X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak nie jadałam ale teraz zacznę bo własnie wczoraj dr mnie na to uczulił żeby nie dopuszczać do głodu. Już jestem po 2 śniadaniu :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dzień dobry
    Ja dziś spałam bardzo dobrze bo sama mąż chory spał w drugim pokoju :-)

Stresuje się tą dietą cukrzycową, tymi pomiarami i tym reżimem, że nie dam rady...Dziewczyny cukrzycowe kiedy macie wizyty w poradniach diabetologicznych??

Mania ja dzisiaj dzwoniłam na oddział i jestem zapisana na wtórek. Dopiero. .. ale co zrobic. Już teraz walczę z tymi dietami. Ciężko jest ale co mamy zrobić :(

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem śniadanie, później coś słodkiego, obiad, owoce, kolacja... tylko że nie pilnuję godzin, odstępu czasowego i ilości ;) czasami owoce jem przed obiadem, a obiad za 1h albo wcześniej.

Dziecko znowu mi się wypina, chyba znowu zmieni pozycję za parę dni.

Dzięki za wytłumaczenie liczenia ruchów :)

• panda80 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ostatnio, jak miałam wykład z dietetyczką na szkole rodzenia powiedziała, że jak jest się głodnym w nocy to koniecznie trzeba wstać i zjeść bo to powoduje spadek cukru u dziecka. Generalnie powtarzała, bardzo często, że już w III trymestrze powinno się wprowadzić 6-ty posiłek, taką drugą kolację, żeby dostarczyć dziecku jakiś posiłek. Zresztą wg. niej powinno się jadać co 3 godziny (a nawet co 2,5). Czy ktoś tak w ogóle jada? I jadacie chociaż 5 posiłków dziennie? O 6-ciu to nawet nie wspomnę...
    Dzięki za podpowiedź. U mnie jeszcze pokutują nawyki z odchudzania przed ciążą, żeby w nocy nie jeść. A pięć posiłków to była dla mnie norma, i mniej więcej tyle razy jem - jak się nie zapomnę :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Mania ja dzisiaj dzwoniłam na oddział i jestem zapisana na wtórek. Dopiero. .. ale co zrobic. Już teraz walczę z tymi dietami. Ciężko jest ale co mamy zrobić :(
    to i tak nieźle, że na wtorek bo mój dr wczoraj mi mówił, że w Matce Polce mają terminy po 20 jak dzwonił ostatnio dwie pacjentki zapisywać wiec moja wizyta bedzie jeszcze później jak dzis zadzwoni. Nie wiem czemu u mnie to on dzwoni i zapisuje a nie ja.
    To jak będziesz już po wizycie to podrzuć proszę co tam Ci powiedzieli bo ja to jeszcze poczekam i całą wiedzę na razie czerpię z internetu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 11:15

w57vyx8do68si190.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Węzeł jeszcze chwile po infekcji może być powiekszony, ale jeśli to jeszcze puchnie, to mi się nie podoba. Może antybiotyk był za krótko brany. Ja bym się bała tyle czasu z tym chodzić zwłaszcza, że bakterie mogą przez łożysko przeniknąć, może spróbuj to z innym lekarzem skonsultować
    Masz rację, ale ciężko dobrego lekarza znaleźć. Tak czy siak jutro idę na kolejną wizytę do laryngologa. Mam nadzieję, że wdroży jakieś leczenie.

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj w sklepie wygrały truskawki z mrożonek do tego śmietanka ale muszę poczekać na zdrową corcie :) ale w zamrażarce już są :) biorę się za rozbiór choinki :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    to i tak nieźle, że na wtorek bo mój dr wczoraj mi mówił, że w Matce Polce mają terminy po 20 jak dzwonił ostatnio dwie pacjentki zapisywać wiec moja wizyta bedzie jeszcze później jak dzis zadzwoni. Nie wiem czemu u mnie to on dzwoni i zapisuje a nie ja.
    To jak będziesz już po wizycie to podrzuć proszę co tam Ci powiedzieli bo ja to jeszcze poczekam i całą wiedzę na razie czerpię z internetu :)
    wejdź sobie na http://slodkiemamy.edu.pl/ - słodkie mamy polecają tą stronę u siebie na wątku ;)

mania lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    U mnie dzisiaj w sklepie wygrały truskawki z mrożonek do tego śmietanka ale muszę poczekać na zdrową corcie :) ale w zamrażarce już są :) biorę się za rozbiór choinki :)
    Zainspirowałaś mnie tymi truskawkami, a mam zapas z lata w zamrażarce...Oj chyba wiem co dzisiaj wciągnę na deser :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale mnie teraz wzięło :P. Już od dawna byliśmy zdecydowani na wózek (Anex Sport), ale od kiedy dojrzałam wczoraj w całości nową kolekcję x-landera to znów wróciła mi chęć na model x-move :P. Boziu gdyby tylko miał on tą amortyzację.. A tak to teraz biję się z rozsądkiem :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mania Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny, ale mnie teraz wzięło :P. Już od dawna byliśmy zdecydowani na wózek (Anex Sport), ale od kiedy dojrzałam wczoraj w całości nową kolekcję x-landera to znów wróciła mi chęć na model x-move :P. Boziu gdyby tylko miał on tą amortyzację.. A tak to teraz biję się z rozsądkiem :P
    ja też się zakochałam w nowej kolekcji x landera kolory piękne najbardziej podoba mi się berry red albo sunny orange tylko ja wybieram miedzy x pulse i city. Anex jest też super tylko te kolory...mamy podobny gust :)
    Dzięki za link <3

wiecznie lubi tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ostatnio, jak miałam wykład z dietetyczką na szkole rodzenia powiedziała, że jak jest się głodnym w nocy to koniecznie trzeba wstać i zjeść bo to powoduje spadek cukru u dziecka. Generalnie powtarzała, bardzo często, że już w III trymestrze powinno się wprowadzić 6-ty posiłek, taką drugą kolację, żeby dostarczyć dziecku jakiś posiłek. Zresztą wg. niej powinno się jadać co 3 godziny (a nawet co 2,5). Czy ktoś tak w ogóle jada? I jadacie chociaż 5 posiłków dziennie? O 6-ciu to nawet nie wspomnę...

Ja :D przykładowo: śniadanie mała bułka z twarogiem, drugie sam jogurt albo jogurt i owoc, trzecie owoc lub jakieś ciastka, obiad mała porcja, coś po obiedzie kompot lub kawa z ciastem, kolacja najczęściej kanapki i coś przed snem - zazwyczaj coś słodkiego.

Dodam że nigdy nie byłam na żadnej diecie, jem wszystko, ale często i w małych ilościach - polecam :)

fabdorota lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I taki sposób odżywiania o jakim pisze jamnicza to najlepsza opcja żeby utrzymać linię. Ja kiedyś jadłam 3 duże posiłki dziennie, czasem 2 i byłam trochę kulką. Później moja współlokatorka zmieniła moje nawyki żywieniowe i zaczęłam jeść mało, a co 3h i się "wylaszczyłam" od razu, nie uważając szczególnie na to, co wrzucam do żołądka.
    Później jak zmieniłam pracę to znów ciężko było zachować taki rytm.
    Jak zaszłam w ciążę, to też różnie bywało, a teraz mój organizm od jakichś dwóch tygodni sam się domaga jedzenia co 2,5-3h.
    Moja gin przy każdych wątpliwościach dotyczących jedzenia mówi, że mam słuchać siebie. Nie chce mi się jeść, to nic na siłę. Jestem głodna, to jeść- nawet w środku nocy. I kilka razy mi się to zdarzyło :P

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Nie masz jeszcze decyzji? O masakra.. to znaczy, że ja też sobie poczekam... A przecież ustawowo mają 30 dni na decyzję, od wpłaty składki za listopad (jeżeli masz własną działalność gospodarczą). No i te 30 dni mogą wydłużyć do 60 dni jeżeli będą sprawdzali działalność, czy nie jest fikcyjna. Ja jestem od 19.12 i też cisza, ale u mnie 30 dni mija po 20 stycznia. Dzwoniłaś do nich i pytałaś co z Twoimi zasiłkiem? Wiem, że niektóre kobiety składały pisma z prośbą o przyspieszenie decyzji i czasem to działało.

Nic do nich nie pisałam, po prostu czekam :O Czyli że mnie nawiedzą? Dlaczego mnie to nie dziwi... I zawsze przysyłają decyzję, nawet jeśli będą wypłacać chorobowe?
    Ja jestem zatrudniona od niedawna w rodzinnej firmie, także kontroli się spodziewam, ale mogliby dać znać jaką decyzję podejmą.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    ja jadam z 6 albo więcej posiłków haha :D ciągle jestem głodna. w nocy też jem. ok 1.00 jadłam bułkę w mleku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 12:52

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiadek dzisiaj barszczyk czerwony z ziemniaczkami... a na jutro pyszne mielone z kapustą w sosie pomidorowym pycha. ....

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dla mnie najjgorsze, że owoców nie można praktycznie tylko jabłka i grejpfruty a ja uwielbiam banany, mandarynki, pomarańcze itd
    To tak nie do końca. Jak już bedziesz miała glukometr, to sobie spr ile tobie podnoszą cukier. Ponieważ bałam się cukrzycy obejrzałam juz kilka filmików na ten temat i jedna z dziewczyn właśnie narzekała, że lekarz zabronił jej owoców i dopiero pod koniec ciąży zaczęła eksperymentować i okazało się, że jej bardzo cukru nie podnosiły (wiadomo ze ilosci z umiarem), a znów były produkty dozwolone, które jej podnisiły bardzo cukier.

mania lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w koncu ktos zauwazył, ze jestem w ciazy xddd wchodze sobie do sklepu i mowie, że chciałam 15 plastrów szynki z kurczaka a pani do mnie ''synuś'' a ja myslalam, że ona nie usłyszala słowa szynka i mowie, że szynke chciałam, a ona ''ale synuś bedzie?'' ahha a ja LOOOOOOOOOOOOOOL taaak ahahhah a ona pozniej no tak pieknie pani wyglada :3 sobiee mysle z tymi odrostami na pewno ;ppp ale ładnie podziekowalam hhehehhe xdddddd

Endzis, Lanusia93, mania, panda80, Aleksandrakili, _Saszka_, Rotenkopf, malala lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mega smieszna sytuacja w sklepie :3

co do pedofilii straszne :<<ja kiedys w podtsaowce szłam do szkoły i tez mnie zaczepiły jakies pedofile, ale uciekłam...od razu powiedzialam tacie i ich gdzies pozniej złapali, ale i tak masakra

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie o laktator, czy zamierzacie zakupic jak tak to jakiej firmy i ręczny czy elektryczny?

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ