X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Super wieści! ;)

Tylko zastanawia mnie jak lekarze obliczyli ten 31 tydzień? Skoro Maluszek jest wagowo mniejszy a termin mam z Dziewussią na ten sam dzień. No ale grunt, że jest wszystko okej ;)

Mam pytanie do mamusiek - ile dziecko zużywa pampersów dziennie czy tam tygodniowo?
    Super wieści. Tak, Aleksandraki ma racje, pamiętam że na początku dziewusia miała problem z przepływami i dzidziuś przez to może być mniejszy, ale najważniejsze, że zdrowy! :) :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie ze u dziewusi wszystko dobrze :) martwiłam sie...

Olina lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że u Dziewussi wszystko dobrze.

Ja jeszcze siedzę u mojego dr w poczekalni no dziś ma jakieś oblężenie...jestem 3 a to moje drugie podejście za pierwszym razem jak zobaczyłam ile jest babeczek to się wróciłam na 2h do domu...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dobrze, że u Dziewussi wszystko dobrze.

Ja jeszcze siedzę u mojego dr w poczekalni no dziś ma jakieś oblężenie...jestem 3 a to moje drugie podejście za pierwszym razem jak zobaczyłam ile jest babeczek to się wróciłam na 2h do domu...
    jezuuuuu to do której on przyjmuje? :D

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze dziewussia i Malutki mają się dobrze ;) Właściwie codziennie się zastanawiałam, co u nich. Skoro jutro Dziewussia ma się odezwać, to się pewnie więcej dowiemy.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że są wieści od Dziewusi :) nadal trzymamy kciuki :*

Córcia zasnela z płaczem bo brzuszek boli i zamiast ją iść spać to oczy jak pięć złotych i nie mogę usnąć... szlak...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Ech Stan zapalny to ja mam na pewno, od wigilii mnie trzyma... Brałam antybiotyk 10 dni i pomógł na tyle, że większość opuchlizny zeszła i przestało boleć. Niestety mam powiększoną śliniankę albo węzęł chłonny bo na usg dokładnie nie widać. To jest taka twarda gula na policzku, ale nie od wewnątrz. Najgorsze, że w ciąży jest ograniczone pole manewru jeśli chodzi o leczenie. Albo kolejny silny antybiotyk, albo czekać albo jak nie przejdzie to biopsja... Chcę poczekać do poniedziałku, mam wizytę u gina. Może mnie weźmie do szpitala.
    Węzeł jeszcze chwile po infekcji może być powiekszony, ale jeśli to jeszcze puchnie, to mi się nie podoba. Może antybiotyk był za krótko brany. Ja bym się bała tyle czasu z tym chodzić zwłaszcza, że bakterie mogą przez łożysko przeniknąć, może spróbuj to z innym lekarzem skonsultować

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia dobre wieści!

Przeglądałam sobie komplety pościeli do łóżeczka i zupełnie nie wiem na co sie zdecydować. Za duzo tego jest :) moze macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę albo producenta?

• Heathera Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie jak liczycie ruchy ? W ciągu godziny ma być ich przynajmniej 10 ale czy wy liczycie np od 19 do 20 ile jest ruchów i zapisujecie np 30 czy po prostu o 19 zaczynacie liczyć i jak wyjdzie 10 ruchów np po 10 minutach to już dalej nie liczycie ?

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że Dziewussia się odezwała, bo ta cisza była niepokojąca.
    Dzisiaj miałam taki aktywny dzień, że zapomniałam odebrać wyników glukozy, więc pędzę jutro po nie a później z mężem jedziemy do Ikei, także zakupy przed nami. Kolejny z takich większych wydatków, bo rzeczy się trochę uzbierało. Zobaczymy na miejscu jak będzie, bo przewijak, który sobie upatrzyłam będzie chyba niedostępny...bo jest napisane, że są tylko 2 sztuki... Także prawdopodobnie go nie będzie :/

Ciekawa jestem jaki mi ten cukier wyjdzie.
    Ja bałam sie obejrzeć ostatnich dwóch odcinków Na Wspólnej, jak zobaczyłam ile mnie emocji kosztował jej przedłużający się poród i ten zasrany lekarz i jego postawa, to stwierdziłam, że nie dam rady obejrzeć. Aż ciary przechodzą na to wszystko, to jest straszne, bo nie wiemy jak się nami ktoś zajmie i jaką decyzję podejmie.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Hej mam pytanie jak liczycie ruchy ? W ciągu godziny ma być ich przynajmniej 10 ale czy wy liczycie np od 19 do 20 ile jest ruchów i zapisujecie np 30 czy po prostu o 19 zaczynacie liczyć i jak wyjdzie 10 ruchów np po 10 minutach to już dalej nie liczycie ?
    najlepiej liczyć ruchy jak dziecko jest najaktywniejsze w moim przypadku to wieczór. W miare już wiemy jaki dzidzia ma rytm dnia. czasami są dni kiedy dużo spi, wtedy trzeba pozaczepiać i liczyc. jak bedzie 10 to już nie liczysz w danym dniu. Chyba, że coś Cię zaniepokoi.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka spokojnie bez stresu będzie dobrze... Nie ma co na zapas się martwić :-* Dobranoc dziewczyny!

• Heathera Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz straciatella :) Malutka akurat jest tak aktywna że 10 ruchów szybko można doliczyć :) Tylko właśnie nie wiedziałam czy liczyć dalej czy wystarczy 10 :)

• Olina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Super że Dziewussia się odezwała, bo ta cisza była niepokojąca.
    Dzisiaj miałam taki aktywny dzień, że zapomniałam odebrać wyników glukozy, więc pędzę jutro po nie a później z mężem jedziemy do Ikei, także zakupy przed nami. Kolejny z takich większych wydatków, bo rzeczy się trochę uzbierało. Zobaczymy na miejscu jak będzie, bo przewijak, który sobie upatrzyłam będzie chyba niedostępny...bo jest napisane, że są tylko 2 sztuki... Także prawdopodobnie go nie będzie :/

Ciekawa jestem jaki mi ten cukier wyjdzie.
    Ja bałam sie obejrzeć ostatnich dwóch odcinków Na Wspólnej, jak zobaczyłam ile mnie emocji kosztował jej przedłużający się poród i ten zasrany lekarz i jego postawa, to stwierdziłam, że nie dam rady obejrzeć. Aż ciary przechodzą na to wszystko, to jest straszne, bo nie wiemy jak się nami ktoś zajmie i jaką decyzję podejmie.
    matko ja tak samo osttanio sie zastaanwiałam. Podejscie tego lekarza było tragiczne....masakra bardzo smutne odcinki

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Dziewussia dobre wieści!

Przeglądałam sobie komplety pościeli do łóżeczka i zupełnie nie wiem na co sie zdecydować. Za duzo tego jest :) moze macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę albo producenta?
    Co prawda jeszcze nie sprawdzone ale zamierzam zamówić na allegro taki zestaw : http://allegro.pl/posciel-3cz-dwustronna-minky-120x90-ochraniacz-i5697032852.html
    Super wieści od Dziewusi :), też często o niej myślę i zastanawiam się co słychać. Dobrze że jutro się ma odezwać :).
    Zgaga męczy, chyba pora spać ;/

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczycie ruchy same dla siebie czy lekarz/położna Wam kazały?

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz ani w pierwszej ani w drugiej ciazy (przynajmniej jak na razie) nie kazal liczyc ruchów... zawsze tylko pyta czy czuje ruchy i czy cos mnie niepokoi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 22:37

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    jezuuuuu to do której on przyjmuje? :D
    Do ostatniej sztuki :-)

Wróciłam i dołączam do cukrzycowych mam :-( mój dr w szoku, że ostatnio tylke ma cukrzycowych mam...nie wiem może to po świętach?! Jutro ma dzwonić i umówić mnie na wizytę do Matki Polki bo tam ode mnie kierują cukrowe mamy...no pięknie a myślałam, że już nic mi się nie przyłącze...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf w pierwszej ciąży lekarz kazał mi liczyć po 27 tygodniu, teraz sama zaczęłam liczyć bo jeszcze wizyty nie miałam

• Olina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie ogladałam strone rossmana i patrze ze maja cos takiego jak ''woreczki na zuzyte pieluszki''i widze same cudowne opinie;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ