotnosc jest całkiem okej :D

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    7-8 razy, wow! I co robiłaś z tym pokarmem? Czy piersią nie karmilas tylko z.butelki swoje mleko?
    Niestety po cc pokarm dostalam dopiero w 4 dobie, w szpitalu maly caly czas byl karmiony butelka i tak sie przyzwyczail ze nie chcial ssac piersi. Jak go przystawialam darl sie niemilosiernie az tracil oddech ;/ przezylam koszmar bo ja bardzo bylam nastawiona na kp a tu dupa... mleka mialam bardzo duzo (moglabym wykarmic 2 dzieci naraz a to co zostalo mrozilam) wiec postanowilam zawalczyc i tak przez 3 miesiace odciagalam mleko i podawalam mu z butelki. To bylo bardzo meczace ale sie zawzielam. W tym czasie mialam 3 powazne zapalenia piersi i jak juz chcialam odpuscic maly wreszcie przekonal sie do cyca i w sumie z dnia na dzien pozegnalam laktator :) Nikt nie potrafil mi pomoc ani powiedziec czemu to moje dziecko takie zawziete i golego cyca nie tknie, próbowalam tez roznych nakladek. Brodawki mam dosc duze ale wszyscy mowili ze to nie powinno byc problemem. Pozniej gdzies wyczytalam ze sa dzieci ktore rodza sie z lekko cofnieta bródka (synek po mnie ma mala bródke taka nasza uroda :) ) i to przeszkadza w kp a problem ustepuje wlasnie gdzies ok 3 miesiaca zycia, wiec moze to wlasnie byl nasz problem ale tego sie juz nie dowiem pewnie nigdy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:17

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ