X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Liczycie ruchy same dla siebie czy lekarz/położna Wam kazały?
    Mi gin kazała miesiąc temu już i dała taką książeczkę do liczenia ruchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 22:52

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    własnie ogladałam strone rossmana i patrze ze maja cos takiego jak ''woreczki na zuzyte pieluszki''i widze same cudowne opinie;)
    taaak my kupujemy BabyOno :D

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to wgl wyglada :D? bo na zdj to jak takie normlane mokre chusteczki;pp

akurat teraz te rosmanowskie babydream sa w promocji z 7zł na 4 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 22:55

28latkaa lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to są pachnące woreczki na zużyte pieluchy :P normalnie pakujesz w nią pieluche np z kupa i związujesz. przydają się najbardziej jak jest się u znajomych, rodziny. Jak przewiniesz bobasa to później w pachnący woreczek i do śmieci :D

Olina lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy można liczyć od 28tc ale szybciej nie zawsze będę miarodajne bo dzieci w roznych porach sie ruszaja ;)
    Ja narazie nie licze bo lekarz mi nie kazał a ja chyba bym się tym zaczeła stresować jak za mało bym naliczyła :p
    Woreczki na zuzyte pieluszki ja tez kupie :p siostra mojego meza i moja je kupowaly i byly bardzo zadowolona :p ale trzeba poczytac tez sklad ich bo ine sa perfumowane niektore i moja siostra kiedys dala to opakowanie corce do zabaly i ją uczuliło. Byla w ciezkim szoku ale potem kupila inne i juz bylo okej :)

• Olina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    to są pachnące woreczki na zużyte pieluchy :P normalnie pakujesz w nią pieluche np z kupa i związujesz. przydają się najbardziej jak jest się u znajomych, rodziny. Jak przewiniesz bobasa to później w pachnący woreczek i do śmieci :D
    sprytne ;D

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia czekamy na wpis od Ciebie :)

Ja nie liczę ruchów, bo jest ich za dużo :p

Na Wspólnej oglądam od zawsze, ale te ostatnie odcinki i poród Joanny to faktycznie masakra, niby serial, ale niestety takie rzeczy się zdarzają...

Ja kupuję woreczki Paklanki na zużyte pieluchy, podobno super pachną :)

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam dość ładne pościele http://allegro.pl/2-el-komplet-poscieli-do-lozeczka-90x120cm-wzory-i5904349714.html ale cena wydaje mi się...zbyt mała :P nie wiem co o tym myśleć :P

Sunday lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Znalazłam dość ładne pościele http://allegro.pl/2-el-komplet-poscieli-do-lozeczka-90x120cm-wzory-i5904349714.html ale cena wydaje mi się...zbyt mała :P nie wiem co o tym myśleć :P
    ja bym pewnie nie zamawiała bo za mało komentarzy :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja kupuję woreczki Paklanki na zużyte pieluchy, podobno super pachną :)
    Oooooo paklanki właśnie:p nie umiałam sobie tej nazwy przypomnieć :p one bardzo ładnie pachną :p wiem, że w carrefourze są i nawet nie takie drogie :) szwagierka je tam kupuje :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczyłam ruchów, bo nie wiedziałam o co w liczeniu ruchów chodzi, tzn. nie rozumiałam jak je liczyć. Wszędzie jest tak napisane, że nie wiedziałam czy dziecko ma mieć 10 ruchów na każdą godzinę, 10 ruchów co najmniej w czasie aktywności, czy 10 ruchów rano i 10 wieczorem...

Czyli mówicie, że ruchy najlepiej liczyć raz dziennie, np. wieczorem? I wtedy ma ich być co najmniej 10? A przez resztę dnia dziecko niekoniecznie musi wykonać tyle ruchów w czasie aktywności?

Wysłany: 13 stycznia 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Ja nie liczyłam ruchów, bo nie wiedziałam o co w liczeniu ruchów chodzi, tzn. nie rozumiałam jak je liczyć. Wszędzie jest tak napisane, że nie wiedziałam czy dziecko ma mieć 10 ruchów na każdą godzinę, 10 ruchów co najmniej w czasie aktywności, czy 10 ruchów rano i 10 wieczorem...

Czyli mówicie, że ruchy najlepiej liczyć raz dziennie, np. wieczorem? I wtedy ma ich być co najmniej 10? A przez resztę dnia dziecko niekoniecznie musi wykonać tyle ruchów w czasie aktywności?
    Ogólnie dziecko powinno ruszać się też w czasie "wolnym" od liczenia,ale zasada liczenia ruchów każe się skupić na tych 10 w ciągu h. Z tego co pamiętam. Jutro zrobię fote tej książeczki co od gin dostalam i sobie zobaczycie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 01:26

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś też tak cierpi jak ja? i nie może zasnąć? ... :( kłuje mnie od godziny pośladek :| hehe

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu brak snu...Aleksandrakili ja też często mam kłujący pośladek a czasami wręcz bolący. mój gin mówił,że mały naciska na nerw i stąd te dolegliwości

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i my zaczynamy odliczać od setki!szok termin na 22 kwietnia-czyli pod koniec i już tylko 100dni

ania0141

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja spałam może z 3 godziny- masakra jakas. Nie dość ze nie mogłam zasnąć bo nie mogłam odpowiedniej pozycji znaleźć to jeszcze ból pleców i koledzy sąsiada domofonem wydzwaniali bo on nie chciał otworzyć drzwi, oczywiście też nie otworzyłam - szemrane towarzystwo :/

Siostra wczoraj wieczorem dzwoniła, ze siostra jej narzeczonego, moja imienniczka stała z koleżanką na przystanku i podbiegla do nich zaplakana (12 letnia!!!!) Dziewczynka. Powiedziała że jakiś facet się przed nią rozebral i delikatnie mówiąc chciał ją zmusić do seksu oralnego za pieniądze. Biedna była w takim szoku, roztrzesiona, udało jej sie uciec. Dziewczyny zawiozly ja do domu i zadzwonily po policję. Były przesluchiwane i na całe szczęście tego samego dnia złapali tego pedofilia. I weź tu puść dziecko samo gdziekolwiek :/ straszne

Ja dziś 79 dni do porodu ;-) !

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołaczam do tych, co miały ciężką noc. Na szczęście cukrzyca mi nie wyszła. Przy 50 j. i po śniadaniu po godzinie miałam 84.,a norma była do 130. Tsh mi się trochę podniosło (2,09) i jestem ciekawa czy będę musiała zwiększyć dawkę leków. Zobaczymy co pani dr odpisze, bo planową wizytę mam na koniec stycznia.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    no i my zaczynamy odliczać od setki!szok termin na 22 kwietnia-czyli pod koniec i już tylko 100dni
    U mnie 102 także mamy podobne terminy

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ja dziś spałam bardzo dobrze bo sama mąż chory spał w drugim pokoju :-)

Stresuje się tą dietą cukrzycową, tymi pomiarami i tym reżimem, że nie dam rady...Dziewczyny cukrzycowe kiedy macie wizyty w poradniach diabetologicznych??

Olina lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc przespana od 23 do 4:30 bo od rana córka spać nie może... bo ale to i tak dużo w porównaniu z niektórymi nocami...

Miłego dnia ...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ