Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:Ja w kwestii tego tranu dzwoniłam do ginekologa. Moim zdaniem tam jest za duza dawka witaminy A dla kobiety w ciazy. Tym bardziej że jedząc dwie marchewki już mamy 100% zaspokojonej dziennej dawki tej witaminy. Nie trzeba jej suplementowac. Dlatego ja zrezygnowałam z tego tranu po konsultacji z ginekologiem. Poza tym jest napisane ze brać tylko pod okiem lekarza i jest to tran dla osob/dzieci z niedoborem witaminy A,D,E. Hmm
Nadmiar witaminy A, czyli powyżej 250 jest szkodliwy w pierwszym trymestrze. Też konsultowałam z lekarzem i dawka 5 ml tego tranu dziennie jest jak najbardziej ok w drugim i trzecim trymestrze -
Kupiłam sobie dwie pidżamy w bon prix ciekawe jak wyjdą rozmiarowo
kupowałyście coś tam ?? Któraś mamusia chyba kurtkę tam kupowała ??
mąż mnie zabije, odłączy mi internet i zamknie w kiblu na klucz żebym nie wyszła nigdzie przypadkiem... bo jak siedzę i kupuję rzeczy dla Zosieńki to już dla siebie zamówiłam torebkę, dwie pary spodni dresowych a teraz dwie pidżamy
A były niedrogie i takie na ciążę i po też będę w nich spać a ja mam zboczenie na punkcie pidżam
Ale mi też się przecież coś należyTorba przyszła jest piękna
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Hej Mamki
Lanusia ale numerJa wczoraj trochę dygałam przed usg, ale lekarz sam mi powiedział, ze nie ma innej opcji niż dziewczynka i pokazał na monitorze
dopiero zasiadłam, zawieźliśmy l4 i pojechaliśmy na małe zakupki, kupiłam Niko buty na wiosnę i spodnie, dla Ali kocyk z fisherprice za 40 zeta (100/85) z bawełenki dwustronny (jedna polarek, druga bawełna) z cieńszych bo na wiosnę to grubaśnego nie chcę, w sumie ten taki akurat i bluzę/sweterek na wyjście np. ze szpitala bo mi takiej brakowało za 25 zeta w smyku. Ogólnie zadowolona jestemTylko trochę połaziłam to mnie lekko dół brzuszka ciągnie...
Ja na początku nie używałam chusteczek, teraz też już kupiłam takie większe płatki kosmetyczne dla dzieci w lidlu, miseczka z letnią wodą i będzie ok. Watki przy Niko używałam, Potem różne były, ale bardzo lubiłam Tami zielone, takie nie chemiczne i nie mają mocnego zapachu. Jakieś w netto też kupowałam, ale to jak Niko był już starszy. Podkłady do przewijania kupiłam w lidlu i musze dokupić jeszcze bo wychodzą taniej niż w rossmanie nawet po promocji, chyba 8 zeta za nie dałam. Z aptecznych rzeczy to octanisept, ale mam bo już mi się tamten przeterminował i kupowałam nowy. -
mania wrote:Kupiłam sobie dwie pidżamy w bon prix ciekawe jak wyjdą rozmiarowo
kupowałyście coś tam ?? Któraś mamusia chyba kurtkę tam kupowała ??
mąż mnie zabije, odłączy mi internet i zamknie w kiblu na klucz żebym nie wyszła nigdzie przypadkiem... bo jak siedzę i kupuję rzeczy dla Zosieńki to już dla siebie zamówiłam torebkę, dwie pary spodni dresowych a teraz dwie pidżamy
A były niedrogie i takie na ciążę i po też będę w nich spać a ja mam zboczenie na punkcie pidżam
Ale mi też się przecież coś należyTorba przyszła jest piękna
mania lubi tę wiadomość
-
Mania kupowałam, parę rzeczy całkiem fajnych, sukienki, spodnie, na wiosnę też do biegania coś sobie muszę zakupić. Były ok te rzeczy, spodnie w ogóle super, ale trzeba czytać komentarze, no i rozmiarówka czesto jest zawyżona, ale to będzie w komentarzach itd. Ja tylko "pewniaki" kupuję. Trochę rzeczy kupiłam z zalando i jak są promocje to można fajne ciuszki wyrwać
mania lubi tę wiadomość
-
fabdorota wrote:Ja kupowałam kurtkę. Normalnie noszę S/M, tam zamówiłam XS i jest idealna- w ogóle to jestem z niej niesamowicie zadowolona. Generalnie w sieci sugerują, żeby mniejsze zawsze brać. U mnie się sprawdziło. No ale jak pidżama jest luźniejsza, to tragedii nie ma
o takie kupiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:57
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRatunku! Od kilku h boli mnie wyżynająca się ósemka ;/ właściwie to tylko chce bo wychodzi już kilka ładnych lat tylko dlatego, że część jest w policzku, część w trudnym miejscu dziąsła i tylko mała część jest widoczna. Myślicie, że moge potraktować japę dentoseptem albo sacholem?
Ps. Jest wyjście. Usunięcie ... Ale pod narkozą. Na 10 lekarzy tylko 1 powiedział, że postarałby się usunąć ją bez narkozy ale ja się nie dam pokroić na pełnej świadomości xd -
Hohooo, ósemki.... Mój ulubiony temat. Ja miałam trzy usuwane, wszystkie pod narkozą. Raz dwie za jednym zamachem, drugim razem trzecią. Każda położona tak, że bez narkozy nie dałoby rady, bo były w poprzek, zatrzymane i po usuwaniu zostawała przetoka. Masakra. Została ostatnia, która miała rosnąć prosto, ale też się zatrzymała, co jakiś czas się wysunie i zarasta. Jest w kiepskiej kondycji, pobolewa czasem i też do usunięcia. Ale broń Boże w ciąży. Generalnie opinia jest taka, że tego typu zabiegów się w ciąży nie robi.
-
Rotenkopf ja miałam podobną ósemkę, pod kątem wyrosła bo nie było miejsca i trochę jej to czasu zajęło, współczuję... Jeszcze mi się zepsuła, bo ciężko ją było wyczyścić i wiecznie coś w zakamarku zostawało I tu mnie też mega bolało, wyrwałam ją w końcu (na leczenie szkoda kasy) i święty spokój.
-
Ja na szczęście miałam wyrywaną normalnie, fakt że to dentysta chirurg był, ale ona widać nie była skomplikowana na szczęście, dwa dni wolnego i po kłopocie
Ale to w ciąży nie było, w sumie na krótko przed
Mania fajne, zwłaszcza ta niebieska mi się podobamania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rotenkopf wrote:
Mania, jeśli mogę spytać - ile dałaś za piżamkę?
jak zapiszesz się do newslettera to jest jednorazowo 20zł zniżki przy zakupach powyżej 100złWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:21
Rotenkopf lubi tę wiadomość