Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny zabierzcie mojego męża!! :p po dzisiejszym dniu swierdzam że już 100% do normalnych nie należy... Chodzi od 3 godzin po domu i podśpiewuje "Królik przygłupie! Wylądujesz w zupie" i podchodzi do niego i go głaszcze przy tym... Zabijcie mnie bo sama przez okno wyskocze :p
Lanusia93, ilonia1984, jamniczakuchnia, mania, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
fabdorota wrote:Dzięki dziewczyny;) Niestety nie z radości chyba, bo dziś jest mój pierwszy dzień bez Spasmoliny i mam syndrom odstawienia:P
Lanusia, 100 lat dla córci;) Ps: co to za chusta? Piękna jest!
Dziękujemy, to jest chusta Pentelki, zamawiałam z allegro, chyba z 80 zł z wysyłką, są jeszcze dostępne. Ale muszę zaznaczyć, że jest bardzo sztywna i nie nadaje się raczej na pierwszą chustę dla mamy początkującej. To jest splot prosty i bardziej doświadczone dziewczyny radziły mi ją odesłać. Ma fakturę sztywnej pościeli
Ale jestem uparciuch i przemówiły walory estetyczne i została z namiDużo w niej noszę, gniotę ją, piorę i robi się coraz przyjemniejsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 17:51
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
jaskra wrote:Czyli wszyscy faceci mają wspólne cechy. Mój też nie widzi swoich kłaczków po goleniu brody, a są wszędzie, przysięgam. Myśli, że jak opłucze umywalkę to już wystarczy
tak samo jest z szukaniem rzecz- non stop się mnie o coś pyta i nawet jak mu wytłumaczę jak krowie na rowie, to często muszę wstawać bo gapcio nie widzi...
Nemera, ja mam laktator elektryczny Avent, ale ja zamierzam wrócić na uczelnię, więc laktatorem się będę musiała wspomagać. Oby tylko mleko w cyckach było
fabdorota, gratulacje dla męża
Lanusia, 100 lat szczęścia dla Lilki
Dziewczyny, upiekłam wczoraj to ciacho z malinami i jest przepyszne! Polecam przepis: http://www.mojewypieki.com/post/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka
Dziś też o tym cieście myślałam żeby na Walentynki robic :pjaskra lubi tę wiadomość
-
Lanusia sto lat dla córeczki
My wróciliśmy, zamówiłam tą komodę na miejscu jeszcze 100 zł taniej niż w agacie (bo ściągają od producenta a do dzisiaj jest promocja), gdzie jeszcze więcej by wyszło bo transport do tego.
Laktator będę miała ręczny z canpola w razie w od koleżankiMiałam laktator medela mini electric z Niko i sprzedałam, w sumie bardzo mało go używałam, a cena hmmm Nie lubiłam tego ściągania. Koleżanka pół roku karmiła i nie narzekała na laktator ręczny. Ja nie zamierzam dłużej karmić, zobaczymy w ogóle jak będzie.
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja dzisiaj jestem po wizycie położnej,zabranie smoczka do szpitala jest zalecane,z zakupem laktatora kazała się wstrzymać do porodu,gruszki do noska nie poleca-poleca zakup aspiratora.do porodu proponuje jak najkrótszą koszulę...a dla malucha poleca zabrać:6pieluch tetrowych,6zmian ubranek,2czapeczki,3skarpetki,niedrapki,kocyk lub rożek,pampersy 1 około30sztuk,krem do pupy,chusteczki nawilżane(to jest przelicznik na 3doby)po porodzie sn u nas w szpitalu wychodzi się po 3dobach po cc po 4dobach jeśli jest wszystko wporzadku.dla mamy:minimum2koszule z krótkim rękawem,szlafrok,kapcie,klapki,przybory toaletowe wg własnego uznania,ręczniki,kubek,sztućce,duże podpaski 2p,woda mineralna ok.1,5l;biustonosz do karmienia,krem na pękajace brodawki,pomadka do ust,ładowarka,dokumenty.
Olina lubi tę wiadomość
ania0141 -
ach i powiedziała,że najlżejszy poród zawsze jest drugi,wiadomo jak mały nie ułoży sie główkowo to czeka mnie cesarka a nawet jeśli ułoży się główkowo to mam nastawić się psychicznie,że łatwo nie będzie bo podobno po usunięciu nadżerki jest ciężko urodzićania0141
-
Ania a czemu po nadżerce trudno, nie strasz bo ja miałam wypalnkę
Jamniczakuchnia pokaż!
Byliśmy na spacerku znów bo ostatnio odpuściliśmy ale dziś oglądałam porody i stwierdziłam, że moja kondycja leży na tyle, że nie dam rady Małej urodzić muszę się ruszyć. -
nick nieaktualny
-
Lanusia córka ma wielkie oczyska chyba po Tobie
sliczna dziewczynka!
Rotenkopf jak tam sprawy sie mają? Jak samopoczucie? Nospa pomogła?
Dzisiaj zostałam zaproszona przez pracowniczkę marketu na początek kolejki. Dziwne uczucie, nawet nikt nie protestował
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
ania0141 wrote:IWONKAAA pytanie do ciebie,czy miałaś podawaną wagę małego w grudniu?mój ważył w grudniu 550 teraz 1310g ale położna stwierdziła,że pewnie waga jest wieksza bo mój gin ma stary sprzęt do usg i zawsze pomiary wychodza zaniżone
3.12. byłam na wizycie to rzekomo wtedy miał 330 gram ale ja waga się nie kieruje bo przy córce nie miałam podawanej i wszystko było ok a tu na podstawie wymiarów dla mnie tylko orientacyjne i wierzę że jest wszystko ok z małym...
ania0141 lubi tę wiadomość