Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie z innej beczki :
    Co kupiłybyście dziewczynce na roczek? Z ceną nie ma co szaleć (przewidziałam max 50zł) bo i tak pewnie rodzice dziecka rzucą to w kąt ponieważ nie utrzymujemy kontaktów bo i tak jestem tą najgorszą ciocią ;p (tak, siostrzenica męża ma roczek pod koniec stycznia. pewnie co nie co któraś z Was ogarnia historię ;p).

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam żółty rożek w kropki po Mikołaju, ale używałam tylko w szpitalu, jak miałam np zawieźć go na pobranie krwi, jak jeździł z inkubatora do mnie na sale, a był bez ciuszków itp.
    Do trzymania dla mnie jest niepraktyczny.
    Pozniej używałam go do podłożenia pod kocyk na podłodze, jak kładłam na podlodze na brzuszku.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ciuszek i jakaś mała grająca/edukacyjna zabawka - jeśli nie macie jakis extra kontaktów to spokojnie starczy :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Pozwolę sobie z innej beczki :
    Co kupiłybyście dziewczynce na roczek? Z ceną nie ma co szaleć (przewidziałam max 50zł) bo i tak pewnie rodzice dziecka rzucą to w kąt ponieważ nie utrzymujemy kontaktów bo i tak jestem tą najgorszą ciocią ;p (tak, siostrzenica męża ma roczek pod koniec stycznia. pewnie co nie co któraś z Was ogarnia historię ;p).

Żeby nie rzucili w kąt jak kolejną zabawkę ja kupiłabym album i coś jeszcze. Moja córka dostała przepiękny z aniołkami :)
    Taki w formie książki ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrrrrrrr rodzice złapali jakiegoś wirusa i w nocy meczyla ich jelitowka a teraz coś mnie rozkłada ... w głowie się kręci niedobrze mi i na wc goni :( ja nie chcę :(

Bo to chyba nie to żelazo?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa mnie tardyferon zapiera mocno, dr moja mowi ze każde żelazo zapiera, wiec raczej nie.
    Uważaj na siebie, zeby sie nie odwodnić jakby faktycznie Cie jelitówka złapała.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno teraz panuje jelitówka własnie;///

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tardyferon nie zapiera, powiem więcej: mam nietypowa dla mnie lekkość w wyproznianiu.
    Moja mama też musiała dość długo suplementowac żelazo i miała wręcz biegunki... Także na każdego chyba działa inaczej.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciazy z Miko normalnie funkcjonowałem na tardyferonie, nie ze rozluźnialo, ale nie miałam problemów - teraz jest masakra - az boje sie brać :D

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjj niedawno przeżyłam jelitowke, ale było ciężko. Cora przyniosła, później małż, ja, moi rodzice, ciotki i pradziadek. Masakra. Takiego hardcoru nigdy nie przezylam. Jelitowka nie jest grozna w ciazy warunek jeden: Trzeba baaaaaaardzo dużo pić :)

fabdorota lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez coś pobiera ale nie wiem czy przeziębienie czy jelitowka. Na zmianę mi zimno/gorąco i do tego lekkie mdlosci. Gorączki nie mam ale czuje ze cos sie zaczyna dziać, wiecie takie rozbicie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze przy takich rewolucjach piłam izotoniki (nie mylić z energetykami) ale nie wiem czy w ciąży je można ;)

ps. Zaraz wybuchnę! Wczoraj była kolej męża na mycie naczyń, oczywiście cały dzień nie miał czasu (raptem kilka talerzy, kubków i sztućców) bo wiecznie coś było ważniejszego. Dzisiaj to samo. Normalnie z nerwów mogłam to zrobić ale jak byli goście to cały tydzień ja wszystko sama robiłam. W końcu walnęłam przysłowiowym fochem to łaskawie się za to zabrał. Nie wiem co on tam robi ale zaczął grzebać w tych naczyniach chyba z godzinę temu i dalej jeszcze nie skończył..ale wiecznie nagle chodzi i sprawdza grzejniki i piec (zmieniliśmy dzisiaj system ogrzewania) albo pyta czy coś chcę...najchętniej to by jeszcze rozebrał choinkę i zrobił rzeczy, o które go prosiłam miesiąc temu.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki rozmiar reczniczkow kapielwych kupujecie?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Dziewczyny a jaki rozmiar reczniczkow kapielwych kupujecie?
    80x80 :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się z meżulkiem powyzywalismy od najróżniejszych tak dla oczyszczenia atmosfery :-) potem masaż stóp i wspólne picie herbatki :-) takie psychopaty z nas trochę :-D

Iwonkaa nie daj się jelitówce.

Iwonkaaa, fabdorota, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z mężem teraz 7-10 dni detoksu od siebie :D
    On remontuje mieszkanie z tatusiami, wyglada to tragicznie - ale juz podobno zaczynaja cos składać a nie tylko burzyć :), a ja siedzę u mamy :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/mega-promocja-kombinezon-polar-4-pory-roku-rozm-62-i5086774921.html

I takie cudo znalazłam... oczywiście biorę bialy

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ojjjj niedawno przeżyłam jelitowke, ale było ciężko. Cora przyniosła, później małż, ja, moi rodzice, ciotki i pradziadek. Masakra. Takiego hardcoru nigdy nie przezylam. Jelitowka nie jest grozna w ciazy warunek jeden: Trzeba baaaaaaardzo dużo pić :)
    Kurcze, nie wiem jak to się stało, że polubiłam post. Nie lubię tego! Sorki za pomyłkę:*

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Grrrrrrrr rodzice złapali jakiegoś wirusa i w nocy meczyla ich jelitowka a teraz coś mnie rozkłada ... w głowie się kręci niedobrze mi i na wc goni :( ja nie chcę :(

Bo to chyba nie to żelazo?
    Ja w sylwestra przechodzilam jelitówke, masakra... na szczescie w nowy rok czulam sie juz lepiej. Polec rodzicom zeby kupili w aptece elektrolity, mnie od razu postawily na nogi. Warto tez brac probiotyki.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli w planach macie zakup kremu na brodawki to polecam: Mamma Mia lano-maść Ziaja do pielęgnacji brodawek, a raczej poleca Srokao ;) największy plus że nie trzeba zmywać kremu przed karmieniem ;)

Iwonkaaa, fabdorota, Karatka81 lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ