WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Coś na lepszy humor ;)

https://www.youtube.com/watch?v=_9a42qmDRuw
    Hahaha :p

• mania Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia wszystkiego najlepszego dla Lili <3 Śliczna dziewczynka :)
    Chusta piękna, te nasze łowickie wzory jednak wymiatają ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zabierzcie mojego męża!! :p po dzisiejszym dniu swierdzam że już 100% do normalnych nie należy... Chodzi od 3 godzin po domu i podśpiewuje "Królik przygłupie! Wylądujesz w zupie" i podchodzi do niego i go głaszcze przy tym... Zabijcie mnie bo sama przez okno wyskocze :p

Lanusia93, ilonia1984, jamniczakuchnia, mania, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• Młodamama93 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 12 lutego 2016, 17:31

Młodamama93
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dzięki dziewczyny;) Niestety nie z radości chyba, bo dziś jest mój pierwszy dzień bez Spasmoliny i mam syndrom odstawienia:P

Lanusia, 100 lat dla córci;) Ps: co to za chusta? Piękna jest!

Dziękujemy, to jest chusta Pentelki, zamawiałam z allegro, chyba z 80 zł z wysyłką, są jeszcze dostępne. Ale muszę zaznaczyć, że jest bardzo sztywna i nie nadaje się raczej na pierwszą chustę dla mamy początkującej. To jest splot prosty i bardziej doświadczone dziewczyny radziły mi ją odesłać. Ma fakturę sztywnej pościeli ;)
    Ale jestem uparciuch i przemówiły walory estetyczne i została z nami :) Dużo w niej noszę, gniotę ją, piorę i robi się coraz przyjemniejsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 17:51

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 sto lat dla małej, piękne jesteście obie! :)

• panda80 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia wszystkiego najlepszego dla córeczki !

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Czyli wszyscy faceci mają wspólne cechy. Mój też nie widzi swoich kłaczków po goleniu brody, a są wszędzie, przysięgam. Myśli, że jak opłucze umywalkę to już wystarczy ;) tak samo jest z szukaniem rzecz- non stop się mnie o coś pyta i nawet jak mu wytłumaczę jak krowie na rowie, to często muszę wstawać bo gapcio nie widzi...

Nemera, ja mam laktator elektryczny Avent, ale ja zamierzam wrócić na uczelnię, więc laktatorem się będę musiała wspomagać. Oby tylko mleko w cyckach było :D

fabdorota, gratulacje dla męża :)

Lanusia, 100 lat szczęścia dla Lilki :)

Dziewczyny, upiekłam wczoraj to ciacho z malinami i jest przepyszne! Polecam przepis: http://www.mojewypieki.com/post/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka
    Robię je od kilku dobrych lat
    Dziś też o tym cieście myślałam żeby na Walentynki robic :p <3

jaskra lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa, a ja się dopiero niedawno natknęłam na ten przepis. Żałuję, że tak późno :D na Walentynki rzeczywiście idealnie pasuje.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia sto lat dla córeczki :-)
    My wróciliśmy, zamówiłam tą komodę na miejscu jeszcze 100 zł taniej niż w agacie (bo ściągają od producenta a do dzisiaj jest promocja), gdzie jeszcze więcej by wyszło bo transport do tego.
    Laktator będę miała ręczny z canpola w razie w od koleżanki :-) Miałam laktator medela mini electric z Niko i sprzedałam, w sumie bardzo mało go używałam, a cena hmmm Nie lubiłam tego ściągania. Koleżanka pół roku karmiła i nie narzekała na laktator ręczny. Ja nie zamierzam dłużej karmić, zobaczymy w ogóle jak będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złożyliśmy wózek <3 Jest genialny, to był dobry wybór!

ania0141, fabdorota, wiecznie lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladałyscie wiadomości? Znów świńska grypa. W pl już 10 osób nie żyje. My jesteśmy bardziej narażone. Unikajmy skupisk ludzi!!!!

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Straciatellaa, a ja się dopiero niedawno natknęłam na ten przepis. Żałuję, że tak późno :D na Walentynki rzeczywiście idealnie pasuje.
    Jeszcze zrobić w fajnej formie np serca :D mniam mniam

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj jestem po wizycie położnej,zabranie smoczka do szpitala jest zalecane,z zakupem laktatora kazała się wstrzymać do porodu,gruszki do noska nie poleca-poleca zakup aspiratora.do porodu proponuje jak najkrótszą koszulę...a dla malucha poleca zabrać:6pieluch tetrowych,6zmian ubranek,2czapeczki,3skarpetki,niedrapki,kocyk lub rożek,pampersy 1 około30sztuk,krem do pupy,chusteczki nawilżane(to jest przelicznik na 3doby)po porodzie sn u nas w szpitalu wychodzi się po 3dobach po cc po 4dobach jeśli jest wszystko wporzadku.dla mamy:minimum2koszule z krótkim rękawem,szlafrok,kapcie,klapki,przybory toaletowe wg własnego uznania,ręczniki,kubek,sztućce,duże podpaski 2p,woda mineralna ok.1,5l;biustonosz do karmienia,krem na pękajace brodawki,pomadka do ust,ładowarka,dokumenty.

Olina lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IWONKAAA pytanie do ciebie,czy miałaś podawaną wagę małego w grudniu?mój ważył w grudniu 550 teraz 1310g ale położna stwierdziła,że pewnie waga jest wieksza bo mój gin ma stary sprzęt do usg i zawsze pomiary wychodza zaniżone

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach i powiedziała,że najlżejszy poród zawsze jest drugi,wiadomo jak mały nie ułoży sie główkowo to czeka mnie cesarka a nawet jeśli ułoży się główkowo to mam nastawić się psychicznie,że łatwo nie będzie bo podobno po usunięciu nadżerki jest ciężko urodzić

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a czemu po nadżerce trudno, nie strasz bo ja miałam wypalnkę :-\

Jamniczakuchnia pokaż!

Byliśmy na spacerku znów bo ostatnio odpuściliśmy ale dziś oglądałam porody i stwierdziłam, że moja kondycja leży na tyle, że nie dam rady Małej urodzić muszę się ruszyć.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania jutro zrobię foto :D

Też chodzę z psem dwa razy dziennie żeby mieć kondycję jako taką, ale podejrzewam że do porodu dostaniemy powera :D

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia córka ma wielkie oczyska chyba po Tobie :) sliczna dziewczynka!

Rotenkopf jak tam sprawy sie mają? Jak samopoczucie? Nospa pomogła?

Dzisiaj zostałam zaproszona przez pracowniczkę marketu na początek kolejki. Dziwne uczucie, nawet nikt nie protestował :P

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    IWONKAAA pytanie do ciebie,czy miałaś podawaną wagę małego w grudniu?mój ważył w grudniu 550 teraz 1310g ale położna stwierdziła,że pewnie waga jest wieksza bo mój gin ma stary sprzęt do usg i zawsze pomiary wychodza zaniżone

3.12. byłam na wizycie to rzekomo wtedy miał 330 gram ale ja waga się nie kieruje bo przy córce nie miałam podawanej i wszystko było ok a tu na podstawie wymiarów dla mnie tylko orientacyjne i wierzę że jest wszystko ok z małym...

ania0141 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ