X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w szpitalu położne sugerują się wagą,wychodzą z założenia że jak maluch ma powyżej 2,5kg to uważają ciązę za donoszoną...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania,ja miałam wycinaną nadżerkę bo była taaaaaka brzydka,po fachowemu to się nazywa elektronizacja szyjki macicy,no położna tłumaczyła mi że po tej elekronizacji szyjka jest tak jakoś zawinięta że stawia opór podczas porodu i kiepsko pracuje...kiepsko to wytłumaczyłam, mi pokazywała rysując.ale jest do przeżycia -damy radę!stracha też mi narobiła...tak zle tak nie dobrze jednak ominąć tego się nie da,każda musi urodzić,większość kobiet miało nadżerkę ale ja bym chyba wolała nie wiedzieć

ania0141
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, przez Was zaczęłam oglądać Porody na ipli :P
    Jestem przy 4 odcinku i chyba nie dam rady obejrzeć kolejnych, bo za bardzo to przeżywam! Myślałam że tam wskoczę i wyprę to dziecko za nią :/ Ta kobieta nie zdawała sobie sprawy, że MUSI słuchać położnej, bo może udusić własne dziecko :O
    Nie spodziewałabym się, że będę przeżywać takie emocje patrząc na ekran, aż mi się brzuch napina :P Nie mogę się doczekać porodu, to takie piękne chwile <3

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    3.12. byłam na wizycie to rzekomo wtedy miał 330 gram ale ja waga się nie kieruje bo przy córce nie miałam podawanej i wszystko było ok a tu na podstawie wymiarów dla mnie tylko orientacyjne i wierzę że jest wszystko ok z małym...
    więc myślę ,że idą po równo bo ja miałam usg 19grudnia więc sporo pózniej...

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

ania0141
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf jak tam brzuszek?
    Lanusia ta husta jest przeurocza! A Wy śliczne :-).
    Ja już w domu na szczęście. Zuzia ma 1500g więc przez tydzień przybrała 300g tyle ile ostatnio przez miesiąc :-D. Hipotrofia wykluczona. Mam zalecone wizyty co tydzień no ale zmieniam ginke i teraz do końca będę miała już spokojna głowę :-).
    Mąż skończył remont u pokoiku i złożył komode więc jutro się pochwalę :-).

wiecznie, Aleksandrakili, Lanusia93, Karatka81, jamniczakuchnia, Andrea20, panda80, Endzis lubią tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie oglądam tych porodów,chyba nie dałabym rady....jakieś skurcze by mnie złapały z wrażenia

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Rotenkopf,Niunia co u was?Lanusia widać po kim córka odziedziczyła urodę,śliczności

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa bardzo dobre wieści,wiesz dziewczyny maja tu moc nadzwyczajną i praktycznie zawsze jakieś problemy kończą się tylko na strachu...

ania0141
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    U mnie tez nie jest idealnie pod tym względem. Czasem muszę go upomnieć zeby mi pracy nie dokładał. Prawda jest tez taka ze bardzo sie stara. Zgadza na wszystkie moje sugestie odnośnie dziecka. Staramy sie wspólnie decydować o większych zakupach. On bardzo długo pracuje wiec to ja buszuje po necie szukając odpowiednich gadżetów dla Małej. A wczoraj mnie rozczulil bo będąc w galerii, rozwiązał mi sie but a nie bylo gdzie usiąść zeby zawiązać spokojnie. Wiec sam z siebie schylil sie i zawiązał :) moze to i drobnostka ale bardzo mnie to ruszyło! Poza tym wiele złego przeszliśmy w poprzedniej ciąży i wiem ze stanie na wysokości zadania kiedy bede go potrzebować.
    rozczuliło mnie to wiązanie buta... :)

paprotka30 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, ja też dzisiaj ten odcinek oglądałam i byłam w szoku.. Ja na razie nie przeżywam aż tak bardzo samej akcji, ale jak dzieciaczki już są na świecie i krzyczą to nie umiem powstrzymać łez ;) Nie mogę się doczekać aż usłyszę pierwszy krzyk mojej Niuniusi :D Ale jednocześnie oczywiście chcę żeby siedziała w brzusiu jak najdłużej!

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/67696e9c739d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/775fd19f1cff.jpg

Kochane, piszę dziś, bo jutro pewnie nie dam rady wpaść :)
    Chciałam się pochwalić, że jutro moje szczęście kończy półtora roku <3
    Nie wiem kiedy to zleciało i nie mogę tego pojąć, że niedługo będę miała przy sobie taką drugą istotkę :)
    Lanusia ty ja jeszcze z przodu nosisz? gdzie ty chowasz ten brzusio, ja juz tylko na plecy wrzucam i to tylko do usypiania w naglych przypadkach bo mi juz straznie ciezko , moj Maciek juz prawie 13 kg wazy a za 4 dni konczy 17 miesiecy i tez nie wiem kiedy to zlecialo ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Punkt 17 podjechaliśmy pod szpital.
    Położyłam się na drzemkę po obiedzie ale obudził mnie strasznie silny okresowy ból. Wstałam i poszłam do łazienki i po skorzystaniu miałam podbarwiony dziwnie śluz. Wystraszyłam się już nie na żarty tym bardziej, że miałam już w sobie końską dawkę nospy i magnezu.
    Piszę dopiero teraz bo telefon miałam na wyładowaniu, no i badania troche trwały. Teraz lepsze wiadomości :
    Szyjka długa, twarda i zamknięta ;)
    Ktg chyba okej bo lekarz nic nie mówił (fakt faktem dostałam już tutaj kroplówkę z magnezem, i w tabletkach nospe, aspargin i duphaston i dalej czuje napiety brzuch).
    A teraz najważniejsze!
    Moja kochana Hania waży 2099g i tym samym termin mamy na 21 marca ;) wg Jej wagi mam 34tc ;)
    Lekarz sam się zastanawiał gdzie Ona się tam mieści ;)

Aaa no i wody w normie, przepłwy też ;)
    Tak czy siak zostaje na obserwacji.

ania0141, Dobson, Aleksandrakili, jamniczakuchnia, Lanusia93, Niuninka, mania, Endzis, agulas, Olina lubią tę wiadomość

• niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas ok jutro mam badania krwi i crp i usg jak wszystko wyjdzie dobrze to wyjd ziemy;)tylkoze po dzisiejszym usg szyjka 2.9 troszke sie skrocils od piatku msm nadzieje ze sie uspokoji juz.

agulas lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwazniejsze że z małą wszystko w porządku a i ty kochana trochę się uspokoisz,no i piękna waga Hani, kluseczka ponad 2kg-dziewczyny wagowo przebijają chłopców u nas na forum.Rotenkopf spokojnej nocy...

ania0141
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodamama93 wrote:
    Ja polecam! Serio! Też się zdziwiłam jak usłyszałam, że podłączany do odkurzacza :p Myślałam, że to żart :p Ale siostra mi polecała, poczytałam i sprawdziłam na sobie. Naprawdę polecam bo odsysa super, tylko w nocy jest problem, bo trzeba mieć cichy odkurzacz, albo jednak taki ustny :/ Ale ustnym to mąż odsysa bo trzeba mieć naprawdę dużo pary w płucach, żeby wyciągnąć katar.
    Nie bój się i spróbuj :)
    Cóż za nieudolna próba kryptoreklamy...zupełnie nowy użytkownik na belly, 4 posty każdy na innym wątku i we wszystkich przewija się temat katarka... haha :) czuje się jakbym oglądała serial na tvnie :P oni tam zawsze maja takie subtelne lokowanie produktu i kilkunastosekundowe zbliżenia np na nazwę soku :P ale fakt faktem katarek sama używam i sobie chwalę :)

Aleksandrakili, Rotenkopf, Lanusia93, mania, Karatka81, panda80 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    Hej u nas ok jutro mam badania krwi i crp i usg jak wszystko wyjdzie dobrze to wyjd ziemy;)tylkoze po dzisiejszym usg szyjka 2.9 troszke sie skrocils od piatku msm nadzieje ze sie uspokoji juz.
    super wieści a szyjka to już chyba ma prawo sie powoli skracać

ania0141
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf dobrze że cie zostawili na oddziale, będziesz spokojniejsza że z mała wszytsko ok. Zdrówka :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jak słoń, spodnie od piżamy super wygodne nagle przestały być super wygodne :/ Ledwo co dyszę po prysznicu, jest mi niedobrze po kolacji. REWELKA!

Rotenkopf ale duża Hanka :D Dobrze, że wszystko ok!

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chyba dziś cos w powietrzu lata z tymi twardnieniami. Ja miałam brzuch jak skała do tego stopnia ze jak wstalam to nie mogłam się wyprostować bo rwalo i bolało, mój K sam do mnie z tekstem ze co ja mam taki spięty brzuch, a jak dotknął to się wystraszył. Wzielam 2 nospy i ciepła kąpiel, ale nadal taki jakiś spięty i ćmi mnie w podbrzuszu. Ogolnie jakoś dziwnie się dziś czuje, ale skurcze mam nieregularne i nie są jakieś bardzo bolesne wiec przeczekam to :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf jaka duża córeczka :) Faktycznie kluseczki się nam robią na forum niezłe :) Dobrze, że jesteś na obserwacji, lepiej dmuchać na zimne.

Super wieści od Dziewussi!
    Asia, bardzo mi przykro, ale tak jak pisałaś, już na pewno trochę łatwiej z czasem. Musisz być silna i masz synka przy sobie!

Napisałyście jakiś czas temu o tych Porodach na Ipli i dzisiaj oglądałam pierwszy odcinek i tak jak niektóre z Was pisały, jakoś nie mogłam ogarnąć tej matki od naturalnego porodu, że jest taka jakaś nieobecna. I mnie łzy leciały jak jej położyli córeczkę na piersiach to nie chciała jej przytulić, głaskać, ale może faktycznie była taka zmęczona.

Emocje są silne przy oglądaniu tego, ale przynajmniej trochę się oswajam z tym wszystkim co mnie czeka i jakoś będzie chyba łatwiej się orientować w temacie :)

Dzisiaj pomalowaliśmy z mężem pierwszy raz pokoik, tzn. ja to takie wykończeniówki delikatnie. I jeszcze przed nami drugi raz. Coś się nareszcie ruszyło!

Dobrej nocy dziewczyny!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ