WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf mi położna w szpitalu kazała brać 3x2 tabletki magnezu magne b6 bo Miałam wiecznie napięty brzuch przez co miała problem z odnalezieniem tętna. Biorę takie dawki od wczoraj i dużo lepiej już jest.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zalecił brać asmag forte (magnez) 3x1

km5smg7yv4tozota.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Mi lekarz zalecił brać asmag forte (magnez) 3x1
    Ja też biorę asmag 3 razy dziennie plus no-spa forte 2x dziennie i luteinę

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym że mój mąż jest w domu tylko w weekendy i ..... nie robi nic. Zamiast powiedzieć "co mam zrobić żeby Ci było lżej" to leży. A w niedzielę wieczorem wyjeżdża i tak od grudnia. I właśnie od tego czasu praktycznie przyjeżdża do domu wypoczywać mimo, że nie ukrywajmy ciężkiej pracy nie ma :/

Ja wizytuje jutro!

Rotenkopf mój brzuch wygląda czasami jak alien. Ni to piłka ni to kwadrat plus bóle na miesiaczke od ok. dwóch tygodni. Ale nie są na tyle uciążliwe żebym coś brała. Dla spokoju dzwoń do gin. Ja o byle pierdołe dzwonię :p

Corka mnie dziś obudziła o 6 z gorączką 39'c. Masakra. Znów się coś jej przypetalo. Póki co dostała neosine, ale dr mnie już przestrzegala ze to dopiero się rozwija i będzie gorzej :(

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam paczkę z Gemini i w moim uporządkowanym świecie kartoników znowu zrobił się syf. Dzisiaj i jutro za zadanie daję sobie pranie dziecięcych ubranek.

Wczoraj w końcu zakupiliśmy z mężem mebelki dla dziecka, niestety na złożenie będą musiały jeszcze trochę poczekać. Zdecydowaliśmy się na meble z Ikei seria STUVA. Wanienkę również kupiliśmy w Ikei, podobało mi się, że bez problemu mieści się na przewijaku :) zresztą pisała o tym jedna z Was ;)

Witaminy D i K jeszcze nie kupowałam, poczekam do porodu, chciałabym kupić właśnie coś co poleci położna/lekarz.

Zrezygnowałam również z zakupu bujaczka Tiny Love, zamiast tego dokupiłam stojak do kosza Mojżesza ;)

Co do mojego męża to on nie wyszukuje ubranek czy akcesoriów dla dziecka. Ja wszystko kupuję, informuję go co chcę albo już kupiłam. Jednak, gdy wchodzimy przez przypadek razem do Smyka to mi doradza i wybiera rzeczy razem ze mną, wczoraj również się cieszył, że jedziemy razem po mebelki dla dziecka, pomagał mi wybrać kolory, decydował się co jeszcze wziąć i nie narzekał, że tyle to trwa itd. Widziałam szczerą radość w tej całej mebelkowej wyprawie i zadowolenie, że już wszystko mamy ;)
    Trochę mi się śmiać chciało, że my jeszcze nie mamy mebli dla siebie, nie mamy gdzie ubrań chować, na czym spać po przeprowadzce, ale oby dwoje jesteśmy zadowoleni i ulżyło nam, że dziecko ma już przygotowane mebelki do swojego kącika ;)

Okazało się, że w moim Rossmanie nie ma kosmetyków Hipp dla dziecka ;/ dla mam jest cała seria, ale dla dzieci nie ma ;/ muszę podjechać jeszcze do innego Rossmanna, a jak tam też ich nie będzie to czeka mnie zamawianie przez internet...

Dziewussia super wiadomości :)

jaskra lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dziewczyny, którą tą wit K i D zamówiłyście, razem 2w1 ??? W areozolu czy w kapsułkach ?? bo ja nie mam pojęcia a chcę skończyć to zamówienie na gemini :) Wgl to mi gemini coś dziś zamula chyba dużo mam robi zamówienia :)
    Ja na razie nie kupuję. Kupię raczej dopiero po porodzie.

Dziewczyny będziecie robiły maluszkom sesje noworodkowe? Ja chyba się zdecyduję na taką pamiątkę. Napisałam do kilku fotografów i czekam na ich oferty. Na razie mam jedną. Ciekawe ile inni się cenią ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:59

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie pisałam ale wszystko okej :) tydzień urlopu zaczęłam i od soboty ogarniamy w domu po remoncie. Wszystko zmieniliśmy czuje się tak jakbym wprowadzała się na nowo :( no ale porządki się kończą ja od rana sprzątam na blysk i jutro już będziemy tu nocować :)

Asia bardzo mi przykro ... :(

Ameiva lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja z drugiej strony wczoraj miałam jakis miekki brzuch :O trosze szok...pozniej mialam po prawej jakies skurcze, ale przeszlo...twierdziłam ze czas sie spakowac...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już wpakuję rzeczy do szpitala do jednej torby ;) prawie wszystko już jest, więc po co ma leżeć z boku. Najgorzej chyba z podkładami na łóżko, one na prawdę zajmują dużo miejsca :|

Teraz patrzę, że Hipp jest dostępny w Gemini... a mogłam zamówić od razu, a teraz muszę biegać i szukać.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na poród też macie te rozpinane koszule czy jakieś takie zwykłe? Bo zastanawiam się czy jak kładą maluszka na mamę to "zaginają kiece" do góry i kładą na brzuch jakoś czy u góry na klatkę raczej kładą.. Ale mam rozkminy dzisiaj hahaha :D

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp jest też w marketach typu Kaufland, Real itp (dziwnego masz tego Rossmana :) W sumie, gdzie nie wejdę, a są kosmetyki dla dzieci, to tamm jest hipp ;) A na prawie kazdych zakupach szukam ich regału, bo lubię ich soczki

Funky09 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę na brownie z serem i malinami... Ale nie mam w domu czekolady...A do sklepu tez mi się nie chce iść...To chyba będą kruche babeczki...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny a na poród też macie te rozpinane koszule czy jakieś takie zwykłe? Bo zastanawiam się czy jak kładą maluszka na mamę to "zaginają kiece" do góry i kładą na brzuch jakoś czy u góry na klatkę raczej kładą.. Ale mam rozkminy dzisiaj hahaha :D
    Ja mam zwykła...Marzy mi się porod w wodzie, wiec... jaka by nie byla, to szybko trzeba będzie zmienić

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia mam nadzieję, że wszystko szybko wróci do normy....
    Wiecznie no niezła rozkmina fakt ha,ha Mi nie zadzierali kiecy do góry, tylko właśnie rozpinali i położyli NIko :-)
    Kurcze Wy się już pakujecie, a mi daleko do tego, może w połowie marca się spakuję, jeszcze łóżeczka nie mam ;-) U mnie na spokojnie ;-) Wczoraj zawadziłam brzuchem o drzwiczki szklane piekarnika, leciuchno, ale krecha czerwona szybko się zrobiła, szybko spierniczyłam z kuchni żeby M nie widział, ale się kapnął że coś nie tak ha,ha Posmarowałam mazidłem i prawie śladu nie ma ha,ha No wyskoczyła ostatnio ta piłka bardziej i do gabarytu nie jestem jeszcze przyzwyczajona ha,ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 12:34

Kinga., paprotka30 lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    ja mam dwie takie do połowy rozpinane nie chciałabym żeby mnie aż tak negliżowali :)

Jednak nie kupuję tych witamin rozmawiałam z przyjaciółką i powiedziała, że u nas w szpitalu dają na początek trochę tych witamin a później ona kupiła tej samej firmy co jej dali także też się wstrzymam.

Karatka też mam problem z oceną odległości dziwne to jak nie można podejść tak blisko do komody jak kiedyś :D :D :D

Karatka81, Kinga. lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmetyki Hipp są też w Hebe, często mają promocje :)

Mój mąż ostatnio dostał solidny opierdol - umyłam zlew w łazience, kibel i wannę, a ten mi się wieczorem w tym świeżo umytym zlewie ogolił, a że goli się rzadko i akurat wybrał dzień gdzie ja ogarnęłam łazienkę, to trafił mnie szlag. Przylazł do pokoju, patrzę, nie ma brody, mówi jaki jest przystojny i takie tam, a ja na to - jak wygląda nasz zlew? A on że nie znajdę ani jednego włoska! Poszłam - kurwa, włosy na podłodze, na kranie, na płynie do płukania ust, itp.! I zaczęłam się bardzo głośno zastanawiać czy mój mąż jest ślepy czy wtf w ogóle? Nie ogarniam tego. Potem oczywiście wszystko sprzątał na nowo i obiecał że będzie czyścioszkiem hahahaaaaaaaaa :D
    A tak poza takimi pierdołami to na szczęście dużo sam robi, ale czasami trzeba mu pokazać palcem kilka razy, normalka :)

jaskra lubi tę wiadomość

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupujecie wcześniej laktator ręczny tak na zapas? Bo może i tak będzie potrzebny jakikolwiek do wspomagania laktacji? A może jak dziecko samo ssie to jest wogóle niepotrzebny? :)

Też już powoli chce zakończyć wyprawkę :)

A moje badania wątrobowe powtórzone wyszły dobrze, bilirubina na granicy ale w normie i nie wybrałam się do szpitala jednak... jutro powtórze te badania na wszelki wypadek żeby niczego nie przeoczyć.

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Kosmetyki Hipp są też w Hebe, często mają promocje :)

Mój mąż ostatnio dostał solidny opierdol - umyłam zlew w łazience, kibel i wannę, a ten mi się wieczorem w tym świeżo umytym zlewie ogolił, a że goli się rzadko i akurat wybrał dzień gdzie ja ogarnęłam łazienkę, to trafił mnie szlag. Przylazł do pokoju, patrzę, nie ma brody, mówi jaki jest przystojny i takie tam, a ja na to - jak wygląda nasz zlew? A on że nie znajdę ani jednego włoska! Poszłam - kurwa, włosy na podłodze, na kranie, na płynie do płukania ust, itp.! I zaczęłam się bardzo głośno zastanawiać czy mój mąż jest ślepy czy wtf w ogóle? Nie ogarniam tego. Potem oczywiście wszystko sprzątał na nowo i obiecał że będzie czyścioszkiem hahahaaaaaaaaa :D
    A tak poza takimi pierdołami to na szczęście dużo sam robi, ale czasami trzeba mu pokazać palcem kilka razy, normalka :)

Jak mój M. ogolił brodę to zawszę miałam zatkany odpływ z umywalki... Po kilku awanturach nauczył się zabezpieczać odpływ przed włosiskami, ale kłaki i tak lecą wszędzie na około i łazienka jest do odkurzania ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Jak mój M. ogolił brodę to zawszę miałam zatkany odpływ z umywalki... Po kilku awanturach nauczył się zabezpieczać odpływ przed włosiskami, ale kłaki i tak lecą wszędzie na około i łazienka jest do odkurzania ;)

Mój na szczęście nie ma obfitego zarostu :D Ale syfi tymi kłakami strasznie!

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Mi kazali do góry wziąć mimo że miałam rozpinana - i bardzo dobrze bo mała tak się zrelaksowala że mnie cala smółka potraktowała :D

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ