X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja w kwestii tego tranu dzwoniłam do ginekologa. Moim zdaniem tam jest za duza dawka witaminy A dla kobiety w ciazy. Tym bardziej że jedząc dwie marchewki już mamy 100% zaspokojonej dziennej dawki tej witaminy. Nie trzeba jej suplementowac. Dlatego ja zrezygnowałam z tego tranu po konsultacji z ginekologiem. Poza tym jest napisane ze brać tylko pod okiem lekarza i jest to tran dla osob/dzieci z niedoborem witaminy A,D,E. Hmm

Nadmiar witaminy A, czyli powyżej 250 jest szkodliwy w pierwszym trymestrze. Też konsultowałam z lekarzem i dawka 5 ml tego tranu dziennie jest jak najbardziej ok w drugim i trzecim trymestrze :)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Jaskra! Obys miała racje :-)

• mania Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie dwie pidżamy w bon prix ciekawe jak wyjdą rozmiarowo :) kupowałyście coś tam ?? Któraś mamusia chyba kurtkę tam kupowała ?? :) mąż mnie zabije, odłączy mi internet i zamknie w kiblu na klucz żebym nie wyszła nigdzie przypadkiem... bo jak siedzę i kupuję rzeczy dla Zosieńki to już dla siebie zamówiłam torebkę, dwie pary spodni dresowych a teraz dwie pidżamy :D A były niedrogie i takie na ciążę i po też będę w nich spać a ja mam zboczenie na punkcie pidżam :)
    Ale mi też się przecież coś należy :) Torba przyszła jest piękna :D

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wiecie co u Dziewussi?kurcze tyle czasu się nie odzywa:(

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki :-)
    Lanusia ale numer :-) Ja wczoraj trochę dygałam przed usg, ale lekarz sam mi powiedział, ze nie ma innej opcji niż dziewczynka i pokazał na monitorze :-)
    dopiero zasiadłam, zawieźliśmy l4 i pojechaliśmy na małe zakupki, kupiłam Niko buty na wiosnę i spodnie, dla Ali kocyk z fisherprice za 40 zeta (100/85) z bawełenki dwustronny (jedna polarek, druga bawełna) z cieńszych bo na wiosnę to grubaśnego nie chcę, w sumie ten taki akurat i bluzę/sweterek na wyjście np. ze szpitala bo mi takiej brakowało za 25 zeta w smyku. Ogólnie zadowolona jestem :-) Tylko trochę połaziłam to mnie lekko dół brzuszka ciągnie...
    Ja na początku nie używałam chusteczek, teraz też już kupiłam takie większe płatki kosmetyczne dla dzieci w lidlu, miseczka z letnią wodą i będzie ok. Watki przy Niko używałam, Potem różne były, ale bardzo lubiłam Tami zielone, takie nie chemiczne i nie mają mocnego zapachu. Jakieś w netto też kupowałam, ale to jak Niko był już starszy. Podkłady do przewijania kupiłam w lidlu i musze dokupić jeszcze bo wychodzą taniej niż w rossmanie nawet po promocji, chyba 8 zeta za nie dałam. Z aptecznych rzeczy to octanisept, ale mam bo już mi się tamten przeterminował i kupowałam nowy.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Kupiłam sobie dwie pidżamy w bon prix ciekawe jak wyjdą rozmiarowo :) kupowałyście coś tam ?? Któraś mamusia chyba kurtkę tam kupowała ?? :) mąż mnie zabije, odłączy mi internet i zamknie w kiblu na klucz żebym nie wyszła nigdzie przypadkiem... bo jak siedzę i kupuję rzeczy dla Zosieńki to już dla siebie zamówiłam torebkę, dwie pary spodni dresowych a teraz dwie pidżamy :D A były niedrogie i takie na ciążę i po też będę w nich spać a ja mam zboczenie na punkcie pidżam :)
    Ale mi też się przecież coś należy :) Torba przyszła jest piękna :D
    Ja kupowałam kurtkę. Normalnie noszę S/M, tam zamówiłam XS i jest idealna- w ogóle to jestem z niej niesamowicie zadowolona. Generalnie w sieci sugerują, żeby mniejsze zawsze brać. U mnie się sprawdziło. No ale jak pidżama jest luźniejsza, to tragedii nie ma :P

mania lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania kupowałam, parę rzeczy całkiem fajnych, sukienki, spodnie, na wiosnę też do biegania coś sobie muszę zakupić. Były ok te rzeczy, spodnie w ogóle super, ale trzeba czytać komentarze, no i rozmiarówka czesto jest zawyżona, ale to będzie w komentarzach itd. Ja tylko "pewniaki" kupuję. Trochę rzeczy kupiłam z zalando i jak są promocje to można fajne ciuszki wyrwać :-)

mania lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ja kupowałam kurtkę. Normalnie noszę S/M, tam zamówiłam XS i jest idealna- w ogóle to jestem z niej niesamowicie zadowolona. Generalnie w sieci sugerują, żeby mniejsze zawsze brać. U mnie się sprawdziło. No ale jak pidżama jest luźniejsza, to tragedii nie ma :P
    o no to super. Obie były 36/38 wiec myślę, że będą dobre, no własnie pidżama dobrze jak luźniejsza tym bardziej teraz :)

1d96169ee680f863med.jpg

a2e537e0b3460826med.jpg

o takie kupiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:57

Lanusia93 lubi tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo rożek muszę jeszcze kupić :-) Skleroza :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku! Od kilku h boli mnie wyżynająca się ósemka ;/ właściwie to tylko chce bo wychodzi już kilka ładnych lat tylko dlatego, że część jest w policzku, część w trudnym miejscu dziąsła i tylko mała część jest widoczna. Myślicie, że moge potraktować japę dentoseptem albo sacholem?

Ps. Jest wyjście. Usunięcie ... Ale pod narkozą. Na 10 lekarzy tylko 1 powiedział, że postarałby się usunąć ją bez narkozy ale ja się nie dam pokroić na pełnej świadomości xd

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wcinamy z Niko po pierniczku :-) Robiłam z przepisu co Iwonkaa i pycha :-)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hohooo, ósemki.... Mój ulubiony temat. Ja miałam trzy usuwane, wszystkie pod narkozą. Raz dwie za jednym zamachem, drugim razem trzecią. Każda położona tak, że bez narkozy nie dałoby rady, bo były w poprzek, zatrzymane i po usuwaniu zostawała przetoka. Masakra. Została ostatnia, która miała rosnąć prosto, ale też się zatrzymała, co jakiś czas się wysunie i zarasta. Jest w kiepskiej kondycji, pobolewa czasem i też do usunięcia. Ale broń Boże w ciąży. Generalnie opinia jest taka, że tego typu zabiegów się w ciąży nie robi.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja miałam podobną ósemkę, pod kątem wyrosła bo nie było miejsca i trochę jej to czasu zajęło, współczuję... Jeszcze mi się zepsuła, bo ciężko ją było wyczyścić i wiecznie coś w zakamarku zostawało I tu mnie też mega bolało, wyrwałam ją w końcu (na leczenie szkoda kasy) i święty spokój.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście miałam wyrywaną normalnie, fakt że to dentysta chirurg był, ale ona widać nie była skomplikowana na szczęście, dwa dni wolnego i po kłopocie :-) Ale to w ciąży nie było, w sumie na krótko przed :-)
    Mania fajne, zwłaszcza ta niebieska mi się podoba :-)

mania lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie wiecie jak to jest ze stosowaniem z ciąży sacholu albo dentoseptu?

Mania, jeśli mogę spytać - ile dałaś za piżamkę?

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf zobacz ulotkę ;-)

• mania Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Mania, jeśli mogę spytać - ile dałaś za piżamkę?
    pewnie, niebieska 59,99 a ta druga 64,99.

jak zapiszesz się do newslettera to jest jednorazowo 20zł zniżki przy zakupach powyżej 100zł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:21

Rotenkopf lubi tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siadlam na allegro i mega spodobał mi się komplet do wózka ale myślę czy kocyk 50 na 75 to nie za mały ????

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/showitem/description/5257360929.html

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten biały komplecik pierwszy... cudeńko

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ