Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mania wrote:Dzień dobry
Ja dziś spałam bardzo dobrze bo sama mąż chory spał w drugim pokoju
Stresuje się tą dietą cukrzycową, tymi pomiarami i tym reżimem, że nie dam rady...Dziewczyny cukrzycowe kiedy macie wizyty w poradniach diabetologicznych??
Mania ja dzisiaj dzwoniłam na oddział i jestem zapisana na wtórek. Dopiero. .. ale co zrobic. Już teraz walczę z tymi dietami. Ciężko jest ale co mamy zrobićhttps://www.maluchy.pl/li-72361.png -
Ja jem śniadanie, później coś słodkiego, obiad, owoce, kolacja... tylko że nie pilnuję godzin, odstępu czasowego i ilości
czasami owoce jem przed obiadem, a obiad za 1h albo wcześniej.
Dziecko znowu mi się wypina, chyba znowu zmieni pozycję za parę dni.
Dzięki za wytłumaczenie liczenia ruchów -
Karolina_Ina wrote:Ostatnio, jak miałam wykład z dietetyczką na szkole rodzenia powiedziała, że jak jest się głodnym w nocy to koniecznie trzeba wstać i zjeść bo to powoduje spadek cukru u dziecka. Generalnie powtarzała, bardzo często, że już w III trymestrze powinno się wprowadzić 6-ty posiłek, taką drugą kolację, żeby dostarczyć dziecku jakiś posiłek. Zresztą wg. niej powinno się jadać co 3 godziny (a nawet co 2,5). Czy ktoś tak w ogóle jada? I jadacie chociaż 5 posiłków dziennie? O 6-ciu to nawet nie wspomnę...
-
Bulimulia wrote:Mania ja dzisiaj dzwoniłam na oddział i jestem zapisana na wtórek. Dopiero. .. ale co zrobic. Już teraz walczę z tymi dietami. Ciężko jest ale co mamy zrobić
To jak będziesz już po wizycie to podrzuć proszę co tam Ci powiedzieli bo ja to jeszcze poczekam i całą wiedzę na razie czerpię z internetuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 11:15
-
Kinga. wrote:Węzeł jeszcze chwile po infekcji może być powiekszony, ale jeśli to jeszcze puchnie, to mi się nie podoba. Może antybiotyk był za krótko brany. Ja bym się bała tyle czasu z tym chodzić zwłaszcza, że bakterie mogą przez łożysko przeniknąć, może spróbuj to z innym lekarzem skonsultować
-
mania wrote:to i tak nieźle, że na wtorek bo mój dr wczoraj mi mówił, że w Matce Polce mają terminy po 20 jak dzwonił ostatnio dwie pacjentki zapisywać wiec moja wizyta bedzie jeszcze później jak dzis zadzwoni. Nie wiem czemu u mnie to on dzwoni i zapisuje a nie ja.
To jak będziesz już po wizycie to podrzuć proszę co tam Ci powiedzieli bo ja to jeszcze poczekam i całą wiedzę na razie czerpię z internetumania lubi tę wiadomość
-
Iwonkaaa wrote:U mnie dzisiaj w sklepie wygrały truskawki z mrożonek do tego śmietanka ale muszę poczekać na zdrową corcie
ale w zamrażarce już są
biorę się za rozbiór choinki
-
Dziewczyny, ale mnie teraz wzięło
. Już od dawna byliśmy zdecydowani na wózek (Anex Sport), ale od kiedy dojrzałam wczoraj w całości nową kolekcję x-landera to znów wróciła mi chęć na model x-move
. Boziu gdyby tylko miał on tą amortyzację.. A tak to teraz biję się z rozsądkiem
-
wiecznie wrote:Dziewczyny, ale mnie teraz wzięło
. Już od dawna byliśmy zdecydowani na wózek (Anex Sport), ale od kiedy dojrzałam wczoraj w całości nową kolekcję x-landera to znów wróciła mi chęć na model x-move
. Boziu gdyby tylko miał on tą amortyzację.. A tak to teraz biję się z rozsądkiem
Dzięki za linkwiecznie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina_Ina wrote:Ostatnio, jak miałam wykład z dietetyczką na szkole rodzenia powiedziała, że jak jest się głodnym w nocy to koniecznie trzeba wstać i zjeść bo to powoduje spadek cukru u dziecka. Generalnie powtarzała, bardzo często, że już w III trymestrze powinno się wprowadzić 6-ty posiłek, taką drugą kolację, żeby dostarczyć dziecku jakiś posiłek. Zresztą wg. niej powinno się jadać co 3 godziny (a nawet co 2,5). Czy ktoś tak w ogóle jada? I jadacie chociaż 5 posiłków dziennie? O 6-ciu to nawet nie wspomnę...
Japrzykładowo: śniadanie mała bułka z twarogiem, drugie sam jogurt albo jogurt i owoc, trzecie owoc lub jakieś ciastka, obiad mała porcja, coś po obiedzie kompot lub kawa z ciastem, kolacja najczęściej kanapki i coś przed snem - zazwyczaj coś słodkiego.
Dodam że nigdy nie byłam na żadnej diecie, jem wszystko, ale często i w małych ilościach - polecamfabdorota lubi tę wiadomość
-
I taki sposób odżywiania o jakim pisze jamnicza to najlepsza opcja żeby utrzymać linię. Ja kiedyś jadłam 3 duże posiłki dziennie, czasem 2 i byłam trochę kulką. Później moja współlokatorka zmieniła moje nawyki żywieniowe i zaczęłam jeść mało, a co 3h i się "wylaszczyłam" od razu, nie uważając szczególnie na to, co wrzucam do żołądka.
Później jak zmieniłam pracę to znów ciężko było zachować taki rytm.
Jak zaszłam w ciążę, to też różnie bywało, a teraz mój organizm od jakichś dwóch tygodni sam się domaga jedzenia co 2,5-3h.
Moja gin przy każdych wątpliwościach dotyczących jedzenia mówi, że mam słuchać siebie. Nie chce mi się jeść, to nic na siłę. Jestem głodna, to jeść- nawet w środku nocy. I kilka razy mi się to zdarzyłojamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Karolina_Ina wrote:Nie masz jeszcze decyzji? O masakra.. to znaczy, że ja też sobie poczekam... A przecież ustawowo mają 30 dni na decyzję, od wpłaty składki za listopad (jeżeli masz własną działalność gospodarczą). No i te 30 dni mogą wydłużyć do 60 dni jeżeli będą sprawdzali działalność, czy nie jest fikcyjna. Ja jestem od 19.12 i też cisza, ale u mnie 30 dni mija po 20 stycznia. Dzwoniłaś do nich i pytałaś co z Twoimi zasiłkiem? Wiem, że niektóre kobiety składały pisma z prośbą o przyspieszenie decyzji i czasem to działało.
Nic do nich nie pisałam, po prostu czekamCzyli że mnie nawiedzą? Dlaczego mnie to nie dziwi... I zawsze przysyłają decyzję, nawet jeśli będą wypłacać chorobowe?
Ja jestem zatrudniona od niedawna w rodzinnej firmie, także kontroli się spodziewam, ale mogliby dać znać jaką decyzję podejmą.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Karolina_Ina wrote:Ostatnio, jak miałam wykład z dietetyczką na szkole rodzenia powiedziała, że jak jest się głodnym w nocy to koniecznie trzeba wstać i zjeść bo to powoduje spadek cukru u dziecka. Generalnie powtarzała, bardzo często, że już w III trymestrze powinno się wprowadzić 6-ty posiłek, taką drugą kolację, żeby dostarczyć dziecku jakiś posiłek. Zresztą wg. niej powinno się jadać co 3 godziny (a nawet co 2,5). Czy ktoś tak w ogóle jada? I jadacie chociaż 5 posiłków dziennie? O 6-ciu to nawet nie wspomnę...
ciągle jestem głodna. w nocy też jem. ok 1.00 jadłam bułkę w mleku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 12:52
-
mania wrote:Dla mnie najjgorsze, że owoców nie można praktycznie tylko jabłka i grejpfruty a ja uwielbiam banany, mandarynki, pomarańcze itd
mania lubi tę wiadomość
-
w koncu ktos zauwazył, ze jestem w ciazy xddd wchodze sobie do sklepu i mowie, że chciałam 15 plastrów szynki z kurczaka a pani do mnie ''synuś'' a ja myslalam, że ona nie usłyszala słowa szynka i mowie, że szynke chciałam, a ona ''ale synuś bedzie?'' ahha a ja LOOOOOOOOOOOOOOL taaak ahahhah a ona pozniej no tak pieknie pani wyglada
sobiee mysle z tymi odrostami na pewno ;ppp ale ładnie podziekowalam hhehehhe xdddddd
Endzis, Lanusia93, mania, panda80, Aleksandrakili, _Saszka_, Rotenkopf, malala lubią tę wiadomość