X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf jesli chodzi o prezent to mysle ze najlepiej byloby podpytac rodzicow malej czy maja juz jakis pomysl na prezent, wtedy masz pewnosc ze nie trafi do kata :) Ja akurat jestem zdania ze na urodziny dziecku powinno sie kupowac cos z czego bedzie mialo pociecheczyli np zabawki a nie ubranka, bo od kupowania praktycznych rzeczy sa rodzice :) To powinno byc cos co dziecku sprawi radosc. Jesli szukasz drobnego prezentu to dla dziecka w tym wieku polecam kupic jakies klocki albo sortery. Na pewno nie kupuj maskotki bo to tylko zbieracz kurzu a maluchy raczej rzadko sie nimi bawia. Moj synek uwielbia bawic sie tymi jajeczkami http://allegro.pl/tomy-wesole-jajeczka-sorter-dopasuj-jajka-e1581-i5705179297.html albo takim sorterem http://allegro.pl/fisher-price-pierwsze-klocki-malucha-sorter-k7167-i5908682720.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=69377. Mamy tez klocki wadera tylko w bardziej meskiej wersji :), polecam je bo sa bardzo trwale http://allegro.pl/wader-klocki-102-el-dla-dziewczynek-41291-i5194239965.html.
    Jesli lubi jak sie jej czyta bajeczki to moze jakas ksiazeczke z basniami. Za 50 zeta wbrew pozorom mozna kupic naprawde fajny prezent dla takiego dziecka :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bardzo jak mam spytać bo mamy napięty kontakt i ledwo odpowiadają na 'cześć', hrabiostwo ;D dzięki za pomoc!

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to az tak to wyglada....

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami od jakiegoś zapachu łapię zgagę ;]
    A co do zapachów to wczoraj przebiłam chyba wszystko - jadłam przepyszną pomarańczę,która...pachniała ogórkami kiszonymi ;D a potem jak jadłam kołaczyka z budyniem czekoladowym to wydawało mi się, że w tym budyniu jest cytryna ;D

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    http://allegro.pl/mega-promocja-kombinezon-polar-4-pory-roku-rozm-62-i5086774921.html

I takie cudo znalazłam... oczywiście biorę bialy
    Przesliczny

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Zaraz idziemy na glukoze. Trzymajcie kciuki:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Fabdorota trzymamy, powodzenia :-)
    Ja idę w pon z mamą i ona bardziej to przeżywa niż ja :-)

Mój mąż znów mnie samą zostawił bo ma dziś w pracy szkolenie...no kto wymyślił szkolenie w sobotę :-(

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami :) Wczoraj cały dzień gotowałam bo robiłam imprezkę urodzinową :) Niestety w domu jestem najmłodsza i wszyscy chyba uważają, że jeszcze się na jakimś tam etapie zatrzymałam... Ale tylko do wczoraj! Oczywiscie mam swoją kuchnie i gotuje ciągle :) wiec zrobilam lososia zapiekanego i różne inne salatki itd :) i ciasto ;)
    Moja siostra az mnie przeprosiła bo powiedziała, że przychodzac tu musi sie najeść bo napewno nic nie zje :)
    Troche sie wkurzylam ale z drugiej strony ciesze się ze im smakowało i jednak nie jestem jakąs tak gówniarą tylko Kobietą (25letnia tylko ) z mężem ktora zaraz bedzie miec dziecko :p

Co do witamin ja ich nie jem :) jem bardzo duzo owocow i warzyw, miesa prawie w ogole ale ryby od czasu do czasu zjem ;) jak bede miala morfologie za 2 tyg. zlą to wtedy zaczne brac witaminy ;)

Co do rozkow to mam ich mnóstwo w domu ale nie jestem przekonana do nich i też kupię otulacz :) tylko jeszcze się nad firmą zastanawiam :)

Kto wymyślił szkołe w weekend?? siedze w wannie i sie ucze bo dzis mam egzamin... ;/ grrr i oczywiscie tradycyjnie rano krew z nosa... :/
    Zastanawiam się czy to nie przez suche powietrze.. i chyba sobie nawilżacz do sypialni kupię :) dziecku się też potem przyda? jak myślicie? :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Robiłam wczoraj test obciążenia glukozą, nie było tak źle :) W smaku jak dla mnie to cytrynowy lukier, a mdłości też się nie pojawiły. Tylko wysiedzieć tam ponad 2 godziny to wyczyn.
    Moje wyniki są gorsze niż większości z Was z tego co widziałam bo 87-146-140, ale nadal w zakresie normy więc mam nadzieję, że gin i endo uznają je za prawidłowe :)

W najbliższą środę zaczynają się zajęcia w mojej szkole rodzenia ale niestety ani ja ani mąż nie możemy na nich być :/ ciekawe co nas ominie- wiecie mniej więcej od czego zaczyna się program w takich szkołach?

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje Drogie.... wcześniej wspominany był temat kolędy i wogole i cała noc jakieś pierdoly mi się snily bo dzisiaj ksiądz a ja z ukochanym nawet cywilnego nie mamy... planujemy po narodzinach synka chociaż zaczynam żałować tej decyzji... no i na kolędę idę na górę do mamy bo taty nie ma i mojego też nie więc będę z mamą i z córką i widzę już temat mojej osoby... córką z poprzedniego małżeństwa plus ciąża i życie na kocią łapę w konkubinacie... i się stresuje... jeszcze rodzice wczoraj pytali kiedy legalizacja związku... Grrrrrrrr nie lubię...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na tej glukozie, wypilam i nie jest tak źle. Da się to przeżyć
    . Nawet mnie jeszcze nie mdli.
    Ale sprawdzała glukometrem cukier na czczo:85, więc dość wysoko. Mam nadzieję, że jakoś ten cukier przetrawie.
    A co do księdza, to super u nas wczoraj był. Mimo braku ślubu kościelnego gratulowal, życzył lekkiego porodu, poprosił żebyśmy wzięli pod uwagę ślub u nas w parafii. Generalnie żadnego oceniania;) Takich księży to ze świecą szukać

Karatka81 lubi tę wiadomość

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! :)

Znaczy średnio dobry bo spanie to chyba nie jest już takie fajne jak kiedyś...

Iwonka, się nie przejmuj, wiem że presja społeczeństwa jest ogromna ALE masz do cholery prawo robić ze swoim życiem co ci się podoba i jeśli nie masz ochoty na drugi ślub to prawidłowo i nikomu nic do tego. Z pierwszego małżeństwa tyle dobrze że masz kochaną córeczkę. Teraz masz ukochanego i Kruszynka i dla mnie to brzmi jak RODZINA pełną gębą :D Także tego, luzik.

Ja dziś śmigam z D. do Ikei po blaty, bo jakiś czas temu kupiliśmy tam kuchnię (ale blatów mają taki sobie wybór i chciałam kupić gdzie indziej) ale gnojki się tak wycwaniły, że meble są o 3,5 cm szersze i nie da rady za chiny :D Z 80 km w jedną stronę + niewyspanie + łażenie tam i już wiem, że będę czuła się średnio >.< Najwyżej D. będzie mnie woził tym dużym wózkiem po sklepie. Jak nie umie sam nic wybrać i kupić to niech szoferuje.

Iii dziś prawdziwy (nie oszukany na Belly) 7 miesiąc!! <3 Jeszcze tylko 10 tygodni i ciąża donoszona! :D

Miłego dnia dziewczyny!

Lanusia93, Karatka81, Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, ja miałam na czczo glukometrem 83, a z żyły 76, więc też możesz mieć różnicę w pomiarze : )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Fabdorota dasz radę ;-) Ja miałam po godzinie (piłam 75g) 121. Moj dzisiaj ma na 6, jak wróci to jedziemy do teściówki na kopytką z kapustką kiszoną :-)
    Aleksandrakili ja praktycznie codziennei smarkam z krwią z rana, juz jak zaszłam w ciąże na początku to w pracy mi się zdarzało. Nie mam suchego powietrza w domu, naczynka tak chyba raczej lekko pękają. Chyba że u Ciebie jest inaczej ;-)
    Dobson u nas na meblach w kuchni z Ikei nie jest ich blat, ale faktycznie poprzednia właścicielka mowiła że trochę się z nim nagimnastykowali, ale się udało i to nawet na miejscu. Na pewno drożej wychodzi taka impreza. Ja jak na stare mieszkanie wymyśliłam duży, niewymiarowy stół (robione nogi takie ścianki z regipsów-żeby pralki i zmywarki nie było widać) to jak mi facet krzyknął cenę za blat, to dołożyłam trochę i mam blat z kamienia (od kolegi kupiłam). Niestandardowość kosztuje. Oni w Ikea specjalnie tak robią, spryciarze :-)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia many zblizone wyniki z glukozy, ja mam nawet 145 po 2h. Obawiam sie ze lekarz bedzie mi kazał uważać co jem. Ale szczerze wole juz jakąś lekką dietę niż powtarzać krzywą bo chyba tego nie przeżyje ;P

Mi od 2tygodni zawsze rano pojawia się lekki katar podbarwiony krwią. Duzo tego nie ma to sie nie martwiłam, a teraz jak mówicie ze macie podobnie to tym bardziej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Dzień dobry :-) Fabdorota dasz radę ;-) Ja miałam po godzinie (piłam 75g) 121. Moj dzisiaj ma na 6, jak wróci to jedziemy do teściówki na kopytką z kapustką kiszoną :-)
    Aleksandrakili ja praktycznie codziennei smarkam z krwią z rana, juz jak zaszłam w ciąże na początku to w pracy mi się zdarzało. Nie mam suchego powietrza w domu, naczynka tak chyba raczej lekko pękają. Chyba że u Ciebie jest inaczej ;-)
    Dobson u nas na meblach w kuchni z Ikei nie jest ich blat, ale faktycznie poprzednia właścicielka mowiła że trochę się z nim nagimnastykowali, ale się udało i to nawet na miejscu. Na pewno drożej wychodzi taka impreza. Ja jak na stare mieszkanie wymyśliłam duży, niewymiarowy stół (robione nogi takie ścianki z regipsów-żeby pralki i zmywarki nie było widać) to jak mi facet krzyknął cenę za blat, to dołożyłam trochę i mam blat z kamienia (od kolegi kupiłam). Niestandardowość kosztuje. Oni w Ikea specjalnie tak robią, spryciarze :-)
    Ja tak mam od ok. 2 miesięcy :/ z tą krwią.. a pekają bo są słabe a jak mam suche powietrze w domu to nos zatkany rano całkowicie i gardło boli i muszę się wysmarkać no a jak smarka to pękają:/ Lekarz pozwoliĺ mi brać rutinoscorbin 3x1 :) a jak nie przejdzie a będzie to dla mnie upierdliwe to mam do laryngologa iść ale to raczej nirmalne w ciazy ;) takze juz sie przyzwyczailam :) ale sprobuje z tym nawilzaczem moze jakbym nie musiala tyle smarkac to by nie leciała krew :) chociaz i czasem w poludnie tez sie zdarzy krew z nosa ;)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się śmieje, że u mnie katar nie 7 dni a 7 miesięcy ;-) Teraz jest coraz gorzej, tj. w nocy już mam częściowo zapchany nos, a rano chwilka i już mi leci na maksa :-) U mnie to raczej wina naczynek, ostatnio Niko się przebudził o 3 i wstałam do niego, z nosa leci i dwa razy tyle krwi co zawsze. Fakt że ostatnio to i zatoki mnie pobolewają, ja mam już szczerze dość, właśnie musiałam sie wysmarkać, już bez krwi...

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakiś cukrowy zjazd, spać mi się chce, a to jeszcze godzina...:(

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili ja jak miałam 25 lat to wyprowadziłam się z domu, zamieszkaliśmy z M na wynajmowanym mieszkaniu i wcale nie uważałam, ze jestem jakąś małolatą :-) Super było być na swoim :-) Robiłam pranie we frani i było zajefajnie :-)

‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ