X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie z innej beczki :
    Co kupiłybyście dziewczynce na roczek? Z ceną nie ma co szaleć (przewidziałam max 50zł) bo i tak pewnie rodzice dziecka rzucą to w kąt ponieważ nie utrzymujemy kontaktów bo i tak jestem tą najgorszą ciocią ;p (tak, siostrzenica męża ma roczek pod koniec stycznia. pewnie co nie co któraś z Was ogarnia historię ;p).

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam żółty rożek w kropki po Mikołaju, ale używałam tylko w szpitalu, jak miałam np zawieźć go na pobranie krwi, jak jeździł z inkubatora do mnie na sale, a był bez ciuszków itp.
    Do trzymania dla mnie jest niepraktyczny.
    Pozniej używałam go do podłożenia pod kocyk na podłodze, jak kładłam na podlodze na brzuszku.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ciuszek i jakaś mała grająca/edukacyjna zabawka - jeśli nie macie jakis extra kontaktów to spokojnie starczy :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Pozwolę sobie z innej beczki :
    Co kupiłybyście dziewczynce na roczek? Z ceną nie ma co szaleć (przewidziałam max 50zł) bo i tak pewnie rodzice dziecka rzucą to w kąt ponieważ nie utrzymujemy kontaktów bo i tak jestem tą najgorszą ciocią ;p (tak, siostrzenica męża ma roczek pod koniec stycznia. pewnie co nie co któraś z Was ogarnia historię ;p).

Żeby nie rzucili w kąt jak kolejną zabawkę ja kupiłabym album i coś jeszcze. Moja córka dostała przepiękny z aniołkami :)
    Taki w formie książki ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrrrrrrr rodzice złapali jakiegoś wirusa i w nocy meczyla ich jelitowka a teraz coś mnie rozkłada ... w głowie się kręci niedobrze mi i na wc goni :( ja nie chcę :(

Bo to chyba nie to żelazo?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa mnie tardyferon zapiera mocno, dr moja mowi ze każde żelazo zapiera, wiec raczej nie.
    Uważaj na siebie, zeby sie nie odwodnić jakby faktycznie Cie jelitówka złapała.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno teraz panuje jelitówka własnie;///

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tardyferon nie zapiera, powiem więcej: mam nietypowa dla mnie lekkość w wyproznianiu.
    Moja mama też musiała dość długo suplementowac żelazo i miała wręcz biegunki... Także na każdego chyba działa inaczej.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciazy z Miko normalnie funkcjonowałem na tardyferonie, nie ze rozluźnialo, ale nie miałam problemów - teraz jest masakra - az boje sie brać :D

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjj niedawno przeżyłam jelitowke, ale było ciężko. Cora przyniosła, później małż, ja, moi rodzice, ciotki i pradziadek. Masakra. Takiego hardcoru nigdy nie przezylam. Jelitowka nie jest grozna w ciazy warunek jeden: Trzeba baaaaaaardzo dużo pić :)

fabdorota lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez coś pobiera ale nie wiem czy przeziębienie czy jelitowka. Na zmianę mi zimno/gorąco i do tego lekkie mdlosci. Gorączki nie mam ale czuje ze cos sie zaczyna dziać, wiecie takie rozbicie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze przy takich rewolucjach piłam izotoniki (nie mylić z energetykami) ale nie wiem czy w ciąży je można ;)

ps. Zaraz wybuchnę! Wczoraj była kolej męża na mycie naczyń, oczywiście cały dzień nie miał czasu (raptem kilka talerzy, kubków i sztućców) bo wiecznie coś było ważniejszego. Dzisiaj to samo. Normalnie z nerwów mogłam to zrobić ale jak byli goście to cały tydzień ja wszystko sama robiłam. W końcu walnęłam przysłowiowym fochem to łaskawie się za to zabrał. Nie wiem co on tam robi ale zaczął grzebać w tych naczyniach chyba z godzinę temu i dalej jeszcze nie skończył..ale wiecznie nagle chodzi i sprawdza grzejniki i piec (zmieniliśmy dzisiaj system ogrzewania) albo pyta czy coś chcę...najchętniej to by jeszcze rozebrał choinkę i zrobił rzeczy, o które go prosiłam miesiąc temu.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki rozmiar reczniczkow kapielwych kupujecie?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Dziewczyny a jaki rozmiar reczniczkow kapielwych kupujecie?
    80x80 :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się z meżulkiem powyzywalismy od najróżniejszych tak dla oczyszczenia atmosfery :-) potem masaż stóp i wspólne picie herbatki :-) takie psychopaty z nas trochę :-D

Iwonkaa nie daj się jelitówce.

Iwonkaaa, fabdorota, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z mężem teraz 7-10 dni detoksu od siebie :D
    On remontuje mieszkanie z tatusiami, wyglada to tragicznie - ale juz podobno zaczynaja cos składać a nie tylko burzyć :), a ja siedzę u mamy :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/mega-promocja-kombinezon-polar-4-pory-roku-rozm-62-i5086774921.html

I takie cudo znalazłam... oczywiście biorę bialy

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ojjjj niedawno przeżyłam jelitowke, ale było ciężko. Cora przyniosła, później małż, ja, moi rodzice, ciotki i pradziadek. Masakra. Takiego hardcoru nigdy nie przezylam. Jelitowka nie jest grozna w ciazy warunek jeden: Trzeba baaaaaaardzo dużo pić :)
    Kurcze, nie wiem jak to się stało, że polubiłam post. Nie lubię tego! Sorki za pomyłkę:*

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Grrrrrrrr rodzice złapali jakiegoś wirusa i w nocy meczyla ich jelitowka a teraz coś mnie rozkłada ... w głowie się kręci niedobrze mi i na wc goni :( ja nie chcę :(

Bo to chyba nie to żelazo?
    Ja w sylwestra przechodzilam jelitówke, masakra... na szczescie w nowy rok czulam sie juz lepiej. Polec rodzicom zeby kupili w aptece elektrolity, mnie od razu postawily na nogi. Warto tez brac probiotyki.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli w planach macie zakup kremu na brodawki to polecam: Mamma Mia lano-maść Ziaja do pielęgnacji brodawek, a raczej poleca Srokao ;) największy plus że nie trzeba zmywać kremu przed karmieniem ;)

Iwonkaaa, fabdorota, Karatka81 lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ