WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj dość mocno bolało przy harcach Małej. Ale macica też już była wyeksploatowana maksymalnie, bo moje dziecko wczoraj postanowiło w ogóle nie spać:D Trochę się martwię, bo jest tak nisko, że dziś siedząc, czułam głowę między nogami... Dziwne uczucie.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A i jeszcze jakie staniki polecałyście? Próbowałam odszukać, ale za dużo już napisałyśmy i nie da się dokopać...
    Pamiętam, że Ameiva i Lanusia coś polecały ;)
    Ja kupowalam w kappahl i polecam, mam jeden taki http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/woman/alla-damplagg/625137/ i trzy typowo do karmeinia http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/woman/alla-damplagg/391870/ i dwupak http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/woman/alla-damplagg/392282/. Sa na rynku duzo tansze ale te sa naprade dobrej jakosci wiec warto :)

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Mnie wczoraj dość mocno bolało przy harcach Małej. Ale macica też już była wyeksploatowana maksymalnie, bo moje dziecko wczoraj postanowiło w ogóle nie spać:D Trochę się martwię, bo jest tak nisko, że dziś siedząc, czułam głowę między nogami... Dziwne uczucie.
    Mam podobnie + wrażenie jakby miała zaraz mi wypaść. Raz biegłam do łazienki sprawdzić czy wszystko dobrze. We wtorek idę do gin- mam nadzieję, że szyjka się trzyma :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam stanik alles mama dość drogi, ale bardzo fajny. Ostatnio macałam staniki z hm - też fajne gatunkowo, i mam zamiar kupić 17.02 (mam bon 25% zniżki na bieliznę od 17.02 :P) rozmiar większe i spakować do torby szpitalnej.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 strasznie współczuje, nawet nie potrafię sobie wyobrazić co teraz czujesz, zadne słowa nie są w takim momencie odpowiednie... bądż silna, masz dla kogo zyc, mam nadzieje ze Oskarek ukoi Twoj ból chociaz troche ;-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 21:52

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:01

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupowalam miseczke o jede rozmiar wieksza iz nosze normalie i byly ok. Pamietaj ze piersi beda wieksze bo pelne mleka a musi sie jeszcze zmiescic wkladka laktacyjna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 21:54

Straciatellaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rozmawiałam z położna i mówiła, że skoro wcześniej u mnie było zagrożenie przedwczesnym porodem, Mała jest nisko, a do tego ja jestem drobna, to mogę się mojego Skarba spodziewać przed terminem. Swoją drogą ciekawostka: drobne mamy często rodzą przed 40tc, bo natura wie co robi i nie dopuszcza do tego, żeby przez kanał miał się przeciskac gigant. Chociaż to nie zawsze tak jest of kors.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• asia099 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Boże, Asia...brak mi słów ;(
    Co się stało ?
    Nie mogę tego pojąć...

Niestety dostałam krwawień, a Mikuś miał tylko 350g. Zycie nie jest sprawiedliwe :(

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to tak nagle wszystko się zdarzyło?
    Jak się czujesz? Pewnie nie jest łatwo, co?
    Życie nigdy nie było sprawiedliwe niestety ;(

• asia099 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Sama nie wiedziałabym co powiedzieć w takiej sytuacji. Tak się bałam, jak sobie poradzę z Oskarem (1,5 roku) i malutkim dzieckiem, ehh. Teraz już jest lepiej, pogodziłam się, ale wciąż boli. Tym bardziej że kwiecień się zbiża. Powodzenia dla Was wszystkich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 22:40

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png

Wysłany: 8 lutego 2016, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia bardzo Ci współczuję!

Dziewusia super, że u Was coraz lepiej!

Postanowiłam sobie, że zacznę robić cotton ball, już zamówiłam co trzeba na allegro. Ozdobię kącik Lilci i pokój córki <3 pochwalę się co mi wyszło jak wszystko dojdzie i zabiorę się za robotę :P

Cierpię na bezsenność, nie mogę zasnąć do ok 2-3, a jak mam rano wstać to jest masakra...... myślałam, że dziś szybko padnę bo długi spacer sobie zrobiłam, a tu nic!

Ostatnio ktoś pisał(jaskra?) o tym, że mąż się nie angażuje.... skomentuje to tylko tak: cieszcie się, że cokolwiek w domu robią. Ja dziś wyszłam zaryczana z domu (stąd ten długi spacer). Nawet kartony do piwnicy będę sama wynosić,a dziś targałam zakupy..... eh

Dobranoc! :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Asia bardzo współczuję...
    Dziewussia super wieści, idzie w dobrą stronę ;-) :-) Dzielna rodzinka z Was :-)

• panda80 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Asia bardzo mi przykro...
    Dziewusia cudowne wieści :)
    Rozmawiacie o stanikach a ja mam problem z zakupem, po prostu mam ogromne piersi i jeśli będę miała mleko to nie wiem czy znajdę... W angielskiej rozmiarówce przed ciążą nosiłam rozmiar 70 h. Na internecie stanik do karmienia gdzie jest rozmiarówka kosztuje 180 zł. W mojej mieścinie nie ma takich dużych rozmiarów a te z sieciówki są za małe... Załamka :(

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella masakra tak nie spać, jak Ty funkcjonujesz w dzień? Co ten Twój chłop na koniec nie może się ogarnąć? Ehh

My wczoraj pochodziliśmy po meblowych za tą nieszczęsną komodą, taka co mi się podoba (z serii które mamy w dużym) to ponad 2 tysie, M chciał kupić, ale mu to z głowy wybiłam, bez przesady do przedpokoju, a kaskę można lepiej wydać :-) Znalazłam inną, która jest ok, i do meblowego w mieście obok podjedziemy, bo też mają ponoć meble tego producenta, to z dowózką nie byłoby problemu http://www.agatameble.pl/produkty/produkt/kredensy-komody-bufety/komoda-5-szuflad. No i jeszcze do jednego, gdzie mają nowe i używane odrestaurowane meble, kilka komódek widziałam i boskie (ceny też bardzo ok), tyle że ja chcę jednak biała, więc zobaczymy. Połaziłam wczoraj, przyjechaliśmy, zrobiliśmy obiad (M od jakiegoś czasu robi schabowe ha,ha ja resztę ;-)) i potem mnie zmogło i zasnęłam na kanapie na 40 minut!! To mi się nigdy nie zdarza...

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia współczuję, choć do końca pewnie nie potrafię sobie wyobrazić, co czułaś i pewnie nadal czujesz. Sama bardzo się bałam takiego scenariusza, bo od początku mieliśmy trochę pod górkę, na szczęście na razie jest ok...

Dziewussia jestem pod wrażeniem, że tak super sobie radzicie, mimo wszystkich trudnosci... Niech młody rośnie i rozwija się wam jak najlepiej, by szybko dogonił swoich rówieśników

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Dzien dobry

Asia bardzo mi przykro...
    Dziewusia cudowne wieści :)
    Rozmawiacie o stanikach a ja mam problem z zakupem, po prostu mam ogromne piersi i jeśli będę miała mleko to nie wiem czy znajdę... W angielskiej rozmiarówce przed ciążą nosiłam rozmiar 70 h. Na internecie stanik do karmienia gdzie jest rozmiarówka kosztuje 180 zł. W mojej mieścinie nie ma takich dużych rozmiarów a te z sieciówki są za małe... Załamka :(
    Doskonale cię rozumiem... Ja co prawda nie mam az takich dużych miseczek bo tylko e/f ale znów mam pod biustem 65... Mi się udało kupić w h&m taki ala sportowy (bez fiszbin i innych usztywniaczy), tylko odpinany do karmienia. Za komplet 2 szt. dałam 40 zl, także tanio. Je wezmę do karmienia w szpitalu. A po szpitalu, jak już będę wiedziała czy urosną i ile, to kupię jakiś porządniejszy na necie (bo stacjonarnie też nie dostanę takiej rozmiarówki). Wszystkie zaczynają się niby od 70 (która po 2-3 praniach zamienia się w 80, albo i gorzej..., a nie lubię wszywać w nie jakiś tasiemek itp, bo później już nie są takie wygodne)

panda80 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa łączę sie w bólu, ja też rano nie mogę się zwlec z łóżka. Nie dość że wieczorem mam problem z zaśnięciem bo nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji to jak już usnę budzę się ok 1-2 w nocy i spać nie mogę... jak już zasnę to synek się budzi i znów muszę wstawać...ehhh jeszcze tylko trochę i maluchy będą na świecie a wtedy można zapomnieć o jakimkolwiek spaniu. Szkoda że nie można się wyspać na zapas :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ