Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Problem w tym że mój mąż jest w domu tylko w weekendy i ..... nie robi nic. Zamiast powiedzieć "co mam zrobić żeby Ci było lżej" to leży. A w niedzielę wieczorem wyjeżdża i tak od grudnia. I właśnie od tego czasu praktycznie przyjeżdża do domu wypoczywać mimo, że nie ukrywajmy ciężkiej pracy nie ma
Ja wizytuje jutro!
Rotenkopf mój brzuch wygląda czasami jak alien. Ni to piłka ni to kwadrat plus bóle na miesiaczke od ok. dwóch tygodni. Ale nie są na tyle uciążliwe żebym coś brała. Dla spokoju dzwoń do gin. Ja o byle pierdołe dzwonię :p
Corka mnie dziś obudziła o 6 z gorączką 39'c. Masakra. Znów się coś jej przypetalo. Póki co dostała neosine, ale dr mnie już przestrzegala ze to dopiero się rozwija i będzie gorzej -
Właśnie dostałam paczkę z Gemini i w moim uporządkowanym świecie kartoników znowu zrobił się syf. Dzisiaj i jutro za zadanie daję sobie pranie dziecięcych ubranek.
Wczoraj w końcu zakupiliśmy z mężem mebelki dla dziecka, niestety na złożenie będą musiały jeszcze trochę poczekać. Zdecydowaliśmy się na meble z Ikei seria STUVA. Wanienkę również kupiliśmy w Ikei, podobało mi się, że bez problemu mieści się na przewijakuzresztą pisała o tym jedna z Was
Witaminy D i K jeszcze nie kupowałam, poczekam do porodu, chciałabym kupić właśnie coś co poleci położna/lekarz.
Zrezygnowałam również z zakupu bujaczka Tiny Love, zamiast tego dokupiłam stojak do kosza Mojżesza
Co do mojego męża to on nie wyszukuje ubranek czy akcesoriów dla dziecka. Ja wszystko kupuję, informuję go co chcę albo już kupiłam. Jednak, gdy wchodzimy przez przypadek razem do Smyka to mi doradza i wybiera rzeczy razem ze mną, wczoraj również się cieszył, że jedziemy razem po mebelki dla dziecka, pomagał mi wybrać kolory, decydował się co jeszcze wziąć i nie narzekał, że tyle to trwa itd. Widziałam szczerą radość w tej całej mebelkowej wyprawie i zadowolenie, że już wszystko mamy
Trochę mi się śmiać chciało, że my jeszcze nie mamy mebli dla siebie, nie mamy gdzie ubrań chować, na czym spać po przeprowadzce, ale oby dwoje jesteśmy zadowoleni i ulżyło nam, że dziecko ma już przygotowane mebelki do swojego kącika
Okazało się, że w moim Rossmanie nie ma kosmetyków Hipp dla dziecka ;/ dla mam jest cała seria, ale dla dzieci nie ma ;/ muszę podjechać jeszcze do innego Rossmanna, a jak tam też ich nie będzie to czeka mnie zamawianie przez internet...
Dziewussia super wiadomości
jaskra lubi tę wiadomość
-
mania wrote:Dziewczyny, którą tą wit K i D zamówiłyście, razem 2w1 ??? W areozolu czy w kapsułkach ?? bo ja nie mam pojęcia a chcę skończyć to zamówienie na gemini
Wgl to mi gemini coś dziś zamula chyba dużo mam robi zamówienia
Dziewczyny będziecie robiły maluszkom sesje noworodkowe? Ja chyba się zdecyduję na taką pamiątkę. Napisałam do kilku fotografów i czekam na ich oferty. Na razie mam jedną. Ciekawe ile inni się cenią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:59
-
Hej dziewczyny, nie pisałam ale wszystko okej
tydzień urlopu zaczęłam i od soboty ogarniamy w domu po remoncie. Wszystko zmieniliśmy czuje się tak jakbym wprowadzała się na nowo
no ale porządki się kończą ja od rana sprzątam na blysk i jutro już będziemy tu nocować
Asia bardzo mi przykro ...
Ameiva lubi tę wiadomość
-
Ja też już wpakuję rzeczy do szpitala do jednej torby
prawie wszystko już jest, więc po co ma leżeć z boku. Najgorzej chyba z podkładami na łóżko, one na prawdę zajmują dużo miejsca
Teraz patrzę, że Hipp jest dostępny w Gemini... a mogłam zamówić od razu, a teraz muszę biegać i szukać. -
Dziewczyny a na poród też macie te rozpinane koszule czy jakieś takie zwykłe? Bo zastanawiam się czy jak kładą maluszka na mamę to "zaginają kiece" do góry i kładą na brzuch jakoś czy u góry na klatkę raczej kładą.. Ale mam rozkminy dzisiaj hahaha
-
wiecznie wrote:Dziewczyny a na poród też macie te rozpinane koszule czy jakieś takie zwykłe? Bo zastanawiam się czy jak kładą maluszka na mamę to "zaginają kiece" do góry i kładą na brzuch jakoś czy u góry na klatkę raczej kładą.. Ale mam rozkminy dzisiaj hahaha
-
Wiolcia mam nadzieję, że wszystko szybko wróci do normy....
Wiecznie no niezła rozkmina fakt ha,ha Mi nie zadzierali kiecy do góry, tylko właśnie rozpinali i położyli NIko
Kurcze Wy się już pakujecie, a mi daleko do tego, może w połowie marca się spakuję, jeszcze łóżeczka nie mamU mnie na spokojnie
Wczoraj zawadziłam brzuchem o drzwiczki szklane piekarnika, leciuchno, ale krecha czerwona szybko się zrobiła, szybko spierniczyłam z kuchni żeby M nie widział, ale się kapnął że coś nie tak ha,ha Posmarowałam mazidłem i prawie śladu nie ma ha,ha No wyskoczyła ostatnio ta piłka bardziej i do gabarytu nie jestem jeszcze przyzwyczajona ha,ha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 12:34
Kinga., paprotka30 lubią tę wiadomość
-
wiecznie wrote:Dziewczyny a na poród też macie te rozpinane koszule czy jakieś takie zwykłe? Bo zastanawiam się czy jak kładą maluszka na mamę to "zaginają kiece" do góry i kładą na brzuch jakoś czy u góry na klatkę raczej kładą.. Ale mam rozkminy dzisiaj hahaha
Jednak nie kupuję tych witamin rozmawiałam z przyjaciółką i powiedziała, że u nas w szpitalu dają na początek trochę tych witamin a później ona kupiła tej samej firmy co jej dali także też się wstrzymam.
Karatka też mam problem z oceną odległości dziwne to jak nie można podejść tak blisko do komody jak kiedyśKaratka81, Kinga. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKosmetyki Hipp są też w Hebe, często mają promocje
Mój mąż ostatnio dostał solidny opierdol - umyłam zlew w łazience, kibel i wannę, a ten mi się wieczorem w tym świeżo umytym zlewie ogolił, a że goli się rzadko i akurat wybrał dzień gdzie ja ogarnęłam łazienkę, to trafił mnie szlag. Przylazł do pokoju, patrzę, nie ma brody, mówi jaki jest przystojny i takie tam, a ja na to - jak wygląda nasz zlew? A on że nie znajdę ani jednego włoska! Poszłam - kurwa, włosy na podłodze, na kranie, na płynie do płukania ust, itp.! I zaczęłam się bardzo głośno zastanawiać czy mój mąż jest ślepy czy wtf w ogóle? Nie ogarniam tego. Potem oczywiście wszystko sprzątał na nowo i obiecał że będzie czyścioszkiem hahahaaaaaaaaa
A tak poza takimi pierdołami to na szczęście dużo sam robi, ale czasami trzeba mu pokazać palcem kilka razy, normalkajaskra lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a kupujecie wcześniej laktator ręczny tak na zapas? Bo może i tak będzie potrzebny jakikolwiek do wspomagania laktacji? A może jak dziecko samo ssie to jest wogóle niepotrzebny?
Też już powoli chce zakończyć wyprawkę
A moje badania wątrobowe powtórzone wyszły dobrze, bilirubina na granicy ale w normie i nie wybrałam się do szpitala jednak... jutro powtórze te badania na wszelki wypadek żeby niczego nie przeoczyć. -
jamniczakuchnia wrote:Kosmetyki Hipp są też w Hebe, często mają promocje
Mój mąż ostatnio dostał solidny opierdol - umyłam zlew w łazience, kibel i wannę, a ten mi się wieczorem w tym świeżo umytym zlewie ogolił, a że goli się rzadko i akurat wybrał dzień gdzie ja ogarnęłam łazienkę, to trafił mnie szlag. Przylazł do pokoju, patrzę, nie ma brody, mówi jaki jest przystojny i takie tam, a ja na to - jak wygląda nasz zlew? A on że nie znajdę ani jednego włoska! Poszłam - kurwa, włosy na podłodze, na kranie, na płynie do płukania ust, itp.! I zaczęłam się bardzo głośno zastanawiać czy mój mąż jest ślepy czy wtf w ogóle? Nie ogarniam tego. Potem oczywiście wszystko sprzątał na nowo i obiecał że będzie czyścioszkiem hahahaaaaaaaaa
A tak poza takimi pierdołami to na szczęście dużo sam robi, ale czasami trzeba mu pokazać palcem kilka razy, normalka
Jak mój M. ogolił brodę to zawszę miałam zatkany odpływ z umywalki... Po kilku awanturach nauczył się zabezpieczać odpływ przed włosiskami, ale kłaki i tak lecą wszędzie na około i łazienka jest do odkurzania -
nick nieaktualnyFunky09 wrote:Jak mój M. ogolił brodę to zawszę miałam zatkany odpływ z umywalki... Po kilku awanturach nauczył się zabezpieczać odpływ przed włosiskami, ale kłaki i tak lecą wszędzie na około i łazienka jest do odkurzania
Mój na szczęście nie ma obfitego zarostuAle syfi tymi kłakami strasznie!
-