Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa biorę tran Mollers Baby 5 ml dziennie i żurawinę profilaktycznie 1 tabletkę
Zrezygnowałam całkowicie z witamin, bo to sama chemia, a wyniki są ok. W tranie jest to co najważniejsze - wit. D, dha, kwasy omega.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:20
-
Ja nie biore witamin,moj lekarz nie jest zwolennikiem jesli nie trzeba,a ze wyniki mam ksiazkowr to witamun nie biore ani zadnych innych tabletek,tylko zurawine ale to sama z siebie poniewaz miewalam czeste zapalenie pecherza
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
nick nieaktualnyAmeiva wrote:Ja wlasnie od dluzszego czasu te Clenic uzywam i polecam, mozna trafic w rosmanie w fajnej cenie na promocji wiec zawsze kupuje te 3 paki badz 5 paki bo sie najbardziej oplaca. Sa grube, wilgotne, maja przyjemny zapach i skora sie po nich nie klei. Jak chcesz wyjac jedna to nie wylatuje ci od razu 20 sztuk na raz
Wczesniej uzywalam tych babydream ale sa suche, pozniej Fitti z biedronki ale te mnie denerwowaly bo byly cienkie i mialam wrazenie ze malego golymi palcami podcieram ;/
O widzisz, to dobrze wybrałami te skin balance mają spoko skład. Mam jedne opakowanie Dada i coś mi też nie pasują, więc używam ich do ścierania kurzy lub przy makijażu do wytarcia rąk, itp.
-
nick nieaktualnyJa witamin nie mogę brać bo wymiotuję po nich - a próbowałam chyba z 4 czy 5 różnych ;/
Luteinę biorę dalej jedną dziennie ale gin zeszła mi z dawki do 50mg.
Byłam dziś na kontroli u endokrynologa i znowu wyszło, że mam mało magnezu i chce czy nie muszę go jeść ;/ -
Dziewczyny wracając do tematu chrztu, to pewnie wiecie, że w nagłych sytacjach każdy moze ochrzcić dziecko?. Potem tylko w celach formalnych trzeba się udac do ksiedza, by wpis zrobił
Co do witamin, to jak byłam w pl kupiłam vitamin plus mama (moja lekarka na kazdej wizycie pyta tylko czy łykam kw. foliowy. Ponieważ nie jem ryb, to coś powinnam kupić. Ale ostatnie kapsułki były takie niesmaczne i ciężkie do połkniecia.... Ten tran co bierzecie, to jest w płynie? Jaki jest w smaku? -
nick nieaktualny
-
jamniczakuchnia wrote:Ja biorę tran Mollers Baby 5 ml dziennie i żurawinę profilaktycznie 1 tabletkę
Zrezygnowałam całkowicie z witamin, bo to sama chemia, a wyniki są ok. W tranie jest to co najważniejsze - wit. D, dha, kwasy omega.
-
nick nieaktualny
-
Ameiva wrote:Lanusia moja kuzynka brala slub w 6 miesiacu ciazy a miala juz wtedy 15 miesieczne dziecko wiec sie da
byla biala suknia z welonem i weselicho do rana, ksiadz nie mial nic przeciwko tym bardziej ze byli razem juz z 10 lat, odpuścił im nawet nauki przedmalżenskie bo stwierdzil ze nie sa im juz potrzebne
co do laktatora to ja odkupilam uzywany elektryczny firmy medela od siostry za symboliczna kwote. Bylam z niego bardzo zadowolona. Ja korzystalam z niego 7-8 razy na dobe po pol godziny przez 3 miesiace non stop wiec nie wyobrazam sobie gdybym miala korzystac z recznego. Ten mial tez opcje zasilania na baterie wiec w trasie lez moglam z niego skorzystac. Niestety kilka razy mi upadl i cos peklo w srodku przez co slabiej zasysa. Musze meza zmobilizowac zeby do niego zajrzal i ew ta czesc wymienil bo szkoda by mi bylo teraz nowy kupowac ;/ Nie kupowalam zadnych nowych nakladek bo wszytsko mozna wyparzyc i zdezynfekowac wiec nie bylo takiej potrzeby.
7-8 razy, wow! I co robiłaś z tym pokarmem? Czy piersią nie karmilas tylko z.butelki swoje mleko? -
Jejku nie straszcie mnie
mam kupiony różowy rożek i sporo ubranek dla dziewczynki i tak nastawiłam sie na córcię... Wizyta w czwartek ale będe sie stresować. Byłam w sklepie smyk i szału nie ma.. Wszystko jest tak drogie, lepiej już kupować na promocji w necie w sklepach dziecięcych online
-
paprotka30, to nie za dużo. Po godzinie cukrzyca jest, jeśli wartość przekroczy 180 a po 2 jeśli 153. To są najnowsze normy w ciąży. To 140 dotyczy ludzi nie w ciąży
edit: gdybyś w ciąży nie była to, by stwierdzono nieprawidłową tolerancję glukozy na czczo, ale w ciąży nie funkcjonują chyba takie określenia..
Muszę się pożalić, że od wczoraj męczy mnie przeokropna zgaga z odbijaniem.. Domowe sposoby nie działają, więc czas zakupić gaviscon..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:07
-
Fajnie, że macie już jakieś doświadczenia z tymi chusteczkami dla dzieci, bo ja totalnie zielona jestem i Waszymi sugestiami się będę kierować. Poczytałam też of kors na sroce i np dada jest ok tylko lawendowa, reszta ma jakieś syfy niepotrzebne. Wszystkie z babydream takie suche, czy tylko te klasyczne?
Przyszły mi też te z hippa, ale podobno one dość drogo wychodzą w regularnej cenie... -
MagSz wrote:7-8 razy, wow! I co robiłaś z tym pokarmem? Czy piersią nie karmilas tylko z.butelki swoje mleko?
Nikt nie potrafil mi pomoc ani powiedziec czemu to moje dziecko takie zawziete i golego cyca nie tknie, próbowalam tez roznych nakladek. Brodawki mam dosc duze ale wszyscy mowili ze to nie powinno byc problemem. Pozniej gdzies wyczytalam ze sa dzieci ktore rodza sie z lekko cofnieta bródka (synek po mnie ma mala bródke taka nasza uroda
) i to przeszkadza w kp a problem ustepuje wlasnie gdzies ok 3 miesiaca zycia, wiec moze to wlasnie byl nasz problem ale tego sie juz nie dowiem pewnie nigdy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:17