WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota spytaj gina na wizycie (mój mnie tak poinformował i l4 też wypisze do tego terminu, jak nie urodzę to mam przyjść na wizytę i przedłuży l4, tak miało być z Niko), zaczniesz rodzić dwa dni po tym terminie, a masz być już w szpitalu? Mnie by tam na pewno nikt w takim czasie nie zobaczył, nie znoszę szpitali.
    Do szpitala wezmę smoczek, kupiłam dwa :-) w sumie mam w nosie czy to jest mile widziane szczerze mówiąc ha,ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 19:00

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Ameiva, no faceci to serio są jacyś lewi.. :D

Fabdorota, ja nic nie wiem odnośnie mojego rozwiązania... I odnośnie porodu. Nawet nie wiem, gdzie będę rodzić.. Wiem, że nie chcę w Matce Polce ani w Madurowiczu (Pirogowie). A czy jak się chce rodzić w Rydygierze to wystarczy przyjechać na porodówkę z akcją porodową czy jakieś skierowanie trzeba mieć? Boże... ja w ogóle takich rzeczy nie ogarniam. Nawet do położnej żadnej się nie zapisałam a chciałabym znaleźć jakąś w okolicach i to najlepiej z przychodni, gdzie jest też dobry pediatra. A znalezienie dobrego pediatry to chyba graniczy z cudem..
    Tak, przyjeżdżasz bez skierowania. Musisz mieć tylko dowód, kartę ciąży, grupę krwi z przeciwcialami i gbs.
    Ja już zrobilam pediatrowy research i wybrałam wstępnie :) a położna będzie przychodzić z mojej przychodni. Ponoć spoko babeczka

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka, spytam, ale powie mi to samo, bo to gin z tego szpitala, a tam taki zwyczaj. Wcześniej gdzieś takie plotki słyszałam, ale okazuje się, że to nie plotki...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Mam takie pytanie- czy Wasi mężowie/partnerzy aktywnie i bez sugerowania z Waszej strony angażowali się w wyszukiwanie jakichś rzeczy dzidziusiowych? Bo mój wcale.. Generalnie wszystko znalazłam ja, poświęciłam godziny na szukanie a jego tylko pytałam czy akceptuje, albo jak miałam wątpliwości. I ostatnio jest to przyczyną sporów między nami. Sam zainicjował co prawda raz dzieciowe zakupy, kiedy byliśmy w CH i nawet zdarzało mu się coś wybrać, gdy go zaciągałam do Smyka, ale żeby tak sam wszedł na stronę internetową albo sam zaczął czegoś szukać (poza tym jednym razem) to niestety nie uświadczyłam. No i w sumie te zakupy sprawiały mi dużą przyjemność, cieszyłam się jak głupia, kiedy otwierałam kolejne paczki a mąż tylko: "no, ładne". I się zastanawiam, czy wszystkie chłopy tak mają, czy tylko mój taki mało zaangażowany.
    to tak jakbym o swoim mężu czytała :P

km5smg7yv4tozota.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, ja w terminie w razie w będę na wizycie u gina, i myślę że o ewentualnej hospitalizacji on podejmie decyzję, a nie tak z automatu. Potem kaskę za pobyt wezmą. Rozumiem wskazania typowo medyczne, ok, ale przecież owulacja mogła być w różnym terminie. Nie wiem, u mnie tak nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Mam takie pytanie- czy Wasi mężowie/partnerzy aktywnie i bez sugerowania z Waszej strony angażowali się w wyszukiwanie jakichś rzeczy dzidziusiowych? Bo mój wcale.. Generalnie wszystko znalazłam ja, poświęciłam godziny na szukanie a jego tylko pytałam czy akceptuje, albo jak miałam wątpliwości. I ostatnio jest to przyczyną sporów między nami. Sam zainicjował co prawda raz dzieciowe zakupy, kiedy byliśmy w CH i nawet zdarzało mu się coś wybrać, gdy go zaciągałam do Smyka, ale żeby tak sam wszedł na stronę internetową albo sam zaczął czegoś szukać (poza tym jednym razem) to niestety nie uświadczyłam. No i w sumie te zakupy sprawiały mi dużą przyjemność, cieszyłam się jak głupia, kiedy otwierałam kolejne paczki a mąż tylko: "no, ładne". I się zastanawiam, czy wszystkie chłopy tak mają, czy tylko mój taki mało zaangażowany.
    Mój ma dokładnie tak samo... w ogóle czasem mam wrażenie jakby nie odczuwał tego, że jestem w ciąży i że to dziecko jest prawdziwebi trzeba się przygotować na jego przyjście... no ale cóż przynajmnjej ja sie ciesze z tego ze cos robie :)

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie dziewczyny jakieś listy z wyprawką do szpitala?

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziś się dziwnej rzeczy dowiedziałam... Termin z OM mam wpisany w kartę na 1.04 i jeśli wcześniej nie urodzę, to tego dnia kładą mnie na OCP i tam czekam na rozwiązanie. U Was też są takie zwyczaje?
    Ja mam dwa terminy wpisane bo 1.04 wychodzi z miesiączki, a 3.04 "skorygowany" ze względu na długość cykli. U nas jest tak ze po 39 tygodniu chodzi się co 2 dni na ktg a kładą do szpitala dopiero w skończonym 41 tc.

Rotenkopf - smoczki biorę, ostatnio nie wzięłam i mała już nie chciała. Wisiała mi na cycu dosłownie non stop. Nawet siku dobrze iść nie mogłam takie miała ssanie.
    - mój mąż jest ogarnięty w tym gdzie co mam (w miare) więc mam nadzieję że problemu nie będzie z tym żeby mi coś dowiozl.

Jaskra- małż twierdzi że ja wszystko kupię najlepiej to się nie wtrąca :p mi osobiście to pasuje - ważne że kasę daje na wyprawkę :p

Miałam dziś słabszy dzień. Zazwyczaj jestem osobą "z jajami". Rano poszłam do córki pokoju się wyryczec. Mąż nie wiedział o co chodzi - myślał ze o samochód bo coś szwankuje a ma dlugi ogon żeby jechać do mechanika i wszedł do pokoju zmartwiony i zaczął mi mówić, ze on wszystko załatwi teraz z samochodem i za tydzień będzie już zrobiony :p nie wyprowadzalam go z błędu, przynajmniej się zmobilizowal :) bardziej mnie wzięło przez swoje zmęczenie, brak siły. Bo jeszcze tyle mam do zrobienia, a po prostu nie mam na nic siły. Mecze się samym wstaniem z łóżka. Nie wiem. Grunt ze mi już lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 19:27

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziś się dziwnej rzeczy dowiedziałam... Termin z OM mam wpisany w kartę na 1.04 i jeśli wcześniej nie urodzę, to tego dnia kładą mnie na OCP i tam czekam na rozwiązanie. U Was też są takie zwyczaje?

U mnie w szpitalu też mi powiedzieli że w dniu terminu porodu mam się zgłosić na izbę przyjęć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 19:28

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Macie dziewczyny jakieś listy z wyprawką do szpitala?
    Do dziecka to każdy szpital ma inne 'widzimisie'.

Dla siebie dzisiaj spakowałam :
    Koszule nocne (kilka),
    Szlafrok,
    2 ręczniki,
    Majtki poporodowe i podkłady do nich (taki zestaw z Canpola mam)
    Podkłady poporodowe na łóżko,
    Duże podpaski z Belli + kilka sztuk normalnych,
    Wkładki laktacyjne,
    Papier toaletowy/chusteczki higieniczne,
    Żel do mycia,
    Szampon,
    Pasta do zębów,
    Szczoteczka do zębów,
    Grzebień,
    Płyn do higieny intymnej,
    Skarpetki (jedne cienkie, jedne grube),
    Zwykłe majtki,
    Szklankę,
    Talerzyk,
    Zestaw sztućców,
    + Klapki
    + Pomadka do ust

Potem w dniu wyjazdu dopakuję (oczywiście wcześniej kupione) wodę i coś słodkiego, no i ładowarkę do telefonu i potrzebne dokumenty (zrobiłam sobie listę na lodówkę jakie to mają być ;) )

Jeśli chodzi o 'mój szpital' to oni do dziecka chcą tylko pampersy, chusteczki nawilżane i krem.

Te plusiki to jeszcze co muszę kupić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 19:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę smoczek, jasna sprawa! :) Biorę też butelkę i mleko w razie WU, chociaż mam nadzieję że w szpitalu się obędzie i że młody trochę siary da radę popić.

Mąż jako tako interesuje się dzieciowymi sprawami, szczególnie tymi które wymagają jego rąk, czyli np. złożenie łóżeczka, wózka, zamontowanie lampki :D Ciuszki i inne rzeczy ogląda i się dziwi jakie to małe, ale wybieram ja :P On miał coś do powiedzenia w kwestii wózka, fotelika, łóżeczka.

Od jakiegoś czasu uczę go gdzie co jest i jak się nazywa, on nawet zadaje pytania haha. Także myślę że ogarnie temat jak będzie musiał mi coś dowieźć :D

Niuninka lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Do dziecka to każdy szpital ma inne 'widzimisie'.

Dla siebie dzisiaj spakowałam :
    Koszule nocne (kilka),
    Szlafrok,
    2 ręczniki,
    Majtki poporodowe i podkłady do nich (taki zestaw z Canpola mam)
    Podkłady poporodowe na łóżko,
    Duże podpaski z Belli + kilka sztuk normalnych,
    Wkładki laktacyjne,
    Papier toaletowy/chusteczki higieniczne,
    Żel do mycia,
    Szampon,
    Pasta do zębów,
    Szczoteczka do zębów,
    Grzebień,
    Płyn do higieny intymnej,
    Skarpetki (jedne cienkie, jedne grube),
    Zwykłe majtki,
    Szklankę,
    Talerzyk,
    Zestaw sztućców,
    + Klapki
    + Pomadka do ust

Potem w dniu wyjazdu dopakuję (oczywiście wcześniej kupione) wodę i coś słodkiego, no i ładowarkę do telefonu i potrzebne dokumenty (zrobiłam sobie listę na lodówkę jakie to mają być ;) )

Jeśli chodzi o 'mój szpital' to oni do dziecka chcą tylko pampersy, chusteczki nawilżane i krem.

Te plusiki to jeszcze co muszę kupić ;)

Ja bym dodała maszynkę do golenia, suszarke, laktator na zaś i koło poporodowe do siedzenia :p

a i stanik do karmienia i chusteczki higieniczne. Jak będę na kompie wrzucę swoją listę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 19:54

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, obejrzałam pierwszy odcinek "Porodów". I ja chyba jestem jakaś inna- dużo bardziej podobał mi się ten poród przez CC, ale może to kwestia podejścia mamy.. Ta rodząca naturalnie nie chciała wszystkich tych rzeczy, które ja bym akurat chciała.. Kontakt skóra do skóry, obecność ojca dziecka, nawet pępowinę bym chciała przeciąć :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja bym dodała maszynkę do golenia, suszarke, laktator na zaś i koło poporodowe do siedzenia :p

a i stanik do karmienia

A ja od siebie jeszcze bepanthen na podrażnione i pogryzione sutki; p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 19:55

v5abdqk3uteg5ykx.png

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    A ja od siebie jeszcze bepanthen na podrażnione i pogryzione sutki; p
    O tak. Zapomniałam :p

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam poród po terminie i na izbie przyjęć miałam się zgłosić 10 dni po terminie. 3 dni później poród był wywoływany bo łożysko juz 3 stopień dojrzałości a Staś nic a nic nie chciał wyjść. Teraz modlę się żeby samo się zaczęło.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:

Nie tylko Twój taki obojętny ;) Mój na wszystko dla Lili reagował: "No, ładne. A nie ma już takiego?" :D Jedynie odzywa się na temat chust, co mnie zaskakuje. Teraz poluję na kolejną, jutro chyba nie wytrzymam i zamówię, ale już usłyszałam że mam "praktycznie taką samą" (jasne :P ), więc po co kolejna. I nawet był w stanie opisać tą poprzednią, więc orientuje się co mamy, nie da się oszukać ;)
    Aaaa, jak byłam z Lilką w 20 tygodniu to raz, z własnej inicjatywy, zabrał mnie na wielkie zakupy do Smyka. Wybrał ze mną łożeczko, pościel, poszewki, wanienkę, ręcznik kapielowy i kocyk :)

jaskra lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Ja miałam poród po terminie i na izbie przyjęć miałam się zgłosić 10 dni po terminie. 3 dni później poród był wywoływany bo łożysko juz 3 stopień dojrzałości a Staś nic a nic nie chciał wyjść. Teraz modlę się żeby samo się zaczęło.
    mi wywolywali 1 dzień po terminie - bezskutecznie (wywolywali bo moja prowadząca ciążę tam pracowała tak to by odesłali do domu). Po nieudanej próbie wypisali do domu. Samo zaczęło się 9 dni po terminie :p mam nadzieję że teraz mała wyjdzie max w 40 tygodniu. Moja gin powiedziala ze moze dzieciaczki u mnie wolniej dojrzewają i tym razem może być tak samo. Pocieszające :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 20:13

Larisa lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moi szpitalu rzeczy które trzeba mieć to
    Rzeczy dla mamy
    klapki
    dwie koszule wygodne przy karmieniu piersią (rozpinane z przodu)
    biustonosz do karmienia piersią
    ręczniki: zwykły i kąpielowy
    podpaski higieniczne (przydadzą się gdy odpływają wody płodowe i podczas krwawienia po porodzie)
    przybory toaletowe
    Drogie Panie, pamiętajcie:

pozostawieniu cennej biżuterii w domu
    zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)
    skróceniu paznokci (bez tipsów) – będzie Wam łatwiej zajmować się Maleństwem.
    Ja wezmę tantum rose, smoczek, swoje pampki, szlafrok, majtki poporodowe, poduszkę ;-) i opaskę na oczy do spania (z Niko M mi dowoził te rzeczy od poduszki, więc te rzeczy zostaną w aucie jak coś). Pokoje są 1 lub 2 osobowe z łazienkami, a obczaję myślę że na początku marca :-)

‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ